Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Madzia! Ty moze byś sobie zmienila suwaczek jak chcesz być na Mamusiach Starszaków
A i jeszcze chcialam pytac, zmieniamy po roczku mleko na to mleko dla starszakow +1 , to co tak od razu po urodzinkach ? chyba ta granica jest dosc plynna co nie ?
Ueee, a ja myslalam, ze starszaki, to macie na mysli kilkulatki juz, a nie roczniaki, nie wiem, w takim razie czy sie do was przytulic czy nie
dziecko okolo roku powinno dostawac mleko 2 razy dziennie w ilosciach nie wiekszyc niz 500ml. Inaczej oslabnie mu ochota na pokarmy stale.
My mamy od jakiegos miesiaca po porodzie faze na niesamodzielnosc a dzis doszlo jeszcze symulowanie bolu brzucha, zeby nie pojsc do przedszkola Ja na 99% bylam przekonana, ze symuluje (teatralny ryk, placebo i odwrocenie uwagi rowniez pomoglo itd...) poszla do przedszkola i jak tylko przekroczyla prog przedszkola, to znow zaczela sie skarzyc, ze nie chce zostac, bo ja brzuch boli. Ja oczywiscie uprzedzalam wychowawczynie, ze byl dzis teatr w domu, ze nie chciala isc do przedszkola, niby ok, a za dwie godziny te pindy do mnie zadzwonily,ze mam ja odebrac, bo ja brzuch boli. W domu dziecko oczywiscie chce sie bawic i zadnych problemow nie ma, apetyt jest, kupa ok... Jedynie jak sie zapytam, jak sie czuje, to chwyta sie za brzuch i jeczy - aktorka z niej niezla, jak sie jej przypomni. Dodam, ze poltora miesiaca po porodzie moj maz zmienil prace na wyjazdowa i jest teraz w domu tylko w weekendy. Wiem, ze to jest bardzo duze obciazenie dla takiego malucha, wiec staram sie cierpliwie do tego podchodzic, ale czy mozna cos zrobic, zeby bylo lepiej?
Ja wytłumaczyłam,że do pracy iść muszę ale mam taką super hiper tabletkę p. bólową ( wit C ) i jak ją tylko brzuch zaboli to ma ją wziąć. I że na bank ona pomoze bo to najlepsza na świecie tabletka ;)
U nas sie to niestety zbieglo z narodzinami drugiej corki - dla mnie to tez obciazenie spore, bo mieszkam daleko od rodziny i jeszcze sie nie przyzwyczailismy do konca. Moj maz kochana wyjedza na 7 tygodni a wraca na poltora,ale mala nasza chyba przyzwyczajona do takiego systemu bo to juz troche trwa
U nas sie to niestety zbieglo z narodzinami drugiej corki - dla mnie to tez obciazenie spore, bo mieszkam daleko od rodziny i jeszcze sie nie przyzwyczailismy do konca.
Pamiętam jakby to było wczoraj jak do rurek penne pod stołem wkładałam do nich kawałeczki kurczaka, jak się nie skapnęła to zjadła, a jak zobaczyła to wydłubała i zjadła sam makaron.
moja panna wypija jednorazowo góra 120 ml
czasami się zdarzy 150 ale rzadko
i piła tyle samo nawet wtedy kiedy nie jadła innych rzeczy więc wg mnie Twój synek wcale mało nie pije
Montenia- a widzisz...Mary ida dolne 3 i moze to od zabkowania bo przeciez nigdy nic Jej nie bylo.