Ja wracam po długiej przerwie od netu i teraz to już będę uziemiona z Wami bo mam leżeć plackiem do końca ciąży. Nie wiem co ja będę robić...może cały wątek przeczytam ;)
Aga, no jak to co? Świnki relaksują się tam niczym w hotelu SPA :D Każdy może sobie dziś kupić świnkę, a jak nie ma jej gdzie trzymać oddaje do hotelu, by się nią zaopiekowali, czyli ładnie utuczyli, a potem do rzeźni.
a jakos leci nudze sie M musial wyjechac na 2 tygodnie wiec teraz samotnosc mi bedzie doskwierac;) a co tam u ciebie ?? bo tu jakies pustki a ja nie mam dostepu do wiekszosci wiec nie wiem co sie dzieje...
no niestety tamten go wykiwał i musiał szukac czegos innego narazie jest w austri zobaczymy co bedzie dalej bo zima wszystko opóźnia i praca kuleje hej JEMMA
no tak miał tu juz pracowac ale nie wyszło no i trzeba było szukac czegos bo dwoje w domu nie mozemy siedziec bo kasa sie szybko rozchodzi a ja narazie do pracy nie wroce
a mi siada komp :/ wczoraj zawieszał się non stop i możliwe , że to przez gg ale cos mi się wydaje, że to sprawa procesora albo płyty głównej, nasz komp to już staruszek
z tego co sie orientuje to trzeba przerwac wychowawczy wrocic do pracy na przynajmniej pare dni i mozna wziasc chorobowe ale moge sie mylic bo nie jestem na bierzaco w tych przepisach ale jak juz bede napewno wiedziała ze mam isc na operacje to bede chciała sobie to jakos zalatwic ale musze sie dokładnie wszystko dowiedziec
Alexi ale jesteś teraz bez środków do zycia, może iśc od razu, nie jesteś pewno mojej informacji to zadzwoń do ZUS, jedynym warunkiem jest prawo do chorobowego przed samym wychowawczym. Musisz jednak zawiadomić pracodawcę o zamiarze powrotu z wychowawczego na 2 tyg. przed tym terminem. Jak wrócisz do pracy (na L4) to na nowo zacznie ci biec okres uprawniający do urlopu. Po pół roku chorobowego będzie mieć już 1/2 wymiaru urlopu. A potem jeszcze szansę na świadzenie rehabilitacyjne.
wiem ze musze powiadomic o tym pracodawce musze sie popytac w biurze ktore nas prowadzi bo znam tam te dziewczyny no i szefostwo tez jest mi przychylne ale jak pisałam poczekam jeszcze troche bo sama nie moge sie dowiedziec co ze mna beda robic po chemii a tak bym juz chciała na stałe wrocic do pracy...
Alexi, ja bym nie czekała. Wróć do pracy od razu (w porozumieniu z pracodawcą), bierz L4 i już. Nie ma znaczenia co będzie potem. Do pracy zawsze możesz wrócić z l4, o ile oczywiście lekarze ci pozwolą. Po co czekać? Nie masz z tego żadnych korzyści.
no wiem ze nie mam z tego nic jutro sie wybieram do pracy zobaczyc z dziewczynami to sie dowiem wszystkiego.. czy po powrocie przez pierwszy miesiac chrobowe placi pracodawca czy Zus ??
ja najpierw patrzałam 5, później pierwszy, teraz drugi.... trzeci mi sie jeszcze nie sciagnal.... ale lece juz wszystkie po raz drugi :))))) bylam juz przy 6stym, ale zabraklo mi odcinkow :D:D
dziewczynki mam pytanie Musze kupić kuchenkę mikrofalowa. Macie jakiś typ godny polecenia? Chciałabym z funkcją crisp- ale nie wiem czy to się sprawdza? Poradzcie