Skoro rodzice nic nie zdziałali, to Wy nauczyciele powinniście zrobić raban i coś z tym zrobić. Przecież tak być nie może. Nie wiem dlaczego wszyscy się na to godzicie.
Ania nieźle :) Hubcio z tatuśkiem gra mecza na przedpokoju, jakiego oni bajzlu narobią po południu to szok, do południa nastepnego dnia zchodzi na sprzątaniu a i tak wygląda jakby tu nikt nigdy nie sprzątał :) Talinka ja też złozyłam dziś i na 1/2 etatu, musze jakos przetrwać do czerca, sprzedam to kupię inne poreguluje to co zostanie do wyregulowania i mam nadzieję , na zerowy start bez zaległości. Bosze ale rechotają :) uwielbiam te odgłosy:)
aggnieszka godzimy się, bo nie mamy wyjścia. Przecież "jak Ci się nie podoba ta praca to zawsze możesz ją zmienić" tak? i drugi argument "lada chwila będzie nowy budynek, nie ma sensu wydawać pieniędzy w stary". Poza tym nauczyciel, który pracuje plus minus 6 godzin dziennie jest w stanie wytrzymać. Ciekawe ile stopni będzie jutro rano. Mam na 6:55, mam nadzieję, że mi samochód odpali.
Włączcie TVP1.Zaraz będzie w wiad. o 7 letnim chłopczyku.
AniuM nie lekcje, ale zajęcia świetlicowe dla dzieci dojeżdżających. . W wiadomościach podali informacje, o tym, że "zima stulecia zrobiła swoje. W tamtym roku (bodajże chodziło o rok 63) urodziło się więcej dzieci". Ciekawe, czy po tej zimie będzie podobnie :)
Katy a może zgłoście to do programu Uwaga na tvn lub coś w tym stylu? jesli zostanie to nagłośnione na pewno się tym zajmą, ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
Ania weszłam bo mi się przypomniało dziś na necie było ogłoszenie dośc ciekawe jak ktoś ma wyższe chemiczne, biologiczne na testowanie wody, smak i wiąże się to z wyjazdami, generalnie chodzi o ustalenie mapy twardości wody w Polsce, i tak przypomniała mi się ta twoja kuzynka, dają 20 tysięcy za 4 miesięczny kontrakt warunek oprócz wykształcenia to wyostrzony węch i smak , elokwencja i coś tam jeszcze bo oprócz testowania jeszcze występy przed kamerą. Ja padam na pyszczek, młody ze mną niedawno skończył szaleństwa i wreszcie zasnął a ja ledwo juz na oczy patrzę.
ja sie zastanawiam jak dlugo jeszcze utrzymam R na odleglosc. na razie mocno go drazni ze siedze tak ubrana i zamiast u niego na kolanach to gadam na forum
Niemiecka firma BRITA jest wiodącym producentem dzbankowych filtrów do wody do użytku w gospodarstwach domowych. Obecnie firma również tworzy, produkuje i sprzedaje innowacyjne filtry do wody pitnej do urządzeń wykorzystywanych w branży gastronomiczno-hotelowej w ponad 60 państwach na wszystkich pięciu kontynentach. W Polsce BRITA jest obecna od 15 lat. BRITER PILNIE POSZUKIWANY Region: warmińsko-mazurskie
Opis stanowiska:
Osoba, która zostanie wybrana na to stanowisko przejdzie proste szkolenie, dzięki któremu nauczy się oceniać jakość wody kranowej. Umiejętności te pozwolą przyszłemu briterowi weryfikować czy w wodzie kranowej jest wyczuwalny zapach chloru, obecność zanieczyszczeń mechanicznych, a także ocenić twardość wody. Do zadań britera będzie należało weryfikowanie jakości wody, przekazywanie wyników testów do opinii publicznej oraz współtworzenie mapy jakości wody w Polsce.
Zadania:
* Degustowanie wody kranowej * Współtworzenie mapy jakości wody w Polsce * Podróżowanie po kraju * Kontakty z mediami
Umiejętności:
* Wyostrzone zmysły smaku i węchu * Łatwość w nawiązywaniu kontaktów * Błyskotliwość * Elokwencja
Wymagania:
* Preferowane wykształcenie wyższe z zakresu chemii, biologii lub medycyny * Odwaga w podejmowaniu nowych wyzwań
Wynagrodzenie: 20 tys PLN brutto - 4 miesięczny kontrakt
A tu na stronie brita, nie ma podanego rejonu więc pewnie poszukują wszędzie Taki opis na stronie jest "BRITER PILNIE POSZUKIWANY
Każdy z nas zapewne słyszał o zawodzie kiper. Jest to degustator zajmujący się oceną smaku, wyglądu, zapachu, jakością i klasyfikacją wszelkiego rodzaju potraw i napojów. Osoba wykonująca ten zawód musi mieć dobrze rozwinięte zmysły smaku i powonienia. Firma BRITA, dla której szczególnie ważny jest smak wody i jej jakość postanowiła zatrudnić osobę, która zbada tą kwestię w Polsce i zostanie degustatorem wody kranowej.
Dlaczego potrzebujemy Britera? Z badań przeprowadzonych przez firmę BRITA w 2009 wynika, że aż 61% Polaków nie ma zaufania do wody kranowej i ma zastrzeżenia do jej jakości. Zastrzeżenia tak poważne, iż przeważająca liczba pytanych osób nie odważy się wypić wody prosto z kranu bez jej przegotowania. Czego zatem tak się obawiamy? Najczęściej nie znamy odpowiedzi na to pytanie. Briter dzięki posiadanej wiedzy pomoże nam dowiedzieć się więcej na temat wody kranowej.
Zadania Britera Osoba, która zostanie wybrana na to stanowisko przejdzie szkolenia, dzięki którym nauczy się oceniać parametry organoleptyczne wody tj. zapach, smak, barwę i mętność. Umiejętności te pozwolą przyszłemu Briterowi weryfikować, czy w wodzie kranowej jest wyczuwalny zapach chloru, obecność zanieczyszczeń mechanicznych, a także ocenić twardość wody. Do zadań Britera będzie należało przekazywanie wyników testów do opinii publicznej oraz współtworzenie mapy jakości wody w Polsce na podstawie monitoringu jakości wody, prowadzanego przez organy kontrolne.
Wymagania Idealny kandydat na to stanowisko, to osoba otwarta, elokwentna, błyskotliwa, żądna nowych doświadczeń i otwarta na nowe wyzwania. Kandydat powinien mieć wysokie zdolności interpersonalne oraz łatwość w kontaktach z mediami. Ze względu na charakter zawodu preferowane jest wykształcenie chemiczne, biologiczne lub medyczne. Aby wykonywać tę profesję, kandydat musi posiadać wyostrzone zmysły smaku i węchu.
ZOSTAŃ BRITEREM!
Prosimy o przesłanie cv ze zdjęciem i listu motywacyjnego na adres e-mail: briter@brita.pl"
dzieki Hogus :* zaraz do niej zadzwonie to do mnie przypedaluje pozniej i cos sklecimy :) swoja droga w warminsko mazurskim jest jednak troche wiecej perspektyw. juz kilka osob wyemigrowalo do Olsztyna (mgr farmacji, laska od PR, znajomy grafik komputerowy). Mloda czeka jeszcze na odpowiedz z urzedu pracy bo zalatwila sobie staz w sanepidzie tylko nie wiadomo czy UP ja oddeleguje, procedury sa porabane. no ale stazowego jest znacznie mniej niz taki kontrakt by dal wiec niech probuje