Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Jak miałam chwilę czasu to 28 dni nie działało:P
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 17th 2010
     permalink
    jak to jest ze nektarynki i brzoskwinie sa tansze od jablek
    dzisiaj za jablko sztuk jeden zaplacilam 1,15zl a jakeis olbrzymie wcale nie bylo :devil:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    ano -dziwne rzeczy z tymi cenami :)

a słyszałyście jak wszystko ma iść w górę :) mój Mąż dzisiaj stwierdził, że kupi chyba z 10 kg mąki bo nie wiadomo jak to będzie :) ha ha
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny Hoga napisała do mnie sms’a – jest już w Łodzi z rodziną. Jak się zorganizuje to się odezwie, wszystkie pozdrawia :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    noo... papierosy np. już poszły strasznie.... jak dalej będą tak drożeć to mojej mamie chyba zakażę palić :neutral::devil:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Talka dobry pomysl z zakazem:) niekoniecznie z podwyżką
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga, jak się czujesz? :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a Hoga tymczasowo, czy na stałe w Łodzi?
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    a dziękuję dobrze nawet- wziełam serie furaginum i powinno być ok - odczekam pare dni i zrobie badania moczu ponownie

Nie wiem jak Wy ale my dzisiaj masakryczną noc mieliśmy - od 2 ani ja ani mąż, ani Julka ani malutki w brzuszku - nikt nie spał - umęczona jestem strasznie ale nawet w dzien nie mogłam usnąć
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    ta pogoda pewnie w tym maczała palce bo co innego?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Kako, z tego co Hoga pisała wcześniej, mieli się przeprowadzić na stałe :)
    Aga, ja też myślę, że to ta pogoda daje wszystkim się we znaki. A powiedz, imię dla synka już wybraliście? :P
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dziewczyny, to co JA moge powiedzieć o pogodzie, to nie życze żadnej z Was! Wczoraj w nasz blok uderzył piorun- byłam sama, podłoga mnie smyrnęła napięciem przez kapcie po nogach! Spaliło nam modem i tv dekoder, na szczęście Dialog natychmiast wymienił. DObrze, że inne urzadzenia nie padły i że się nic nie zapaliło. Szok - sa obok wieżowece, a w nasz czteropiętrowiec walnęło. Czegoś takiego jeszcze nie przezyłam. Nie myslałam, że w ogóle może w blok na osiedlu uderzyć. eM wracał autem z małą, stał pod blokiem bo lało i czekał i widział jak ten piorun uderza w nasz blok!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wow! u nas tez wczoraj burza była... w nocy mnie obudziło przed 4.
    Kako to wcale nie jest powiedziane, że musiałoby walnąć w wieżowiec. Ostatnio R mi to tłumaczył... (w końcu on elektryk :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas w nocy sie blyskalo i silny wiatr sie zerwal i tyle... nic a nic nie pada. juz nie pamietam kiedy ostatni raz padalo, okolice owszem pada co ktorys dzien a u nas w miescie nic a nic :(((
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Izunia jak na razie są brane pod uwage: Filip, Szymon i Mikołaj ( to ostatnie najmniej mi się podoba)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aniu ja mogę powiedzieć odwrotnie - nie paiętam kiedy u nas nie padało :/ Mamy AŻ 16st i mży w nocy lało, burze codziennie i zimny wiatr - normalnie jesień :/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja sie wlasnie dzisiaj dowiedzialam ze kolezanka z bloku obok bedzie miala Franka, u kolegi z pracy sie w niedziele Franek urodzil a brat psiapsioly jest wlasnie na porodowce na Franka czekajac
    z Antoskami to samo. w ciagu kilku dni dowiedzialam sie o narodzinach/chrzcinach/zblizonym rozwiazaniu kilku Tosiek. o i jeszcze uczennice byla spotkalam z maluchem Antonina Franciszka to dopiero dubel :D
    mam wrazenie normalnie ze to 2 najpopularniejsze imiona teraz sie zrobily :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agunia kurde ja bym chciala troche deszczu bo trawa wypalona i sie straszliwie kurzy. dzisaij jest i tak chlodno bo "tylko" 27 a przez ostatni tydzien mielismy ok 35 :devil:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Daj mi Twoje TYLKO 27 bo ja dziś w polarze i kurtce dżinsowej zmarzłam :/ Pranie się kisi w domu dzieci sie mordują bo nawet nie ma jak wyjść na dłużej - jednym słowem -> bleeeee
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    u nas dzisiaj fajnie 22 stopnie, a,le znowu się zbiera na burzę. będę wyłączać modem i sprzęty chyba... szok z tym piorunem
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kako a masz ubezpieczenie sprzetu na wypadek pioruna?
    nie kosztuje drogo w skali roku a warto, nam tv kiedys burza spalila
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas bylo prawie 30... ale teraz sie oziebilo :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    byłam sprawdzić
    też jest 22
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    u mnie teraz jest prawie 15 :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    nie wiem - muszę sprawdzic polisę...pewnie nie... Kurcze - kto by pomyślał że na osiedlu, między drzewami, wieżowacami walnie w blok 4piętrowy...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jestem strasznie rozbita, obejrzalam niedawno w tv info dot. tego chlopca od przeszczepu watroby, pokazywali Centrum Zdrowia dziecka i juz na widok budynku i znajomych korytarzy sie rozkleilam ale jak pokazali anestezjologa to sie poryczalam. to ten sam ktory nam Krzysia usypial, mam nadzieje ze temu dziecku tez przyniesie szczescie
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Aniu nie wiem czy kontaktowała sie z toba pewna dziewczyna, kolezanka z innego forum tez miała urodzic dziewczynke z tą samą przypadłoscia co Krzys szukała jakiegos wsparcia wiec dałam jej namiary na to forum i na Ciebie .. niestety małej w 29 tc przestało bic serduszko :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kfiatuszku, nie nikt do mnie nie pisal. moze to jej dziecko nie mialo gasto a omhpalocele bo tam czesto sa problemy z serduszkiem a wstepna diagnoza jest podobna (jesli nie bylo badania genetycznego to nie ma do porodu pewnosci czy to g. czy o.)
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    nie wiem co to było ale wiem ze miała badanie genetyczne ..
    --
  2.  permalink
    Dobry wieczór dziewczyny
    Aniu- ja tez trzymam kciuki za tego chłopczyka. Przez głupiego muchomora tyle cierpienia :(
    U nas wczoraj w nocy była mega burza. Tak sie błyskało,ze miałam wrażenie ,że mój dom otoczyło stado papparazzich ;)
    Kako- współczuję przezyc burzowych... Dobrze,że się nic nie stało...
    Ale nie ma tego złego...... - teraz na forum bedziesz robić PIORUNUJACE WRAŻENIE :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a wlasnie - dawalyscie swoim dzieciom grzyby?
    u mnie Krzysko od zeszlego roku kilka razy jadl grzybowke (podgrzybki kurki i zielonki) ale teraz, mimo ze moja mama sie zna na grzybach, stwierdzilam ze koniec, nie dam nawet lyzki.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jak ktoś nie umie zbierać grzybów - to później są takie skutki.

Ja grzyby jem od małego i NIGDY nic się nie działo - bo rodziców mam grzybiarzy.
    --
  3.  permalink
    ja nie lubie ,nie kupuje i od rodziny nawet nie biore-Pit tez ich nie dostanie
    Tez trzymam kciuki za chłopca
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 18th 2010 zmieniony
     permalink
    Ja uwielbiam zbierać grzyby, od dziecka zbieram, ale NIGDY PRZENIGDY nie zbieram takich, które można pomylić z trującymi! Czy to takie trudne zbierać podgrzybki, borowiki, maślaczki,a nie grać w loterię z gąskami i muchomorami itp? Złośc mnie straszna bierze na tych, co zbierają takie grzyby, co do których można mieć jakiekolwiek wątpliwości. Swoją drogą, słysząłam wypowiedź lekarza, ze dzieciom nie powinno sie podawać grzybów w ogóle. Mała jeszcze nie jadła i pewnie nie damy narazie, bo tak czy siak - są ciężkostrawne.
    Ale sama nie mogę się grzybobrania doczekać! MĄDREGO!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 18th 2010
     permalink
    kako: Czy to takie trudne zbierać podgrzybki, borowiki, maślaczki,a nie grać w loterię z gąskami i muchomorami itp?

No właśnie!
    kako: Swoją drogą, słysząłam wypowiedź lekarza, ze dzieciom nie powinno sie podawać grzybów w ogóle.

Też to slyszałam. Jem od małego - R. też - i NIC nam nie jest.

My już zaczęliśmy grzybobranie i w tę sobotę znów idziemy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    aga976: Izunia jak na razie są brane pod uwage: Filip, Szymon

Yhyhy, ciekawe na które padnie :tooth:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja też jestem wzruszona historią tego 6latka ... oby wrócił do zdrowia, choć i tak będzie zmuszony do końca życia brać leki.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A słyszałyście o tym? MLEKOMAT :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja tam lubię mleko, ale takiego tłustego bym się nie napiła :P
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja bym chciała spróbować :D
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talka, z ciekawości też bym spróbowała :)
    Wiesz kiedyś jak byłam mała to piłam mleko prosto od krowy, babcia mi tylko przecedziła przez gazę i jeszcze z pianką było - pycha :) To smak mojego dzieciństwa.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    czesc babki,ja zarobiona,teraz ogarne mieszkanie i do pracy,paa...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja jeszcze nie piłam prawdziwego... :D
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    EWA, miłego dnia w pracy :)
    Talka, nie którym takie mleko śmierdzi ... są różne gusta :) Dziś już tak za nim pewnie bym nie przepadała jak kiedyś, smaki też mogą ulec zmianie :P
  4.  permalink
    dzbry
    Jak kiedyś bylismy z młodym na wczasach i gospodyni nam przyniosła takie mleko prosto od krowy, to młody po spróbowaniu stwierdził z obrzydzeniem:
    - Ja nie chce tego mleka. Ja chce PRAWDZIWE mleko- z KARTONU! :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :devil: dobre Aga :D

Mnie bardziej niż od krowy... ciekawi mleko kozie... a już najbardziej nowy wymysł, o którym niedawno słyszałam - mleko wielbłądzie
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Uwielbiam mleko od krowy - też smak mojego dzieciństwa
    Kiedyś jeździł gospodarz i sprzedawał tzn on jeździ dalej ale mleko jest coraz bardziej wodniste więc wolę karton
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Piłam kiedyś mleko kozie, wg mnie ma nieco korzenny i słony smak. A ponad to mimo, że kozie mleko jest lekkostrawne i bardzo bogate w białko, dla mnie ma apetyczną, lekko żółtą barwę.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ooo :-)
    Hihi
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 18th 2010 zmieniony
     permalink
    no coś zdecydowanie NIE DLA MNIE (arachnofobia)... PLAGA PAJĄKÓW W ŁÓDZKIEM :(

a tego podobnego do osy widziałam niestety:( buuu!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.