Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Talka, gratuluję tak dobrych ocen.
    Kako, dokładnie rok temu przedstawiłam mojemu M podobny kalendarz do Twojego. Było kilka rozmów, moje argumenty go przekonały. No ale jak to z planami często bywa - rzadko kiedy wychodzą, jak zresztą widać "na załączonym obrazku". No ale życzę Tobie, żeby spełniły się te plany co do joty.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 7th 2010
     permalink
    Madzia - a jak wyglądał Twój kalendarz? :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AMA ,bardzo chcial I jest szczesliwy,ale on poprostu nie ma sily i cierpliwosci,bawic sie z nia ,odpowiadac na pytania, M bardzo duzo pracuje i jest zmeczony..rozumiem go, dlatego tez wie ze drygie dziecko ,to znòw noce nie przespane, wiesz dobrego mam chlopa,nie bede go zmuszac ,jedni sa bardziej za dziecmi a inni mniej,wazne ze jest szczery...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kako, naucz Małgosię mówić "chcę brata" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMadziarynka
    • CommentTimeJun 7th 2010 zmieniony
     permalink
    NovemberRain: Kako, naucz Małgosię mówić "chcę brata"
    dobre :)
    Talka, w maju-lipcu zeszłego roku miałam zajść w ciążę, po narodzinach dziecka po powrocie z macierzyńskiego miałam zmienić pracę i wtedy mieliśmy wziąć kredyt na budowę domu. Na razie przeciąga się wszystko w czasie, jeszcze może 2 cykle będą w kategorii "staram się", a potem z powodu tego, że na koniec sierpnia odchodzę z tej pracy, zmienię kategorię na "odkładam". Dom na razie też tylko w planach :)
    --
  2.  permalink
    Kupowałyście może kiedyś sprzęt tzw. REFURBISHED? Obserwuję aukcję na allegro i nawet w dobrej cenie można kupić fajny sprzęt. Ale w necie mało informacji jest nt. temat.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja kupowałam kiedyś telefon na e-bayu, właśnie refurbished. Spisywał się całkiem dobrze, po 2,5 roku coś mu się zrobiło w styki i przestał się ładować. Ale biorąc pod uwagę intensywność korzystania z telefonu przez mojego męża i jego zupełny brak delikatności w stosunku do rzeczy, to należy powiedzieć, że zupełnie nowy fon też by się dłużej nie utrzymał.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie słyszałam :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 8th 2010
     permalink
    ale cicho tu. Co robicie? Moja mała na spacerze z dziadkiem, jak pouczyłam sie troche i poprasowałam. Czekam - zaraz pewnie wrócą. Znając zycie mała wyspała sie w wózku i już mi spać nie pójdzie w ciągu dnia. No, ale dwie godzinki byłam w domu sama - dobre i to ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my bylisamy w urzedzie pracy.... stania 2 godziny - zeby dostac decyzje i papier o ubezpieczeniu...... zadnej oferty!! :confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A ja swoją nauczyłam, że na spacerach sie nie śpi. Wracamy do domu i wtedy ona idzie lulu, a ja wypoczywam:)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 8th 2010 zmieniony
     permalink
    dziewczyny, jakie mówiące, grajace, śpiewające fajne zabawki możecie polecić? Coś jak gąsiennica gawędziarka - mała ją uwielbia, szukam czegoś podobnego jeszcze:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kako nie pomogę - u nas na topie jest garnek i edu miś
    Poczytaj moze TUTAJ może coś było pisane (nie pamiętam niestety)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a jaki garnek?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Garnuszek na klocuszek
    http://www.zabawki24h.pl/Files/product/205/769.jpeg
    --
  3.  permalink
    hehe mi się podobają te nazwy: misiaczek-uczniaczek, garnuszek na klocuszek, krzesełko-uczydełko. Same zabawki też oczywiście, tylko czasem miałam już dość tego śpiewu, a przecież go na co dzień nie miałam.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 9th 2010 zmieniony
     permalink
    dziewczyny, macie może jakieś super pyszne przepisy na specjały z truskawkami?
    Jakies ciekawe, oryginalne, smaczniutkie?
    Coś bym zrobiła nowego chętnie, póki sezon trwa.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJun 9th 2010
     permalink
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    mmmm wygląda świetnie :)
    Ja truskawki robię tradycyjnie ze śmietaną, miksuję z kefirem czy jogurtem, robię takie lody, placki kruche i drożdżowe
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    uwielbiam takie naleśniki - w pizzerii zawsze zamawiam naleśniki z nutellą i bitą śmietaną :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja Ci polecam Kako taki kruchy placek. Ten przepis, który tu wkleję jest z rabarbarem, ale truskawki spokojnie go zastapią. Ja robiłam z jednym i drugim i wyszedł pyszny:)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Tylko gdybyś robiła z samymi truskawkami nie dawaj tyle cukru do owoców:)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Dzien dobry :))

ja bym takie ciasta wsunela tylko nie ma mi kto zrobic :P:P:P

ja dzis na obiad pizzze robie ;]
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ooo ja bym sobie taka domowa pizze zjadla... ale robic mi sie nie chce :devil:
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    ja też jestem truskawkowa, zresztą od kilku dni żywię się na przemian arbuzem, truskawkami i pomidorami. Smakują mi najlepiej w najprostszej formie -nieprzetworzone.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja wykańczam zapasy zamrażalnikowe :) Mam jeszcze worek śliwek i truskawek i mam jagody ale z tym poczekam :) Dzis zrobie coś z truskaw a jutro machne ciacho może to akurat będzie miejsce na nowe
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 9th 2010 zmieniony
     permalink
    mam podobne zapasy jak ty Aga:) Ja robię własnie kalafior zapiekany w beszamelu. Ciekawe jak wyjdzie ( pierwszy raz).
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm akurat kalafiora ja nie mrożę - zawsze można kupić. jedyne warzywa jakie mrożę to fasolka szparagowa, koper, natka i w tym roku miałam porcje zupkowe dla Antosi - marchew, seler, pietruszka -> wszystko z działki ale zrobiłam ich za mało i szybko zeszły
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie nie, kalafiora mam świeżego. zamrożone mam jeszcze śliwki, jagody i porcję truskawek :)
    koperek można mrozić?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kako: koperek można mrozić?
    ja znacznie bardziej wolę mrożony niż suszony. Zostaje zapach i kolor a suszony mi nie pasuje
    Mroziłam prawie wszystkie zielsko ale teraz oszczędzam zamrażalnik hihihi dolna szuflada jest na owoce warzywa a górna lody mięsko itd a hitem jest to że jak teraz wyjmowałam coś znalazłam jeszcze worek mleka mojego hehehe byłam pewna ze go już dawno wywaliłam a to niespodzianka :D
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hehe, ja tez po jakimś czasie znalazłam jeszcze mini porcyjkę mleczka;) kalafior w beszamelu dobry wyszedł. Mała ma 39,3... wydaje mi się, że ząbki, ale nie chce paszczy pokazać. płacze, tuli się - bida
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ja tez mroze koperek (posiekany). I natke pietruszki. Genialna sprawa jesli sie wlasnej uprawy nie ma. Jak potrzeba skubnac listeczek to sie skubie z torebki w zamrazarce i nie trzeba kupowac polkilogramowej wiąchy, ktorej 90% musi wyladowac w koszu (no chyba ze sie woli natke z rosolem zamiast rosol z natką) :thumbup:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie wiedziałam, że to można mrozić - na penwo skorzystam w tym roku z tej rady:)
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    kako jak rozmowy jakieś ustalenia są?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ustaleń nie ma, dałam eMowi czas...albo moja nadzieja jest tak silna, że sobie wmawiam, albo eM sprawia wrażenie, że się zgodzi... :D kciuki nadal trzymane nie zaszkodzą:)
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    ja tez nie wiedzialam, ze mozna zamrozic koperek dopoki moja tesciowa mi nie pokazala :)))
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 11th 2010
     permalink
    hej babki,zaczelam prace w pralni,wiec czasu na kompa nie ma,u nas upaly ...
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 11th 2010 zmieniony
     permalink
    Hej babeczki. u nas dzisiaj 30 stopni. Mała wróciła ze spaceru z babcią, ja zdążyłam trochę poczytać. Jutro egzamin, ale znając życie i moją córę, to już mi nie da sie pouczyć;) spokojnego popołudnia. my będziemy robić knedle z truskawkami - ziemniaki już się gotują:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Truskawki są dla mnie za ciapowate do knedli ...
    Ja dziś zaszalałam i kupiłam kg więc zrobię ze śmietaną na deser. Zdecydowanie jednak poczekam aż cena jeszcze ciut spadnie bo 6zł za kg to ciut sporo tak by do 4spadła to mogę zrobić jakieś słoiczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    U nas są dzis po 7 i wzwyż, zależy u kogo.
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 11th 2010 zmieniony
     permalink
    skończyłam. Ale się upaprałam z tymi kendlami;) Udało mi sie Agunia kupić bardzo ładne - twarde truskawy (po 5 zł u nas) stąd pomysł na knedle. Ładnie wyszły, nie popękały:) Teraz mam całą kuchnię garów do zmywania, ale że mała mi zasnęła o dziwo, siadam znowu do dyslalii...ech...
    Ja w tym roku soików truskawkowych nie robię, bo zbyt wiele widzę truskaw z pleśnią na drugi dzień - wilgotnośc je wykańcza. Boję sie narobić i je potem wywalić. Nastawiam się na wiśnie, moze jabłuszka jakieś, jagody jesli obrodzą. A te ładne truskawy dzisiejsze też zamrażam na PO SEZONIE:)
    ok, lecę nabijać głowę dylalią;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my bylismy w karwi... ale burza sie zaczela, wiec musielismy wczesniej wrocic.... a teraz znow slonce i upal :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Wam to dobrze:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my mamy w ogrodzie pyyyszne gruszki :) i zawsze kompocik jest :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    wam to dobrze BIS ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 12th 2010
     permalink
    Byliśmy na cmentarzu. Moja prababcia miałaby dzisiaj 110 lat!
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej kobitki,mam dola ,wiec tylko podczytuje ...oko znòw mnie pobolewa...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ojej, bidulka z tym okiem jesteś. Ja wróciłam ze szkoły - wczesniej nas puścili -uff. Egzamin przeszedł, wyniki za tydzień, ale powinnam zdać.
    Nic mi sie nie chce. Duchota straszna jest
    --
  4.  permalink
    a ja sie wam pochwale ze moje dziecko wreszcie spi samo w swoim pokoju całą noc,wcześniej przychodził jak sie przebudził a teraz juz mu sie chyba nie chce.Także miejsce w łózku mam wolne tylko szukać chętnego co by chciał je zając.zapraszam:)
    u nas dzisaij ładnie ale wiatr taki ze wydawało sie zimno.Mimo tego i tak spędzilismy dzień na dworze bo Pit nie odpuści zresztą widze ze jest jednym z niewielu dzieci na osiedlu które są takie opalone:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.