Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoraga976
    • CommentTimeNov 24th 2009
     permalink
    wow wreszcie dotarłam do ostatniego wpisu!!!!!!!! ech 2 dni nieobecności i tyyyle czytania

Aga fajny domek i super kolorki !! gratuluje doboru !!! tez w moim guście

Ja już po imprezie i dopiero dzisiaj odjechała moja mama z siostrą - więc nie miałam czasu na komp a właściwie chciałam się nimi nacieszyc.
    Wczoraj babcia cieszyła się wnusią a ja z siostrą wyrwałyśmy się do kina na Rewers i na kawke i zakupy i plotki - jak za starych czasów.
    Super!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    doszly mnie sluchy ze tu Aga robi okazanie...
    swietnie wyglada to co do tej pory. juz sie nie moge doczekac koncowego efektu :))

Aga a co na podlogi klasc bedziecie? u nas z reguly najpierw podlogi a pozniej malowanie wszyscy roobia stad pytanie...
  1.  permalink
    dzięki laski :D
    Aniu- bedziemy kładli panele. Najpierw malujemyu- a podłogi na koniec. U nas wszyscy roia w tej kolejności- żeby potem podłóg nie oklejac, nie czyśćić z farby itd
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    czystszy ten wasz sposób aga...

Ania jak tam badania Gabi??
    --
  2.  permalink
    A w ogóle to Wam pwoiem,że dziś pierwszy raz od długiego czasu miałam chwiilę tylko dla siebie. Najpierw skoczyłam do kosmetyczki na kawitacje, bo skórę miałam szarą jak jakaś mysz. No i ...zasnąłam na łózku! Ponoć na dokładkę chrapałam !!! Kurcze- fakt ,że ostatnio jestem zrąbana ale obciach jak niewiem ;)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    No a ja zapytam o okna ... Aga co w okach będzie? :P
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania to źle u was robią bo mój mi tu mówi że najpierw wszelkie mokre roboty a podłoga na końcu.
    Aga mój mówi że wszędzie gdzie robili to ludzie robili tzw wała znaczy żeby wyżej skosy się zaczynały to dokładali po 3 cegły wyżej , bo ponoc tego nikt nie sprawdza. Domek fajny , czekam na efekty końcowe juz z podłogami i resztą :) Aga a nie boicie się że ze ścianami po tak szybkim postawieniu i ociepleniu nie zacznie się cos dziać, bo może ja laik jestem nie czytam na ten temat zupełnie nic ale czasami z Jakubem oglądam takie programy i podobno dom sie osusza, oddaje wilgoć i czasami szybkie ocieplanie wykańczanie powoduje pękanie scian.
    Ale wrażenie robi postęp budowy bo ja jeszcze mam w pamięci ciebie rysująca na piasku zarysy stołu :)
    Dobra zmykam do wyrka, może młody dzis tez sprezentuje mi w miarę przespaną nockę
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga no moze we wlasnym domu to jest gdzie te panele przycinac bo w bloku to po takim ukladaniu paneli tumany kurzu wszedzie i sciany odkurzac by bylo trzeba. u nas w czasie remontu sprawdzily sie takie podkladyu z tektury (z palet z hurtowni dostalismy). nie trzbea bylo w ogole podlogi czyscic...

a z tym chrapaniem doooobre, ale przy zmeczeniu tak bywa :tooth:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    aga1976: No i ...zasnąłam na łózku! Ponoć na dokładkę chrapałam !!! Kurcze- fakt ,że ostatnio jestem zrąbana ale obciach jak niewiem ;)

:rolling:
  3.  permalink
    Izuniu- nie mam bladego pojęcia. Ale wiem,że przyjde do Ciebie i do Alexi jak bede miała problem :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Alexi no u nas marnie. na 90% mloda bedzie miala operacje tylko jescze kwestia ustalenia czy same dreny w uszy czy jeszcze udraznianie zatok. niestety kolejne 3tygodnie masa lekow i walka o polepszenie slyszenia :cry:
  4.  permalink
    super Aga ,śliczny ten domek bardzo mi sie podoba
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    My zobaczymy jak nam się poukłada , może gdybyśmy chcieli to mieszkanie sprzedać to nie kupimy w Łodzi drugiego tylko postawimy tez chatynkę , dlatego dobrze wiedzieć będzie , że co niektóre kolerzanki już bedą mogły poradzić, doradzić :)
    --
  5.  permalink
    Hoga- mamy świadomość,że może pękać. Zreszta nie widziałm domu, który nie osiada- najczesciej wszytskie pękają....Pocieszam sie tym,że mamy fundament z betonu który stosuje sie do busdowy mostów. MOze nie bedzie tak źle :)
    A co podnoszenia ściany kolankowej....Wiesz- ja mam projekt indywidualny, wiec od razu zrobili mi tak jak chciałam :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga służę pomysłem jakby co ;D
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Aga, a te ściany to Wy sami tak ładnie pomalowaliście?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Bardzo ładny domek. Wykończeniówka pewnie potrwa dłużej niż budowa?
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania to jacyś partacze ukladają :) bo mój układał wszędzie u nas w mieszkaniu i żadnego kurzu nie było, przy parkiecie to tak całe niby bezpyłowe cyklinowanie i tak swoje robi:)
    u nas dom to nie wiem jaki bysmy postawili bo ja mam zupełnie inna koncepcję niż mój zon i pewnie te parę lat zanim podejmiemy decyzję będzie akurat na dojcie do jakiegos kompromisu
    --
  6.  permalink
    No ja i munsz malowaliśmy. I kolega nasz ;)

Fiu- na święta się przeprowadzamy. Na bank :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A ja bym chciała aby mój mąż zrobił nam niespodziankę i wybudował nam domek ;D
    Ależ ze mnie marzycielka co ... :tooth:
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Wiemy jedno Agi domek nam sie obojgu podoba :) a to już plus
    Aga ile domek ma twój domek(żon dopytuje się)
    --
  7.  permalink
    Izunia- nie znam Twojego meza- ale gdybym ja liczyła na niespodzianki robione przez mojego to dalej mieszkałabym w 2 pokojach :/
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Chyba by wcześniej musiałby w totka wygrać ... i powiedzieć armii "mi to lotto" ;D
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    tez mi sie marzy taki domek:rolling:

AniuM, wspolczucia dla Was, biedna Gabi, musi bardzo cierpiec...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ulala Aga zbieram szczenę z podłogi! Suuuuper!!
    A tak niedawno rysowałaś stół na piasku ;)
    --
  8.  permalink
    bo Ty Aga obrotna babka jestes
    ja to zawsze w tych sprawach sie nie udzielam-u nas M sie zajmuje budową,ja tylko wykonuje niektóre polecenia :)
    a ten pokój Hani ,te paski to normalnie super pomalowaliscie
    --
  9.  permalink
    Aga ile domek ma twój domek

Ile czego ... ? :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Hogatko ale u nikogo ze znajomych nie ukladali fachowcy. raczej na zasadzie ze kazdy sie uczyl na swoim. u mnie R ukladal sam i panele i terakote wiec sila rzeczy brak doswiadczenia. inni znajomi tez sami robili i tez sie uczyli na wlasnych podlogach i scianach.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga oczywiście żartuję, dziś budowa to wielkie przedsięwzięcie jak dla mnie ...
    Tej biurokracji tyle, papierologi.
  10.  permalink
    Kiedyś ściany nie pękały, bo budowano dom kilka lat i zdążył się osuszyć. Najważniejsze to wietrzenie i palenie w piecu. W naszym domu (domu moich rodziców) ściany popękały przede wszystkim na poddaszu, do tej pory też słychać jak krokwie strzelają, bo ciągle schną, a minęło już 3 lata od budowy. Zbierała się nam nawet woda w kuchni, ale ważne jest, żeby nie "zakisić" wnętrza. Tak się stało w bloku, w którym mieszkają znajomi - pleśnią i stęchlizną śmierdziało wszędzie, bo każdy oszczędzał na ogrzewaniu i nie wietrzył mieszkania. A znowu w bloku, w którym mieszka mój szwagier nawet ciepłomierzy nie założyli, żeby ludzie na początku nie oszczędzali, a i ściany pękają masakrycznie. Więc tego raczej się nie uniknie.
    --
  11.  permalink
    Ciacho- bo u nas to ja najczesicej podejmuje decyzje. I tyle- nie ma sie co oszukiwać.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dokładnie bo Aga trzyma rękę na pulsie i pewnie ona wszystkiego dopilnowuje ;D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga zobacz jak ja Cię znam :tooth:
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    aga wal smialo:wink:
    moi znajomi szybko wybudowali dom i jakos nie narzekaja na wilgoc...

ania przykro ze mała musi tak cierpiec:confused:
    --
  12.  permalink
    Izuniu- powiem Ci tak- trzy lata temu nawet nie sniło mi się,że wyprowadzę sie z moich 50m, więc sama rozumiesz.... A te papiery- nie są takie tragiczne.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oby uszka ja nie bolaly to z tym niedosluchem idzie sobie jakos poradzic. dobrze ze mi sie dzieciak nie buntuje ze syrop za syropem wypijac musi
    miala isc w tym tygodniu do szkoly ale u nas straszna grypa szaleje wiec jeszce ja 3dni przetrzymam
  13.  permalink
    Madziarynko- masz racje - kiedyś budowano przez lata. Ale to była zupełnie inna technologia- więc własciwie nie da sie porównac...
  14.  permalink
    Izunia79: i powiedzieć armii "mi to lotto" ;D

Ha! Mój M też w armii, tyle, że marynarz, ale na morzu nigdy nie był :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aga metraż nas interesuje a dokładnie mojego połówka
    --
  15.  permalink
    Ania, a jaki z Twojego ucznia talent, bom ciekawa...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    gdybym miala mieszkanie takie ze 100m to bym sie nie palila do domu wlasnego
    trawy kosic nie trzeba. oplaty stale i cieknacy dach czy rure zglasza sie do spoldzielni :)))
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Madziarynka o!
    Żona mundurowego ;D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Madziarynka - bedzie tanczyl w grupie CTF :) taki z loczkami, cudak straszny ale bardzo sympatyczny :))
  16.  permalink
    no my to sie chyba bedziemy takim tempem budować jeszcze conajmniej ze 2 lata
    ale pociesza mnie to naraazie ,że nie musimy brac kredytu
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    ciacho pomalu do celu a jak nie trzeba brac kredytu to tym lepiej a mieszkac masz narazie gdzie
    --
  17.  permalink
    Hoga- w sumie 185m.
    40m mieszkanie mamy i 145 m nasze
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Laseczki ja już uciekam.
    Śpijcie dobrze.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    my bez kredytu to nie mielibysmy o czym myslec. w sumie cala budowe bysmy na kredyt musieli robic, mieszkanie w prawdzie bedzie nasze za 4lata ale i tak nie wystarczy na nic wiecej poza budowa a przeciez pod most mieszkac nie pojdziemy
  18.  permalink
    Jo, za mundurem panny... gęsiego. Ja też nosiłam przez 5 lat mundur... w technikum leśnym :cool:
    w którym zresztą razem się uczyliśmy.

To będziemy dopingować tego cudaka.
    --
  19.  permalink
    alexi masz racje tym bardziej ze ja naprawde lubie to mieszkanie:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.