sprzatam lazienke, papier toaletowy sie skonczyl,VEVE WZIELA KARTONIK,PRZYSTAWILA DO OKA ,I spontanicznie po angielsku mòwi widze cie,fajnie ze cos tam zapamietuje z tych lekcji...
Ja przez pogodę okropną piekę bułeczki, bo nie wiem czy będzie mi się chciało lecieć po chleb w taki deszcz. Tak czekaliśmy wszyscy aż się ta paskudna zima skończy a mamy teraz niewiele lepszą wiosnę.
ja zastanawiam sie czy nie zinwestowac w urzadzenie do piecznia chleba bo ostanio zasmakowałam w razowym pieczywie a niechce mi co chwile latac do sklepu
Alexi ja mam. I do wyrabiania ciasta jest super i bardzo sobie chwalę, ale niestety nie do pieczenia. ja mam na 1 mieszadło potem nawet niekoniecznie jest jak pokroić chlebek przeszkadza mi dziura po mieszadle i chlebek ma dziwny kształt. Wole po wyrośnięciu przełożyć do blaszki Ja mam tą
o jaaa, ale macie fajnie:) u nas dzisiaj bez deszczu, ale jeszcze pochmurno. I 13 stopni. Byle na weekend sie rozpogodziło wreszcie na dobre. Komunię siostrzeńca mamy no i po ogrodzie by się też pochodziło. Piaskownica czeka, kwiatki i w ogóle;)
no wlasnie czytałam cos na temat tego mieszadła ze ciezko sie go wyciaga i dziura jest ale jedni znowu przed pieczeniem wyciagaja je i pisza ze jest wszystko ok takze musze jeszcze poszperac na internecie
Ja wyjmowałam przed i po ale jakoś u mnie po prostu pieczenie w maszynie odpadło. Za to wyrabiam w niej ciasta i chlebowe i drożdżowe słodkie czy do pizzy :D
u mnie też na chwilę wyjrzało słoneczko :) Ewa, bardzo ciekawe imię.. Wenus.. na pewno za kilka lat będzie robić wrażenie na chłopakach :) Czytałyście coś ostatnio fajnego? Lekkiego i przyjemnego?
ja ostatnio to tylko klasowki czytam i 28dni, juz nie moge sie na wakacje doczekac i nocne maratony z ksiazka, ostatnio czytalam kolejne ksiazki Pattersona i jakies erotyczne :P
Aga ja wien że mama Wam pilnuje Hani ale może choć jakiś weekend gdzieś. By mogła odpocząć skorzystać z jakiejś sauny masaży czy czegoś relaksacyjnego i pobyć sama pospacerować itd.. nie wiem jak z finansami bo może jakąś wycieczkę/pielgrzymkę zapłacić... By oderwała się i od spraw zdrowotnych i od domu
ja też właśnie zastanawiam się nad czymś fajnym. Ale mama marudzi, ze np. do fryzjera to nie ma kiedy albo boi się, że jej zrobi nie taką fryzurę, jak by chciała. Na masaż czy cos podobnego nie chodziła nigdy, kiedyś wspomniałam to tez mówiła, ze nie ma kiedy, jak pojechać... Też bym chciała czymś ją zaskoczyć, ale nie mam pomysłu, który do nie podpasował
To może jakiś smaczny obiad ugotuj mamie z trzech dań. Na pewno ma dość garów po całym tygodniu. Fajnie by było gdyby przez jeden dzień nie musiała stać przy kuchni.
hmm nie wiem gdzie by to napisac moze tu bo tu duzo zaglada i gadacie o wszytskim :P mam taki mały problem :) moze ktoras cos niecos wie na ten temat:) otoz moja siotra ma kamienie w woreczku i ma taka lekko strawna diete typu nic smazonego wydymajacego i takie tam ... no i Kacperus ma za pare dni urodziny i robimy mała rodzinna imprezke no i nie wiem co przygotowac dla niej zeby z głodu nie padła :P niby moge jej zapodac chlebek i jakies kanapeczki no ale u nas beda tez jakies sałatki i cos na ciepło i nie chce zeby jakos sie czuła głupio .. moze zna ktoras jaki przepis na cos dobrego ? jakis deser ? jakas sałatke ?? potrawe na ciepło? cos co mogłabym zrobic dla wszytskich i zeby było smaczne no i nie az tak drogie :D
kurcze, kfiatku, nie znam się niestety, nie pomogę:( U nas pochmurno, ale jakoś spokojnie i dośc ciepło. Wylatujemy zaraz z małą do Galerii na zzkupy i na spotkanie z kumpelą i jej brzuskziem (siódmy miesiąc:)) strzelimy sobie jakiś obiadek urodzinowy:) Ciacho upiekłam - zebrę z jagodami, mam nadzieję, że dobre. Mnie nadal gardło boli, ale walczę. Mała narazie ok, choć w nocy popłakiwała i wieczorem zasnąć nie bardzo mogła. Mam nadzieję, że wirus ją omine. Narazie w dniu dzisiejszym jest WYJĄTKOWO grzeczna - chodzi sobie, bawi się różnymi rzeczami -jak nie ona:) Chyba taki prezent urodzinowy dla mamy ;) MIŁEGO POPOŁUDNIA
kwiatku - mój M jest na diecie wątrobowej lekkostrwanej - możesz zrobić każdą sałatke byle bez majonezu ( albo w małej ilości jedynie) i bez warzyw strączkowych suchych np. sałatka z bokuła, pomidorów i gotowanych jajek z sosem jogurtowo-koperkowym. Na ciepło każe chude mięso gotowane lub pieczone w rękawie albo folii aluminiowej - np gotowane pulpeciki z kurczaka albo z szynki z pieczarkami. Pieczarki uduszone w sosie własnym albo w małej ilości wody z sola i pieprzem bez żadnego tłuszczu. A do pulpetów, żeby miały trochę inny smak do można dodać startą uduszona włoszczyznę albo kiszonego ogórka.
Myslałam o tym,zeby zamówic ten czekoladowy telegram - ale... tak jak juz napisano- nie gwarantują dostawy na konkretny dzień. Jak czekoladki dojdą 28 maja hm.. no same wiecie. Poza tym za kilka czekoladek 70 zł, lub 150 z małym bukiecikiem tulipanów... Kurcze- chyba jednak nie. A moja mama uwielbia gotowac i pozbawienie jej tego byłoby karą :)