Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 23rd 2010
     permalink
    wierzę Talinko...
    Agunia, Twój eM to dopiero jest TATA!:)))) a życzę by okruszek się odsłonił jutro. Masz przeczucia jakieś?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Totalnie żadnych...
    Bardzo bym chciała by Okruszek okazał się chłopaczkiem ... a jak nie to Kuba nadal będzie "synkiem - rodzynkiem" w domku :wink: choć nie mam imienia dla dziewczynki :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehe fajnie by było jak by był chłopiec :))))
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Agunia a dla chłopaka masz?? Jakie?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    życzę synka Agunia, ale przede wszystkim zdrowego okruszka!:)
    jak któras ma ochotę zerknąć, zapraszam pod mój wykres - zamieszczam wierszyk od Małgosi dla tatusia ( copyright by Kako ;))
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Imię dla chłopaczka wybrała Ania - Natan ewentualnie Daniel a że to są też "moje imiona" więc bardzo chętnie się zgodziłam :)
    Propozycja jest Daniela dla dziewczynki ale (ja już o tym kiedyś pisałam) moja Babcia (mama Taty) była Daniela a mój Tato na 2 miał Daniel... ehhh zobaczymy jak to będzie - jeszcze sporo czasu przed nami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Natan to Nataniel ? - o takim imieniu trochę marzył mój eM.
    a co do czasu... niby go sporo, ale zleci jak z bicza strzelił;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kako wklej tu wierszyk, co?
    nie mam dostępu pod wykres ;p
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kako: Natan to Nataniel ?
    Natan to Natan a Nataniel to Nataniel -> Choć ja już mówiłam mężowi że zawsze można powiedzieć że nie dało sie Natan i stąd Nataniel ale nie wiem cy Ania to łyknie bo ma kolegę Natana i pewnie stad się jej to imię podoba ;)
    Cytuje za Wiki:
    "Natanael - (hebr. dar od Boga) imię hebrajskie, znaczeniowo przypomina takie imiona, jak greckie z pochodzenia Teodor czy polskie Bożydar. Inna forma to Nataniel.
    W Nowym Testamencie, w Ewangelii św. Jana nosi je jeden z pierwszych dwunastu apostołów (por. Jezus ujrzał jak Natanael zbliżał się do Niego i mówi o nim: "Patrz, to prawdziwy Izraelita - bez podstępu". Mówi do Niego Natanael: "Skąd mnie znasz?").
    Natanael imieniny obchodzi 24 sierpnia."
    "Natan (hebr. נָתָן, dar, podarunek) - imię hebrajskie.
    W Starym Testamencie – Drugiej Księdze Samuela (2 Sm) i Pierwszej Księdze Królewskiej (1 Krl) – imię to nosił prorok, kapłan i doradca króla Dawida.
    Imieniu Natan etymologicznie bliskie są imiona Natanael (Nataniel).
    Natan imieniny obchodzi 12 lipca."
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 23rd 2010 zmieniony
     permalink
    Kiedyś słyszałam gdzieś że Nataniel to inaczej Bartłomiej podobno,... ?? imieniny w tym samym dniu, to może i tak?
    Talinko, otwieram na chwilę dostep - zapraszam;)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Pies moich teściów nazywał się Natan. Imię to wzięło się z konieczności.
    Otóż, mój mąż w wieku około 14 lat pewnego razu przyniósł do domu psa. Na imię dał mu Szatan i pies to imię zaakceptował i z dumą nosił (w sensie, że reagował ;)). O ile rodzice męża jakoś przełknęli to imię, nie mógł się z nim pogodzić jeden z wujków - stwierdził, że to obraza Boga i nie będzie ich odwiedzał, dopóki pies będzie tak się nazywał. Ponieważ psu raczej ciężko zmienić imię, gdy się już jednego nauczy, nowe musiało być zbliżone do starego - padło na Natana.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a mój pies nosi imię po koszykarzu Briant'cie - mój brat jest fanatykiem i pies ma na imię KOBI ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o cholipcia - kako!!!
    super!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 24th 2010
     permalink
    hej babki,zarobiona jestem,wiec malo czasu na kompa,wpadne w sobote tutaj...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    NATANIEL zrobił tacie prezent choć tata go nie widział bo był mega szybki podgląd :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Przecież pisałaś u siebie, że nie masz pewności, że to chłopiec.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga moja gin nigdy nie powie na 100% płci dziecka, zawsze dodaje słowo "chyba" Ale dopóki nie jest sama pewna bo niedokładnie widać nie mówi wcale. Jak pada z jej ust słowo "chyba chłopiec" to widzi chłopca. Przeszłam z nią kilka ciaż i nigdy jej "chyba ...." nie pomyliło się. Z Weronisią długo nie była pewna i długo nie mówiła
    Moja gin wychodzi z założenia że na 100% dowiemy sie jak się urodzi :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dobre podejście!

gratuluję Aga!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no to na 90% gratulujemy chłopca!
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Kako, świetny ten tańczacy bobas. Widać, że ma taniec we krwi :)
    Życzę Aga, żeby to był chłopiec:) Bo chyba bardzo tego chcecie:)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aggnieszka: Życzę Aga, żeby to był chłopiec:) Bo chyba bardzo tego chcecie:)
    Póki co chcemy dotrwać choć do połowy listopada a potem by Dzidzi było zdrowe :) Radością będzie chlopak taką samą jak dziewczynka :) Nie raz mówiliśmy że przydałby się chłopaczek dla Kuby i sam Kuba chciał brata ale bez jakiejś większej presji
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Presja to chyba niewłaściwe słowo w tej sytuacji, przecież dziecku płci życzeniowym myśleniem nie zmienicie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 24th 2010 zmieniony
     permalink
    hehe, dobre NR;)
    a ja zaraz lecę do fryzjera:D
    i właśnie dowiedziałam się, że z egzaminu z DYSLALII dostałam 5:) Jeszcze tę afazję i dyzartrię zaliczyć w sobotę i praca zaliczeniowa z dysleksji i 3 semestr z 4ech zaliczony będzie:)
    jjuuuhuuuu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    BRAWO!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    NovemberRain: Presja to chyba niewłaściwe słowo w tej sytuacji, przecież dziecku płci życzeniowym myśleniem nie zmienicie :wink:
    hehe no tak. Ale mam na myśli że jeśli zamiast chłopca by była dziewczynka nie byłoby żadnej rozpaczy czy nie wiem czego
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    może przymusu? :D
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talko wiem że są rodzice którzy mocno nastawiają sie na płeć. U nas nigdy tak nie było. I do końca ciąży jak już wiedziałam kto rośnie i imię było wybrane miałam świadomość tego że to że lekarz powiedział płeć i pokazał na monitorze itd nie znaczy ze tak będzie i może być np chłopak zamiast dziewczynki i nie akceptują czy długo godzą się z tym ze płeć jest inna
    Ewa nigdy nie powiedziała mi że jest chłopczyk a potem "ups przepraszam to jednak babeczka" Więc wizja "rozczarowania" jest mniejsza ale i tak nie nastawiam się na 1000% i nie zaczne kupować chłopiecych rzeczy bo mam same róże ;) Co najwyżej zrobi się Natanielka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i prawidłowo :-)
    przecież najważniejsze, żeby było zdrowe :-)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja kupowałam rzeczy uniwersalne, choć moja pani dr od początku mówiła że na pewno Małgosia;) Ja tam do końća się nie nastawiałam i wyprawka była kremowo-żółto-zielono-biała:)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No dokładnie Kako :) tzn część wyprawki mam po Antosi - uniwersalne kolorki więc luzik ale od rozm 62 same babskie. Kilka par spodni mam takich które mogą być dla chłopca i body też - wiec nie ma tragedii no ale zdecydowana większość większych to słodka dziewczynka :D Pójdzie więc paka na allegro jak Małe się urodzi i kupi się coś facetowskiego w zamian
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    o właśnie :)
    no, moja mała usnęła wreszcie, tylko nie wiem co jest, bo nie chciała zjeść ani kaszki, ani mleczka - kilka łyków wzięła... pewnie się u dziadków napasła słodyczy... hmm...
    A ja drepczę do notatek...jejku, już mam dośc tego wkuwania - jeszcze tylko jutro i obym zdała w sobotę to będę wolniejsza trochę, bo już mi niedobrze się robi, jak każdą wolną (czytaj - nie z Małgosią) chwilę, spędzam na wkuwaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJun 25th 2010 zmieniony
     permalink
    Witajcie!
    Dziewczyny, jesli odczuwacie zmęczenie ciągłe, niewyspanie, brak koncentracji i nerwy, polecam magnez – ja biorę od dwóch miesięcy systematycznie i odczuwam teraz niesamowity przypływ energii, sił, koncentracji. Kiedy brałam tak wiele lat temu przed maturą, to samo odczuwałam. Zmęczenia zostało może z 30% tego co było:) Szok! Sama siebie nie poznaję! Widocznie miałam bak magnezu w organizmie.Polecam Magnefar b6 – podobno jeden z najlepiej przyswajalnych. A tutaj macie - – jak wybrać dla siebie najlepszy, jak któras jest zainteresowana. WARTO NAPRAWDĘ!

MIŁEGO DNIA!
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeJun 25th 2010
     permalink
    Cześć,
    mam do sprzedania zabawkę po Kubusiu FISCHER PRICE, może któraś się skusi :):cool:
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Co do magnezu, to pewna mądra farmaceutka powiedziała, by wybierać takie preparaty, które są lekiem, a nie suplementem diety, gdyż tylko te, które są lekami, są dobrze przebadane.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Bilety na pociąg kupione ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    gdzie się Talinko wybierasz? Widzę, ze chyba jutro nowy cykl?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nowy cykl jest od dziś :)
    do Krakowa jedziemy 11.07
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dawno nie byłam w Krakowie, miłej wyprawy!:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja byłam w 3 klasie podstawówki, a Rafał jeszcze nigdy :wink:
    --
  1.  permalink
    zazdroszcze wycieczki:) ja to tylko Boszkowo moge zwiedzic w tym roku
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 26th 2010
     permalink
    ja w moim Kakowie jestem dwa razy w roku,to za malo,ale còz ,musze sie zadowolic...zrobilam juz obiad ,wypralam posprzatalam,popoludniu plaza...
  2.  permalink
    Ja teraz będę regularnie w Krakowie, jak dobrze pójdzie, zamierzam na studia się tam wybrać:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Z grafiki jako jedyna dostałam 5 :-)
    robiliśmy wizytówki w Corelu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    brawo Talinko;)
    A ja egzamin afazja,dyzartria, porażenie mózgowe zdałam na 4:) PIętek nie było, wiec mogę być dumna z siebie:) A egzamin jeden z najtrudniejszych w życiu. UFFFF!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    BRAWO!!!
    ja jeszcze jutro mam angielski i fajant!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Małgosia przewróciła się na beton i nabiła wielkiego guza na czole:( Ma też rankę małą - starcie takie. :cry:
    Chce mi się płakać...
    WIem, ze teraz trzeba ją obserwować. Czy zrobić możemy coś jeszcze?
    No klęska. Akurat po tym moim cholernym egzaminie na którym o krwiakach, urazach mózgu itp. gadałam. :cry:
    --
  3.  permalink
    Kako- nie masz maści "Siniak"? Ja w awaryjnych sytuacjach smaruję guza białkiem z jajka( z lodówy) i zawsze ładnie ściąga.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie mam aga, nie znam jej nawet. Mała wykąpała się, wypiła mleczko i od razu poszła spać wymęczona. Boże, oby jutro wszysko było ok... SIniak i guz to nic - zejdą, ale oby żadnych powikłań nie było:sad:
    --
  4.  permalink
    Bedzie dobrze. Nie pierwszy i nie ostatni ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.