Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeApr 23rd 2010
     permalink
    Wy idziecie spać a ja właśnie wstałam - po 18 położyłam się z książką :shocked: nie powiem bym się wyspała a mąż uparł się by łóżko robić hehehe
    Chyba robię dzień brudaska i idę spać dalej
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeApr 24th 2010
     permalink
    hej ,babki a ja ide na 10 do pracy,wiec milej soboty wam zycze,dodam ze pogoda beznadziejna pada,a dzis duzy slub...
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    czesc dziewczynki witam w sobotni piekny słoneczny i nareszcie ciepły dzien:smile:
    dzis robie mala imprezke urodzinowa wiec czas sie zabrac do roboty...
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Alexi, więc udanej imprezy, u mnie też pięknie i ciepło ;D
    Pozdrawiam dziewczynki :P
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Dziewczyny z sieci Era działają Wam telefony??

Dziadkowie kupili Kubie złoty łańcuszek i krzyżyk :) suuuuuper
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie Era dziala bez zarzutu caly dzien
    wlasnie skonczyalm rozmaiwac z mama

dobrze ze dziadek sie zreflektowal z tym prezentem. u nas zloto to dosc typowy prezent od chrzestnych ale na chrzest aha no i zwyczajowo nie daje sie krzyzykow tylko medaliki.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Już doczytałam - Wrocław i okolice - po prostu Dolny śląsk mają awarię :/ nie wiadomo jak długo potrwa wrrrrrr

Dziadkowie stwierdzili że krzyżyk bardziej pasuje do chłopca - tylko że my nie wierzymy w jakieś przesadne ze nie daje sie krzyża bo to przynosi pecha (dajesz krzyż komuś do niesienia czy jakoś tak) Kuba przed Komunią ma Mszę na której będą święcone dewocjonalia to wtedy już poświęci i będzie szedł do Komunii mając prezent od dziadków :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aaaaa Aniu powiem Ci że wczoraj zrobiłam serową ściśle wg Twojego przepisu - expert czyli moja teściowa zaakceptowała jednym słowem - REWELACJA robimy to!
    Jakoś dziwnie zależało mi na opinii teściowej bo ona smacznie gotuje a i była za tradycyjnym obiadem
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mowiac szczerze to nie znam osoby ktorej ta zupa nie podeszla. nawet ci ktorzy nie lubia sera sie nia zajadaja :))
    a dziewczyny jadly mimo pieczarek?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie wszystkei z Was odwiedzaja moj wykres wiec sie pochwale moim zeszlotygodniowym wyczynem - tort urodzinowy Gabrysi z masa piankowa z przepisu z mojewypieki.blox.pl
    masa mega slodka ale przty nasaczeniu ciacha woda z cytryna nie "zasladza na smierc" a dzisiaj wynalazlam niebieskie jojo wiec mysle ze Krzysiowi sprobuje jakies auto lub pociag zrobic :D koelzanka probowala mnie namowic na tort komunijny dla jej syna ale to jednak za duza odpowiedzianosc :wink:

ds
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    fajnisty torcik :) ja robiłam mikusiowi na roczek ale to była mega porazka bo nie umiałam naciagnac ten warstwy na tort i była jakas pozlepiana beznadziejna :P teraz Kacperus bedzie miał normalny tort a na gorze bedzie miał wafelka z jakims autem czy pociagiem :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to chyba cos musialas zle zrobic bo naciagniecie to juz wg mnie najmniejszy problem. grunt to cienko rozwalkowac a tort musi byc kremem pomazany zeby ladnie przylelo. a robilas rozowy czy czupowalas barwniki a moze jakos sama z kolorem kombinowalas? u mnie w sklepach barwnikow spozywczych nie uswiadczysz a te allegrowe troche drogie sa.
  1.  permalink
    Dobry wieczór.
    Czy któraś z was oglądała"usta, usta"? jestem fanką Wilczaka :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ogladalam ogladalam, jakze by nie :)

wiecie mnie to dzisiaj chyba porabalo, wtrynilam w ramach kolacji na Ustach gigantyczny peczek rzodkiewki i teraz zdycham. zeby tylko buzia mnie palila to bym przezyla ale zoladek posluszenstwa odmowil ale co sie dziwic jak zarlam rzodkiewke a pozniej zapilam.... kefirem :devil:
  2.  permalink
    Aniu, tort śliczny:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    AniaM: a dziewczyny jadly mimo pieczarek?
    Ania tak ale bez zachwytu, Gabi popiła troszkę ale nie ruszyła pieczarek na koniec zostawiła i wolała być głodna... (Jadła obiad w przedszkolu więc naprawdę nie była głodna ale ja miałam nerwa ipowiedziałam nie chcesz nie jedz będziesz głodna :D)
    Tort super!
    --
  3.  permalink
    Musze koniecznie zrobić tę zupę serową. Mozę w weekend majowy sie pokuszę :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tez mam ja na przyszly tydzien w planach :)
    a jutro na obiad bedzie kartoflak, robie duuuuuza porcje bo tradycyjnie sporo idzie na wynos (rodzice, ciocia, niania) no i odsmazanego tez bardzo lubimy :)
  4.  permalink
    ja mam ochote na kiełbasę z grilla.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mi sie zeberek grillowanych dzisiaj zachcialo albo kaszanki ... w sklepie babka przede mna brala duza torbe grillowych roznosci i az slinotoku dostalam :confused:

Aga mam pomysl, zrobcie ognisko tam gdzie bedziecie pozniej kostke kladli, kielbacha z ogniska lepsza niz grillowana :tooth:
  5.  permalink
    Zrobimy. Jest w planach :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o zesz... normalnie zazdraszczam! jak bylam z chlopakami na kuligu to kielbacha jakas taka tlusta ybla ze zrezygnowalam nawet z jej probowania no ale chleba z ogniska sie obzarlam :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeApr 25th 2010
     permalink
    moj syn jest brutalem. po 6ej zrobil pobudke a teraz chodzi i twierdzi ze sie nie wyspal i ze spac idzie, tjaaa pogadac to moze :P

milej niedzieli dziewczyny
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej a my teraz wstalismy,pogoda dalej beznsadziejna ,czy ja mieszkam w Italii?...
    •  
      CommentAuthormyszaasia
    • CommentTimeApr 25th 2010 zmieniony
     permalink
    AniaM piękny tort , u mnie roczek sie zbliża więc ,,podkradnę,, pomysł:)
    tylko nie mogę znaleźć tego przepisu z linka którego podałaś, :(
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Proszę, przepis na ten tort:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszaasia dalam mniej cukru niz jest w przepisie (dosypywalam po trochu bo moim zdaniem kilogram to stanowczo za duzo) no i wnetrze nie bylo z tego przepisu tylko swoj sprawdzony przepis na biszkopt i mase. aha biale do dekoracji odkroilam z pianek z ok 1.5paczki ale duzo jeszcze zostalo.
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ja tez jestem fanka Wilczaka :) i Mecwaldowskiego tyz :)))
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej jak wami minela niedziela,?my pogralismy troche w kosza na boisku,wiec teraz ide robic cos do zjedzenia...
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    aggnieszka dziekuje za linka na przepis:)
    AniaM dostosuje sie do Twoich rad:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mam nadzieje ze ciacho sie uda. koniecznie nam pozniej foto pokaz

ja bede probowala powalczyc z pociagiem za 1.5miesiaca :)) jesli ktoras z was ma pomysl jak zab arwic mozna mase nie majac dostepu do barwnikow spozywczy to bede wdzieczna za podzielenie sie nim :))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wyskakuje u was tez pogrubiony tekst???
    --
  6.  permalink
    Już nie
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    alez mam ochote na lody... najlepiej sorbet gruszkowy. chyba trzeba cos kupic do zamrazarki na ciezkie wieczory
    •  
      CommentAuthorAnulka_28
    • CommentTimeApr 26th 2010
     permalink
    Mnie sie marzą miętowe z kawałkami czekolady... W Gdańsku litrowe pudełka były w prawie każdym większym sklepie, a na południu - tylko na stoiskach z gałkowymi można dostać ociupkę :/ Co to za dyskryminacja???
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie nadal jest pogrubiona czcionka :/
    Ja muszę wywalić z lodówki jedne lody :/ Kupiłam i nawet dzieci nie chciały ich jeść i tak wywalam już szmat czasu
    Ale jak byłam z przyjaciółką na kawie ślinka ciekła na lody ale było zdecydowanie za zimno i obie wzięłyśmy na rozsądek że nie w taką pogodę hehehe
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    No dopiero dotarłam na forum witam się i STO LAT I ZDRÓWKA życzę Alexio oraz oczywiście uściski dla Szymcia i Filipka!!!!!!!!!!:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::kissing::kissing::kissing::kissing::kissing::kissing::kissing::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthormyszaasia
     permalink
    AniaM w lipcu sie pochwale swoim tortowym wyrobem,:) co do barwnika do masy to wiem że sok z buraków odrobinę można dodać aby masa była różowa, a żeby była żółta to szafran tyle że on drogi ...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja bym chciala zeby mi w zielen zabarwilo.
    roz wychodzi i z tych piankowych moim zdaniem fajny. mam nadzieje ze niebieski tez wyjdzie ok chodziac juz te pianki z niebieskim duzo drozsze sa bo to z Haribo.
    •  
      CommentAuthormyszaasia
    • CommentTimeApr 26th 2010 zmieniony
     permalink
    ale im więcej soku z buraka to kolor bardziej intensywny , na zielono ? a może wycisnąć trochę soku ze szpinaku, i dodać podczas ucierania masy. albo galaretkę agrestowa suchą dosypać , a sok z jagód aby było fioletowo:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kurde, a u mnie ciągle :/
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga976, dziękujemy :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Mi też wyskakuje pogrubienie wrr ...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    O już nie :bigsmile:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Ależ potwornie się czuję normalnie jakby mnie przez praskę przeciągnęli - zasiałam i posadziłam warzywka z rana - potem pobawiłam się z Julcią w piaskownicy a jak wróciłam do domku to padłam
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a u mnie dalej :////////////////////
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka, zamknij otwarte tagi.
    Aga, odpoczywaj. Do drugiego semestru pamiętam, że mnie muliło i nic mi się nie chciało ...
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    u mnie ciagle pogrubiona czcionka
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie mam żadnych otwartych :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeApr 26th 2010 zmieniony
     permalink
    dobra juz chyba wiem
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.