Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeSep 4th 2010
     permalink
    hej babeczki,ostatni tydzien w pracy ,w czwartek mam zebranie w czwartek w przedszkolu...
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeSep 6th 2010
     permalink
    a gdzie sa wszystkie babki?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja jestem, ale mało czasu na pisanie... co tam u was?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też jestem.
    za 1,5 tygodnia zaczynam szkołę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 7th 2010
     permalink
    ja w październiku na podyplom mój wracam:)
    --
  1.  permalink
    a jaką?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    III semestr Organizacji reklamy
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Kurcze, ja dzisiaj mam straszny ból gardła a małej cieknie z nosa...Zdaje się, że chłód w mieszkaniu już zaczyna zbierać plony... Grzejnik właczyłam..wrrr
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja sprzątam. Pakuję. Przeprowadzam się. A wkrótce będę ściany wyburzać. Ekscytuje mnie to.
    --
  2.  permalink
    NR - Najpierw przeprowadzka, a później wyburzanie ścian?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Tak.
    Wyburzanie ścian nie na tym poziomie, na którym będziemy tymczasowo mieszkać.
    --
  3.  permalink
    Rozumiem.
    Fajnie- udanego remontu i mało nieprzewidzianych wydatków zyczę ;)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Dzięki :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 8th 2010
     permalink
    Całkiem niedawno była rozmowa o pajączkach - u mnie za oknem zamieszkał taki paskud :/ Jest tam od jakiś 3 tyg znika na dobę i wraca Jest na samej górze okna więc go nie ubiję z 2 powodów - za wysoko i za bardzo sie gnoja boję. pierwszy raz jak znikł było uchylone okno - mąż przeszukał całą łazienkę czy "pajączek" nie wszedł do mieszkania... a teraz po prostu nie otwieram okna :/
    http://www.ulicafotograficzna.pl/foto3/4209_b.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Miotłą go usuń :) Albo męża do tego zatrudnij
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    o cholera, aleś przywaliła tym pająkiem.brrr! krzyżak jak z obrazka :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Agga mąż go nie wywali bo nie wejdzie na okno tym bardziej że trzeba by było wejść na 2str (parapet zewn) Ania choć sie nie boi pająków nie zrobi też tego :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mam dokładnie takie samo paskudztwo za oknem. :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Z tego wynika, że jesteście skazani na życie z pająkiem za oknem:) Może Was nie zje ;)
  4.  permalink
    Jezu ale pająk,ja bym juz napewno zadnego okna w domu nie otwarła...brrrr
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 8th 2010 zmieniony
     permalink
    Wiecie ja bym zrozumiała jakbym mieszkała na parterze :/ Ale ja mam wysokie 2 piętro!! Mieszkania maja u nas po 3,4m więc to nie jest nisko :/ Co gnojek tu szuka??
    Siedzi - cały dzień dziś siedzi jutro pewnie zniknie na polowanie wrrr
    Okna nie otwieram w łazience! tylko rozszczelniam Wchodząc do łazienki patrzę czy siedzi :/ Mam jego foto piekne w aparacie - może potem wam pokażę gnoja
    Niech juz sobie pójdzie na zawsze!!
    Agga ja wiem ze to nie racjonalne itd ale ja naprawdę sie boję że on wejdzie do mieszkania nawet przez rozszczelnienie ! Wiem ze to jest chore ale po prostu nie chcę go widzieć a szczególnie w mieszkaniu!!
    --
  5.  permalink
    Agunia- a nie mozecie go do odkurzacza wciągnac? Przeciez ma długą rurę to nie będzie trzeba wychodzić na zew parapet
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 9th 2010 zmieniony
     permalink
    Aga może jakby dobrze pokombinował to by to zrobił - ja tego nie zrobię i to jest typowa fobia - boję się ze wylezie mi z odkurzacza, albo zwieje albo cokolwiek...
    Mam okno tego typu - tylko że dół ma 2 skrzydła. Góra jest tylko na uchył otwierana, po środku dołu jest słupek... pal licho budowę okna - ono ma około 1,80-90 (żeby otworzyć górę na uchył muszę wejść na parapet i wyciągnąć rękę) Po południu spytam Ani czy to zrobi - ona nie boi sie pająków :/ Z ziemi tego sie nie zrobi i tak więc And odpada
    http://infookno.pl/upload/Okucia/Rodzaje_okien/Okno-dzielone.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeSep 9th 2010
     permalink
    Agunia psiknij gnoja jakimś sprayem przeciwrobakowym...chyba "najbezpieczniej"
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeSep 9th 2010
     permalink
    hej ,kobitki,ja pracuje do konca miesiaca a potem wolne az ,do maja,VEVE we wtorek idzie do przedszkola zobaczymy ,czy jej sie spodoba...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 10th 2010
     permalink
    JUPI JUPI nie mam pajaczka :P Mój ojczym dziś był i go bardzo poprosiłam :) Kolega pająk został zmieciony i miał darmowy lot (Mam nadzieję ze nie wróci!!) a mioteł obejrzany przez 2 osoby następnie i ja sprawdziłam czy gdzieś sie nie schował we włosiu
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeSep 10th 2010
     permalink
    Ja też mam powód do radości :) Dostałam dzisiaj skierowanie na wizytę w poradni stawu kolanowego :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Może kiedyś znów będę biegać.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeSep 12th 2010
     permalink
    Dobry wieczór dziewczyny :)
    To już chyba przegięcie, żeby nasze serca zniknęły z pierwszej strony :)
    Dobrze Agunia, że pozbyliście sie w końcu tego ślicznego pajączka;) Bedziesz spokojniej spała:)
    A co sie stało z Twoim kolanem NR?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Aggnieszko, liczne zwichnięcia na przestrzeni kilku (jeśli nie kilkunastu) lat. Aktualnie jestem mogę funkcjonować tylko z opaską uciskową/bandażem elastycznym na kolanie, w przeciwnym razie ono sobie wypada. Rozważam kupno stabilizatora, ale dobre nie są tanie, a tanie... cóż, nie wiadomo, czy są dobre...
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aggnieszka: To już chyba przegięcie, żeby nasze serca zniknęły z pierwszej strony :)
    hmm no jakoś cichutko ostatnimi tyg tutaj - dziwnie tak jakoś a rozmowy poprzenosiły się pod wykresy
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    O kurcze, współczuję kłopotów. Mam nadzieję, że Ci pomogą w tej poradni. Takie przewlekłe zaburzenia trudniej wyleczyc:/ A jak działa stabilizator?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga pozwolę sobie odp w imieniu NR
    "Do stabilizowania stawu kolanowego służą opaski(tutory), ortezy i „stabilizatory kolana”.
    Głównym zadaniem stabilizatorów jest unieruchamianie, wzmacnianie i odciążanie stawu kolanowego oraz ograniczanie kąta zgięcia i wyprostu, szczególnie po urazach różnego typu. Stabilizatory kolana i opaski na kolano wspomagają uszkodzone więzadła i stabilizują rzepkę. Pełnią istotną rolę w leczeniu obrzęków, zmniejszaniu dolegliwości bólowych po urazach. Opaski z neoprenu utrzymują właściwą ciepłotę przyspieszając gojenie urazów i poprawiają ukrwienie. Zapobiegają powstawaniu zmian zwyrodnieniowych w obrębie stawu. "
    A te są różne różniste od miękkich po bardzo twarde, lżejszych po cięższe itd itp
    http://www.medicalsport.pl/shop/product_129.jpghttp://www.medicalsport.pl/shop/product_130.jpghttp://www.medicalsport.pl/shop/product_208.jpg
    Przerabiałam to przez kilka lat ze stawem skokowym, potem z nadgarstkiem a teraz z Ani kolanem - uderzyła się w krzesło i zaczęło jej przeskakiwać kolano :/ wg ortopedy i chirurgów jest ok a jednak nie jest :/
    Ana ma tego typu - bardziej opaske ale jej to póki co wystarcza na tyle że nie boli nie puchnie i może biegać czy ćwiczyć na W-Fie
    http://www.medicalsport.pl/shop/product_131.jpg
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeSep 13th 2010
     permalink
    NR, to chyba warto zainwestować trochę kaski skoro to pomocne jest, zwłaszcza że masz skłonność do nawrotów. Zresztą na tej wizycie w poradni pewnie specjalista da Ci dobre rady :)
    Dzięki Agunia za wyjaśnienie:)
    Moje kolana na razie trzymają się swojego miejsca, na szczęście:)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Aga, jeśli Ani wypada rzepka, to powinna tego pilnować, żeby nie skończyć jak ja... Chociaż podobno, jak się to zdarza w młodym wieku, to jest szansa później z tego wyrosnąć...
    Właśnie nie wiem, o jakim stabilizatorze powinnam myśleć. Lekarz z dyżuru zalecił stabilizator, jak nie zgodziłam się na gips, ale nie powiedział, jaki ma być dokładnie. Pan w sklepie szpitalnym powiedział, że jak nie powiedział konkretnie jaki, to znaczy, że nie musi być jakoś super zaawansowany.
    Wizytę mam niestety dopiero w grudniu. Albo - już w grudniu.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja sobie chwaliłam tego typu
    http://www.medicalsport.pl/shop/product_129.jpg
    No ale to zależy na ile chcesz być kuśtykająca tyle że jeśli nie zgodziłaś sie na gips to rozumiem że on chciał usztywnić całkiem. Ja staw skokowy miałam mieć usztywniony 6 tyg ale "zawodowo" biegałam wiec jak?? Teraz bardzo rzadko go odczuwam ale nie mam szans na obcas nawet niski a po lekkim skręceniu booooli bardzo i puchnie :D
    Mój nadgarstek czasami dostaje tylko bandaż elastyczny - opasek i stabilizatorów mam kilka ale używam głównie bandaża jak bardzo boli a niestety boli coraz częściej na zmianę pogody :/ Obawiam sie ze jednak z wiekiem chrząstka będzie bardziej się wykruszała i zużywała i niezbędna będzie operacja i nie będę mieć wyboru :( (mam uszkodzona chrząstkę trójkątną) była ona juz potrzebna 5 lat temu ale ja sie nie zgodziłam bo nikt mi nie da pewności ze ręka będzie w pełni sprawna
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A co do Ani - nie jest ani potwierdzone że to coś z rzepką. Jednak boli ją i puchnie i strzela jak siada wstaje - przy czym ją to boli Bandaż czy opaska pomaga na jak długo nie wiem jak będzie bardzo źle pójdę z nią prywatnie do bardzo dobrego ortopedy i tyle
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    moze lepiej nie czekać Agunia, aż będzie "bardzo źle"... Z kolanami nie ma żartów.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kako ale jeśli 2 lekarzy mówi że nic się nie dzieje i to tylko stłuczenie to nie będę też panikować i histeryzować - może uda się to złagodzić opaską a jak nie to w listopadzie ortopeda (niestety takie są terminy do niego nawet prywatnie) a moze do tego czasu jej przejdzie
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Tragedia z tymi poradniami u nas :(
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    I pogoda znow się spaskudziła. A tak sie cieszyłam, ze lato wróciło.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aggnieszka: Tragedia z tymi poradniami u nas :(
    tragedią jest to że do neurologa na NFZ mam Antosię zarejestrowana na październik - tylko małe ALE rejestrowałam ją w kwietniu a wizyty ma mieć co 2 do 4 m-cy :D Więc w między czasie prywatnie - bo takie są limity :/
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    A nie no, rozumiem, tylko trochę mnie przeraziło to "jak będzie bardzo źle" ;) Tfu, tfu, oby nie!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeSep 14th 2010
     permalink
    Cześć dziewczyny :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Witaj Izuniu :)
    Znowu pada i pada. Mimo to poszłysmy na spacer do parku i oczywiście Gabrysia musiała zaliczyć glebę ledwo z wózka ją wyciągnęłam. Taką błotnistą glebę;) Nie wyglądała dziś ładnie potem:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    E to jeszcze nic - ja w niedzielę zaliczyłam glebę ze schodów :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    U mnie nie pada :) Ja byłam z dziećmi w parku, szaleństwa odchodziły.
    Witaj Aggnieszko :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    I co Talinko? Tyłek potłuczony?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie. Tyłek akurat nie.
    Mam zdarty łokieć, stłuczony nadgarstek i 2 siniaki na udzie.

Gdyby nie to, że miałam ubrany plecak pewnie byłby siniec na plecach. :wink:
    Ano i "dzięki" temu, że kiedyś przy zmywaniu podłogi się poślizgnęłam i walnęłam głową w podłogę (betonową pod gumoleonem) to pewnie bym głową jeszcze zaryła - a tak to nauczyłam się chować głowę między ramiona w czasie upadku :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    mi Małgosia dzisiaj rypnęła ze schodów:( Kurde, zawsze wchodzi sama ( nie chce za rączkę nawet) i super. A dzisiaj rypła. na szczęscie nic się nie stało, ale co żalu i płacuz było i mojego poczucia winy, to było... Ale skoro duża Talinka rymcnąć ze schodów potrafi, to co się Małgoni w sumie dziwić, nie;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dokładnie :wink:

ja na kacu byłam :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.