Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Agunia- dlacezgo? Z tego co pamiętam masz bardzo duże mieszkanie?

Agga- powaznie mówisz z tą kozią?
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 11th 2009
     permalink
    Jak najbardziej, W Holandii wybijają kozy i owce
  2.  permalink
    No do mnie jeszcze news nie doszedł ;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dojdzie:)
    Dobrej nocy kobiety:)
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    AGA NIGDY W ŻYCIU EKOLOGICZNA SKÓRA I DO TEGO JASNA!!!!!!!!

Ja właśnie po 4 latach przerabianie tematu jasnej tapicerki mówie Nigdy więcej!!!! Pomijam fakt, codziennego użytku ale po wizycie gości w farbowanych spodniach ( np dżinsach) - doczyśćic meble to sztuka!!! wrrr Ja używałam specjalnych środków do mycia i pielęgnacji skóry eko - za które dałam duzo kasy bo za małą butle 80 zł - teraz po 4 latach zaczęła mi schodzić wierzchnia część skóry. Dodam, że tutaj gdzie się tyłeczkiem siada w którymś momencie porozścielałam takie dywaniki - bo już nie wyrabiałam z czyszczeniem.
    Więc teraz może zimę przeżyje z tym łuszczeniem się kanapy ale na wiosne czeka mnie zmiana tapicerki lub zakup nowych mebli.
    --
  3.  permalink
    Dobrej nocy Aga.:)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hehehe tak Aguń duże ale bardzo źle umeblowane i hmm zagracone :D ... Bardzo by mi sie marzyło segmenty wywalić i zrobić tak jak wspominałam 2 duże szafy i do tego ze 2 komody i by było super :) a wtedy będzie miejsce na materace

Dorastam do myśli by jakoś przemeblować dzieciaki a dla nas wziąć mały pokoik i zrobić typową sypialnię ... tu jak się wysunie sofę jest małe przejście bo i łóżeczko i segment i ława i do dupy

Jednak dopóki dzieciaki nie podrosną nie mam szans nawet na malowanko bo dewastuja masakrytycznie :/ może za 2-3 lata powoli zaczniemy robić jak byśmy chcieli a póki co czekam na otwarcie Castoramy i będę myślała o robieniu szafy a właściwie półek za regipsem - mam wizję ale muszę to porządnie przekalkulować
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Acha i nie mam zupełnie jasnej tapicerki bo wściekły pomarańcz -a i tak brud widać.
    --
  4.  permalink
    Aga- rozważam coś pomiędzy koniakiem - jasnym brązem. Wiadomo- najbardziej bym chciała skórę naturalną, no ale na razie nie jest na moją kieszkonkę... Ekoskóra jest tania, więc domyslam się,że max za 3 lata czeka mnie zmiana mebli
  5.  permalink
    No i własnie - trudny wybór...zwykłe materiałowe pokrycia też są do bani :/
  6.  permalink
    Agunia- ja uważam,że pomalowac zawsze warto... Wbnrew pozorom farby są tanie a mogą odmienic mieszkanie jak czarodziejska różdżka :)
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Aga kolor ok - aby nie kość słoniowa czy coś w tym stylu - ja też rozważałam wymiane, bo wiadomo, że jak się urządza to nie stać na wszystko - o teraz nadchodzi czas chyba wymiany - nie wiem nawet ile przetapicerowanie bedzie kosztowało - czy mi się opłaci
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm my kupiliśmy 8 lat temu sofę z fotelami jakby welur - zielony z żółtymi - kanarkowymi kwiatami... rewelacja! ani brudu nie widać ani nic się nie działo... teraz po 8 latach dopiero pojawiają się przetarcia. No a przez ten czas służy i do spania i siadania i dzieciaki po niej skaczą
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Najgorsze jest doczyszczenie mebli po siadaniu w farbujących dżinsach - ale przecież nie zabronisz gościom siadać:) nie?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aga1976: Agunia- ja uważam,że pomalowac zawsze warto... Wbnrew pozorom farby są tanie a mogą odmienic mieszkanie jak czarodziejska różdżka :)
    jasne wiadomo ze to taki "świeży oddech" i myślę że na wiosnę pomalujemy co nieco... Póki co muszę położyć kawałek tapety nad Weroniki łóżkiem bo pozdzierała a mam zapas
    no i o pomstę woła nasz pokój :/
    Mojej Gabi odbija i zaczęła mi malować ściany i drzwi :/ oberwała klapa w końcu za to bo gadanie nie pomogło i póki co jest spokój
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Agunia kolor ze wzorem jest o wiele lepszy niż jednolity - ale co tam mi się akurat to spodobało i koniec - aby tego było mało kupiłam jeszcze dywany ecru - ha ha które ciągle piorę lub zapieram po imprezach. Teraz już bym ich w życiu nie kupila!!! Jak są czyste to pięknie się prezentują - gorzej jak są plamy
    --
  7.  permalink
    Ja wiem? Zawsze można ich zaprosić do szwedzkiego stołu :tooth: Aga- a myslisz,że ciemnobrązowe by się dobrze sprawdziły?
    Agunia- tylko,że do mnie welur zupełnie nie przemawia :confused:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Mi też malowanie by się przydało - ale Julka ma już ciągoty do długopisów - więc się grubo zastanawiam nad malowaniem - chyba ona to pierwsza zrobi:)
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Aga ciemnobrązowe myśle, ze tak - tylko z tym odłażeniem gorzej - ale przynajmniej jak coś odlezie i bedzie zadzior jasny to farbką czy flamastrem do skór zamalujesz -a przy moim kolorze to niemożliwe
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    wiesz ja wypoczynek kupiłam w 2005 roku - więc może teraz są lepsze gatunkowo?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga ja z mężem zaczynałam od zera na wynajętym mieszkaniu i kupiliśmy to na co nas było stać - to że welur to przypadek hihihi Gdyby w tej cenie było coś rozkładanego do spania z innego materiału byśmy wzięli to tańsze czy ładniejsze
    Ale jak na razie nie żałuję :) i jeszcze musi posłużyć
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja marzę, żeby pomalować, ale po pierwsze, nie mamy warunków, po drugie, marzymy, żeby się wynieść stąd i szkoda by było kasę wkładać, gdybyśmy wreszcie znaleźli chętnego na tą norę.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja mówię już dobranoc i życzę spokojnej nocy
    --
  8.  permalink
    Agunia- moja pierwsza kanapa te była z welutu ;) Ale to juz prehistoria :) Ale wiesz- wtedy się strasznie z nij cieszyłam - nie mieliśmy NIC.
    NR- no własnie- a co z Waszą zamianą?
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aga1976 podoba mi sie ale eko skóra absolutnie nie, jak pisze Aga976 jej wytrzymało 4 lata a u znajomego dwa, ścierają się momentalnie poduszki i oparcia o siedzeniach nie wspominając a lepszy numer chca zetrzec plame ze spodni które zostawiły na wersalce todatkowo zrobiła sie plama od czyszczenia i miał dwie.
    Resztę na spokojnie poczytam jutro
    Pati grunt że to nie ten najgorszy wirus,i zdrówka dla Dominika
    Agunia brawa dla tosi
    Aga oby mama na świeta z wami była i żeby zmiana leków zadziałała
    Idę oglądać Pudziana
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    wow ale mi sie fota wkleiła - ale zerknij a zaraz ją wywale
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Aga, niestety, ludzie, z którymi mieliśmy się zamieniać, stwierdzili, że jednak nie.
    Nie wiem, po co nam głowę w ogóle zawracali... Mogli poprosić o więcej czasu do namysłu, a nie udawać chętnych, podczas kiedy cały czas się wahali.
    Jestem rozżalona jeśli chodzi o tą sprawę.
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    NR - każdy produkt ma swojego kupca!! a w jakiej dzielnicy mieszkasz?
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Fajny kolor tych mebli.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Aga, śródmieście.
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    tak tylko jak teraz się pozadzierało np od suwaków czy ozdóbek na odzieży to dupa - nie ma czym tego zaszpachlować czy zamalować - kolory nie pasują
    --
  9.  permalink
    Aga- w życiu bym nie powiedziała ,że znac na takim kolorze plamy! Kurcze- niefajnie. Teraz jestem w kropce :confused:

NR- widać czeka na Was fajniejsze mieszkanie... A nie myslałaś o TBS? Żeby to które masz sprzedać, wpłacić do tbsu i resztę przepuścić? ;)
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    ok ja już campari wciągnęłam z sokiem pomarańczowym - zaraz mnie zetnie do spania:) a M ogląda Pudziana
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Mój mąż uważa TBS za chory wynalazek i ja też się skłaniam ku tej opinii.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kiedy będzie ta walka?
    Mnie się Polsat tnie, antena chyba się ruszyla, a nie ma komu na dach iść
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Aga bo z daleka nie znać - ale jak rano słońce akurat przez okno świeci na meble to masakra!!!!!!!!!!
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    tak samo natomiast narzekam na stół i ławę z firmy Forte - tak często trzeba je podkręcać bo kołyszą się na wszystkie strony

ale natomiast krzesła mam obite z Forte jasną skórą chyba eko - to na krzesłach trzyma się super - nawet brud nie przystaje tak jak na wypoczynku. Tyle, że na wypoczynku siedzi się częściej.
    --
  10.  permalink
    NR- nie wiem... Myslę, że to rozwiązanie dla tych, którym bank nie da dużego kredytu....
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Człowiek się uczy na błędach, następny mebel będzie łatwiejszy w utrzymaniu.
    --
  11.  permalink
    Aga- ja miałam kiedyś meble kuchenne forte- shit jakich mało :/
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Ponoć dopiero przy urządzaniu czy budowie 3 mieszkania czy domu człowiek dobrze myśli:):confused:
    --
  12.  permalink
    No własnie- najlepiej uczyć się na cudzych :) Dlatego pytam was, dziewczynki- wiadomo- co wiele głów.... ;)
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    dokładnie - powiem szczerze, że też myśle już co z moimi zrobić - najchętniej wystawiłabym na allegro:)
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    a kupiłabym sobie nowe - tylko jakie???
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ehh ja tez marze o nowej kanapie, ale najpierw malowanie calego mieszkania co by odswierzyc przed narodzinami malucha i marze o szafie wielkiej do przedpokoju jeszcze jednej zeby pomiescic wszystkie rzeczy, co by wszystko mialo swoje miejsce :devil:

wlasnie skomczylam ubierac choinke:swingin: jeszcze dokupie jutro swiatelka i jakies gadzety i bedzie git :D
    --
  13.  permalink
    Ja zbudowałam sobie pierwszy dom ( chociaż wiem ,że nie ostatni) ale urządzać bedę po raz 4- więc mam jakiś zarys, co bym chciała :)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja mam w domu beżową kanapę z jaśniejszymi wstawkami i też bym już takiej drugi raz nie kupiła :P
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ja jasnych mebli i scian nie moge miec
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    koleżanka ma skórzany wypoczynek - kolor kość słoniowa - to stan ich idealny nic nie odchodzi itp - ale kolor się zmienił - dzieci popisały długopisem a i od siadania się zużyło i poczarniało - z nat skóry ponoć gorzej schodzi bo bardziej wnika wgłąb - ale nic nie jest wieczne
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    cześc na chwilę, widze że nie tylko ja nie śpię :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.