U mnie dzisiaj rano było biało kochane – zima nas zaskoczyła ;(((( samochód zasypało, drogi porażka, szklanka na 8 – do Wrocławia – poprostu szok!!! ;(((( Jak ja nie lubie zimy ;(((((
Wiesz Amazonko, ja przez długi czas sądziłam, że jestem chora pod koniec każdego cyklu, bo ciągle miałam stan podgoraczkowy :) W szkole mnie nie uczyli o fazach cyklu kobiecego.
Raz jeszcze dziękuję za wszystkie życzenia dla mojego NIE NIEMOWLAKA :) Dziś mam mocno sentymentalny dzień... ROK ... niby tylko rok a zarazem aż... i tyle emocji... ehhh
Dzięki też za podpowiedź co do angielskiego skrótu godzinowego :D Pytanie moze i blondi ale kurde - ściema normalnie
eee tam Aga... mi też się zdarza zapomnieć :) ROK... strasznie duża ta Wasza Antosia... a dopiero niedawno trzymaliśmy za Was kciuki i podziwialiśmy nowonarodzone dziecię... ;)
bo tego się uczy pośrednio.... np. w zdaniu I'm going to school at 6AM (i wtedy tłumaczenie - idę do szkoły o 6 rano ) tego nigdy nie uczyli na osobnej lekcji :)
Amazonka: Ano w szkole uczyli o zmianach hormonalnych w czasie cyklu
coś bąknęli... ale np. w mojej książce było tylko ogólnikowo o rozmnażaniu... tzn. były organy płciowe, później ciąża (jej etapy itp) ale żadnych dokładniejszych informacji...
Znalazłam kiedyś sprawdzian mojego brata z biologii. Opisana gra hormonów, dojrzewanie pęcherzyków, owulacja, ciałko żółte - dużo szczegółów. U mnie też wszystko było.
Amazonko nie rozumiem o co Ci chodzi. Dzisiaj znowu czuje sie fatalnie, czuje bardzo slaba i przed chwila mierzylam temperature i mam 36.0. Mam nadzieje ze to przez oslabienie. Na poczatki ciazy jak sie dwiedzialam z ciekawosci zmierzylam tempke zeby sprawdzic czy jest podwyzszona ale wskazywalo 36.5.
Sama juz nie wiem co mam myslec. Co rano boli mnie gardlo i mam katar, potem bol ustepuje, ale pieka mnie oczy jak bym je natarla cebula.
Musze isc do pracy i mam nadzieje, ze nie zjade gdzies po drodze z tego oslabienia :(((
Trisha- współczuję...Początki bywają cięzkie... O ile w ciąży z Michałem nie miałam takich dolegliwości, to z Hanią spałam przez 20h na dobę ... Wstałam,żeby zrobić np kanapkę i znów musiałam się położyć, bo czułam się jak po pracy w kopalni... :/
A ja wszamałam serek wiejski i popijam go teraz zieloną herbatą. W ten deszcz musiałyśmy wybrać się z Gabi na zakupy, bo lodówka pustką świeciła i pampersów zrobiło się dziwnie mało.
Trisha, ważne jest, żeby zmierzyć PTC (podstawową temperaturę ciała), czyli po min. 3-godzinnym odpoczynku i albo w ustach, albo w pochwie, albo w odbycie. Inne pomiary są niemiarodajne. Daj znać, jak się czujesz.
Kochane jak widac na moim wykresie w tym cyklu w ogole nie mierzylam temperatury, bo zapomnialam i stwierdzilam ze zaczne od nastepnego. Ale okazalo sie ze jestem w ciazy :D:D:D Jako ze wczesniej czytalam ze w cciazy utrzymuje sie temperatura 37 raz tylko postanowilam tak z ciekawosci sprawdzic i zaraz po przebudzeniu zmierzylam tempke i bylo 36.5. Pomiary o ktorych pisalam pozniej nie sa waginalne ani zaraz po przebudzeniu ja tylko sie czulam jak chora wiec jak zawsze robilam w takich przypadkach zmierzylam pod pacha swoja temperature i bylo 37.1 a dzisiaj o 10 rano 36.0 teraz znowu jest 37.
Amazonko czyli jak kobieta jest w ciazy i jest chora to juz nie moze miec goraczki???????? Bo czegos nie rozumiem w Twojej wypowiedzi.
na cale szczescie czuje sie juz lepiej, chociaz gardlo mnie boli i potwornie mnie mdli. W pracy sie lepiej poczulam :P Smieje sie, ze to przez to, ze mialam az 3 dni wolnego od pracy :)))