Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    kako jest wątek ksiązkowy:P
    ale ten tydzien szybko leci
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 26th 2010
     permalink
    o, nawet nie wiedziałam, zaraz zerknę, dzięki Ciacho;)MIŁEGO DNIA
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A pamiętacie sprawę z tym szczylem co Samsunga kupił?
    Właśnie dostałam odp od Allegro w sprawie sporu -

"Dziękuję za zgłoszenie.

Informuję, że serwis Allegro nie jest stroną zawieranych transakcji, dostarcza jedynie narzędzi do ich przeprowadzenia, o czym stanowi art. 8.1 Regulaminu serwisu Allegro.

W związku z tym wszelkie kwestie dotyczące warunków sfinalizowania umowy kupna-sprzedaży należy rozwiązać poprzez kontakt z Kupującym.

Ponadto informuję, że Sprzedający otrzymują dane Użytkownika zgodne z tymi, które figurują w ustawieniach jego konta w serwisie Allegro."

__

Czyli, że co? Mam czekać aż negatywa wystawi ?! Bo kasy mu przecież nie oddam... A paczka ani do niego nie dotrze, ani do mnie nie wróci :/
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 26th 2010 zmieniony
     permalink
    Talinko, niestety tak jest. Ja dostałam negatywa od oszusta ewidentnego - zawieszali mu konto, potem odwiesili. Facet ma 70% negatywów, a ja jeden negatyw, przy 400 pozytywnych i NIC ALLEGRO NIE ZROBI. CHyba pozostaje olać dupka...:/ Można go ewentualnie postraszyć jakimś profesjonalnie skomponowanym mailem, że zgłaszasz na policję itp...
    swoją drogą - to ten koleś - wystrzegajcie się!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To ten - DomelRezor
    Również ostrzegam!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talka negatywem sie nie przejmuj tak jak pisałam wcześniej - Ty wywiązałaś sie z umowy i masz na to "podkładki" w postaci meila z adresem i potwierdzenia wysłania paczki. Jak Ci da negatywa napisz w odpowiedzi że wysłałaś paczkę na adres wskazany z allegro a że dzieciak nie zna swojego adresu i go zmienia to nie Twoja wina.
    Swoja drogą - super układ podaje adres kumpla on mi odbiera paczkę a ja zmieniam adres w danych i mam w nosie - paczka nie doszła!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dokładnie....
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    olej Talka, szkoda nerwów na gnoja
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeAug 27th 2010
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z Was posiada Blueconnect czy z innych sieci neta? Interesuje mnie ten na kartę (pre paid) Info wyczytane są jasne i przejrzyste - doładowujesz i masz neta musisz mieć modem itd. Pytanie brzmi na jak długo wystarcza np 25zł jeśli opłata jest np 3gr za 100mb nie mówię o ściaganiu filmów ale o odebraniu poczty, forum czy gg
    Koleżanka ma do odsprzedania za 20zł modem właśnie ery zestaw startowy kosztuje 25zł z ta kwotą do wykorzystania - i sie tak zastanawiam czy opłaca sie to kupić do laptopa jak znów będę w szpitalu czy poza zasiegiem
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agunia, a co musisz kłaść się do szpitala?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja mam stałe łącze do kompa więc nie pomogę.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talka, świetny ten Twój kociak, choć ja nie przepadam za tymi stworzeniami :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Izunia79: Agunia, a co musisz kłaść się do szpitala?
    mam nadzieję że uda sie nie ale to jest wysoce prawdopodobne :confused: a po 4 dniach a najbardziej wieczorach teraz normalnie świrowałam hehe Ani do kogo się odezwać ani co robić. nie umiem leżeć i gapić się w ścianę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie dziwię się...
    Ja do akademika też jechałam z lapciem, bo chyba bym zwariowała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Aga, ja mam net na kartę w Playu, bo jeśli chodzi o opłaty, to najbardziej się opłaca (najwięcej transferu za tą samą cenę co u innych operatorów), tylko play ma generalnie beznadziejny zasięg i musiałabyś sprawdzić, czy masz u siebie...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    NR generalnie jest play u nas i działa ale nie mam pewności że zadziała w szpitalu :/ bo tam czasami jest problem z zasiegiem telefonicznym niezależnie od sieci :confused:
    Powiedz mi ile zużywasz mb tak standardowo na odebranie poczty i posiedzenie na forum?
    __
    Jak leżałam teraz próbowałam zalogować sie na 28dni z komórki. straciłam jakieś 7zł i nie udalo mi się to - więc bezsens
    __
    Siedzę i szukam innych doraźnych rozwiązań i chyba znalazłam - aktywować bluconnect w telefonie (9zł m-c) i podpiąć go pod laptopa jako modem... Kabel mam a i tak ma to być na zasadzie netu miejscowego a nie przenośnego więc to że będzie tel podpięty nie przeszkadza aż tak bardzo
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Nie wiem Aga.
    Przy doładowaniu za 30 zł mamy 2 gb na 28dni, ale zwykle kończy nam się to po około 20-22 dniach. Dużo korzystamy z internetu, chociaż rzadko coś ściągamy większego, to jakoś te megabajty lecą.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    NR to jeśli dużo korzystacie a ja chcę doraźnie to chyba naprawdę pokombinuję jak to zrobić by kom była modemem :) Po prostu pójdzie mi więcej na doładowanie telefonu a jakiś kontakt ze światem będę mieć chociaż. a bardziej będzie mi się to opłacało niż tak jak próbowałam się połączyć teraz za pomocą komórki :/
    Siedzę i przeliczam sobie koszty w głowie by za dużo nie wydać ale z drugiej str jeśli z kimś zaczyna się sms-ować w sensie rozmowy a nie informacji to idą 3-4 smsy a czasami i więcej a 1 sms to 18gr - razem zbiera się więcej niż pogadać nawet na gg gdzie więcej się człowiek wygada...
    Jak Antosia zaśnie skonfiguruje sobie kompa i tel i jak będzie potrzeba to aktywuje pakiet :) a jak mi będzie za drogo to zrezygnuje i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Zorientuj się, czy nie masz jakichś bonusów za doładowanie w określonej wysokości.
    W playu właśnie jak doładujesz za 30 zł masz 1,81 gb w bonusie.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Póki co ze skaczącą po mnie Antosią ciężko ale jak ona zaśnie to poszperam więcej :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 27th 2010 zmieniony
     permalink
    moj maz mial przez jakis czas blueconnect w telefonie, gratisem mu wlaczyli i pozniej przedluzenie za 5zl miesiecznie mialo byc. popytaj - jak jestescie abonentami od lat to moze w okazyjnej cenie dostaniecie. my nie aktywowalismy bo obydwoje mamy telefony z wifi a w wielu miejscach idzie pod wlan bez problemu sie podpiac lub np w szkole to o haslo zapytac :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    My mamy od lat ale taktaki
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No i właśnie rozmawiałam z kolegą :) On ma 2 modemy Orange i 1 mi pożyczy do kiedy bedzie trzeba :) wiec problem rozwiazany
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    obyś nie musiała korzystać ( tzn. żebyś do szpitala nie jeździła już aż do porodu)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie wiem gdzie wkleić to dam tutaj :) Rower rodzinny hihihi
    http://i.dom.wp.pl/2010_08/90baea1b58ab7936c4070ddd58d9c06e.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no rower bomba!:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 28th 2010
     permalink
    jak ja nie znosze jak moj maz wyjezdza na szkolenia, nie spie wtedy nocami i rano jestem zmeczona i zla :devil:
    a problem nie w tym ze tesknie czy sie boje tylko w tym ze ja mam strasznie twardy sen i jak zasne to mnie nie idzie dobudzic, w obawie ze mlody np bedzie chcial siku czy cos marudzil bedzie po prostu spie na jedno oko lub wcale :confused:
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 28th 2010
     permalink
    AniaM, mam to samo. Jak eMa nie ma - ja spać nie mogę z tego samego powodu :/
    --
  2.  permalink
    moze lepiej zapytaj na mamusiach rozpakowanych-tutaj przewaznie dyskutujemy o wszystkim innym niz zwiazane z dziecmi czy wykresami
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeAug 29th 2010
     permalink
    ach ale mialam produktywne ostatnie dni wakacyji, siedzialam i tworzylam plany i projekty na nadchodzacy rok szkolny, postanowilam ze co sie da zrobie na zas, mam nadzieje ze dzieki temu ten start wrzesniowy bedzie ciut latwiejszy :))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 30th 2010
     permalink
    Dziewczyny!
    Słyszałyście? Sprzedawał dzieci
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeAug 31st 2010
     permalink
    jejku, dzisiaj w Łodzi masakra pogodowa. Pada cały czas, nigdzie nie wyszłyśmy. Mała jakaś rozmemłana - śpiąca od 12ej chodziła, ale dopiero teraz ( 14,10) mi zasnęła. Czytała bajki, wypiła kubek mleka i dalej walała sie po pokoju, na łóżko, zrywała się...brr..w końcu ja udawałam że śpię ( połowa mnie na podłodze, połowa mnie na jej łóżeczku) i jakoś padła obok mnie. I teraz jak na złośc koleś za ścianą wiercenie zaczął...juz jestem bliska wariactwa normalnie...wrrr - może jej nie obudzi...
    --
  3.  permalink
    mój tez dzisiaj bez humoru a do tego na dworze strasznie wieje wiatr:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas też pogoda się psuje...
    na szczęście bez deszczu... słoneczko świeci... ale stopni coraz mniej...
    dzisiaj 16
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kako: jejku, dzisiaj w Łodzi masakra pogodowa. Pada cały czas, nigdzie nie wyszłyśmy
    Talinka: ale stopni coraz mniej... dzisiaj 16

Ja już nic nie piszę hehe u nas pada od początku sierpnia i nie było doby bez deszczu. Dziś AŻ 13st w dzień było, dzieciaki są do zamordowania bo wynudzone i niewybiegane. Wczoraj udało im się wyjść może na godzinę na 3 raty bo w między czasie lało :confused: Jesień normalnie ehh
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mimo deszczu wylaze z dziecmi chociaz na chwile, kalosze i kurtki p/deszczowe no i w droge. po kaluzach sie smignely i jakos sytuacje szlo opanowac bo inaczej to czlowiek wscieklizny by dostal ;-)
    u nas dzisiaj rano 10stopni, w ciagu dnia dobilo do 15 tyle ze cale popoludnie padalo
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dobry wieczór:)
    U nas też codziennie ulewy, ale ma spacery udaje mi sie wstrzelić pomiędzy:)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aggnieszko fajnie, że jesteś :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja też wychodzę w te niepogody z Juniorami - mieszkanie by mi roznieśli w pył :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    nie no my też wychodzimy czy też oni sami wychodzą ale to nie to samo jak swawole i dzika bieganina a spacer ze starymi
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 1st 2010
     permalink
    u nas zapowiadali deszcz... ale od pon jeszcze nie dotarl... i oby nie dotarł :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor100krocia
     permalink
    forum się zacięło, czy nikt nie pisze od rana?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    od jakiegoś czasu jest cisza :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    zapoznajcie się z tą stroną - warto ją znać NIEBEZPIECZNE ZABAWKI
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 2nd 2010
     permalink
    Witajcie. Ja dzisiaj na nogach od 4.40... klęska - mała obudziła się i jak tylko wychodziłam z pokoju natychmiast otwierała oczy i wołała... Nie wiemy co się stało, że nie mogła zasnąć. Po prawie dwóch godzinach wspólnej męki, postanowiłam, że wstajemy, skoro nie chce spać. Ubrałam siebie i ją, zjadła kaszkę ( aby nie dawać mleka, które ma przestać kojarzyć jej się ze snem) i... poszła spać. eM też się położył, a ja już nie zasnę teraz, więc mam juz rozpoczęty dzień... ech
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jestem w szoku!

Paczka z telefonem wróciła!
    Także jutro idę ją nadać na właściwy adres.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 2nd 2010 zmieniony
     permalink
    Talinko, ten KLIENT powinien pokryć koszty przesyłek
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Na aukcji miałam napisane, że przesyłka gratis.
    Napisałam mu jednak, że ma pokryć koszt zwrotu - 5,10
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dokładnie. i ponownej wysyłki tez powinien.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 3rd 2010
     permalink
    Właśnie skończyłam oglądać I sezon "True blood" - świetny serial!

A teraz na AXN zaczął się mój ulubiony - "Zdarzyło się jutro" :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.