Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie znam kobiety, która nawet nie nosząc kolczyków, miałaby teraz pretensje do matki / ojca, że przekłuli jej ucho kilkanaście / kilkadziesiąt lat temu.
Ano widzisz hydro, stwierdzasz, że nie szpecą i w sumie wisi Ci to, to dlaczego zakładasz, że Twoje dziecko będzie Ci miało za złe, gdybyś przekłuła mu ucho?
była co rusz wytykana palcami, wiem to były inne czasy no i wiadomo ze tak nie powinno być, ale społeczeństwo mamy jakie mamy, możemy mieć wpływ na siebie, no ale za ogol ludzi nie odpowiadamy niestety, dziewczyna była tak naprawdę odludkiem,
A dasz namiary na tego sprzedawcę z all?
Pamiętam, że miałam w podstawówce w klasie kolegę z Jehowych. Nie był może wytykany palcami, ale z początku nie mogliśmy zrozumieć, czemu go nie ma na religii.
O rany, a wy dalej temat kolczyków ciągniecie...
No tak, ale to taka burza w szklance wody.
Jak chrzci się dziecko, a potem i tak wychowuje bez wiary, to co wtedy ropieje?
Może od chrztu dusza dziecka nie "zaropieje" ale rodzica? W końcu chrzest to zobowiązanie i obietnica wychowania dziecka w wierze, po co przyrzekać coś czego nie zamierza się dotrzymać?
A myslałyście kiedys o kolczykowaniu pępków u niemowlaków?
Licho, nie czytasz ze zrozumieniem, a wybiórczo...
Nie rozumiem, dlaczego chrześcijanie mieliby decydować, że ich dziecko będzie poganinem- co do argumentu, że samo może później zdecydować, to równie dobrze jako nastolatek może zadecydować o wystąpieniu z Kościoła.
Wybacz, przeczytałam całego Twojego posta jeszcze raz ze zrozumieniem :)) i podtrzymuję.
ale skoro mogę wyrazic swoje zdanie i być może kogoś odwieść od bezsensownego pomysłu upiększenia niemowlaka dla swojej uciechy to to robię.