Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 29th 2009
     permalink
    Aga a Ty pracujesz czy jeszcze urlop masz?

btw - czy ktoras z was sie orientuje czy przy L4 na dziecko pensja tez jest 80% platna??
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TV wylicytował R. :D wieżę i głośniki kupiłam ja :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ale mi się spać chce... a tu dopiero 9.30.... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Cześć laski!!!
    Ania Przy L4 na dziecko - pensja 80 % jest!:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Talka my dopiero o 9 wstalismy, mezu wlasnie robi sniadanie i juz mi kawa pachnie wiec zaraz skocze sie opchac :D

szkoda Iwa :( myslalam ze wezme l4 przy kolejnym wypadzie do lekarzy do wawy z Gaba bo mam wizyty 20-21stycznia. no nic musze sprobowac na jeden dzien to wrzucic... te 2dni opieki rocznie to mozna o kant tylka potluc :cry:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Ania to tylko 2 dni to może sobie weź?!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wolalabym nie brac bo 3dni bym musiala bo wizyty sroda i czwartek wiec i piatek by wypadalo wolny brac. no ale moze akurat sie uda na jeden dzien wrzucic. fizycznie byloby wykonalne tylko wszystko zalezy od tego czy uda nam sie ustalic wizyty w conajmniej 3godz odstepach bo przez cala wawe przejechac musimy
  1.  permalink
    Hej Kobietki! Ja też o 9 zwlekłam się z łóżka, ale śniadania nie ma mi kto zrobić, bo mój M już się z domu ewakuował.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja bym już chciała 14:00 :D i do domu
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiecie co... podoba mi sie ten urlop meza :) wszystkim sie zajmie, sniadanie i obiad zrobi, na kawe zawola...
    zyc nie umierac :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    takim to dobrze... :)))))))
    ja od stycznie się będę "urlopować".... aż znajdę pracę :cool:
    --
  2.  permalink
    Mój się w domu "nudzi" i wybywa do swojego taty na zakład i pomaga.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Madziarynko mojemu dzieci na to nie pozwalaja, zreszta ja tez :)
    w sumie to cale wieki nie mielismy tyle wspolnego wolnego, urlop w wakacje spedzilismy na remontowaniu a teraz po prostu rodzinnie sie lenimy :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no to tylko się cieszyć Aniu :))))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sniadanie gotowe wiec spadam sie polenic z reszta rodziny :)
    milego dnia
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i Tobie :-)
    --
  3.  permalink
    Też idę zrobić sobie jakieś śniadanko. Mam nadzieję, że mój M się zaraz zjawi, chociaż miałam się uczyć i pracę pisać.
    --
  4.  permalink
    Aniu- pracuję niestety :(
    Na dziecko zwolnienie jest płatne 80%, ale ja nie raz dostawałam więcej pensji niż podczas całego miesiąca przepracowanego.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w takim razie Aga, chyba pomysle. w szkole bedzie to najgorszy okres bo u nas ferie od 23stycznia i dzieciakow ciezko do robienia czegokolwiek namowic wiec moze i l4 zlym wyjsciem by nie bylo. tylko jeszcze kwestia czy w czawrtek 21go nie bedzie zebran, jak sie ma wychowawstwo to dyrekcja krzywo patrzy na zwolnienia w tym okresie...

my juz po sannie. fajnie bylo, troche przemarzlismy ale dzieciaki przeszczesliwe. teraz nas zdradzily i poszly do sasiadki - niani Krzysia bo jak stwierdzil mlody "temsknil" sie za nia :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mnie strasznie rozbolał ząb.... wzięłam ketonal i przeszło na szczęście........

zaraz lecę do domku!!!!!!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeDec 29th 2009 zmieniony
     permalink
    Bo to jest tak dziewczyny, że za czas L4 na dziecko tak naprawdę nie ma pensji tylko tzw. zasiłek opiekuńczy (wyplacany przez ZUS - zakład zatrudniajacy powyżej 20 osób). I właśnie dlatego często dostaje sie więcej niż na L4 na siebie, bo wtedy pierwszy dzień jest niepłatny , a pozostałe 80%. Chyba dobrze pisze - jeśli nie to niech mnie ktoś poprawi!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Weronika wstała z płaczem - 40st temp (pod pachą) :/ Dałam jej nurofen i picie i czekam wrrrrrrr Normalnie dziecko parzy
    Jutro pediatra padnie jak z nią przyjdę (a jeśli nadal będzie temp to idę) bo byłam dziś z Antosią
    Do dupy dzień wrrrrr
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 30th 2009
     permalink
    :shocked:
    jak Weronika?????
    --
  5.  permalink
    czesc
    Agunia i jak Mała-lepiej coś?
    Dzieki za przepis na tą zebre,własnie Aniu wierwiore robiłysmy teraz z mama przed świetami i na świeta drugi raz wiec teraz bede robic zebre
    ja piec nie bardzo umiem bo nie mam wprawy
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    eee ja tez piec nie umiem, a zebra wyszla mi wysmienita!!!!!!!!! :devil:
    --
  6.  permalink
    czesc
    And- do mnie mama własnie zadzwoniła,ze Hania też ma 40stopni :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    laski nie straszcie ze jakis pomor dzieciowy znowu...
    Izuni Szymek chory, tu dziewczyny goraczkuja a mi sie Krzysko rozkaslal z rana...
    ooo nie!!! nie moze sie rozchorowac. ja jutro chce sie bawic a nie denerwowac...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    O 24 przeniosłam ja do jej łóżka - Nurofen i zimne okłady na czoło, kark i skarpetki mokre
    Właśnie wstała ma 38st
    Kurde nie wiem co się dzieje :/ Ani kataru ani kaszlu. Nawet wczoraj pomimo tak wysokiej temp (mierzonej 3 termometrami bo pierwsza myśl elektroniczny zaliczył zwiechę jakąś) była słodziakiem, gadała, kokosiła się i nie marudziła
    Nie mogę się dodzwonić do przychodni wrrr ale nie chcę zostawić jej takiej na te wolne
    Wczoraj byłam przerażona :/
    --
  7.  permalink
    Aga- Hania też nie ma kataru ani kaszlu. Poszła spać zdrowa :/
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Gdybyście mieszkały bliżej pomyślałabym że jakaś zaraza panuje ale Wy "2 koniec świata" :confused:
    --
  8.  permalink
    NIe lubie jak dziecko jest chore a ja jestem daleko :/ No ale przynajmniej własnie udało mi się umówić wizyte domową
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :( u mnie nie ma wizyt domowych A to by było super do tego histeryka
    Rozważam pójście prywatnie z nią do naszej pediatry bo lepiej znosi takie wizyty - Weronika dostaje szału jak wchodzi do gabinetu lekarskiego i jest płacz i histeria
    W prywatnym jest ciut spokojniejsza aczkolwiek nie zawsze bo też jest płacz choć ciut mniejszy
    --
  9.  permalink
    Aga- ja zamówiłam wizytę prywatną- jeszcze nie mam rozeznania jak jest z lekarzami w mojej wsi :/
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aga, a gdzie jesteś, że "jesteś daleko" ???
    Ojoj... baby..... trzymajcie się!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Kurcze - dziewczyny z taką goraczka - niedobrze.
    Oby to nie bylo nic poważnego.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    U mnie od rana pada śnieg - jest szansa na biały Sylwester i Nowy Rok!
    --
  10.  permalink
    Talko- ja jestem blisko- w cenntrum Polski :) To And jest daleko :P
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas jedynie mróz
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehe ja na pomorzu.... ale chodziło mi o cos innego - gdzie jesteś, że jetseś daleko od dziecka :D
    --
  11.  permalink
    aaaa- w pracy jestem. 20km od domu
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 30th 2009 zmieniony
     permalink
    oooo to dość daleko... :(
    ja do pracy mam góra 2km. a dzisiaj i tak właściwie ostatni dzień... jutro tylko ten raport i fajrant.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinko to jesteś dokładnie na 2 końcu Polski niż ja hihihi - ja dolny śląsk

Aga u mnie żaden z pediatrów nie przyjedzie do domu :/ W domu u siebie przyjmuje co 2 a ceny są cholernie zróżnicowane od 40zł do 120 :shocked:
    Zarejestrowałam Weroni do przychodni na 14.30 - zobaczymy co to za dziadostwo i co z tym robić
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    A ja jakieś 32km - Aga to nie jest dużo!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kurczę... szkoda, że nie mam w domu internetu... znów będę niedoinformowana :devil:
    --
  12.  permalink
    Iwa, wiem wiem- pewnie,że nie dużo. Dużo tylko wtedy gdy dziecko chore :(
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    No tak wtedy to nawet 2 km jest dużo, bo powinno być 2 cm. Wiem Aga o co chodzi.....
    A powiedz spada ta temperatura Hani po podaniu przeciwgorączkowego leku????
    --
  13.  permalink
    Cześć dziewczyny, jakaś zaraza się przyplątała, a sio! Niech zdrowieją.
    --
  14.  permalink
    oj to niedobrze ,oby sie wyjaśniło co to i od czego
    Pit tez miał taka goraczke wysoką jak musie zaczynało gardło-był radosny i jadł nawet ale lekarz zagladnał i od razu było wiadomo-zaczyna sie cos z gardłem -ja tego nie zobacze bo sie nie znam
    Agunia mam ten sam problem z Pitem-on tylko wejdzie do przychodni juz płacze i histeria wielka
    naszczescie mam teraz tego fajnego lekarza co do domu za 50 zł przyjezdza
    --
  15.  permalink
    czesc babole po swietach....
    ja swietowalam z grypa jakas ktora do dzis nie puszcza....probowalam sie dostac do lekarza...ale brak wolnych terminow....:/ zaczelo sie od goraczki i uczucia zimna, pozniej katar i troszeczke kaszlu....nastepnie ropiejace, opuchniete i czerwone oczy a od wczoraj jeszcze bol zatok...koszmar jakis normalnie...do poniedzialku musze sie wykurowac bo nie widze siebie w tym stanie na wakacjach...macie moze jakies sprawdzone domowe sposoby??? poki co lykam co sie da...z lekow dostepnych bez recepty...no ii popijam syrop z cebuli, czosnku, miodu i cytryny...
    do tego mamy nie maly problem z podawaniem lekow przeciwmalarycznych Dominikowi...sa w formie tabletek...wczoraj probowalam przemycic rozkruszona tabletke w jedzeniu ze sloiczka....niemal natychmiast odruch wymiotny i przestraszone placzace dziecko przez 20 min....(sprobowalam tego jedzenia i wcale sie Minikowi nie dziwie...sama o malo co bym tego swinstwa nie zwrocila) na sloiki juz patrzec od wczoraj nie chce...co robic??? macie jakies sposoby na podanie dwulatkowi niesamowicie gorzkiej tabletki???
    --
  16.  permalink
    Patrycja spróbuj przez sen -rozpuśc ją we wodzie a nastepnie dodaj do jakiegos kubka z niewielka iloscia herbaty posłodzonej sporo
    ja zawsze antybiotyki te z tych gorzkich i wstretnych tak podaje-poprostu nie mam innego wyjscia
    jak zasnie to tak po godzince od zaśniecia
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.