Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Ano- mam nadzieję,że mimo wszystko uda nam się trochę poświętować :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 17th 2009
     permalink
    Na pewno:)
    Ja tam bym się cieszyła gdyby ktoś mnie zaprosił i nie musiałabym szykowac tego wszystkiego. Jakos ostatnio ciągle spada na mnie ta wątpliwa przyjemność.
  2.  permalink
    A dużo będziesz miała gości?
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Na Wigilię siostrę, a potem to nie wiem, mam nadzieję, że ona coś zorganizuje;)
    Ale teraz jestem głównie sama, a mała za bardzo nie pomaga, więc nawet jak mam szykować tylko dla nas to i tak sporo pracy.
    Mężu zjawi sie dzień przed Wigilią, wieczorem.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga powodzenia.
    Dobranoc.
  3.  permalink
    Domyslam się... Ja mam to szczęscie,że mam mamę...
    Dziękuję Izuniu.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja też uciekam pospać trochę:)
    Dobranoc:)
    Wracaj do nas szybko Aga:)
  4.  permalink
    Dobranoc.
    Do zaklikania :)
  5.  permalink
    Cześć z rana.
    Aga, jak ja Tobie zazdroszczę tej przeprowadzki :)
    Ale zimno...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 18th 2009
     permalink
    cześć Wam....
    nas tak zasypało, że myślałam, że z domu nie wyjdę :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam sie i ja w piątek i ostatni dzień w pracy! :cheer::cheer::crazy:
    Aga - na pewno nie zamomnimy o tobie - spokojnej przeprowadzki - na ile to możliwe! I do zaklikania - mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehe ja mam w poniedziałek urlop, we wtorek i środę do pracy... wigilia wolna, a później od poniedziałku do sylwestra do pracy.... w sylwka tylko na chwilę
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 18th 2009 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny - wczoraj dojechałam do domu z przebojami i ..............
    leżałam w wannie gorącej wody prawie godzinę. Przemarzłam na kość, poprostu nie czułam stóp – naprawdę. :((((( Pociąg miałam spóźniony 50 min. – zapowiedzieli, że 15 min. a później oczywiście już nic nie powiedzieli – typowe dla PKP. Zmarzłam strasznie, a jak pociąg przyjechał to się okazało, że w środku jest tak samo zimno jak na zewnątrz i wszyscy siedzą w kurtkach, czapkach i rękawiczkach :(((( Naprawdę nie czułam rąk i stóp. Mąż koleżanki podrzucił mnie ze stacji bo nie byłam w stanie iść. U nas -10 stopni. :((( Jak się nie rozchoruję to będzie cud. :((((
    Oczywiście dzisiaj nie było lepiej.................
    Ledwo wyruszyliśmy - w pociągu zepsul sie silnik :devil::sad::devil: (czułam że coś się święci bo co chwile gaslo światło i grzejniki nie grzały) i miałam racje............. Dojechaliśmy do pierwszej stacji i stoimy............... nikt nie raczył nas poinformować co się stało. Dopiero ktoś poszedł zapytać i okazalo sie, że nie ruszyły i trzeba sie przesiąść na kolejny pociąg. Także ze spóźnieniem dzisiaj dojechałam do pracy bo dodatkowo tramwaj miał awarie - ehhhh!!!:sad::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    U mnie biało i temperatura -14 stopni
    --
  6.  permalink
    Wszystko przez pogodę, ale mimo to lubię taką.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas ciąąąąągle sypie od rana :neutral:
    nie mogłam z domu wyjść! :shocked:
    --
  7.  permalink
    Dmuchnij Talka, żeby do mnie te chmury śniegowe dotarły, bo u mnie to tylko drobinki z nieba lecą.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    chętnie oddam :p
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Podzielę się jeszcze z tymi, które chcą się pośmiać, a nie mają do mnie wstępu pod wykres :smile:
    Odniosłam wczorej mały tryumf w walce z kupami. Ale po kolei. Możecie mnie potępić, ale czuję się świetnie :wink:

Idę z Mają do żłobka. Na trawniku biały mops załatwia w śniegu potrzebę numer dwa. Przechodzę więc na niemiecki (Maja zdumiona) i mówię: popatrz, kochanie, piesek kupę robi. Czekam, czy właścicielka pieska sięgnie po woreczek – nic. Pytam więc grzecznie, czy nie zamierza tego uprzątnąć.
    - A co, chce mnie pani zaskarżyć? – pyta agresywnie babsztyl. Cóż, w sumie niezły pomysł, ale przecież nie zadzwonię na policję donieść, że głupia krowa z białym mopsem itd. Więc zamiast sformułować tę myśl, odpowiadam grzecznie:
    - Nie, proszę pani, ale mam ze sobą woreczki i chętnie się z panią nimi podzielę.
    - Krowa odwraca się na pięcie i idzie, prawie biegnie po śliskim, ośnieżonym chodniku. Biedny mops (bez smyczy zresztą) tupta dzielnie za nią. Hmm.
    Postawiłam wózek, wyciągnęłam chusteczkę, zebrałam kupkę wraz z izolującym ją śniegiem, dogoniłam i pogłaskałam kupką mopsa. Tak porządnie go pogłaskałam. Tej pani życzę miłego głaskania i kąpieli psiny :wink: A że psu krzywdy nie zrobiłam, sumienie mam czyste. Zresztą był tak zdezorientowany, że chciał pójść ze mną i z Mają do żłobka przez jezdnię.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fiu super akcja :)

Kurde u mnie "tylko" minus 16st a ja muszę jechać do WORD-u zapisać sie na egzamin... nie chce mi się hehe
    Sławek nic mi nie załatwi wcześniej bo nie ma jego znajomej :/ więc muszę to zrobić "legalnie" Będę prosiła by w tym roku jeszcze się udało
    --
  8.  permalink
    Fiu, jako właścicielka pieska, nie chciałabym, żeby ktoś mojej psince zrobił coś takiego. No ale moja psinka załatwia się na naszym podwórku. Ja bym to tej pani w kieszeń wsadziła, bo pies niczemu nie winny. Ale nie to, że potępiam. Gratuluję odwagi i sukcesu - ta pani już raczej będzie sprzątać.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja dziś małej nie biorę na dwór, bo zdaje mi się, ze zbyt zimno jest.
    Powodzenia Agunia w załatwianiu:)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie wiem czy ta pani bedzie sprzątać, ale na pewno będzie szybko zmykać jak dostrzeże Fiufiu na horyzoncie;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehe a ja właśnie byłam sobie w domku :p
    i wróciłam do pracy :D
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    hehehehehehe niezła akcja!!!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    11.01.10 o 11,00 mam egzamin "poprawkowy" hihihi Super data tylko szkoda że tyle czasu czekania
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to super....
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    u nas - 12 caly dzien brrr
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga u mnie zimniej :/ normalnie zamarzam dziś i mi ble
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    laski rzeczywiście przymarzły bo nawet na forum i pod wykresami nie siedzą hi hi hi
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hehehe ja zaraz idę na babskie ploty przy winku :devil: a pisać mi sie nie chce
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    podziwiam Cię Aga, że znajdujesz czas na takie przyjemności, ja jakoś nie umiem
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas bylo -10
    a teraz to nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    skorpionka7: podziwiam Cię Aga, że znajdujesz czas na takie przyjemności, ja jakoś nie umiem
    Skorpioneczko dzięki temu że mąż zostanie z dziećmi :) inaczej nie dałoby rady
    Rzadko robię takie wypady ale dziś mi jest to bardzo potrzebne Musze sie zresetować i wygadać bo znów się nazbierało trochę we mnie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehe... ja się ostatnio wygadałam.... babci :wink:
    pomogło! :)
    --
  9.  permalink
    No to najważniejsze mieć komu się wygadać. Ja się ostatnio zresetowała... alkoholem. A teraz też uciekam na pogaduchy.
    --
  10.  permalink
    aaa.. moja teściowa wczoraj wypuściła swojego yorka wieczorem na dwór i... zasnęła. Rano sobie o nim przypomniała! Sonia była zmarznięta i oblepiona śniegiem, ale już od rana grzeje się pod kołderką. Dobrze, że mi się nic takiego nie przydarzyło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Ja się ostatnio zresetowała... alkoholem.
    u mnie nie do przyjęcia alkohol, jakoś nie mogę tego tolerować... po alkoholu chyba już nic nie miałabym rzeczowego do powiedzenia...
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    madziarynka alkohol to najgorsza ucieczka nawet w formie restartu i NIE podziwiam za to ..... Co do Yorka to Twoja teściowa nieźle nieodpowiedzialna jest i dziwię się, że psince nic się nie stało złego.... albo ma odmrożone łapki i nie wiecie o tym jeszcze...PORAŻKA .........
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    biedna psinka :confused:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    dla mnie to nie do pomyślenia zostawić jeszcze do tego yorka na śniegu w mrozie więcej niż -10 stopni ... i nie wierzę, że nic mu się po całej nocy nie stało :((
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Szkoda pieska, faktycznie. Oby sobie nie odmroził łapek. Przecież taki york to ma podobną ilość krwi w sobie co ludzkie niemowlę, to prędziutko marznie...

Madziarynko, ja też jestem "psiarą", moja robiła zawsze na podwórku i każdy z domowników miał w kieszeni po kilka woreczków.

Po prostu jestem zdania, że nie ma różnicy, czy to ja muszę czyścić buty mojego dziecka tudzież własne, a w przypadku dziecka to czasem nie tylko buty, ale i ubranie, czy też pani, którą zresztą grzecznie poprosiłam wcześniej, musi wykąpać mopsa. Ino że kupa była mopsa, a nie mojego dziecka, więc niech ona ponosi konsekwencje. Jeśli Maja w lecie zawoła "chcę kupę" na ulicy to przecież nie pozwolę jej zrobić jej na chodniku ani nie zostawię na trawniku. Zresztą tu oburzenie społeczne jest takie, że ho-ho.

W kieszeń nie mogłam pani tego wepchnąć z prostego powodu: miała nade mną przewagę fizyczno-szybkościową (brak brzuchola), a poza tym nie muszę ryzykować z takiego powodu zdrowia, prawda?

A teraz niech się rozgląda, czy jakaś wariatka w ciąży jej nie prześladuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    mmmmm wypiłam 2 lampki mojego ukochanego martini i aż mi lepiej :) Przegadane kilka godzin o pierdołach i poważnych sprawach i mi lżej "na duszy" :) Idę do łóżka :)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2009
     permalink
    hej kolezanki z PL zamarzlyscie? pewnie spod kolder nie wychodzicie,DZIEN DOBEREK...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Cześć na sobotniej kawie :)
    u mnie w minusie 19st :/
    Pospałam ciut dłużej ale czuję się świetnie lekki kacyk ale leciuteńki jak na mnie po winie :D za miesiąc powtórka nasiadówki u koleżanki :D
    Muszę sie wziąć za przygotowania świąteczne ale nie koniecznie mi się chce
    --
  11.  permalink
    Cześć z rana!
    Psinka ma się dobrze, nic jej nie jest. Spędziła noc pod drzwiami balkonowymi. To taki wyrośnięty, zarośnięty york, trochę oszukany :wink: Właśnie zabieram się za świąteczne porządki, ale coś kiepsko mi idzie.
    --
  12.  permalink
    U nas na tarasie -16st.
    --
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    u mnie też zimno ale nie wiem ile bo nawet nie spoglądam na termometr :))

WITAJCIE KOBIETY :))
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    czesc w południe mnie sie jakos nie chce sprzatac bo ogolnie wszystko porobione tylko przed samymi swietami przelece dom:wink:

bylismy wczoraj zrobic foty małej na roczek u fotografa po swietach powinny byc to wam pokaze...
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    A ja nawet sie za porządki wzięłam i jak to zwykle bywa w jednym miejcu czysta a w drugim bajzel, mam choinkę ubraną, nawet coś bombek się uchowało więc powiesilismy a co najzabawniejsze mam bombki jeszcze po moich dziadkach i te całe a te co 2 lata temu kupione i w tamtym to brokat.
    Młody spi i ciekawe jak mu sie spodoba jak wstanie.No i kupiłam mu prezent tylko jeszcze dla Jakuba(kosztem oplat ale w nosie to powoli nadgonię a wolę banana na ustach dzieci)
    U nas też mrozik młodemu to jednak nie przeszkadza a Jakubowi tym bardziej.
    Oj biedny piesio na mrozie, ja bym tak na drugą noc teściówkę zostawiła hihihi żeby poczuła jak to miło i oby ten psiak żadnych odmrożeń nie miał i nie dostał zapalenia płuc. Dobra mykam dalej sprzatać póki najmłodsze nie pomaga :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.