Mam nadzieję, że jakoś jednak go odratuję.... bez zęba z przodu to masakra Zważając na to, że mam 21 lat i już górnych 6tek nie mam, a 5tki do wyrwania
Korona licowana porcelaną pojedyncza 700 PLN Korona licowana porcelaną - punkt w moście 650 PLN Korona teleskopowa licowana porcelaną 900 PLN Korona pojedyncza lub punkt w moście na złocie - złoto Pacjenta 700PLN Korona akrylowa 300 PLN
Średnio się znam na stomatologii, ale mam wrażenie, że jeśli usuną Ci ząb w całości, to nie będzie do czego przytwierdzić korony i będzie potrzebny implant.
Hej babeczki Pamiętacie mnie jeszcze, wreszcie mam jak z wami ponownie popisać, mam nowego kompa i wreszcie wracam do swiata. Od ponad miesiąca jestem w Łodzi w zeszłym tygodniu kupiliśmy mieszkanie teraz musimy tylko odświeżyć i umeblować i można się po raz (mam nadzieję ) ostatni przenosić. Jakub chodzi do gimnazjum, wczoraj byłam z nim u psychiatry bo znalazłam tu fajną przychodnię i po pierwszej wizycie jestem zadowolona, leki przepisane, konsultacja psychologiczna umówiona, kolejna u psychiatry też, mamy porobic badania w tym krwi z próbami wątrobowymi ze względu na chlorprotixen. Hubcio od miesiąca chodzi do przedszkola najpierw chodził chętnie, potem płakał na wejściu i na sali i jak wychodził , miał 1 tydz przerwy bo zachorował, potem znowu musiał sie przyzwyczajać a teraz już zadowolony śmiga ale zawsze pyta "a psyjdziesz do mnie" albo mówi " pani mówi Tocewicz i Hubcio wie , że idzie do domu" to wtedy jak panie przez interkom wołają. Ja muszę tylko sprawy urzędowe pozałatwiać , wymienić dowód prawko i jak już to załatwie to mam nadzieję, że pracę znajdę. Buziaki i do poklikania bo ja zaraz znowu wojaże po urzędach będę robić, bynajmniej miasto poznam :)
HEJ HOGA,moja VEVE tez ostatnio beczy i nie chce isc ,ale to pewnie dlatego ze M jest w domu ,a ona mu wchodzi na glowe,wczoraj zaszczepilam VEVE,WIEC TE DWA DNI NIECH POSIEDZI W DOMU A W SOBOTE lece do PL...bylam wczoraj na lekcjach gimnastyki artystycznej , super dziewczynki cwiczyly,ale na VEVE to za wczesnie ,poczekam jeszcze troche z zapisaniem jej...
Ewa u nas na szczęście już jest dobrze, dziś też poleciał zadowolony z tatą, ale zawsze musi się upewnić czy po niego przyjdziemy :) za to zmęczony na maksa , ponieważ nie spi mi w przedszkolu a potem jeszcze spacer jak dopisuje pogoda to wieczorem o 19 już pada, choc wczoraj zasnął o 16:45 i wstał dziś o 7 :)ostatnio też miał dzień do spania w sobotę , wstał o 7 pokręcił się chwilkę poszedł spać wstał w południe, znowu się pokręcił ze 30 minut poszedł siku i ja do mojego mówię, że coś za cicho w tym domu idę do toalety a ten mały zasnął na nocniku, przeniosłam go pospał do 18 potem stał z godzinkę polatał i znwu padł. Ale mieliśmy luzacki dzień wtedy :)
No i wreszcie wykupiłam sobie abonament i założyłam wykres, tylko muszę dokupić termometr, poczytać raz jeszcze wiadomości od AniM na temat metody i mogę uczyć się obserwacji na nowo, bo normalnie zapomniałam już jak to było :)
NR dziękuję bardzo, wreszcie odzyskuję radość życia, zresztą moi starsi panowie też mówią, że teraz z dnia na dzień aż miło na mnie popatrzeć bo uśmiech znowu powrócił. A nie jak jeszcze niedawno, kłębek nerwów, depresja i właściwie cień człowieka.
Jak miło wrócić :) Byłam poszukac apteki gdzie mozna zakupić concertę i znalazłam odbiór po 17, dokupiłam Jakubowi atlas na geografię bo całkiem o nim zapomniałam i modelinę bo będziemy robić model komórki zwierzęcej albo roślinnej A wrzuciłam nas do zdjęciowni ale z góry przepraszam za taki rozmiar, następnym razem sie poprawię i takich wielkich nie wrzucę, następne będą juz w normalnych rozmiarach
Dziewczyny czy macie znajomego prawnika, bo mam dylemat, niby wiem, że nie mam powodów do obaw ale moja "rodzinka" jak wyczuła kase to teraz mnie straszą i nie wiem co myśleć, niby wiem ale juz znowu sie denerwuję
Zrobię rano teraz stygnie to diabelstwo :)Talinka to szkoda że nie jesteś po sąsiedzku to byś mi pomogła bo ja akurat nie lubię modeliny czy plasteliny :) zobaczymy na ile moje wypociny jutro pani oceni
Bry Młody w przedszkolu a ja ogrzewam sie kawką, bo zmarzłam okropnie rano.Muszę zakupic sobie cieplejszą kurtkę, czapkę i rękawiczki i buty bo rano zamarzam.
Talka nie wiem - wszystko zależy od Młodego. dzis w badaniu super i jeśli tak będzie w przyszłym tyg to są szanse że wyjdę Ale staram sie nie cieszyć i nie budować tym -> bo to różnie może być Jak wyjdę to może choć troszkę uda mi się podszykować rzeczy dla dziecka bo nie mam jeszcze nic naszykowanego... nie mam za bardzo rzeczy chłopięcych więc czekają mnie jakieś zakupy
No więc pani po zrobieniu rentgena stwierdziła, że lekki stan zapalny jest obok zgorzeli. Na wizytę mogę się zapisać najwcześniej 13.10, bo dentystka na zwolnieniu lekarskim.
Ewa sama kurtka skórzana to za mało rano jest zero stopni góra 2 a w dzień niby słoneczko ale zimno, bynajmniej u mnie, raki i wieczory już się dobrze odczuwa przymrozki. A mnie się usnęło i spalam ponad godzinkę, aż lepiej mi
Zdecydowanie już trzeba na siebie coś więcej zakładać... Nie wiem, jak było rano, gdy wychodziłam, ale wróciłam dwie godziny później i było raptem 5 stopni.