Aga, podczas biegu rzepka się przesunęła i w tym przesunęciu została, miałam nastawienie w szpitalu. Lekarz twierdzi, że te rzeczy, które trzymają rzepkę się porwały. Już nie pamiętam, jak nazwał te rzeczy.
aga zakupy sie baaardzo udaly :)) bo wreszcie mam cos w co sie mieszcze :P
NR kurcze a czy zrobil Ci sie krwiak? mialas punkcje? Bo ja mialam dokladnie to samo, rzepka mi wyskoczyla, ale na szczescie sama wrocila na miejsce. niesteety krew naplynela tam gdzie nie trzeba i byla pukcja, ponad miesiac gipsu a przez to zanik miesnia, noga byla patykiem z wiotkim kaalkiem skory i nie umialam chodzic ;/ potem miesiace rehabilitacji, no ale oodzywa mi sie to do dzis, a to bylo 14 lat temu.
Na zdjęciu nic nie widać, żadnego krwiaka. Mam nadzieję, że nic się nie zrobiło. Trisha, a miałaś coś takiego jeden raz? Bo ja mam już trzeci raz nogę w gipsie z tego powodu...
o rany! ja tylko raz na szczescie, ale ostrzegali zeby uwazac, bo noga bedzie miala tendencje do ponawiania takich kontuzji. I owszem, chwilami byly braki stabilizacji, ale na szczescie nic sie nie dzialo, bo bym oszalala, takiego bolu, to w zyciu nie czulam :( Mialam jeszcze wykrecony miesien czworoglowy, ktory do dzis pobolewa, ale ogolnie jest w porzadku.
Wspołczuje, ze to juz trzeci raz. ale na wszelki wypadek moze popros niedlugo o rentgen, zeby na wszelki wypadek sprawdzic czy nie ma tam jakis plynow badz krwi. A w przeciagu jakiego czasu mialas te 3 kontuzje?
9 fashion Myślę ża znalazłabyś tam coś dla siebie - gusta mamy podobne - z tego co pisałyśmy u mnie. Ja tam sporo rzeczy kupowałam, może i tobie w tym pięknym czasie coś się spodoba!
ale fakt, super rzeczy ;] narazie kupilam to co mi niezbedne czyli spodnie :D ale w przyszlym miesiacu cos innego zakupie. Moj gin wczoaj nie wzial w ogole kasy za wizyte ani za USG wiec stwierdzilam, ze te spodnie to mus! :D
Trischa poczekaj - w II trymestrze będzie lepiej - kobiety wtedy czują się dobrze - lepiej, są silniejsze, mniej śpiące i wogóle fajnie, ładnie wyglądają. A wtedy trzeba to wykorzystać, zakupić sobie coś fajnego, powychodzić gdzieś do ludzi, z mężem itd. wykorzystać na maksa, bo później będzie gorzej (przez jakiś czas) ;))))))
jestem... zadzwonilam na pogotowie...po krotkim wywiadzie padla decyzja ze to nie nagly przypadek i ze ktos do mnie oddzwoni....nie minely 3 minuty...zadzwonil lekarz...wypytal dokladnie co i jak...po czym stwierdzil ze mam isc do przychodni...jeszcze dzis wieczorem albo jutro z samego rana...powiedzialam ze od przychodni dzis zaczelam i tam kazali mi dzwonil na swine flu line...to on zapytal czy chce aby on dla mnie tam zadzwonil i umowil wizyte...odpowiedzialam ze bardzo prosze...2 min pozniej tel i godzina wizyty na 40 min pozniej :D.... lekarz zbadal Minika i powiedzial ze nie jest w stanie okreslic czy jest to swinska grypa czy infekcja gardla...poki co dal najpopularniejszy lek w Uk czyli paracetamol....no i penicyline...do poniedzialku mamy poczekac i obserwowac malego...jak bedzie nadal jak jest w poniedzialek to mamy przyjsc ponownie... jak bedzie sie dziac cos powazniejszego to mamy dzownic na out of hours (cos w stylu lekarza dyzurnego) ale przede wszystkim mamy nie panikowac i sie nie martwic...maly teraz spi, bardzo lekkim snem ale spi...antybiotyk moge wykupic dopiero jutro rano...wiec poki co podaje paracetamol i mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej...
Agi- mi się też biel podoba- ale niestety nie jest wskazana przy moich dzieciach-kocmołuchach. Jeśli się zdecyduję to na trochę ciemniejszy kolor - ale nie ma fot we wszytkich odcieniach- sa tylko wzorniki... :/ A mama- Hm... Jest trochę lepiej... No ale rewelacji nie ma...
Wielkie święto bo Antosia nie mówiła sylab wcale... żadnych "ba-ba czy pa-pa" czy innych :) A tu patrząc mi prosto w oczy rozkoszne MA-MA i śmiech w głos :)
Pati trzymam kciuki by paracetamol zbił temperaturę i penicylina nie była potrzebna!
And- rozważałam... Ale doszłam do wniosku, że nie będę przejmowała się goścmi :) Dla nich kupię materac dmuchany i tyle- goście nie nocują u nas jakoś bardzo często... Stwiardziłam,że przede wszystkim to nam mają meble dobrze słuzyć. ;)