Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoraga976
    • CommentTimeMar 18th 2010
     permalink
    Mnie mąż też farbował - ale chce troche je rozjaśnić bo za ciemne już mam więc dlatego ide do fryzjera troche ściągnąć farbę
    --
  1.  permalink
    ja nigdy nie daje dotknać włosów- nie -fryzjerowi:) mam rozjasniane wiec wole je miec na głowe a nie na szczotce:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 18th 2010
     permalink
    Mi chłopak jedynie prostował :D
    --
  2.  permalink
    echo!................ .....................echo!
    ale tu pusto :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 19th 2010
     permalink
    ano :D
    --
  3.  permalink
    jestem ja:)
    siedze sobie przed tv a Pit wciąga placko ziemniaczane
    --
  4.  permalink
    Jest ktoś?
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 20th 2010
     permalink
    hej babki ,milej soboty...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas wczoraj było +13!!!! dzisiaj +11!!
    --
  5.  permalink
    U mnie też cieplutko, w każdym razie tak przez okno wygląda;-), kończę sprzątać i zmykam na siłkę:)
    Miłego dnia dziewczyny
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no my wróciłyśmy z cmentarza/.... wszędzie błooootooo!!!!!!!! :confused::confused::confused: mam całe mokre nogi! :shocked:
    Bleh.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a u nas chlodno...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,prasuje koszule juz na poniedzialek do pracy, troche ciszy w domu ,bo po pwrocie z angielskiego zostawilam VEVE u tesciowej,M po nia pojedzie,zagladne tu jeszcze a wy co robicie?
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 21st 2010
     permalink
    hej babki,my juz na nogach,pada deszcz,chyba na 11 do kosciola idziemy ,a tak to chyba nudna niedziela bedzie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Miłego pierwszego dnia wiosny!
    --
  6.  permalink
    u mnie tez nudna bardzo niedziela sie zapowiada.pogoda niby fajna ale co chwile słonce zachodzi i robi sie podejrzanie ciemno,żeby tylko nie padało bo mam zamiar dużo czasu spedzic na dworze
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zazdraszczam ladnej pogody i slonca. u mnie jakos wiosna sie nie moze rozkrecic.
    na dodatek wszyscy przeziebieni jestesmy, w domu czosnkowo-cebulowe zapachy w ramach kuracji takze lepiej zeby zadni goscie nas nie nawiedzali :))
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie też szaro buro i ponuro :( a na szybach wielkie krople deszczu buuu

Potrzebuję pomocy "logistycznej" hihi
    Lada chwila mam komunię Syna i nie wiem czy robić obiad - rosół ziemniaki i jakieś mięsiwo czy też np na ciepło mięsiwo i np bigos... a reszta to zimne specjały sałatkowe i tort z ciachem...
    Pora będzie obiadowa ale z nami około 15 osób, więc "obiadowo to mi ciut ciężko będzie bo nie mam nikogo spoza rodziny kto mi pomoże w kuchni
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a moze zupe serowa ugotujesz taka z kuleczkami miesnymi (nie trzeba ziemniakow ryzu ani makaronu) a pozniej na drugie jakies kuraki czy schab ze sliwka np? wszystko moze byc przygotowane i po powrocie tylko podgrzac trzeba.

u nas komunia Gabrysi dopiero za rok ale juz wiem ze trzeba bedzie sie finansowo sprezac i w lokalu robic bo nie mamy mozliwosci ugoscic 20osob (nie wliczajac nas) w naszym mieszkaniu :devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mam dla Was kwiatka z okazji I dnia wiosny :D
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    AniaM: a moze zupe serowa ugotujesz taka z kuleczkami miesnymi (nie trzeba ziemniakow ryzu ani makaronu) a pozniej na drugie jakies kuraki czy schab ze sliwka np? wszystko moze byc przygotowane i po powrocie tylko podgrzac trzeba.
    Ania a jakieś szczegóły tego specjału? -brzmi kusząco

Ja rozbijam to na 2 niestety - po Mszy chrzestni i dziadkowie a po południu (około 16 jest rozdanie obrazków) przyjaciele i tu raczej będzie na słodko... nie zmienia to faktu że licząc chrzestnych i dziadków to jest ich łącznie 9osób plus my a po południu przyjaciele też coś koło tego
    Wciaż myślę o lokalu dla "pierwszej tury" ale jak mam wydać kasę na to a potem znów na przygotowanie czegoś w domu to jakoś mi się to nie uśmiecha...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And wklepalam przepis na MNIAM MNIAM
    robi sie szybko, smakuje przednio i zawsze wszystko znika z gara, niestety :P
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Hej kobitki,ja siedze u sasiadki, bylysmy na spacerku,VEVE tez z Katarem po kolana,ale còz nie bede kisec w domu...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu dzięki bardzo!! brzmi smakowicie i kuuuusi :D Zrobię w tygodniu (może w piątek ale bez mięska) to ocenię :P tylko powiedz mi jeszcze jaka to ma być konsystencja - taka kremowa ciekła czy normalnie rzadka wodnista? i czy potraktować warzywa blenderem?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    warzyw nie traktujesz blenderem, wrzucasz takie podsmazone do wody. bez miesa nie bedzie miala jzu takeigo smaku wiec nie ma co w tym wydaniu probowac :P konsystencja kremowa. wody mozesz ciut dolac ale tych 3l lepiej nie przekraczac bo straci smak. ja zawsze trzymam sie proporcji, czasami nawet dam nie 4serki a 6 zeby byla bardziej zawiesista bo my taka wolimy
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :) ok dzięki bardzo
    Przeleciałąm kawałek MNIAM i (poza tym że zgłodniałam choć przed chwilą jadłam) to do kilku rzeczy "micha mi się cieszy" więc może jednak w domu impreza?...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And a u was jaka jest cena "za talerzyk" na obiedzie komunijnym? u nas za obiad zupa i miesiwo+ziemniaki+surowka, 2 salatki i zimna plyta a na koniec tort licza sobie w tym roku 80zl :devil:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hmm obiad - rosół z makaronem, ziemniak, kotlet, surówki -> deser szarlotka na ciepło z lodami, kawa herbata sok 30-35zł o taką opcje z zimną płytą i "ful wypas" nawet nie pytałam bo na pewno aż tak nie zaszaleje
    Ciasto i tort we własnym zakresie
    --
  7.  permalink
    A ja bym zjadła placek po wegiersku/cygansku/ góralsku. Tylko kto mi zrobi???:shamed:
  8.  permalink
    Aga- rosół i schabowe? Szkoda kasy- przeciez to najszybsze i najłatwiejsze dania, które można w domu zrobić...I szarlotka podgrzewana w mikrofali.... :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga bym zrobila gdybym umiala :)
    u nas dzisiaj kebabowe szalenstwo na bazie knorra... a ze rano pieklam ciacha francuskie z serem wiec wyzera pelna geba :D
  9.  permalink
    Ania- no ja umiem, tylko mi len w dooopsku siedzi :)
    Zapomniałam Ci powiedziec- tez robiłam ten kebab. Samkował nam.
    A dzis karkówkę z worka- na prosbe młodego. Trochę zalatywała polepszaczami, ale w sumie wszystkim smakowało :) Tylko następnym razem dłuzej ją w piekarnmiku potrzymam.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ta karkowke z ziemniakami robilas? mi srednio podeszla. kebab za to baaaardzo mi smakuje tylko do sosu nie dajemy majonezu 3lyzki a 1 i reszta jogurt.
    tego schabu ze sliwka bym sprobowala. w rekawie takim zwyklym do pieczenia jest niezly ale ta wersja moze byc tez smaczna
  10.  permalink
    NIe- ta z ziemniakami jest z Winiar, a ja robiłam Knorra.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a to tej nie probowalam.
    ogolnie to fajnie ze sa te pomysly i inne gotowce. jedynie rybne mi nie smakuja. a i jeszcze skrzydelka w miodzie. wole sama w miodku z tabasco wytaplac.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    placki ziemniaczane,dobre ale mi po nich brzuch wysadza...no M tez lubi...
  11.  permalink
    A mi tak naprawde to niewiele z tych"Pomysłów" smakuje. Mój ulubiony to zapiekanka z szynką.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja nie wiem,bo nigdy nie robilam...
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 21st 2010 zmieniony
     permalink
    generalnie malo gotuje,bo jadamy u tesciowej ,dzis zrobilam tylko tiramisu..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga znalazlam przepisy na ten placek po goralsku, brzmi dosc smacznie. chyba kiedys przesadze z iloscia ziemniakow na obaid i wyprobuje ten przepis
    a ty je na patelnie pozniej smazysz czy w piekarniku pieczesz?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ehh Aga mi też szkoda kasy na knajpę ale obawiam się że fizycznie nie dam rady porobić tego co bym chciała :/ Sobota będzie zawalona bo spowiedź i inne takie, nie wiem jak piątek wrrr Ksiądz jest ciut "powalony" i wymaga by z dzieciakiem była 2rodziców :shocked: nie dociera do niego że nie mam z kim zostawić maluchów itd
    Powoli spisuję sobie pomysły i próbuję to wyliczyc finansowo jak to będzie i co mi się opłaca (taniej) bo niestety kasę odłożoną na komunię zostawiłam w aptece więc nie mam na to za dużo kasy :( A i tak jak mówię nie wiem jak to będzie "organizacyjnie"
    --
  12.  permalink
    Aniu- ja smaze po prostu wielki plak ziemniaczany. Nie gotuję ziemniaków, tylko przygotowuję ciasto jak na zwykłe małe placki. Później ten plak polewam sosem gulaszowym. Wg mnie w nim tkwi cały sekret - musi byc pikantny- z dużą ilościa papryki i pieczarek.

Bosski placek po wegiersku sprzedają przy trasie Warszawa- Gdansk- przed Olsztynem w węgierskiej restauracji Tokaj. Gdyby któras z was jechała... koniecznie tzreba się tam zatrzymac. Polecałam już wielu osobom i wszyscy wychodzą z tej knajpy zakochani.
  13.  permalink
    Aga- a nie masz jakiejs kolezanki, która by Ci pomogła?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja lubie zapiekanke z szynka bardziej niz serowa, ziemniaczana z miesem mielonym tez nam smakowala i zawsze mam w zanadrzu roladki w serowym lub pomidorowym oraz woreczki na kurze napedy :)

az pogooglowalam cz duzo jest typow tych pomyslow i tak patrze ze niektorych jeszcze nie probowalam ale widac mnie na polce nie przekonaly :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja tez ,tak robie placki...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga ja wiem ajk smakuje po wegiersku ale mi chodzilo ze po goralsku to z przepisu inny i myslalam ze ty to inaczej robisz. a pikantny sos to tylko ja i R. dzieciaki juz nie zjedza.
    a w ogole odkrylam ze jak ziemniaki na placki zetre na tej tarce to taka mamalyga sie robi to nie chca jesc a jak zrobie na malych oczkach i sa drobne wiorki to dziecaki wcinaja az milo... moze po prostu smak bardziej wyrazisty ziemniaczany... a wy na jakich 'oczkach' trzecie ziemniaki do tradycyjnych plackow?
  14.  permalink
    Ania- dla mnie serowa odpada, ziemniaczana tez ... Roladki tez jakoś nie bardzo...
    Z szynką jest debeściacka, ale ja robię ją troche inaczej niż w przepoisie. Tzn podsmażam szynke razem w boczkiem wedzonym i cebula i jeszce dodaję pomidory. Mniam. Musze sobie zrobić niedługo :) No i ten kebab tez pyszny jest :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :cry: spytałam 3 osób i usłyszałam 3x nie ... więcej nie będę pytać bo jeszcze bardziej się rozczaruję... Dam jakoś radę bo muszę ale pewnie w niedzielę zamiast w pełni sił będę w pełni zgon :sad:
    --
  15.  permalink
    Ja trę na tradycyjnych oczkach- tych małych. U mnie dzieciaki tez nie jedzą niektórych potraw- robię je wtedy gdy mam dla nich np zupę.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja na tych drobnych,ale tutaj mam inna tarke niz w PL i w sumie ,ta papka jest bardziej ziernista,niz w PL...ALE ziemniaki tez sa tu lepsze w smaku...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.