ja jak trafiłam do gin(z kawowymi wydzielinami) równo w 4tyg to ogólnie nic nie było widać pani doktor przypuszczała tylko takiego mega przecinka i dopiero w 5t6d był już pęcheżyk fasolek i serduszko ale dokładnie w miejscu przecinka:D:D więc się pani nie pomyliła:D
Zastanawiem sie od kiedy powinnam liczyc poczatek ciazy. Wiem,ze lekarze licza od ostatniej miesiaczki. Wiec wg tej zasady to 4 tc a wg mojego oka to 2 tc. To z ta wizyta wstrzymac sie do tego mniej wiecej 5 tc wg mojego czy ogolnego przelicznika! Pytanie moze banalne ale naprawde nie wiem.
Przy założeniu cyklu "standardowego" (25-35 dni). Przy długich cyklach jeszcze nie będzie nic widać. Jeśli się obserwujesz, to idź jakieś 4-6 tygodni po skoku.
Hej, dzis mam wizyte u gina. Jestem we wczesnej ciazy, 4 tyg i 4 dni. Jak wyglada taka wizyta we wczesnej ciazy? Czy zaglada do srodka i jest w stanie cos okreslic? kiedy pierwsze usg mozna zrobic i cos zobaczyc? Akurat byl termin tak szybko wiec pojde ale nie jestem przekonana czy jest sens.. To jak jest? Z gory dzieki!
Raczej lekarz nic nie zobaczy na usg, może tylko stwierdzić po zasinieniu pochwy że jesteś w ciąży. Lepiej poczekaj do 7 - 8 tygodnia wtedy już będzie biło serduszko. Poza tym i tak będziesz musiala pójść w tym terminie do niego.
W niedziele 13'tego listopada zrobiłam test ciążowy wyszły 2 kreski (dla pewności zrobiłam 2testy). Miesiączki oczywiście nie mam. Datą zapłodnienia będzie raczej 27 pażdziernika więc teraz w czwartek będzie 3tydz. Chciałabym się zapytać czy jak pojdę na dniach do ginekologa by potwierdzić ciąże, będzie coś widać? Czy ginekolog potwierdzi, ciąże i będzie wiedzieć czy jest wszystko w porządku?
Dziewczyny, dziś zobaczyłam na tescie słabą druga kreskę :) Zastanawiam się, czy powinnam udać się do gina juz teraz czy mogę zaczekać jakiś czas - gin, u którego chciałabym prowadzić ciążę ma najbliższy wolny termin za miesiąc :/ ???
Za miesiąc idź, teraz gin nic nie zobaczy, nawet będzie miał cięzko potwierdzic ciąże, nie wykluczy ciąży ale i na 100% nie potwierdzi, za 4 tyg idealny termin wizyty, czytaj wpisy wyżej pisza o tym dziewczyny
Mam kota, co prawda niewychodzącego i nie jedzącego surowego mięsa, ale nigdy nie wiadomo. Chodziło mi o to, czy ze względów własnie badań pędzic od razu czy nie muszę się tak spieszyc, ale dla świetego spokoju zapisałam się na poniedziałek. Jeśli chodzi o zobaczenie ew. fasolki, to aż tak mi się nie spieszy, wszystko w swoim czasie. Chodzi mi raczej o bezpieczeństwo.
Ale badania na toxo i tak musisz zrobić odpłatnie, bo tego nie refundują (przynajmniej u mnie). Możesz więc badania zrobić teraz i z wynikami iść już do lekarza.