No dobra, dobra, stanę w kolejce. Rozumiem, że tworzymy komitet kolejkowy??? Ja zwijam się na razie stąd, co by wyjść o 15 z pracy i zdążyć przed korkami dojechać po wyniki. Będę pewnie wieczorkiem, bo mam ochotę na spacer.
A do mnie własnie mój zadzwonił jutro jadą obejżeć kolejną robotę jakiś dworek w Wilanowie, niedługo to on więcej w stolycy będzie siedział niż w domu :)
Bry A my uziemieni w domu, Hubcio jednak ma zapalenie oskrzeli i antybiotyk , Jakub na szczepienie za tydzień bo też kaszel i katar uniemożliwiły zaszczepienie. Więc podziwiamy tylko z okna słoneczko Talinka super oby tak dalej
no u mnie też Julcia po porannym spacerku nagle dostała katarku i do tego oczko łzawi, cały dzień prawie przemarudziła miała 2 drzemki po 20 minut więc nie wiedząc co może być grane pojechałam z nią do lekarza - lekarka podejrzewa wirusa a ja alergię:( Kazała dać jej ceruwit i jeszcze jakis syropek, do tego oxalin do nosa i oczka płukać solą fizjologiczną - hm zobaczymy - mam nadzieję, że nocka będzie spokojna. Poprzedniej nie mogłam spać jakoś - dopiero usnęłam od 3 do 5.30 kiedy to musiałam męża wyprawić na wyjazd - a potem cały dzień na pełnych obrotach - padam już, mała śpi i mam nadzieję że spokojnie prześpi nockę
aga u nas niby podobnie było tylko jeszcze gorączka w poniedziałek u lekarza nie pokazało nic i osłuchowo było dobrze, więc tylko flonidan na noc a dziś już zapalenie oskrzeli Nudzi mi się, jak jestem sama a was nie ma , a jak wróci mój to znowu wam wenna do pisania wróci :)
Dziewczyny potrzebuję pomocy informatyka :D Składam dzieciakom kompa i zależy mi na tym by porobić im osobne konta (wiecznie jest wojna ze ktoś cos komuś usunął, zrobił, nie zrobił itd) Ale jeśli robię konta użytkowników to nawet jako użytkownik można coś usunąć z dysku :/ jak to zrobić by każdy miał swoje poletko do działania i nie ingerował w system i inne konta? Wydawało mi się że jako admin udostępniam coś użytkownikom a tu rozczarowanie bo maja wszystkie programy udostępnione i jeśli np z poziomu admina wgram coś o nazwie XYZ to użytkownik A i zarówno użytkownik B mogą to usunąć eksplorując dysk C:/ itd Da sie to ominąć?....
Agunia da się bo my tak mamy u Jakuba by możemy przejrzeć jego ale on naszego nie ale on ma osobny komp, myślę, że można zrobić innych użytkowników ale jak to dopiero w poniedziałek najwcześniej mogłabym napisać bo mój spec od tego będzie dopiero w domu ewentualnie jak jutro zadzwoni to dopytam
Hmm w przypadku osobnych komputerów (sieci) wiem jak się robi Ale nie umiem na 1 zrobić tak by użytkownik A czy B nie usunął nic :/ o zaglądanie i podglądanie co jest na dysku mi nie chodzi ale głównie o to wywalanie :/ Wg Windowsa i jego podpowiedzi to jest niemożliwe - a jednak zrobiłam to :/ usunęłam z profilu A i nie ma tego w komputerze wrr
Jestem zła że nie umiem tego zrobić hehe Jeszcze będę szukać ale jak nie znajdę będę wdzięczna Hogatko za podpowiedź