Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

. 

Oby...
Do in vitro podeszliśmy w czerwcu, pod koniec lipca miała transfer dwóch i jedynych zarodków, ale sie nie udało
strasznie to przeżyłam, teraz jestem na etapie zbierania się do "kupy", szukam pracy żeby zapomnieć i nie myśleć... Wiem, że ivf nie zawsze się udaje, że niektórzy próbują po kilka razy, tylko szkoda, że te koszty są tak ogromne... nam teraz oprócz żalu i rozczarowania, została masa długów do spłacenia
Mąż chce dalej próbować, namawia na ponowne ivf za rok, ja na razie nie jestem przekonana. U nas nie ma stwierdzonej przyczyny niepłodności, wszystkie wyniki są w normie, a o dziecko staramy się już 3,5 roku.
przypuszczam tylko jak jest ci teraz smutno i cięzko... gdyby się udało, to i długi nie byłyby straszne, a tek... ma się wrażenie, że wszystko poszło na marne... ale nie poddawaj się; skoro nie ma przyczyny niepowodzeń, może uda wam sie naturalnie jak sie już poddacie
Ale jakoś trzeba żyć dalej... nie wiem czy jest szansa żeby się nam naturalnie udało, próbowaliśmy i inseminacji i cykli wspomaganych Clostibegytem... nie wiem w czym tkwi przyczyna, może za bardzo chcemy... Teraz postanowiłam iść do pracy, na przekór wszystkiemu jako opiekunka do dziecka, nie chcę się izolować od dzieci i wiem, że praca z nimi da mi ukojenie. Chociaż czasami serce krwawi, że to nie moje dziecko...
Ale nie chcę sie rozczulać, tylko zająć czymś innym, może wreszcie los i do nas się uśmiechnie...

)

ma trojaczki i są super
Strasznie to przeżyłam, ale nie chcę już więcej próbować, za dużo to mnie kosztowało stresu, zdrowia i kasy. Teraz spłacamy tylko długi. Myslimy o adopcji za kilka lat.

Strasznie to dołujące, nie ma przyczyny, wszystkie wyniki w normie, a dziecka nie ma
przysadka nadal jest nieaktywna i o spontanicznej ciazy moge zapomiec.U Ciebie sprawa przedstawia sie duzo optymistyczniej,a nie mozecie sprobowac z inseminacja? Jest duzo tansza i jesli Ty jajeczkujesz samoistnie to nie bedziesz potrzebowac lekow do stymulacji,wiec zostaje koszt samego zabiegu