Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Ponoć ogłoszono to w 2001 roku i w Europie jest zakaz ich stosowania, zaś w USA ten zakaz powoli wchodzi. I co? Kto wie, jaką jeszcze CHEMIA nas faszerują i uposledzają płodność, a potem ktoś gada "*A piguły brała... a to wszystko jasne, chemią się truła, daru Bożego nie chciała, to teraz ma za swoje.*" 

) Chcę wiedzieć czy i jak przebiega moja owulacja w tym stanie i co można z tą wiedzą zrobić.

Też tak sądzę Amazonko

bez żadnych dramatów, nigdy nie brałam pigułek, wiec nie wiem jak zareagowałoby moje libido, ale nie sądze, bym wiele starciła. Od dawna mam nadczynność tarczycy, kilka razy przeszłam terapię hormonalna, więcej już mi tego dobrodziejstwa nie potrzeba. Jak juz gdzieś pisałam, nie dałabym rady nosić jakiegoś metalu gdzies w srodku, więc wkładki odpadają w przedbiegach... kiedyś uzywalismy prezerwatyw, ale i komfort mniejszy i raz nam się przytrafiła beznadzieja histora z prezerwatywmi, z krótej było mnóstwo nerwów, dlatego też od tego czasu mamy pewien uraz. W podróży poslubnej zrobilismy mały wyjatek, bo nam akurat zahaczyła o fazę płodną
ale to było jednorazowo. Bardzo jestem ciekawa wszystkiego co dzieję się w moim organiźmie (pamietacie serial animowany "Było sobie życie"?) Ciekawi mnie, jaką bede mieć tempke danego dnia i co to oznacza, początki cyklu są troche nudnawe... wiec npr (dobrze rozumiane) jest jak znalazł, zmusza do poszukiwań na ten temat i daje większą wiedzę o organiźmie. No i poza tym wszystkim, jestem osobą wierzącą i wydaje mi się, ze biorąc pigułki byłabym w konflikcie ze swoim sumieniem zastanawiąjąc się, czy przypadkiem nie zabijam jakiegoś maleństwa co miesiac... może to i naiwne, ale z pewnościa tak bym się czuła. Są przecież różne zdania na ten temat, nawet wśród autorytetów medycyny. Moze nawet ten powód powinnam dac nieco wczesniej na liscie.

, ale tępić jej chyba nie ma powodu?
i z tej też przyczyny pytam gdzie jest wypowiedź Amazonki. Trudno prześledzić wszystkie posty z wszystkich wątków, byc może przegapiłam.

A jak komuś nie odpowiada pytanie, to nie udziela odpowiedzi. Proste.

agusiaczku ? co się dzieje z twoją pisownią ????? m.in. "sytułacji" ??? W dwóch zdaniach potrafisz zrobić 19 błędów (ostatnio jak mi włosy na głowie stanęły, policzyłam) , nie wspomnę o interpunkcji!