Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
coś Ty ybka ja?????

)"ja równiez jestem dowodem na to, ze stosując npr się nie wpada..."

Z drugiej strony, jeśli stosujesz npr z powodu przekonań, to czy nie byłoby dla Ciebie większym dyskomfortem wyrzeczenie się ich? Być może - podsunę ostrożnie - w tej sferze coś szwankuje, skoro praktyka Cię nie zawiodła? I być może tam trzeba szukać spokoju? Nie traktuj tego jako dobrych rad - raczej temat do wspólnego zastanowienia się
, ale powtórze, ze jest to dla mnie o wiele bardziej trudne niz kiedyś, a były miesiące, w których nie byłam w stanie zdobyć się na "TAK" 

Hihi drobna aluzja i zaproszenie
)

ważne jest też jak dlugo sie obserwowała i jaką metodę stosowala przed poczęciem
) wskazuje ile osób na tysiac zachodzi w ciażę w ciagu roku, a ona była jedna, ale biorąc pod uwagę że statystyczna kobieta bez stosowania <ul> żadnej </ul> antykoncepcji i ograniczeń zachodzi w ciażę w ciągu roku... równie dobrze mogła nic nie robić
bo dumny tatuś przekazał nowinę niecały rok po ślubie.

A może po prostu się starali i świadomie skorzystali z okresu płodności?

Bardzo chętnie, "zankietujmy się".
28dni istnieje ok. roku. Odkładających jest pewna grupa, w tym ryzykujących. W ciągu tego roku nie było żadnego nieplanowanego poczęcia.
Tak można najwyżej policzyć na sztuki, ile użytkowniczek forum jakich metod stosuje, itp.