Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Czesc baby :)
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeOct 11th 2009
     permalink
    cześć Aga :)
  2.  permalink
    Ja mam dziś mega wqrwa. Jestem naiwną cipą. Ja - która sprawdza milion razy każdy papierek.. Ech.. :/
    No nic- dobrze,że jutro zaczyna się nowy tyudzień. Oby był lepszy.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    to jak ty jesteś naiwną cipą to kim jest ten co w ogóle papierów nie sprawdza, hę? co tam, w życiu tez czasem trzeba sie pomylić
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Cześć babeczki :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga a co sie stalo???
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Cześć Agnieszka, trochę nas ty dzisiaj wpadło :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma dzieki za wyjasnienia. musze do spoldzielni uderzyc pogadac. mniej niz te 21 stopni nie chce i nie bede miala ale boje sie ze skoro za zeszly rok jest doplata to ten sezon moze nas z torbami puscic...
  3.  permalink
    No nic- mam nadzieję,że jakoś odkręcę ten cały cyrk.
  4.  permalink
    Ania- nawet nie chce mi się gadać.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja czekam na meza, jeszcze 200km i dotrze do domu. poza tym nocami mialam kompa do dyspozycji wiec przygotowalam kartkowki klasowki i cwiczeniowki na najblizsze lekcje i licze ze moze w tym tyg nie bede rzygała robota
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A to prywatne nic czy zawodowe?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga - obys odkrecila, 3mam kciuki. kto jak nie ty
  5.  permalink
    Prywatne, prywatne. Zdaje się ,że umoczyłam 6 tys. :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o cholera.... to odkrecaj od samego rana, moze poniedzialek szczescie przyniesie
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 11th 2009 zmieniony
     permalink
    Aniu, to gjówno paruje najszybciej jak się wietrzy często mieszkanie i właśnie kładzie coś na kaloryfery, mokre pranie, ręczniki itd..przetestowałam to już na kilku mieszkaniach-niestety:((( teraz jak ansze stoi puste i jest żadko kiedy wietrzone, to ciecz ani drgnie, w domu duchota i ciepło..oszystwo jak nie wiem:(

a w spółdzielni się dopytywalismy o zmianę to powiedzieli, że zmienić może i można, ale oni takich kosztów nie przewidują, jesli się uprzemy wszystko na własny koszt, łącznie z wymianami, sprawdzaniami itd itd itd..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Beata ja na kaloryferach nic nie susze ale mieszkanie wietrze ciagle. facio mi jeden powiedzial ze mam zakrecac regulator jak mam otworzyc balkon na dluzej i dopiero za jakeis 45-60min odkrecac go z powrotem po wietrzeniu.ciekawe czy to prawda
  6.  permalink
    A nie da rady rozliczac tego ogrzewania np co 2 miesiące? Żeby w razie czego mniejsze kwoty dopłacac?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ważne jest też, żeby za bardzo nie kręcić kurkami przy grzejniku; trzymaj np. na 2 i tylko na wietrzenie zakręcać; no i zlikwidowac meble zastawiające kaloryfer i długie firany, bo to też swoje robi
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga u nas spisuja zuzycie co roku w maju a w pazdierniku przysylaja pismo ile doplacac lub ile odpisac od czynszu. rok temu mielismy ponad 200 nadplaty (na czynsz za miesiac starczylo) a w tym ponad 130zl doplacac musimy ... chociaz moja psiapsiola ma gorzej - musi doplacic 470zl :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma ja w sloneczne dni zakrecam bo wtedy sie cieplo u nas szybko robi. zima na 2 jest za zimno jak mrozy przyjda. mebli u nas nie zlikwidujesz bo niestety to lozka, inaczej ich nie ustawisz
  7.  permalink
    Ja ostatnio miałam wyrównanie prądu... 380zł- wrrrr
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    A co ty Aniu to nic nie daje..ja mam kaloryfery na 0, w poznaniu też tak miałam a dziadostwo znikało;((( i to szybko..dopiero teraz stoi w miejscu, ale mieszkani żadko wietrzone bo nie chce mi się jeździć to autentycznie nie złazi ta ciecz,ale jak się wprowadzę to na bank poleci...wrrr
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    chodzi o to, żeby nie przesadzać z tym zakręcaniem i odkręcaniem; nagrzanie pomieszczenia wymaga więcej energii niz utrzymanie ciepła, z resztą poziom 2 nie oznacza, ze kaloryfer grzeje na poziomie 2, tylko, że kaloryfer utrzymuje w pomieszczeniu ciepło np. 21 stopni, 3 - 22 stopnie, 4 - 24 stopnie itd...
    dobra, spadam spać
    •  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeOct 11th 2009 zmieniony
     permalink
    no ja teraz to też mam 1000 stronę, a nawet 1001
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    wszystko idzie do góry..masakra noramalnie..szkoda tylko ze pensji nie chcą podnosić;(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga ja mialam w lipcu 300 musialam doplacac :( a miesiecznie ile placisz?
  8.  permalink
    Skorpio- u mnie 1011 :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Mnie nie pobijecie ;) W lipcu ubiegłego roku do prądu dopłacaliśmy około 1300 zł. Myślałam, że mi serce pęknie ;)
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    nieżle aga
  9.  permalink
    Aniu- miesięcznie 110zł
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma u mnie na 4 daje wlasnie do 22 stopni. te stare zeliwne dluzej trzymaja cieplo ale te aluminiowe czy jakos tak (panelowe) to moment i zimne sa. na 2 to ledwo ledwo cieple
  10.  permalink
    Rany - Aga- mieliście ogrzewanie na prąd?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agi no to my miesiecznie 128zl placimy. zastanawiam sie co tyle zre i stwierdzam ze chyba pralka. mamy od 6 do 8 pralek tygodniowo :devil:
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    W tym domu, w którym mieszkamy są jakby dwie części. Tu, gdzie my jesteśmy jest centralne - trzeba w piecu palić. Ale łazienka jest na górze i tam jest grzejnik. Jak przyjeżdża moja siostra też grzeje niektóre pokoje prądem. No i się tyle narobiło.
  11.  permalink
    Aniu- u mnie też pralka chodzi codziennie.
    Może macie starszą lodówkę- lodówy lubią ciągnąć.

Aga- no to rzeczywiście poszaleliście :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewcyzny MUSZE cos zmienic. normalnie az mnie nosi... ciuchy zmieniam i bede zmieniala ale to nie to. meza chwilowo zmienaic nie planuje :wink: ale mysle o fryzurze... w moich rudosciach zostane ale musze cos wykombinowac z fryzura. moze cos bardziej drapieznego sobie zafunduje ale nie mega krotkie... najgorzej ze sama nie wiem czego chce :cry:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agi - lodowke mamy w sumie 8 letnia, whirlpoola, jak kupowalismy to patrzylismy juz czy energooszczedna i wtedy taka byla. teraz tylko pytanie czy 8 lat na lodowke to juz starsza czy jeszcze w miare...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja mam nadzieję, ze więcej takich niespodzianek mieć nie będę.
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    To moze na takie do brody, a z tylu troszke krocej? Ja sie tak obetne za miesiac :bigsmile:

Sie doczekac juz nie moge :wink:
    --
  12.  permalink
    Aniu- Tobie chyba rzeczywiście najlepiej jest w takich postrzępionych włosach.

Trisha- jak tam Twój uroczy kot ? :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Trisha odpadaja wszystkie fryzury ktore wymagaja prostowania wlosow. od sterydow i przy dietowaniu neistety peruka mi sie znacznie przerzedziła i staram sie unikac prostowania... myslalam o jakims "gnieciuchu", nosze grzywke wiec to tez troche "fryz" ogranicza
  13.  permalink
    Na mnie już czas.
    Dobranoc kobitki:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pa Agi
    ja dalej czekam na meza... ehh ilez mozna :P
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Też uciekam, dobranoc:)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Aga moj kot jest jeszcze grubszy i bardziej puchaty. Wciaz prybiera dziwne pozy i mowi do siebie na okraglo :bigsmile:

Ania fajna ta fryzura, a mmoze niech Ci je dobrze zdegazuje i nie prostuj ich tylko troche pianki suszarka i powinny sie fajnie ukladac tak na "prosto z lozka" i z pazurem
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie uzywam suszarki , nie lubie :P

uciekam sie zrobic na bostwo ;)
    pa
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    of kors, docieram po wszystkich
    nic to, spadam do łóżka czytać
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeOct 12th 2009
     permalink
    Już poniedziałek - wstawać :D
    Aga, trzymam kciuki za "odkręcanie" :P
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeOct 12th 2009
     permalink
    Oj Aga oby dało się "odkręcić"

Moje najmniejsze dziecko poprzestawiało się straszliwie :/ W dzień śpi raz około 14 i to 2 godz a potem pada o 19 i śpi do 23 - dwie godziny marudzenia i zabawy i śpi do rana.... dziś zasnęła około 2. Nie zaśnie u nas w łóżku tylko u siebie i nie ważne czy jest cisza i ciemno czy hałas i pali się światło - ona nie śpi
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.