Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
oczywiscie wrzucilam swoje 3grosze - w kazdym badz razie moja Gabrysia do przedszkola ma buty na zamek, kapcie na zatrzask a spodnie w gumke :D

No to ja się zgodzę co do tych gumek i butów na rzep- ale tylko w młodszych grupach. Później wychodzi na to,ze 7-latek nie umie zawiązać adidasów w szkole!Oj Aga niestety masz rację. Nasza Ania miała chyba 4-5 lat jak już wiązała buty (w zerówce wiązałą połowie dzieciakom bo nie umieli a poszła do zerówki mając 5 lat) Kuba jest inny niż Ania - powolny i "ciapowaty" on umie się ubrać ale robi to pół godziny, zrobi kanapkę itd ale potrzebuje na to sporo więcej czasu niż jego rówieśnicy - teraz wiem ze wina jest i moja (przecież starym zawsze się spieszy i jak mają czekać to "choć syn pomogę") no i w sporej części przez wadę wzroku. No ale butów wiązać on nie umie. Chciał się uczyć. siedzieliśmy kilka dni wiążąc wstążeczki na kokardki a na koniec synuś stwierdził że my go uczyć nie umiemy bo pani w przedszkolu robi to inaczej. no i tyle było z nauki wiązania kokardek. Ale Pani zabroniła ułatwiać jemu zycie - buty mają być ze sznurówkami nie na rzepy czy zamki no i powoli dzieciak już umie - co 5 zawiąże.

moj mnie od wielu wielu lat farbuje, nawet pasemka mi swego czasu robil :D jedynie obciac chodze do fryzjera....

przyszlo mi wstac o 6.30 na dobre i sie delikatnie powiedziawszy nie wyspalam. nie wiem jak Wy ale ja dosypiam z Krzysiem do co najmniej 8.30 i taka pora to dla mnie srodek nocy
pobudka dlatego ze mamy dzisiaj kolede. ksiadz zaczyna marszrute o 9 a nie wiem czy bedziemy 2 czy moze 3 czy 4 mieszkaniem z kolei. nie wiem czy ktos w 2 wczeseniejszych mieszkaniach przyjmie ksiedza a nawet jesli przyjmuje to czy w obydwu czy w 1. mam nadzieje ze to nie bedzie proboszcz bo za nim nie przepadam - nie podoba mi sie sposob rozmowy i wypytywanie o zarobki, pozycie rodzinne i takie tam...