Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeOct 22nd 2009
     permalink
    no tak,a co do rodzicòw ,to pod jednym dachem mieszkac bym nie chciala,ale przyznac musze ,ze bez pomocy tesciowewj to ciezko by mi bylo...dobrze ,ze mieszkamy blisko..
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja patrzylam dzis za kozakami ,ale kupie na przecenie w styczniu,tu zimy nie ma ostrej ,wiec pòlbuty wystarcza...
  1.  permalink
    Aniu- ja nie lubię butów na miśku. Tofuterko po jakims czasie wyciera się i jest jakieś takie... niemiłe
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    nawet nie zauwazyłam tego na allegro musze sprawdzic

ja nie mam problemow z rodzicami i swietnie sie dogadujemy i zawsze moge na nich liczyc

co do butow to teraz sa tak mało ocieplane ze nie wiem czy wytrzymaja wielkie mrozy jak sie pojawia
    --
  2.  permalink
    Ewa- ja widziałam na zdjęciu,że miałas fajne buty- jakies takie trampki. Bardzo mi sie podobały :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga lubie nie lubie ale marznac nie mam ochoty... niby mam do pracy blisko ale przebiegi miedzy szkolami moja a Gabrysi i to w mega przyspieszeniu mam wiec i cieple i antyposlizgowe bym chciala, relaxy bylyby idealne :D
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA,przy VEVE na trampki przezucilam sie,benettona za 10 euro z przeceny 70%...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    maz cos narzeka ze jakos w domu zimno dzisiaj wiec ide go rozgrzac a przy okazji sie pozytywnie nastroic na jutro :wink:
  3.  permalink
    Słuchaj... A nie chciałabyś wysyłać paczek z benettonem do Polski i zarobić na tym oczywiście? Bo ja tekie trampki to bardzo bym chciała :)

Aniu- ja kupuje zimowe buty z takim ociepleniem gąbkowym i nie marznę w nich. A ja zmarzluch jestem :)
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    az ci zazdroszcze Aniu:tongue:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA ,przeceny sa tylko 2 razy do roku ,generalnie benetton jest drogi,dla VEVE mam juz duzo podkoszulkòw na przyszle lato,ale wiesz kazdy mam inny gust ,wiec nie wiedzialabym co sie innym podoba...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dzięki dziewczyny za kciuki, nie było tak źle.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    And Tosia wygląda super! ;D
    Oby tylko nie ściągała :P
  4.  permalink
    Ewa- rozumiem... Ale jak byłyby trampki to ja się piszę :D
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no te sa z kolekcji letniej ,ale bede pamietac...jak bym cos widziala ,to skrobne...
  5.  permalink
    Dzięki :)
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    zmykam juz do mojej podusi dobranoc
    --
  6.  permalink
    heloł a co to za spanie?!
    wiecie co nigdy bym nie pomyslała ze bedzie dla mnie problem wstac o 7.15 a mały przeciez przez rok urzadzał mi extra nocki.Teraz to poprostu bajka.

Alexi no tak ja Cie absolutnie rozumiem.Mój M tez tak wyjezdza na 5 tygodni ale przewaznie jest 2 tygodnie a teraz bedzie z nami cały grudzien !:cheer::clap:

chociaz tez nieraz zaraza z niego

u nas cała oc lało,mam nadzieje ze juz nie bedzie padac bo mam w planie ten targ

Antosia super wygląda,oby sie szybko przyzwyczaiła i nie ściagała i brawo za nowe umiejetności:clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 23rd 2009
     permalink
    czesc wam....
    --
  7.  permalink
    Cześć dziewczęta! Nareszcie piątek.

My mieszkamy z moimi rodzicami, nie było póki co żadnych konkretnych spięć. W tej chwili załatwiamy wszystkie papierzyska związane z budową. Ale... mojego M babcia stwierdziła, że nie daje już rady sama ze swoim domem i zastanawia się nad sprzedażą... nam. No i mamy teraz dylemat. Tzn. ja wolałabym nowy dom, od A do Z wybrany przeze mnie, ale oczywiście droższy. A babci dom to poniemiecki domek, wprawdzie bardzo zadbany, wyremontowany, duża działka, nowy płot, w sumie moglibyśmy od razu zamieszkać bez remontów. No i mamy teraz zagwozdkę. Wiem, że niektóre z Was właśnie się budują lub budowały. Powiedzcie, czy realne jest aby zamknąć się z budową w 300-350 tys? Dodam, że mój tato będzie u nas i inspektorem nadzoru i kierownikiem budowy i razem z moim bratem i M postawią dom w stanie surowym.
    --
  8.  permalink
    Dzien dobry dziewczynki:)
    Madziarynka - musiałabyś pokazac choć przykładowy projekt... Ja jestem za nowym domem- stary to skarbonka- bedziesz ładowała kasę i nigdy nie osiągnesz pełnego zadowolenia......
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    Witam w ponury pochmurny poranek

Madziarynka ja mieszkam w 35 letnim domu i niestety teraz co chwile trzeba cos remontowac i tak jak Aga mowi takze bylabym za nowym domem bo w stary wladujesz tyle co w nowy a eszcze nie bedzie wygladał tak jak bys chciała
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Cześć dziewczynki ;D
    Aga bardzo dziękujmy :winkkiss:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja mieszkam w domu, ktory ma 76 lat ;)
    i wszystko jest OK. mamy w naszym mieszkaniu wymienioną instalację elektryczną, założony gaz....
    babcia ciągle jedzie na starych kablach, ale gaz też ma założony... ;)
    --
  9.  permalink
    Na chwilę obecną jesteśmy za tym projektem: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-2/m413da514d84fb
    A z domem babci, to dogadaliśmy się z M, że jeżeli będzie chciała więcej niż 200 tys. to odpuszczamy. No bo po co jej więcej pieniedzy :wink: Wystarczy jej na mieszkanie (u nas to do 50-90 tys.) + remont i reszta na dogodne życie.:bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Dom, w którym teraz mieszkamy jest mniej więcej tak stary jak ten babci. Tylko, że dwa lata temu zostały z niego praktycznie 4 ściany. Rodzice w jego rozbudowę zainwestowali prawie gdzieś 150 tys., ale i ceny były niższe, bo 3-pokojowe mieszkanie w bloku sprzedaliśmy wtedy za 55 tys.
    --
  11.  permalink
    Izuniu- cała przyjemnosć po mojej stronie :D
    Madzia- uważam,że taki mały domek , który pokazałaś i z pomoca taty wybudujecie za 300 tys
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Dzien dobry :)

Madziarynka, tez mysle, ze lepiej nowy. Tez marze o domu. My mamy dzialke ale z budowa jeszcze pare lat musimy poczekac. Zazdroszcze Wam dziewczyny ;]

Ja zmykam do pracy. Milego dnia Dziewczyny :bigsmile::kiss:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja tam też zazdroszczę Wam, ale tam mega pozytywnie.
    Wiem, że kiedyś i my się zaczniemy budować :P Oby tak właśnie było ;D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Czy u Was też taka łokropna pogoda? Mglisto i leje ...
    5lat temu było słonecznie i 20stopni, pamiętam jak dziś :D
  12.  permalink
    Pewnie,że tak Izuniu. Wtedy skorzystasz z naszego doświadczenia i Twójdom będzie doskonały.
    U mnie pogoda do wielkiej bani :*(
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Oj tak Aga, wasze zdanie i rady na pewno będzie na wagę złota :D
    Ja jestem zielona jak na razie w tych sprawach ...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Czasem oglądam sobie projekty, trudno się zdecydować na ten właściwy.
    Niektóre naprawdę powalają, ceną też :P
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    to chyba wszedzie dzis pogoda nie dopisuje najlepiej bym sie połozyła i nie wychodzila do wiosny:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga dziś już piątek więc odsapniesz.
    A powiedz jak tam młodzież, zdrowa?
    Moje dzieciaki jakby już lepiej, na razie nie widzę glutów :P
  13.  permalink
    ech- no nie za bardzo :/ W weekend też mam drugi etat na budowie :/ Jestem już trochę zmeczona. Po pracy wracam do domu na pół h, a później jest tyle spraw,że docieram dopiero na 20-21 :/
    Dzięki- młodziez juz lepiej :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga no jak czytam co musisz kupić i ile to ja się za głowę łapię ...
    Ale przecież "za chwilę" zamieszkacie w wymarzonym domu. Wierzę, że masz dość.
  14.  permalink
    Więc będę się upierać z budową i będę bronić tego planu jak lwica. Chyba, że babcie nas zaskoczy, w co oczywiście nie wierzę. Z tą budową, to może też porywamy się jak z motyką na słońce. Ale gdybyśmy nie mieszkali u rodziców, to na pewno nie mielibyśmy szans, żeby cokolwiek odkładać.
    --
    •  
      CommentAuthorrooda
     permalink
    Izunia a Ty przypadkiem dzisiaj nie swietujesz??? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Rooda a tak, z mężem ;D
    •  
      CommentAuthorrooda
    • CommentTimeOct 23rd 2009 zmieniony
     permalink
    A no wlasnie:)
    Najlepsze zyczenia dla Was!
    1
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Oh, Rooda piękny obrazek ;D
    Dziękujemy!
  15.  permalink
    Nie, nie- to nie tak ,że mam dość. Tylko jestem fizycznie trochę zmeczona- bo oprócz pracy, obowiązków domowych, sprawdzania lekcji doszły mi nowe rzeczy do zrobienia.
    Ale wciąż budowa mnie cieszy i w zasadzie lubię się tym zajmowac :)
  16.  permalink
    Izunia, wszystkiego najlepszego dla Was!!!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Madziarynka dzięki ;D
    Aga czyli za dużo jak na jedną głowę :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga a jak tam mama, zaaklimatyzowała się u Was? :P
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Izunia, wszystkiego naj i tutaj :smile:!

Skoro o domach było: nasz kamienica ma ponad 100, fajnie się jednak oddycha takim "starym" powietrzem :wink:.
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    Izunia wszystkiego naj naj:hugging:

dzis moja mama ma urodzinki i jutro mała imprezka sie szykuje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    Madziarynka moze babcia was zaskoczy i wam przepisze domek w spadku:tooth:
    --
  17.  permalink
    Oj nie... babcia jeszcze troszkę pożyje, a mi się nie uśmiecha z nią mieszkać Od razu była umowa, że chce mieszkanie w bloku.:bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.