Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeApr 20th 2010
     permalink
    A w ogóle, to dzień dobry bardzo ;D
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A u mnie się większość głupio dowiedziała, bo wylądowałam w szpitalu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    ja jak zobaczyłam dwie krechy na teście to w ciagu paru minut wiedzieli o tym wszyscy hihi, po prostu nie umiem utrzymać buzi zamkniętej kiedy mam taka wspaniałą wiadomość, ja przy dwóch ciążach nie miałam ani jednej złej myśli że może byc inaczej niżeli dobrze :smile:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Myszaasia, a ja miałam i to mnóstwo obaw, ale skutecznie je od siebie odganiałam ;D
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    My w pierwszej ciąży też powiedzieliśmy rodzinie około 3 mca - no iteraz też tak planujemy - po pierwsze chcę usłyszeć serduszko maleństwa a po drugie zaoszczędzę sobie "dawania dobrych rad" o te 2-3 mce:)
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    witam sie po długiej nieobecnosci:smile:
    aga 976 gratuluje tez bym chciała juz byc znowu w ciazy tak jak ty....
    ja tam szybko nie powiedziałam ze jestem w ciazy bo na tescie moja druga krecha była taka słaba ze nie byłam do konca przekonana dopiero jak wyszło z bety to sie chwaliłam:wink:
    Izunia szykujesz sie juz do imprezki juniorów??
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja bym chciała w ogóle być...
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Aga1976 ja mysle, ze kako chodzi o to, ze w ogole skupiajac sie tylko na dziecku zapomina sie o partnerze i mozna byc super goraca kobieta, ta ktora maz pokochal, ale jak tym samym jest dla niego zimna, to facet czuje sie odrzucony i niepotrzebny. Z reszta w druga strone tez to dziala. Brak tez czulych gestow czy slow do siebie bardzo ochladza stosunki z czasem. Dlatego z gadzam sie i z Toba i z Kako :))
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Cześć Alexi, no yy tort będzie i nawet teściowie się zapowiedzieli ;D
    A poprawiny trzaśniemy u moich rodziców, jedziemy na majówkę do nich :P
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    ja tez chyba tort sobie i gosciom zaserwuje bo mnie naszła ochota:wink:
    to zawitasz tu do nas na ślask:smile:
    --
  1.  permalink
    alexi co u Ciebie,jak sie czujesz?
    --
  2.  permalink
    a ja postanowiłam ze jesli mi sie trafi jeszcze jakis facet to napewno nie bede sie bardziej starac od niego
    tym razem mam olewke na to,bo juz raz sie starałam,latałam jak ze sraczką,byłam na kazde zawołanie i nigdy nie miałam włąsnego zdanie,w koncu czułam sie jak nic nie znaczaca jednostka a nie jak współmałżonek.
    czasami nie warto facetom nadskakiwac,bo wtedy czują sie na wygranej pozycji
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej,babeczki ,jestem u sasiadki i podczytuje,tutaj lato jest i obcielam wlosy VEVE u fryziera ,na kròtko ,bardzo ladnie jej i wygodnie,bo baasen ,morze...wpadne wieczorkiem...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Alexi co u Ciebie? daj znac jak sie czujesz

Ewa u sasiadki forum czytasz? nie macie o czym pogadac ze do kompa siegasz?
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    odpukac ale ten cykl dobrze zniosłam moze dlatego ze zaczełam zazywac taki specyfik z brzozy na ''nowotwory'' bo nawet teraz w jamie ustnej mi sie nic nie zrobilo i ogólnie dobrze sie czuje tylko psycho mi troche siada na mysl o operacji.
    jeszcze bede sie dopytywac czy sa inne mozliwosci i czy nie da rady tylko czesci wyciac .11 maja mam kolejna wizyte u innego chirurga i zobacze co ten powie...
    w piatek urodzinki a za tydzien kolejny cykl :neutral: mam nadzieje ostatni...

ciacho dobre nastawienie masz nie warto ciagle byc tym drugim w zawiazku trzeba sie uzupelniac i miec swoje zdanie a nie ciagle ustepowac i napewno znajdzie sie taki facet ktory cie doceni :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnulka_28
     permalink
    Bueee siedziałam dzis w pracy godzinę dłużej, bo koleżance, która mi musi zatwierdzać wszystko przed drukowaniem, się nie spieszyło, zasiedziała się na plotach :/ I jakas nietomna jestem, przysnęłam w autobusie...

Mozna byc i oddaną matką, i seksowną żoną - tylko żeby to wyważyć trzeba trochę prób i błędów :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeApr 20th 2010 zmieniony
     permalink
    :cry: Mój teść jest niereformowalny i uparty osioł :/ Rozmawiałam z nim dziś by mu wyperswadować tą nieszczęśną komórkę. Moje argumenty że w domu leżą 2 telefony nieużywane, że Kuba nie wykazuje chęci dzwonienia czy zabawy komórką, że nie uśmiecha mi się doładowywanie kolejnej komórki - nie działają. Ostatni argument, ze boje sie ze mu zrobia krzywdę i ukradną - panikujesz :/ Pamiątka w postaci łańcuszka i krzyżyka - medalika -> to żadna pamiątka. ON CHE JEMU KUPIĆ TELEFON a ja mam znaleść odpowiedni za 300-500zł bo tańsze są złe a drozsze za drogie :cry: a przy okazji nie umiem być wdzieczna za ich dobrą wolę, nie szanuje ich itd itp
    Ja zwariowałam albo on ma nie po kolei w głowie :/
    Idę na kawę do koleżanki
    Ps Przeszłam dzis po sklepach i zrezygnowałam z konsoli. Wszystkie jakieś w miarę oferty to niestety tylko minimum i goły zestaw :( i sporo bym musiała doinwestować niestety a poza tym stwierdziliśmy z Andem ze może zrobimy im wszystkim prezent pod choinkę czy dzień dziecka - by potem nie było w złości "to moje a ty nie rusz"
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szaleństwo z tymi komórkami na komunię :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    osobiście denerwuje mnie kiedy ulicą idzie dzieciak i bawi się telefonem.... zawsze wtedy przychodzi mi na mysl jedno zdanie : "a rodzice sie pozniej dziwia, ze go okradli........"
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    Agunia skoro ty mu nie umiesz tego wyperswadowac to namów tescia zeby sam pogadał z Kuba moze on mu wytłumaczy jakos ze to go nie interesuje a cos innego by mu kupil
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Alexi Kuba ucieszy sie z plastikowego autka z kiosku - takie są moje dzieciaki. Ojciec wie swoje i tyle :/ Wkurza mnie ten człowiek w swoim uporze i swojej wiedzy wrrrrrrrrr
    Na pytane do Kuby "co chcesz" padła odpowiedź "jakąś fajną gierkę (PC) i cos słodkiego" i to jest cały mój syn.
    Moje dzieci nie widzą różnicy między prezentem za 10zł a za 100 -> dają im one taka samą radość
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    no wiadomo kazde dziecko jest inne i co innego go cieszy
    a tesc jak sie uprze to i tak zrobi swoje...
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    a tak wogóle to gratuluje ci i zycze zeby wszystko dobrze sie potoczyło do samego rozwiazania:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    kobitki,sapac mi sie chce,VEVE mnie wykonczyla dzis ,caly dzien na polu bylysmy, skad te dzieci tyle sily maja? teraz jeszcze nie spi ...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dziekuję Alexi
    Chyba w końcu będzie ten tel i wyląduje na półce albo Anka mu zabierze. Tylko za cholerę nie wiem jaki aparat jemu wybrać :/
    --
  3.  permalink
    Agunia- ja myslę,że wszyscy chłopcy w wieku Kuby cieszą się z "fajnej gierki na PC" :) Twój syn nie jest wyjątkiem :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agunia u nas w komisie za taka cene mozna kupic nokie e51, moze wizualnie zaden och ach ale bardzo fajny telefon ogolnie.
    z tesciem mozesz przeciez zazartowac a wy najwyzej w komisie zostawicie i cos innego dziecku za te kase kupicie, moze to podziala? ja bym nie dala dziecku tak drogiego telefonu, nie wazne czy 8 czy 14lat. po co narazac go na jakies zaczepki i kradziez
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu wg mnie ów nokia nie jest dla dzieciaka
    Bardziej myślę o hmm nokii ale 2700 czy tego typu nie rzucającemu się w oczy telefonie, żaden wypasiony bo naprawdę mogą być kłopoty :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeApr 21st 2010
     permalink
    hmmm a nokia 5220 xpress music
    nie rzuca sie za bardzo w oczy chyba :wink:
    --
  4.  permalink
    A moze za tę kasę jakiś fajny rower?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talko nawet nawet :) Właśnie o to mi chodzi by nie był "wypasiony" by nie przykuwał uwagi :)
    Nie chcę mówić że to będzie TEN czy inny - po prostu muszę przejść sie po sklepach i zobaczyć co jest i w jakich cenach. Rozrzut cenowy może być dosyć znaczny niestety a że Ojciec zupełnie sie nie zna to ja mam znaleźć a on pojedzie ze mną i zapłaci... (wg niego to czy między nami będą tańsze rozmowy zależy od modelu telefonu :shocked: nie umie zaskoczyć ze to chodzi o sieć i tłumaczenie na przykładzie TP a Dialog do niego nie przemawia :shamed: )
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga rower Kubie kupi chrzestna :) zapowiedziała się z tym już w styczniu
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    a tak a nawiązując do komórek , idę ja pare dni temu ulica a na chodniku siedzi chłopiec około 10 lat z karteczka i kubeczkiem prosząc o pieniążki na jedzenie, mysle sobie rzucę małemu parę złoty, podchodzę do niego bliżej a ten chłopak bawi się komórą wypasioną, o szok, to ja nie mam nawet takiego telefonu, pewnie zbierał na kartę a nie na bułkę, ....
  5.  permalink
    Bardzo mozliwe. Rodzice nie musieli przeciez o tym wiedziec ;)
  6.  permalink
    Agunia05: Aga rower Kubie kupi chrzestna :) zapowiedziała się z tym już w styczniu

Pewnie przeoczyłam, bo wydawało mi się,że mówiłas że u Was nie kupuje się prezentów na komunię.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Agunia05: Talko nawet nawet :)

Osobiście polecam, miałam go ponad rok, teraz używa go Rafał :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hmm Aguś nie wydaje mi sie bym takie coś powiedziała
    Chrzestna Kuby mnie tylko opitoliła że ja mam nic dzieciakowi nie kupować bo nasz "prezent" to przygotowanie młodego do Komunii oraz wydatki zwiazane z tym dniem
    Pewnie i tak Kubuniowi kupimy jakąś pamiątkę i chyba tyle - nie wiem jeszcze
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    myszaasia: pewnie zbierał na kartę a nie na bułkę, ....

Nie Asiu, on zbierał dla rodziców. Przykre jest, że takie dziecko jeśli wróci do domu bez pieniędzy to dostaje taki wycisk, że szok...
    Kiedyś, siedząc na dworcu w Słupsku, podszedł do mnie i do siedzącej kobiety taki jeden... i tu już nie chodzi nawet o to, że nie miałam kasy, bo i tak bym mu nie dała... w każdym bądź razie zagadałam się z tą kobieta... i opowiedziała mi swoją "przygodę" z jednym z takich dzieci.
    Otóż, była kiedyś w Lęborku i robiła zakupy... podszedł do niej taki chłopiec i prosi o pieniądze na bułkę, bo jest głodny... a, że ta pani akurat miała kupione pyszne słodkie bułki, chciała się z nim podzielić... a on co ?! wyrzucił tą bułkę do śmietnika :shocked: i wyzwał ją od ku***...
    no żal po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: Otóż, była kiedyś w Lęborku i robiła zakupy... podszedł do niej taki chłopiec i prosi o pieniądze na bułkę, bo jest głodny... a, że ta pani akurat miała kupione pyszne słodkie bułki, chciała się z nim podzielić... a on co ?! wyrzucił tą bułkę do śmietnika :shocked: i wyzwał ją od ku***...
    Talko to jest niestety często spotykane :( Chodzi tylko o kasę i nie tylko dzieciom bo i tym dorosłym. U nas nagminnie żebrzą Romowie
    Ale i są ludzie którzy chodzą z krzyżówkami czy obrazkami zbierajacy na jakieś dzieci - to wielka sciema! I jestem pewna co mówię!! "Kumpel" zbierał - niby papiery ok, historyjka o zbieraniu na operację, zgody, nr z fundacji itd itp a tak naprawdę jest "hurtownik" który za grosze daje gadżety (obrazki, krzyżówki, gazetki itd) dostarcza papiery identyfikator a potem trzeba mu odpalić pule za "rozdaną" ilość ów gadżetów.
    Ostatnio spotkałam się z tym że chłopak dał mi (wcisnął) w rękę) obrazek z jakąś śpiewką że ów Jezus mnie ochroni dzień będzie miły ple ple ple a na koniec bym dała 5zł za obrazek :D parsknełam śmiechem i oczywiście nie dałam ale wyzwał mnie od najgorszych
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    Talinko ja jestem łatwo wierna i smutno mi jak widzę dzieci zbierające pieniądze i nie ważne czy dla rodziców na wódkę bo tak jak piszesz jak nie przyniesie to się mu oberwie czy na cos innego może akurat zbiera właśnie sobie na cos do jedzenia, więc daje choc pare złoty po prostu czuje sie lepiej , ale jak zobaczyłam tą wypasiona komorę to przepraszam jak nie ma pieniędzy to niech sprzeda tel...
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    witam wszystkie - ależ mam dzisiaj apetyt:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    myszaasia: więc daje choc pare złoty po prostu czuje sie lepiej

a nie lepiej kupić mu coś do jedzenia? tak łatwiej i lepiej sprawdzić intencje... bo dla mnie to takie wyrzucanie pieniędzy w błoto... jest wiele osób bardziej potrzebujących od tych "żebraków"... mimo, że może serce się kraja jak się patrzy na matkę z małym dzieckiem, która siedzi na ulicy...
    natomiast popieram coś innego - ulicznych "grajków". oni zarabiają (i w tym momencie już "wisi" mi na co oni wydają te pieniądze).
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: natomiast popieram coś innego - ulicznych "grajków". oni zarabiają (i w tym momencie już "wisi" mi na co oni wydają te pieniądze).
    U nas jest zakaz grajowania ALE jest jeden człowiek który ma na to zgodę władz :D choć jest pijaczkiem wszyscy go szanują! Na woodstoku ktoś mu ukradł (zgubił?) gitarę - ludzie z Jeleniej mu kupili nową! byle by grał hihihi Facet wydał 2 płyty nawet!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wow! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorAnulka_28
     permalink
    Byłyśmy z mamą na targu, dziewczyna chciała na chleb - mama kupiła 2 bochenki i dała jej jeden. Rząd bud dalej próbowała go sprzedać :/
    Z drugiej strony czasem się uda trafić na prawdziwie potrzebujacego...

Komórka dla dziecka - wszystko zależy od dziecka, jego wieku i od szkoły. Jeśli nauczyciele zawiadomią mnie, że coś sie dzieje, że dziecko trzeba odebrac wcześniej - to po co jej komórka?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeApr 21st 2010 zmieniony
     permalink
    Aga1976, zgadzam sie z tobą co do "przesładzania"itd. Nie o to mi chodzi. Ale drobiazgi są ważne - to jest pewne. I też niestety prawda jest, że bardzo często wraz z upływem lat sie o nich zapomina. Nie zawsze na szczęście, ale często tak jest. No a jak nadchodzi dzieciatko, an które rpzelewa sie uczucia, to jeszcze częściej. Na szczęście, jesteśmy na dobrej drodze powrotnej do NAS. Dbać o siebie trzeba cały czas i uczyć się siebie na nowo. Bo przeciez zmieniamy się wraz z upływem lat - to nieuniknione. Wobec tego MUSI też zmieniać sie związek. Nie na gorsze. Na inne. Tlyko musimy to zaakceptować i czynić to INNE LEPSZYM.
    A teraz - spadam do Surdologopedii - lenia mam strasznego a w sobotę egzamin...brrr..
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej kobitki, VEVE jeszcze nie spi,bo kupy nie mogla zrobic,ale juz zrobila z placzem...dam jej mleko i wolne...
  7.  permalink
    Anulko- myslę,że co do kwestii posiadania telefonu przez Zosię zmienisz zdanie za kilka lat :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Anulko- myslę,że co do kwestii posiadania telefonu przez Zosię zmienisz zdanie za kilka lat :)

też tak myślę. :wink:
    ja dostałam komórkę od taty w 6 klasie podstawówki... pamiętam, że wziął ją dla siebie, ale i tak ja jej używałam.... ale do szkoły nie brałam :wink:
    dopiero odkąd zaczęłam chodzić do gimnazjum to się jakiś taki nawał tego sprzętu zrobił... i w krótkim czasie już praktycznie każdy telefon posiadał...
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ja telefon dostalam dopiero w technikum :P a moja 6 letnia siostra juz ma jakis pociag do telefonow :) ma jakis stary i sie bawi :) jakos tak co pokolenie to wiekszy pociag do tych nowinek technicznych .. za jakis czas to bedzie standardowy prezent na roczek:D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.