Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

tego sobie nie wyobrażam ale jest sobie taki zeszycik do ktorego nie zabraniam dostępu a wręcz podsuwam pod nos mężowi

W twoim przypadku rzeczywiście wszystkie zalecenia spełnione, a tu... niespodzianka.
My jak dotąd stosowaliśmy tylko III-cią fazę ale chcemy się przerzucić także na I-wszą. Masz rację, utwierdziłaś mnie w tym, że I faza to niepłodność względna i trzeba o tym pamiętać... my nie planujemy, ale będziemy się cieszyć baaaardzo z dzieciątka, więc myślę że w naszym przypadku i tak warto spróbować.
- ale oprócz radości bycia rodzicami musimy się martwić o tysiąc bardziej prozaicznych rzeczy, bez któryś nie bardzo daje się żyć
... w sumie, statystycznie biorąc, npr wypada u mnie nieźle, przecież stosowałam je wcześniej przez 10 lat, łącznie z 1 fazą, urodziłam 2 zaplanowanych dzieci i nie było większych problemów. niemniej, teraz mam rzeczywiście spory lęk - może gdybym "wpadła" z pierwszym dzieckiem, to jakoś mniej bym sie przejmowała, ale perspektywa czwartego z lekka mnie przeraża.

. stosuje npr juz prawie 12, 10 to było do tej trzeciej ciązy. tez się nad tym zastanawiam czy wiek może miec tu znaczenie, ale jak do tej pory nikt nie potrafił mi odpowiedzieć czy to "ten wiek"

) dają większe prawdopodobieństwo ciąży niż 1 dzień przed
... no cóż, muszę spojrzeć prawdzie w oczy
. a serio - nie czuje się urażona, trochę dystansu do siebie mam. i rzeczywiście, biologicznie nie jest już to wiek młodzieńczy. to że kobiety teraz zaczynaja rodzić pierwsze dzieci po 30, biologicznych faktów nie zmienia.

), bo wówczas rozczarowanie jest wielkie.