Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 18th 2010
     permalink
    nooo cofnęłam się o kilkanaście lat :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 19th 2010 zmieniony
     permalink
    nic mi się ni chce...
    mam już dosyć tej nauki. Robię ciacho z truskawami pychotkę;)
    a wy co robicie?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 19th 2010
     permalink
    ja dostałam 2 piątki za prace - pejzaż malowany farbami i zilustrowane powiedzenie - "trafiła kosa na kamień" :tongue:
    a tak to z rysunku i liternictwa oraz historii sztuki i reklamy - 5 na koniec - no i kolezanka zalatwila mi 5 z prawa, etyki i kultury zawodowej :devil:

takze jestem zadowolona :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    pięknie Talinka! to jak sie chwalimy, właśnie dostałam info, że zaliczyłam na 5 pracę - diagnozę zaburzenia rozwoju mowy:))) ciasto mi się piecze + babeczki bo mi ciasta więcej sie zrobiło a ja siadam spowrotem do notatek. Przygnębiające, bo właśnie m.in. o dziecięcym porażeniu mózgowym się uczę... :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ech... kurcze... smutny temat :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    smutny... trzeba się mocno trzymać by sie nie dać zdołować wkuwając o udarach mózgu, porażeniach, dyzartriach itp...:/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ech...
    o udarach to ja bym się nie musiała uczyć....
    mój tato miał 3... 8 lat choroby w sumie :( 3 udar z uszkodzeniem pnia mózgu... :( 8 miesięcy w hospicjum i tam umarł.... :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kako ale w tym wszystkim należy dodać ze porażenia mają różne stopnie i wiele idzie wypracować
    DPM nie jest równe w każdym przypadku i u Antosi jest minimalne - dzięki ciężkiej pracy dziecka i rehabilitantów
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no pewnie Agunia! Właśnie dlatego, że DPM ma wiele różnych postaci, mam co zakuwać...Niczym na medycynie.
    Agunia, skoro się odezwałaś w temacie - jak u Antosi z mową?
    Talinko, współczuję:/ Mój dziadek też miał udar mózgu:(
    Ja niestety mam tendenzce do jakiejś fobii przed chorobami, wypadkami itp. Często nachodza mnie tego typu myśli... Zła jestem na samą siebie o nie, ale one tak zaskakują nagle... Macie też tak? Więc teraz, jak muszę przerobić naprawdę bardzo dogłębnie te zagadnienia, muszę walczyć ze swoimi myślami.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kako: Agunia, skoro się odezwałaś w temacie - jak u Antosi z mową?
    nie no rewelacyjnie :devil: mówi mama tata papa nunu am mam dzi (dziekuje) śpiewa lalala i gaworzy
    Logopede ma 23.06 ale wiadomo to zabawa a nie jakaś tam nauka
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    to super Agunia! mam nadzieję, że macie dobrą logopedkę. Rzeczywiście teraz najwazniejsza jest zabawa, by Antosia bawia się mową. No ale oczywiście zabawa z głową. Przyznam, że słuchając niektórych koleżanek logopedek, robi mi się słabo. Terapia to jednak terapia i nawet z maluszkiem MUSI MIEĆ SENS> Oczywiście, mają to być zabawy, ale oparte na wiedzy ir zetelności logopedy- bo takie zabawy mogą zdziałać wiele. A nie takie przypadkowe... niestety - jak w każdej grupie zawodowej i u logopedów różnie bywa z wiedzą i powołaniem... Ja za Antosię od początku trzymam kciuki - nie tylko logopedyczne;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    my zjedlismy kolacje i wieczòr spedzimy w domu,mielismy isc nad morze pospacerowac ,ale cos wieje wiatr...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hmm wiesz do Marzenki - naszej logopedy mam zaufanie. Wyciągła mi Kubę teraz kończy z Gabi i zaczyna z Weroni i Tosią
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    to dobrze, Agunia:)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 20th 2010
     permalink
    dzis gra Itali,M juz przezywa...
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    ewa mój mąż przeżywa każdy mecz niezaleznie od tego kto gra "bo przecież to są mistrzostwa" ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Z ekonomiki - piąteczka. Zapytała mnie tylko gdzie wyrabia się NIP i gdzie zajmują się emeryturami i rentami :-)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 20th 2010 zmieniony
     permalink
    dobre, danap ;P
    No to zaszalała babeczka z tymi pytaniami Talka:)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no i dupa,teraZ Italia ,bedzie grala ze Slowacja , no i nie bede nikomu kibicowac...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Takie trochę żenujące te pytania z tej ekonomiki. Nie najlepiej świadczy to o pani, która je zadawała...
    Jak się cieszę, że tymczasowo moja przygoda z edukacją jest zakończona.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W szkole policealnej to normalka - poza tym - Pani sama mi wyjaśnila, że zamieszanie było takie w tym sem, że nie mam się dziwić, że daje takie łatwe... bo ona nie chce nas meczyc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no trochę żenujące, masz racje NR. Ale niestety - tak wygląda w dużym stopniu polska edukacja... przykre, ale prawdziwe.
    Nawet na podyplomowych jak widzę czasem takie żenady odstrzelą... Chociaz u mnie jakoś poziom się trzyma, ale może dlatego, że studia bardzo konkretne akurat i dają uprawnienia zawodu logopedy. Ale znam inne kierunki na których żenada to mało powiedziane... Ale to zażalenie ogólne - na system edukacji... niestety.
    __
    no i będzie druga tura. My będziemy głosować na wakacjach - nad morzem. Musimy sobie karty załatwić...
    --
  1.  permalink
    Talinko, zartujesz z tymi pytaniami , prawda?
    :shocked::shocked::shocked:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    obawiam się aga, że ona nie żartuje...:confused:
    --
  2.  permalink
    Jestem zła o te wybory. Poszłam głosować w zasadzie przeciwko sobie. Tylko po to, aby 2 panowie rozegrali starcie w 1 meczu. A tu dooopa.
    Znów wywalimy w błoto mnóstwo kasy :/
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    też liczyłam na jedną turę tylko...cóż. Ale najbardziej jestem zła na frekwencję - wiele osób nie chodzi w ogóle na wybory. I niestety dotyczcy to również młodych, wykształconych. A najbardziej wkurzają mnie Ci, którzy narzekają, agitują głośno a na wybory nie chodzą. Lepiej iśc i oddac nieważny głos niż zostać z dupskiem i własnymi pretensjami w domu...
    --
  3.  permalink
    To fakt. Też mnie wkurzają ci, co nie głosują:devil:
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    taka jest u nas mentalność narzekać i nic nie robić żeby zmienić to co nam nie odpowiada...
    byłam głosować też wbrew sobie bo nie ma wśród nich odpowiedniego kandydata i widziałam na listach bardzo mało podpisów czyli mało ludzi od nas było...
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Cóż, a ja zagłosowałam na kandydata spoza lansowanej dwójki. Nie tylko dlatego, że jest najbliższy moim poglądom, ale i dlatego, by zrobić na złość wszystkim manipulantom twierdzącym, że głos oddany na kandydata, który ma nikłe poparcie jest głosem zmarnowanym. Głos zmarnowany, to głos, którego nie było w lokalu wyborczym.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 20th 2010 zmieniony
     permalink
    Dla mnie dzisiejsze głosowanie to też był nie lada wyczyn bo mam stary dowód a do tego pęknięty :/ no ale udało się choć wcale mi to dziś nie było na rękę
    2 tura będzie łatwiejsza bo jutro zaniosę papiery na nowy dowód :D już sie wściekłam po prostu
    ___
    Czy w salonach Komandora są tylko zabudowy czy też i meble? wiecie może
    --
  4.  permalink
    Ja nie mam pojęcia. Komandor jest drogi, wiec ja szukałam lokalnego wytwórcy.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No wiem że ich ceny powalają. Ale dziś z festynu wróciłam z rabatem na zakupy tam na 500zł :clap::clap::clap: i tak pomyślałam ze może by to przyspieszyło decyzje zakupu np łóżka piętrowego lub antresoli lub komody jakiejś ... Ale sama nazwa mi sie kojarzy głównie z szafami i zabudowaniami
    Mam jeszce 2 wyjścia - albo odsprzedać ów rabat - ale musi to być ktoś z jeleniej albo dać w prezencie przyjaciołom takim naprawdę od serca a są w trakcie remontu...
    --
  5.  permalink
    A trezba wydac jakąs okreslona kwotę, aby ten rabat otrzymać?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie. Po prostu kupon rabatowy :) więc jeśli coś będzie kosztować 501zł ja zapłacę 1zł
    Chcemy 2 łóżko piętrowe w pokoju Kuby - jedno jest u Ani i Gabi ale jakby wstawić do Kuby to z Weroni by na nim spali a tapczanik by był kiedyś dla Antosi np a póki co oszczędność miejsca... ehhh zobaczymy :) Muszę tam pojechać i zobaczyc co mają po prostu. Bo szaf robić nie będę bo dla mnie to kosmos póki co cenowy
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 21st 2010
     permalink
    dziewczyny, jakieś pomysły na DZIEŃ OJCA? :)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 22nd 2010
     permalink
    hej babki,bylam u okulisty,jest lepiej ale jeszcze ze dwa miechy leczenia...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zdrówka Ewa!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurczę! świetne!!
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    świetny tancerz z malucha!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no bomba, nie?:) a zobaczcie to. BRACIA:)
    --
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeJun 23rd 2010
     permalink
    hej dawno mnie nie było ale jakoś mało bywałam przy kompie - macie jakieś pomysły na Dzień Ojca???

Mój mąż już wczoraj dostał prezent od dzidzi w brzuszku - wypiął się na USG pupcią i pokazał siusiaka - hi hi i tym sposobem dowiedzieliśmy się że będzie chłopczyk:)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ALE SUPER PREZENT AGA! Gratulacje! NO bomba!
    Ja zrobiłam niby laurkę ze zdjeciem eMa i Małgoni i wierszykiem stworzonym przeze mnie nawiązującym do ich relacji;) i ptasie mleczko dla łasucha bonusowo;)
    --
    •  
      CommentAuthordanap
    • CommentTimeJun 23rd 2010 zmieniony
     permalink
    aga ale wcześnie wiecie, to pewnie superowy prezent dla faceta.
    Ja dla mojego męża a przyszłego ojca zakupiłam książkę kształtuj charakter i buduj osobowość dziecka
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    też fajny prezent:) ja myślałam o książce, zwłaszcza, że ja mam dostęp do nich codziennie, ale mój eM jak narazie nie ma chwili na lektury poza informatycznymi ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJun 23rd 2010 zmieniony
     permalink
    ja bylam na cmentarzu u Tatusia :wink:
    To nasz pierwszy Dzień Ojca oddzielnie ...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ech... Ale Twój tatuś na pewno ciągle prowadzi Cię za rękę!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Mężu dostał od syna laurkę, małe dziewczynki zrobiły dla taty obrazek malowany farbami na wielkim papierze łapeczkami :D Gabi dawała już prezent na dniu mamy i taty a Ania pewnie coś wymyśli ale będzie późniejszym wieczorem dopiero w domu
    A najmniejsze może jutro zrobi tatusiowi prezent i pokaże co ma między nogami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kako - staram się tak myśleć... w pewnych momentach jednak jest ciężko...
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Danap - fajny prezencik:)

A tak jakoś wcześnie dowiedzieliśmy się o płci dziecka i całkiem niespodziewanie - ale się cieszę:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.