A wracając do tematu- nie znam idealnego kremu do rąkl, ale smiało moge polecić rossmanowski krem do stóp- zielony z cytrynkami. Jest firmowany przez Rossmana i ma niemiecki znaczek OKO TEST. Kosztuje ok 5 zł i jest wg mnie rewelacyjny.
jak to jest, że onet np. i wp. podają w prognozie pogody 9-13 stopni a na ten sam dzień TVN daje 22? no po raz któryś widzę takie rozbieżności. Co to za prognozy...sama sobie lepszą mogę postawić...
U mnie w domu rządzi zimowy krem Yves Rocher. Mój mąż ma zimą duże problemy z rękami, ten krem sobie z tym najlepiej radzi. Niestety, w lecie go nie ma.
wg pogodynki w sobotę wieczorem pogodnie. Przyjaciółka ślub bierze, tak bym chciała by słoneczko im świeciło... My 5 lat temu 28 maja mieliśmy 36 stopni!
ja współczuję tegorocznym maturzystom - dwa lata temu, jak się uczyłam do polskiego to się spaliłam na plecach - taki był upał... a oni deszcz mają....
eee, myślę, że im obojętne - zakuwają, pogoda schodzi na dalszy plan ;) Jejku, 2 lata temu - ale Ty Talinko młodziutka jesteś:) Nam stuknęło dzisiaj 10 lecie matury ;)
Burzy jeszcze nie było :) Ale od 3 dni pada :/ dziś wyjęłam ciepłą kurtkę - chodziłam w niej pod koniec zimy jak jeszcze śnieg leżał ale temp była w plusie... do tego zimowy sweter i zmarzłam
ja za to jak szłam do miasta miałam bluzę i wróciłam spocona upałów nie ma, ale ciepło jest u nas dość... chociaż temp się utrzymuje na tych 10 stopniach....
u nas jest pieknie codziennie do 16 a pozniej mega ulewy przez ok 1.5 godz i znowu dosc cieplo w dzien spokojnie nawet na krotki rekaw mozna wyjsc mam nadzieje ze w koncu popoludniami przestanie padac, neich pada jak jestemsy w pracy i szkole bo inaczje Gabrycha sie nigdy na rowerze jezdzic nie nauczy
zastanawiam sie jak zabezpieczyc balkon,VEVE uwielbia sie tam bawic a ja mieszkam na drugim pietrze ,chyba jakis drut kolczasty kupie i owine u gòry barierke,bo sie boje ze wypadnie,wszystko juz z balkonu wynioslam,zero krzesel itp...
my mamy balkon cały okratowany i na parterze. Właśnie posadziłyśmy moje ulubione petunie w skrzynce ale nie da sie posiedzieć na balkonie przez tę wstrętną pogodę. A ja dzisiaj sprawiłam sobie prezent urodzinowy:) kilka dni wczesniej, ale co tam:) ROdzinka mi się zrzuciła i oto piję pyyyszną kawę z CAFISSIMO Tchibo nowiutkiego:) Mała rzecz a cieszy;) Ciekawe tylko czy będę mogła spać w nocy po tej kawie. no, ale jak przywieźliśmy, nie mogłam sie powstrzymać by nie sprawdzić
my mamy przelewowy tefala i na codzienne potrzeby moze byc, espresso R robi w zaparzaczu a marzy sie nam cisnieniowka, w zupeplnosci by wystarczyl - saeco odea giro plus
tak - na kapsułki:) pyyszna kawa jak na mój gust - dzisiaj próbwałam w sklepie od rana, wypiłam dwie różne. Kapsułki tańsze niż dolce gusto nescafe - 10 sztuk 9.90. No i jeszcze dostałam bon 100zł na zakupy niespożywcze w Tchibo:)))) W tygodniu będę patrzeć, na co wykorzystam:) Ekspres jest nieduży, co w mojej mini kuchni ma znaczenie:) HAPPY:)
a propos chcen - mi sie marzy wypasiony robot kuchenny taki do robienia ciach glownie - KitchenAid ma super ale cena 2tysiaki z nog zwala. wielofukncyjny mamy z philipsa i jest ok mimo kilku letniego uzytkowania ale nasz zelmer taki ciastowy sie zaczyna cos kiepscic
mnie te kapsulkowe ekspresy totalnie nie przekonuja. lubie kawy smakowe i latte, pilam te z kapsulek dolce gusto i jakos szczegolnie mi nie podeszly no i badz co badz sa drogie w uzytkowaniu bo przeciez nawet mleko trzeba kapsulkowe kupowac zbey cappuccino zrobic
Ja nie mam jakiś wymagań do ekspresu i zwykły przelewowy mi starcza ale bym była szczęśliwa jakby kawa z niego była gorąca a nie letnia :( Mam jakiś ale właśnie przez to że słabo grzeje stoi sobie nieużywany
AniaM, kolezanka mi mówiła, ze porównywała DOlce gusto i Tchibo i Tchibo dużo lepsze... no a mleka do TEGO ekspressu właśnie nie musisz dokupywać w kapsułkach. Tym sie różni od inncyh - tez dzięki temu dodatkowo taniej. Jest dysza pieniąca mleko - dajesz sobie mleczko jakie chcesz:) Ja się cieszę bardzo:) Oby dobrze służył. no i ten bon na 100zł - super:)
mi sie wydaje ze jednak duzo zalezy w jakich ilosciach pija sie kawe, ja wypijam srednio 3 dziennie chociaz w weekendy nawet do 7dochodze. czasami po kotrejs juz robie slabsza kawe bo po prostu uwielbiam ten smak i zapach.
zmykam do wyrka. fajnie ze weekend przed nami to zlapie oddech