Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeJan 8th 2010
     permalink
    U nas tez nie ma takich ograniczeń ale i tak jest koeljności przyjęć:
    - najpierw dzieci samotnych matek
    - potem dzieci obojga pracujących rodziców (moim zdaniem wychowawczy tez tu sie liczy bo matka jest przeciez na umowie o pracę)
    - potem "reszta" i to jeszcze w podziale na dzieci "miastowe" i spoza miasta
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    z reszta tyle w teorii bo w praktyce wiadomo jak jest: u nas nieformalne przyjęcia trwają juz od zeszłego roku :/
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJan 8th 2010 zmieniony
     permalink
    u nas też jest tak,że oboje rodziców musi pracować i to jeszcze na terenie naszej gminy-fajnie co nie..porąbało ich, pozamykali przedszkola a teraz miejsc nie ma..no i oczywiscie jest straszna rejonizacja, nie ma szans na przyjęcie do przedszkola innego niż na osiedlu gdzie się jest zameldowanym
  1.  permalink
    dzieci samotnych matek i ojców i dzieci rodziców niepełnosprawnych wszedzie są przyjmowane w 1 kolejności, bo tak mówi ustawa.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    wiecie co pytalam teraz M ,a on mi mòwi,ze tu przedszkole jest obowiazkowe buu,spytam kogos innego...
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    no i niby zapisy są komputerwe a JUŻ latają i załatwiają przedszkole dla rocznika Hani-idiotyzm..
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Jemma ja jeszcze słyszałam o jakimś podziale z pierwszego półrocza i z drugiego ... ale wiesz ja błądzę. Chodzi o skończony dokładnie wiek jak się domyślam.
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ta a u nas nie dośc że musze pracować, to jeszcze kumpele wysmiano jak powiedziała, że jako samotna matka powinna mieć pierwszeństwo, a wychowuje dwóch chłopców i żeby iśc do pracy musi go dac do przedszkola. Dlatego tez u nas jest nagminne to że się załatwia pieczątki że się niby pracuje
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    My mamy szczęście, bo akurat na wiosnę kończy się rozbudowa przedszkola. Od września ma być znacznie więcej miejsc. Bez tego bez łapówki nie byłoby szans zapisac Maksa do przedszkola.
  2.  permalink
    Nie wolno jest dzielić dzieci na te z I i II półrocza- to niezgodne z prawem- rekrutacja musi być dla całego rocznika.
    Hoga - samotnej matce nikt nie robi łaski, ze przyjmie jej dziecko.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ale cyrki...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    U nas z tym podziałem nie słyszałam. Ale jest chyba tak, ze te 3 lata musi miec dziecko ukończone, więc dzieciaki wrześniowe, październikowe itd... nie mogą być przyjęte. Możliwe Aga?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    spadam ,bo rano na basen jedziemy pa...
  3.  permalink
    Jemma- wiem,że tak się zdarzało- ale jest wykładnia MEN,ze to niezgodne z prawem
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Izunia79: And a to nie jest tak, że oboje rodzice muszą pracować by dziecko poszło do przedszkola?
    Iza nie wiem jak mówią przepisy. Wiem że mi zależy ze względu na mowę - i to przede wszystkim było wykładnikiem dla którego moje dzieci (Kuba i Gabi) poszły do przedszkola. Mam ten luksus że płaci mi MOPS - jeśli nie będzie chciał płacić to nie wiem co zrobię ale Weronika będzie chodzić i tak do przedszkola... Wiem jak K i G pomogło przedszkole i bycie z dzieciakami w ich rozwoju. Jak ja poprawiałam Gabi czy logopeda jak się mówi dobrze ona miała to w nosie ale 1 czy 2 koleżanka ją poprawiła i dzieć zaskoczył.
    A jeśli by się udało że mała się dostanie do przedszkola będę szukać pracy i rezygnuję ze świadczenia... moze skończy sieta tułaczka po lekarzach i będzie normalniej. Już teraz wizyty mam raz na 2-3 m-ce więc moze uda mi się zacząć normalnie funkcjonować...
    --
  4.  permalink
    Opuszczam Was moje drogie.
    Moja mama wymysliła,że jutro mam z nią pojechac na targ. Do miasta obok :shocked:O 8 rano :shocked:
    Papa
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga widzisz jakie u nas bezprawie ... cholera.
    Ja też uciekam - spokojnej nocy :P
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ja też spadam bo mam przeterminowane soczewki i zaćmienie przed oczami. Aga, uuuu... baaardzo by mi się nie chciało ale miłej zabawy :tooth:
    Agunia, szczerzę ci życzę tej pracy. Im później spróbujesz znaleźć prace tym mniesze szanse masz, że ją w ogóle dostaniesz. Niestety...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aguś my to wiemy ale wytłumacz dyrekcji przedszkola, jak nie tak to odrzuca inaczej tak samo ze żłobkiem nie pracujesz nie przyjma ja sama poszłam i aż się zapytałam pani, czy żeby najpierw pracowac to mam dziecku jak psu dac picie i jedzenie do łożeczka i iśc.
    Zmykam pograc w grę
    dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Jemma zdaję sobie z tego sprawę ale nie to mnie pcha ku temu... po prostu 500zł zasiłku to jest fajne ale na chwilę a ja już mam dosyć... Antosia kiedyś wyjdzie na prostą i liczę że uda mi się połączyć rehabilitowanie jej z pracą... mąż się jej coraz mniej boi więc tu też i on jest już dużym wsparciem... Nie mam pomysłu na życie i mnie to przeraża - więcej mi mówi że jestem potrzebna małej ale czy jak mnie nie będzie jej świat się zawali?...
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJan 9th 2010
     permalink
    hej kobitki...
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    dzien dobry kim ;]

pusciutko widze jak to bywa w weekendy ;]
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wpadam z buziakami :)
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    czesc Talinko, co u Ciebie?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nic nowego :-)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej ,co robicie?
  5.  permalink
    Dobry wieczór
    Moje dziecko własnie obejrzało bajke o Filemonie, zazyczyło sobie nalania mleka do miski i wychłeptało je jak kot;)
    Boszszsz... Patrzę na nią i myslę sobie- jaka ona już jest duza. Pytam: Gdzie jest mój dzidziuś, no gdzie? :shocked:
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    czesc wszystkim

Aga dzidziusia juz nie ma no chyba ze sie o nowego postarasz:tooth:
    te dzieci nasze tak szybko rosna....
    --
  6.  permalink
    Alexi- juz raczej się nie postaram. Wyczerpałam limit dzieciowy ;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJan 9th 2010 zmieniony
     permalink
    buhahaha Veve niezła ;)
    Ewa skasowałaś posta i wychodzę na kretynkę hehehe
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    usmialam sie z Veve
    ja bym tam jeszcze jedno chciała ale nie wiem jak to dalej bedzie...
    --
  7.  permalink
    Alexi- ja mam 2 dzieci :)
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    wiem ze masz dwoje:wink:
    --
  8.  permalink
    A tak w ogóle to jakoś dziś nie lubiuę siebie. Jestem poddenerwowana od rana- bez powodu :/ I czepliwa :/
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    dzis VEVE ,W samochodzie na zakrecie,wolala,kurwa,kurwa,zeby tak nie wolala w autobusie w PL,bo nie kazdy wie ,ze kurwa,to zakret...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA ,JA tez miewam takie dni...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a w przyszlym tygodniu ,ma caly czas padac deszcz,jeju ale nuudy beda...
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    ja mam ogolnie słaby dzien na nic nie mam ochoty
    --
  9.  permalink
    No lepiej Ewa,żeby nie wołała;)Wiadomo- Veve mówi w swoim jezyku i to tylko my mamy takie skojarzenia, bo jesteśmy Polkami, ale ogólnie to ja bardzo nie lubię sytuacji , kiedy dzieci przeklinaja i zupełnie mnie to nie śmieszy.
  10.  permalink
    A czemu nudy? Powiem Wam szczerze,że ja się raczej nigdy nie nudzę.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja nie przeklinam ,bo po polsku ,to nie mam na kogo,a po wlosku nie czuje przeklenstw,natomiast M ,opierniczam jak mu sie cos wymknie w domu,nie chce zeby VEVE slyszala...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja dziś nawrzeszczałam na Olę po całym denerwującym dniu. Mało zawiniła, ale była pod ręką jak moja cierpliwość sie wyczerpała. Teraz mi troche wstyd.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    to przepros...
  11.  permalink
    Ja nieraz przeklinam - ale staram sie nie robić tego przy dzieciach
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA ,moja VEVE w domu nie usiedzi, a jak pada deszcz,to masakra ilez mozna sie bawic w domu? co innego ,spacer,rower,plac zabaw...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Już przeprosiłam Ewa :) Szybko się zreflektowałam, że za ostro na nią naskoczyłam.
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    dobranoc ide odpoczac...
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jak pracowalam,to tez nigdy sie nie nudzilam...
  12.  permalink
    Ewa- a nie macie dzieciaków w sasiedztwie?
    Dobrej nocy Alexi
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Aga, a ta Twoja sałatka z salami , to z czym jeszcze była? Od paru dni mi chodzi po gowie, a nie chce mi sie szukać na forum. Makaron, oliwki?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.