Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeAug 6th 2010 zmieniony
     permalink
    a my wlasnie wrocilismy ze spaceru na ktorym Minik oczywiscie zasnal...ja za to nazbieralam jezyn i bede piekla ciasto :D ale bardziej dla moich mezczyzn niz dla mnie...ja tam na kawalek moze i sie skusze ale dla mnie ciasta i ciasteczka to w sumie moga nie istniec (oczywiscie z wyjatkiem naszego Ciacha:)...za to swiata bez czekolady wyobrazic sobie nie potrafie...nawet nie probuje...no bo niby po co mialabym to robic :)

Aniu muffiny wygladaja lepiej niz kupne...smakuja pewnie tez...:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 6th 2010
     permalink
    wow! super muffiny!
    chętnie bym sobie zjadła. :D
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 6th 2010
     permalink
    AniaM, a który dokładnie przepis? moze jutro zanim pojedziemy do rodziców bym zrobiła te z owocami...:)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 6th 2010 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczyny! u nas pogodowo masakra. Wczoraj jakaś wichura przeszła, czarno dosłownie, rzeka chodnikiem płynęła. I dzisiaj nadala szaro, pada - bleeech! A planowaam z małą weekend w ogrodzie przesiedzieć, pojeździć po wsi i po lesie na rowerze... eeeech... :confused:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeAug 7th 2010
     permalink
    a ja takich mufinkòw ,nigdy nie jadlam,za tydzien mam weselicho ,brata M , musze byc w formie bo sukienke mam obcislom , nie bylo wiekszego rozmiaru a tania byla ,wiec wzielam...potem sprezentuje komus cienkiemu...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kako babeczki mocno owocowe
    tanie toto nie wychodzi ale jakie pyszne. jutro bedzie powtorka pieczenia bo rodzinka sie upomina :D
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ehh a u nas powódź :/ Może nie jest tragicznie ale jest bardzo źle :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 8th 2010
     permalink
    Ja wczoraj cały dzień wymiotowałam - później doszła gorączka i biegunka....
    Dzisiaj już na szczęście 37
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    oj Talinka ,jak sie czujesz?..
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Teraz już dobrze...
    W zeszłym roku (o ironio - też w sierpniu) miałam podobną sytuację... gorączka, wymioty....
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 9th 2010
     permalink
    jakieś zatrucie pewnie... brrr! Zdrówka!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tylko nie za bardzo miałam czym...
    bo jadłam normalnie...
    ale etam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Cześć dziewczyny :)
    Hoga, czy Ty jeszcze podczytujesz to forum?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    macie jakis pomysl jak spozytkowac kalarepe? mam 3 dorodne sztuki - surowka z kalarepa mi sie znudzila, jedzenie na sucho tez, czekam na pomysly :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a, ciekawe - ja tylko na surowo jadłam...ale na penwo są fajne przepisy jakieś.
    Te babeczki "mocno owocowe" - jaką mają nazwę pod tym linkiem co podałaś? BO nie ma takiej...a ja napalona na nie;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    trzeba bylo dalsze przepisy na muffinki i babeczki nacisnac :P

Muffiny mocno owocowe
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 9th 2010 zmieniony
     permalink
    mmmniam! zrobię, zrobię na bank:) dzięki:)
    __
    właśnie się dowiedziałam, że brat cioteczny mojej przyjaciółki zginął w piątek. Czołowo uderzył w jego auto inny kierowca - PIJANY! Zginęło kilka osób w tym ten chłopak (nie miał 30lat). TRagedia... płakać mi się chce. Czemu tak musi się dziać?!?!?!
    ten pijany kierowca żyje...:sad:
    --
  1.  permalink
    AniaM a moze tak zupa z kalarepy? ja osobiscie uwielbiam....:)
    Agus jak tam sytuacja z powodzia??? bardzo Was pozalewalo???
    Talka dobrze ze juz sie lepiej czujesz...a jak tam cwiczenia???
    Kako bardzo smutna wiadomosc :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wznowiłam dzisiaj :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Patrycja a dasz przepis?
  2.  permalink
    AniuM przepis jest tutaj tyle ze ja te liscie to zalewam wrzatkiem i chwile gotuje osobno coby byly bardziej mietkie :) po czym wyciagam i kroje i wraz z woda, w ktorej sie gotowaly wlewam do wywaru (ja robie na miesie)...na koniec mozna jeszcze dodac smietany jak ktoś lubi ale nie jest to konieczne :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    AniuM ponoć jest super lekko podgotowana z bułką tartą - jak kalafior czy szparagowa. Koleżanka mówi że gotuje na parze z marchewką i właśnie polewa bułką
    Pati w moim najbliższym sąsiedztwie nie ma jakiejś tragedii, ale ciut dalej już jest - pozalewane piwnice, podmyta uliczka itd Co woda ciut zejdzie znów pada więc do d... Jest dużo zniszczeń w innej części miasta, i innych dzielnicach
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ale mi narobiłyście smaka na zupę :D
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Czy miałyście kiedyś do czynienia z taką rośliną: wygląda jak dynia, ale jest ciemnozielone trochę jakby w białe cętki? Znalazłam w necie info, że to może być dynia ambar - jak sądzicie, co z tym można zrobić?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Pati dzieki, lisci nie mam wiec wersja bezlistna by byc musiala, zreszta ja nawet botwiny nie jadam wiec i tego bym nie tknela :)
    znalazlam na wielkim zarciu przepis na bigos , zapiekana z serem i jakas na cieplo wiec chyba jak zlapie jutro wene to cos wyprobuje.

NR nie mam pojecia co to, ja przerabiam tylko cukinie z dzialki :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    chyba ten bigos zrobię, jak kalarepki ładne spotkam:)
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Nov nie znam ale pewnie można ją przerobić jak zwykłą dynię, czyli w zasadzie... nie wiem jak ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w sumie Jemma masz racje z tym przerobieniem :)))
    zupa dyniowa jest pyszna ale to tylko z takiej tradycyjnej jadlam. taka ze sloikow w zalewie ta klasyczna dynia tez dobra

pierwszy od gory link z google odnosnie przerabiania dyni, slinotoku normalnie dostalam :wink:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie jadłam dyni...ale faktycznie ślinotoku można dostać;) Kurcze, to moze i na dynię się skusić...hmmm:) najchętniej chyba zaskoczyłabym rodzinkę na początek CIASTEM Z DYNI:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ciasta dyniowego nie jadlam ale marchewkowe bardzo lubimy. nawet najbardziej wybredni znajomi i czlonkowie rodziny nie zorientowali sie ze marchew wcinaja :D
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wiesz co jak pierwszy raz jadłam marchewkowe (szalenie mi smakowało) no i mówię do koleżanki by dała przepis :P musiałam mieć głupią minę jak usłyszałam że marchew bo aż parsknęła śmiechem :) Rzadko robię ale smakuje szalenie i znika szybko bo rodzinka poszukuje marchwi i najczęściej słyszę "nie ma jej" :)
    --
  3.  permalink
    Ja jadłam dyniowe, pyszne było no i podobne trochę w smaku do marchewkowego.
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Hmm, ciasto dyniowe brzmi ciekawe. Muszę obejrzeć tą dynię, czy to można urwać już, bo jak nie, to mi przepadnie :P
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 10th 2010 zmieniony
     permalink
    też lubię marchewkowe:) miłego wtorku
    __
    a moja mała zaczęła interesować się bajkami w TV. Właśnie ogląda zafascynowana bajkę, tańczy razemz bohaterami i próbuje nawet naśladować ich kroki :)))
    __
    co porabiacie?
    Ja zaraz spadam do Portu Łódź na kawuchę i ciacho z psiapsółką, eM nadrabia czas z małą, jak go nie było. Mała nadal przywiązana niesamowicie do mnie ( w ciągu tego tygodnia tak się stało) i ja mam ją karmić w nocy, kłaść, przytulać... ma co nadrabiać;) A jutro z malusią jedziemy na wycieczkę za miasto - do Konstantynowa odwiedzić kumpelę z niespełna miesięcznym Krzysiem i dwuletnim Wiktorkiem:))) Jadę razem z drugą przyjaciółką i jej synkiem - rówieśnikiem Małgosi. Oj, będzie wesoło;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 10th 2010
     permalink
    Dziewczyny!
    Czy jest możliwe coś takiego, że Allegro zmieniłoby adres w danych allegrowicza? No chyba raczej nie? Koleś kupił ode mnie Samsunga wcześniej. No i wysłałam na adres z danych, jakie przyszły mailem. Dzisiaj on do mnie pisze i się pyta na jaki adres wysłałam paczkę (to już trochę podejrzane, ale ok) – no to mu podałam. A on z wielkim oburzeniem, że to nie jest jego adres. Btw. imię i nazwisko się zgadzały.
    Chłopak (bo to konto junior) ma na koncie 1 komentarz pozytywny i jeden unieważniony. Co mam zrobić z takim fantem? Obawiam się, że wystawi mi negatywa, a jakoś mi się to nie uśmiecha. No i na pewno nie zwrócę mu kasy, bo przecież towar wysłałam…
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    masz tego maila od allegro? poza tym mozesz zawsez wejsc w ta aukcje i kliknac na dane dla sprzedajacego i tam bedziesz miala adre stego goscia
    allegro same danych nie zmienilo ale chlopak w miedzy czasie mogl to zrobic
    nie iwem ile czasu minelo ale jakby co to zawsze mozesz zalozyc cos takiego jak SPOR i tam sprawe wyjasniac, lepiej niz mailami bo te nie sa zadnym dowodem, warto zescanowac tez potwierdzenie wysylki i zlinkowac wlasnie tam w sporze.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o. dzięki.
    mam właśnie maila. a jak wchodzę na strone aukcji to jest juz inny adres.... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sprawdziłam na NK. Może to zbieg okoliczności, ale w adresie, na jaki wysłałam nie ma takiej osoby, a w tym, który podał jest chłopak. kuźwa! Nic z tego nie rozumiem....
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja bym wysłała jemu kopie meila z allegro i skan potwierdzenia wysłania paczki - jeśli zmieniał dane to jego wina ze Cie nie uprzedził o tym
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 10th 2010 zmieniony
     permalink
    Ok.
    Tylko, że on próbuje mi wcisnąć, że to allegro zmieniło mu dane na koncie.... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talko Ty wywiazałaś sie z umowy - wysłałaś na adres który dostałaś w meilu i tyle. jeśli coś jemu nie pasi niech się kłóci z allegro to nie ty nawaliłaś
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dzięki Aga :-)
    Strasznie się tym zdenerwowałam...
    Mam teraz małe kłopoty w domu, a tu jeszcze jakiś szczyl mi wyskakuje z problemem... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Zainteresowane zakupami ubrań ciążowych zapraszam do zerknięcia pod mój cykl ;):bigsmile:
    --
  4.  permalink
    hej z rana :) ciezki dzien przede mna...znaczy sie trening mojej cierpliwosci hihihi...opieka nad 5 maluchow...przedzial wiekowy 8 lat - 15 m-cy mozecie mi zyczyc powodzenia :D

Talko mysle tak jak dziewczyny....to nie Twoja wina i nie wydaje mi sie zebys miala miec z tego powodu jakies problemy....a allegro to niby skad wzielo ten niepoprawny adres heh??? cos mi sie wydaje ze ten malolat cos kreci...komentarze mowia same za siebie...ciekawe za co ten uniewazniony :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 11th 2010
     permalink
    dzisiaj rozpoczęłam spór - zobaczymy co z tego wyniknie.
    załączyłam maile z nim, maila od allegro, potwierdzenie wysłania i jego wpłaty też.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    "Nie wystawiam negatywów więc niech się o to pani nie martwi.... allegro podało inny adres mniż ten co ja mam. więc jak przyjdzie do pani zwrot paczki to pani mi ją wyśle."

Tak mi odpisał w sporze. No cóż - zobaczymy.
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
    • CommentTimeAug 11th 2010 zmieniony
     permalink
    hahah Talka chyba sie przestraszyl :D ciekawe tylko kto pokryje koszty wyslania kolejnej paczki....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o ile ona wróci w ogóle. bo tą wysyłałam gratis w ramach ceny telefonu.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And, jak wyglada Twoje wyjscie na spacer z taka gromadka dzieci? ja mialam dzisiaj pod opieka 4 a pozniej 5 i myslalam ze zwariuje
    dziewczynka 7m-cy, 3 i 4 lata chlopcy, 8 i 9 lat dziewczynki z czego Gabrysia byla dopiero od po 14tej z nami. wytelepanie sie z wozkiem z 1go pietra z mala i chlopakami to byl nie lada wyczyn. fakt o cudze czlowiek sieboi 5x bardziej niz o wlasne zeby sie nigdzie nie stuknelo czy noga sie nie omsknela ale wszystko jedno....
    zdecydowanie duze rodziny to nie jest model ktory mi by odpowiadal i gdzies tam wspolczuje Ci bo jednak strasznie trzeba sie natyrac zeby wszystko w domu ogarnac, ugotowac, dzieci nakarmic, zabawic czy na spacer zabrac. nie wiem jak ty w ogole znajdujesz czas na cokolwiek innego poza domowymi sprawunkami
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    myślę AniaM, ze niektórzy są do tego stworzeni;) Ja niedawno siedziałam też z 5ką dzieci. małgosia, jej rówieśnik, dziewczynka 4 latka, chłopiec 6, dziewczynka 8 i baaardzo mi się podobało. pewnie, że oczy dookoła głowy, ale myślę, że chciałabym mieć więcej dzieci... Na pewno też kilka godzin to co innego niż życie całe z gromadką, ale tak myślę, że są osoby stworzone do jedynaków, do parki i do wielodzietnych też rodzin;) A Agunia jeszcze hobby sobie nowe wymyśliła;) No dobrze! :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.