Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W praktyce jesli malzonkowie maja bardzo wazny powod by odkladac poczecie
ja stosuję niemiecką (i tej metody dotyczyło moje pytanie)
A nie-małżonków też to dotyczy?
Co to znaczy, że powód jest ważny?
Rozumiem tez ze szczegolnie na poczatku przygody z MRP postawienie na jedna metode moze miec jakis sens to jednak moim zdaniem w MRP chodzi raczej o przyjrzenie sie, zrozumienie zaprzyjaznienie z wlasnym, niepowtarzalnym, wyjatkowym organizmem niz o wiernosc ktorejs z metod.
Jesli z faktu iz uzylem terminu "malzonkowie" Ty lub ktos inny wyciagnal wniosek, ze wspolzycie poza malzenstwem oceniam zdecydowanie negatywnie to takie rozumowanie wydaje mi sie w pelni uzasadnione :-))
Mialem i mam nadal okazje rozmawiac z setkami chyba malzonkow o plodnosci, rodzicielstwie i roznych problemach, dylematach jakie przezywaja w tych obszarach. Zapewniam Cie, ze wiekszosc z nich stopniuje komunikat "odkladamy poczecie". Inaczej rozmawiamy jesli woleliby teraz nie powiekszac rodziny ale jesli sie tak stanie to tez beda sie cieszyc a inaczej jesli wg nich poczecie dziecka sprowadza np na to dziecko czy jego matke powazne zagrozenie zycia lub zdrowia. Wiekszosc zatem moich rozmowcow w sposob dla mnie zrozumialy rozroznia wage ewentualnych powodow odkladania poczecia. Stad pozwolilem sobie wspomniec o waznych powodach odkladania.
Jesli dla kogos to jest niejasne, niezrozumiale, jesli jednak dla kogos wszystkie mozliwe powody odkladania poczecia sa rownie wazne to moge sie odrobine zdziwic ale wojny z tego powodu nie bede wywolywal :-))
Twoje osobiste oceny i poglądy zupełnie mnie nie interesują
nie interesują mnie Twoje zapatrywania światopoglądowo-religijne.
Jesli z faktu iz uzylem terminu "malzonkowie" Ty lub ktos inny wyciagnal wniosek, ze wspolzycie poza malzenstwem oceniam zdecydowanie negatywnie to takie rozumowanie wydaje mi sie w pelni uzasadnione :-))