Nie mam siły już na te urzędy, każdy ma swoją teorię, a nigdzie nie mogę uzyskać rzetelnej informacji. Powiedzieli mi, że mogę sobie odrolnić 40% działki. Niech se to w d... wsadzą. Każdy gada co innego.
Okazało się w ogóle, że prawdopodobnie stypendium stażowe za grudzień (wypłacane w styczniu) będę musiała oddać lub w ogóle go nie otrzymam. I z dniem otrzymania decyzji o przyznaniu renty rodzinnej – tracę status bezrobotnego. Także w styczniu nie wiem jak damy sobie radę….
hej ja dzisiaj zgodnie z planem o 6 byłam już w pracy - wyjechałam z cieplutkiego garażu - mąż wjazd mi odśnieżył - a na drodze normalnie tańce połamańce samochód mi robił - gdyby nie specjalny system to pewnie bym jakiś rowek zaliczyła - a jechałam max 40km/h
IWA lekarze ogólnie odradzają wodę z solą bo za bardzo podrażnia.... ale w aptece jest szałwia do rozcieńczenia z wodą i do płukania gardła - bardzo dobra Agunia w bólach gardłowych!!!
aga Julka moja od małego wychodziła na zimno z mężem ... nie oszczędzałam jej :) małą wymroziło i może dlatego tak mało choruje :) Dzisiaj się z nią też wybieram ale mam problem! Po pierwsze nie mam spodni na śnieg a po drugie - kupiłam buty Geox nieprzemakające ale to chyba tylko taka ściema ehhh ... wczoraj Julia miała mokre nogi od góry :((
Z szefem się dogadać w sprawie kasy????? Doh on po to stażystki bierze, żeby nie musieć im płacić...... a raport przyjdę i zrobię... to jednak nie taka wielka filozofia
talko- skoro z chwilą otrzymania decyzji traci się status bezrobotnego to wg mnie wynagrodzenie powinno byc wypłacone proporcjonalnie w stosunku do przepracowanych dni. Czyli- 15 grudnia dostałaś decyzję- nalezy Ci się pół sta żu i pół renty. No ale oczywiście to moje dywagacje ;) Decyzja przyjdzie pocztą- za doręczenie uważa się termin OTRZYMANIA listu, prawda? Jak przyjdzie awizo to odbierz je w styczniu( masz na to 2 tyg) i po ptokach.
Talka, zadzwoniłam :) ale do Słupska. Pani w ogóle była zakłopotana. Powiedziała, że powinnaś iść do ZUSu i porozmawiać. Wynagrodzenie za staż nie należy Ci się jeżeli dostaniesz rentę w wysokości powyżej minimalnego wynagrodzenia brutto. ZUS może Ci wypłacić różnicę pomiędzy stażowym a rentom, wszystko zależy od tego jak ZUS współpracuje z UP. Jakbyś też zagadała, to mogliby Ci wydać troszkę szybciej decyzję i z tą decyzją to pośrednika. Ale najlepiej też iść do swojego pośrednika i porozmawiać.
Agi- święta spędzamy u rodziny :) U nas to nie bardzo- nie mam jeszcze kuchni, mebli itp. Zwyczajnie musimy już opuścić mieszkanie, które wynajmujemy. Nie mam ochoty płacić za kolejny miesiąc ponad 2 tys... Poza tym jeszcze trochę pracy nas czeka- np drzwi będziemy mieli dopiero 12 stycznia- więc wizualnie to będzie tak średnio :/