Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 22nd 2010
     permalink
    Ja na lody zabrałam wczoraj Anię. miałam ochotę a samej mi sie nie chciało iść
    Teraz mąż mi jajo smaży - normalnie padam z głodu hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    AniaM, sama robie panierkę - jajko, bułka tarta;)
    Ja zawsze jestem zadowlona z farby garniera nutrisse - jestem prawie w 100% im wierna;) ALe nie wiem jak te rozjaśniające. MIŁEJ SOBOTY
    --
  1.  permalink
    dzbry- Ciacho- pytam, bo ja od lat rozjasniam włosy i kiedyś ze 2 razy zaeksperymentowałam z farbami"domowymi". Bardzo, bardzo mi zniszczyły włosy. Moja fryzjerka miła,że palett to jedna z mocnijeszych farb.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wątpię, aby rodzina lekceważyła przyjście na świat następnego dziecka i nie pomagała przy nim. Czy nie jest tak, że często wszyscy skupiają uwagę i środki na najmłodszym?
    Akurat na nieświadomość łatwo jest zaradzić. Też nie byłam od niej wolna.
    Nieużywanie "zabezpieczeń" nie musi oznaczać za dużej rodziny.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja wróciłam ze szkoły. miałam egzamin z towaroznawstwa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    moja faworytą była i jest najstarsza siostrzenice w rodzinie, młodsza musiała się bardzo napracować aby choć troche zbliżyć się w rankingu ;). Wiem że dziadkowie mieli podobnie jak ja, teraz (po 13 latach) już każda jest lubiana za to jaka jest a nie która jest, ale nikt nie pamięta kiedy druga zaczęła raczkować, chodzić, mówić etc.
  2.  permalink
    dokłądnie tak jak danap napisała-pierwsze jest zawsze takie naj...ja nie móie ze drugie jest mniej kochane czy cos ale poprostu możliwosci finansowe już muszą byc podzielone.ja jestem najstarsza z rodziny ,pierwsza wnuczką i szczerze mówiac miałam ze wszystkich najwięcej i do dzisiaja jestem troche faworyzowana:tongue:

Aga co do farb -mnie tez fryzjerka ostrzegała przed palette ale włosy dobrze tolerują-chociaz powiem wam szczerze kusi mnie rudy kolor i siedze w necie iszukam idealnego kolorku-ale to juz fryzjer by mi zrobił
    ide se zjesc chleb z pasta z biedronki
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja z farb stosowalam glownie FERIA i wtedy bylo ok ale jak kupilam garniera to juz wlosy przestaly byc takie fajne, ostatecznie kolor robie u fryzjera, dzieki temu wlosy nie sa przynajmniej przesuszone...

czy u was tez dzisiaj byly takie burze? jak pierdutnelo to mialam wrazenie ze wszystkie okna zadrazly. na dodatek Gabrysia byla na dzialce z moimi rodzicami a tam maly drewniany domek bez piorunochronu. normalnie myslalam ze zejde z nerwow a jeszcze mama tel miala wyciszony i nie odbierala :devil:
  3.  permalink
    Amazonko- myslę,że świadomy rodzic chce SAM utrzymywac swoje dzieci, a nie liczyć na czyjąś pomoc.Oczywiście- to miłe- jak napisała Ciacho- gdy dziadkowie i ciocie z własnej woli rozpieszczają malucha. Jednak gdyby mieli robić to dlatego,że dziecku brakuje podstawowych rzeczy to juz nie byłoby to takie fajne, prawda?
    Aniu- u nas nie było burzy, ale za to padał grad.
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMay 23rd 2010
     permalink
    Hej. Jeszcze w temacie farb, to po nutrisse garniera ja mam zawsze ładniejsze włosy, lepiej sie układające niż przed farbowaniem;) Teraz pomału chyba schodzę z ciemnego (robionego u fryzjera) na jasny - stopniowo, własnoręcznie;)
    U nas wczoraj walił wielki i bardzo silny grad - szok! Dzisiaj idziemy na komunię -mam nadzieję, że będzie ładnie. Narazie spokojnie i... SŁONECZNIE! Oby tak już zostało.
    MIŁEJ NIEDZIELI
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hek babki,tak jak przewidzialam wczoaj o pòlnocyw pracy ,tak mnie rozbolalo oko ,ze musialam sie zwolnic, teraz juz nie boli,ja po prostu nie moge sie przemeczac na szook....terz bede chodzic tylko na zmainy ranne...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my dzisiaj zrobilismy 50km rowerem.
    byliśmy w pucku :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMay 24th 2010
     permalink
    hej babki,u nas upal,bede opalac nogi...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas dzisiaj szaaaro :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ewa, co Ty masz z tym okiem?
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    KATY 222 ,ta choroba jest okropna,oko dzis mnie mniej boli...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    lekarz ,mnie uspokoil ,ze teraz leczy sie to bez problemu ,mam dobrego okuliste,ordynatora szpitala,ludzie do niego z calego regionu wala do niego ,ale choroba ma to do siebie ,ze jest cholernie bolesna...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    kurcze, współczuję Ewa:/
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMay 25th 2010
     permalink
    EWA, współczuje Ci dolegliwości związanych z okiem. Dobrze, że masz fachowca "pod ręką" i wie jak to się leczy.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Spijam już drugą kawę ... ciśnienie chyba dziś da mi popalić ... ma być burzowo.
    Dbry!
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja zasiadłam do pierwszej i jakoś kiepsko mi idzie
    Jestem totalnie niewyspana. Antosikowy koncert trwał do blisko 2 jestem zwłok a ona sama jeszcze spi
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dzień dobry:) Ja już po śniadaniu i herbacie. Myślę co by tu porobić dziś :P
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    aggnieszka, mi trzeba roślinki w ogródku posadzić. Jak masz czas to wpadaj ;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ten pomysł średnio mi się podoba Katy :) Ogródek też mam pod reką, ale lubię tylko na niego popatrzeć :P Moge ewentualnie podlać, ale grzebać się w ziemi to raczej nie:)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki u na pogoda super,upal i opalania nòg c,d...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja bym chętnie pogrzebała w ziemi:) Ja od rana śnięta, zaraz kawę piję. Wczoraj trzy walnęłam a itak senność - pogodowrażliwiec:/ Mała jest marudna, od kilku dni ciągle w ryk, jak cokolwiek nie po jej myśli to afera. Teraz zajęła sie 5 minut - wywala mi wszystko w portfela. Czego to człowiek nie zrobi dla chwilki spokoju...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam!
    ja dzisiaj muszę zrobić aktualne zdjęcia wózka inwalidzkiego elektrycznego.... udało mi się go sprzedać. za 500 zł :-)
    a wczoraj dostałam zwrot podatku! :wink::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    talinka a kiedy skladalas pita ??:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    3.03 wysylalAM POCZTA
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    aha :P my cos w polowie marca wiec czekam dalej :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    szybko:) ja to w lipcu pewnie dostanę ;P
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    EWA, a gdzie Ty się opalasz na plaży, na balkonie? :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A ja już zwrot z podatku dawno dostałam, ale też szybko złożyłam zeznanie podatkowe.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja w tym roku robiłam to pierwszy raz :D
    i bałam się, że coś pochrzaniłam :D
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    IZA ,albo na balkonie,albo u tesciowej w ogròdku...bo ja ogròdka nie mam...
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    zwrot z podatku już wydalam.... eh...
    Ja lubię babrać się w kwiatach, ale pod warunkiem, że robię to bez "Ogonka". Tylko ja i roślinki.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja dużo nie dostałam, bo tylko ze stażowego i jednej renty :-)
    ale kupię sobie za to nowy dysk do laptopa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hehe, Katy. A ogonek żywotny, ciekawski - skad ja to znam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 25th 2010 zmieniony
     permalink
    Myślę że większość już zaliczyła fajrant więc zapraszam na małe co nieco;)
    http://www.elejdis.pl/var/img/art/a696_0-d.jpg
    http://www.zeromski.czest.pl/galeria/kbar/slides/drinki%20konkurecji.JPG
    http://www.hotelszrenica.pl/foto/gastronomia/d_barek2.jpg
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    ja nie mogę ;) ale te oliwki to chętnie, ale by mi się chciało takich prawdziwych, pewnie ewa u siebie w każdym sklepie może kupić.

agunia pozwól że odpowiem na Twoje pytanie co na to lekarz tutaj. Ano lekarz mojego Ajlowiu nic bo po badaniach i wynikach zaniechaliśmy dalszych odwiedzin, mój gin jak przyszłam z wynikami to otwarcie przyznał że on się z tym nie zmierzy i wypisał nam "polecenie" do znajomego dr zajmującego się niepłodnością. Nasza decyzja była taka że nie skorzystamy i zostajemy bezdzietni.
    Jak przyszłam 2 m-c później potwierdzić ciążę to myślałam że mój gin na zawał zejdzie tak mu się ręce trzęsły przed USG, serio musiałam Go uspokajać bo gość się strasznie denerwował.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No ja mu sie nie dziwię :)
    Wiesz co mnie jeszcze zastanawia?... Jaki wpływ na to miały tabletki no i po co właściwie je zaczęłaś brać skoro wiadome było że dziecia mieć nie będziecie?
    Pewnie jesteście najszczęśliwsi na świecie :) Już teraz gdy szok minął :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMay 25th 2010 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, dzisiaj mam doła jakiegoś. Mała płacze cały dzień. Nie wiem czy fochy, czy zęby czy coś innego jej dolega (oby nie!). ja już wariuję od tego płaczu i jakoś wszystkiego mi sie odechciewa. Słabo się czuję w ogóle – jakaś zmęczona, oklapła… A kolejne wizyty w toalecie i rozciagliwy śluz na papierze jeszcze bardziej mnie dobija… Cholera NO! :< Zamówiłam testy owulacyjne – jak przyjdą, będę robić chyba codziennie. Oby już to było po krwawieniu. WŚCIEK!!!
    __
    __
    zadzwoniłam przed chwilą do pani dr – przedstawiłam sytuację, powiedziała, że moze to być tak po prostu, a może coś się dziać – np. wspomniała o torbieli jajnika. I że lepiej się zbadać, usg zrobić… Jutro mam zadzwonić i umówić wizytę. No pójdę, zobaczymy. KURDE NO!
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    KAKO, trzymaj sie,moja VEVE SPI ,tez bede miala ciezki wieczòr,padla o 17 i za cholere nie chce sie obudzic, tez zla jestem bo @ ma mnie odwiedzic i hormony wariuja i jeszcze to oko,no còz jakos przezyjemy...
  4.  permalink
    Aga- a co to za impra? :)
    Kako- naprawde dzieć Cię wkurza? :)Zdarzył Ci się dzień, który nie był milusi i śliczniusi? :)Niedawno rozmawiałyśmy o tych trochę gorszych stronach macierzyństwa, pamiętasz? :) Przepraszam- nie mogłam sobie odmówić- ale wiesz- pokazałaś swoje ludzkie oblicze. Zwyczajne - a nie cukierkowo-piankowo-różowe. I ten fakt mnie niezmiernie cieszy. Poważnie. I z chęcią dzis wypiję z Tobą drina, którego pokazała Agunia05 :)

PS
    Oczywiście nie cieszy mnie to,że miałas marny dzien, tylko to że nie jesteś plastikowa:)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dobry wieczór Aga:)
    Ja też się chętnie napiję.
    Wszystkiego najlepszego Agunia:)
  5.  permalink
    Juz wiem co to za impra. Poszłam Agunia pod wykres :)
    Agga- ale na wesoło pijemy, co? :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Pewnie Aga, będziemy pić i się bawić :) Na poczatek wypijmy zdrowie Aguni, bo ona ma urodziny:) Sto lat! :)
  6.  permalink
    Sto, lat , sto lat. Gorzka wódka, gorzka wódka :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.