Alexi- mam do Ciebie pytanie firankowe- specjalistko :) Czy polecasz jakies konkretne firmy z których wartko coś kupić? Przymierzam się do firanek, ale albo ceny mnie powalają albo nic mi się nie podoba :/
Cześć Kobietki! A ja na urlopie cały tydzień :) Od rana więc zabrałam się za załatwianie spraw związanych z działką... no i okazało się, że musimy zacząć od nowa, bo Starostwo nie odrolni nam działki w całości. Teraz mamy to zrobić innym sposobem i ma być dobrze, no zobaczymy... Potem zabrałam się za porządki w papierach no a teraz może do pracy mgr troszkę przysiądę, bo wczoraj dostałam maila od promotora z poprawkami.
czesc kobiety my dzis z M zaszalelismy na zakupach troche ciuchow nam przybylo Aga konkretnie co do firm firanowych to ci nie powiem bo my mamy roznych dostawcow a firany ogolnie jakosciowo sa dobre tylko to wszystko zalezy co ci sie spodoba i na co cie stac foty juz kasuje
Madzia- no to narobili Wam bigosu :( Alexi- mi się podobaja tradycyjne firanki- białe- tylko z małą iloscią ozdobników. No i nie umiem wybrac :( Wszystko jakies takie....pałacowe :/
ogolnie firanki zabieraja duzo swaitla. ja mialam u dzieci biale ale zrezygnowalam w ogole i puste karnisze mamy. jednak w malych pomieszczeniach taka firanka to nieporozumienie... no ale u Ciebie duze pomieszczenia wiec jakas organza czy woal cieniutki beda ok.
z doswiadczenia wiem ze u nas np w sklepie firany z MAGDALENA sa drozsze niz jak sie je kupuje na rynku, roznica 7-15zl na metrze
No własnie mam zamiar jeszcze wybrac sie na rynek. Kiedys tam własnie zamawiaqłam firanki i były niezłe. W sklepie cena 50zł za mert mnie lekko przeraża :/
zwykły kresz to napewno zabierze ci swiatło ale taka organtyna cienka z mała iloscia wzoru raczej nie jeszcze mozesz sobie zrobic ekrany z orantyny mało materiału ci wyjdzie i super wygladaja białe z obszyciem w kolorze jaki ci pasuje do wnetrza no i roznej dlugosci ja w tej chwili tylko ekrany mam albo makarony
do dzieciecego pokoju np makarony wydaja mi sie najwygodniejsze mozna je zwiazac albo zostawic wolne
a w leroy merlin sprawdzalas? tam czasami sa fajne przeceny... u nas na rynku raz w tygodniu przyjezdza kobita z cala przyczepa firan - kuzynka kupowala do salonu i zaoszczedzila sporo kasy. minus tylko taki ze tasme trzeba wszywac samemu
Alexi my mielismy zaslone do kuchni (zamiast drzwi) wlasnie z takich makaronow, Gabrysia pewnego dnia biegla i mimo ze sznurki byly sciagniete na bok to mloda sie zaczepila i zawiesila na takim sznurku. miala az przeciecie na gardle :( jestem uprzedzona do tego typu firan, poza tym zastanawiam sie jak toto prac??
makarony jako zaslona to raczej nie był dobry pomysl ale w oknie to raczej nie powinno sie nic stac i dokładnie pierze sie w specjalnym worku przewaznie jest w komplecie
rozne sa ceny firan i to wszystko zalezy od klientek
Ja najbardziej bym chciała,zeby przyjechała jakas mądra pani- zmierzyła mi wszystko dokładnie i doradziła. Ale przypuszczam,że nie stać mnie na taka usługę :P
aga zalezy jakie masz okna w salonie ale przewaznie do nowoczesnych salonow babki sobie biora ekrany a do tego zasłonki na przelotkach i swietnie sie to prezentuje no ale kazdy lubi co innego
dziewczyny chciałabym upiec jakis szybki placek w stulu murzynka czy cuś macie jakis przepis?bo ja nie mam nic sprawdzonego a skoro mam robota kuchennego to chce go wypróbować!
Ciacho na zebre jest przepis na mniam mniam, sprawdzony od X lat w mojej rodzinie zawse zostaje ci jeszcze wiewiora :D moja od tygodnia ciagle jest wilgotna a nie dalam grama tluszczu