Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeOct 26th 2010
     permalink
    mój dzisiaj padł o 20,00 wyjatkowo wcześnie, zawsze o 21,00... mam chwilke oddechu :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 27th 2010
     permalink
    Moja Małgosia ostatnio chodzi spać wcześniej - około 20ej:) CHociaż wczoraj też zabalowała - wierciła się wstawała, kombinowała i po 21ej poszła spać.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,wyslalam VEVE do przedszkola, zeby tylko sie przyzwyczaila,bo placze...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Będzie dobrze Ewa - z czasem się przyzwyczai :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    my juz po obiadku,potem skoczymy do cukierni po ciastka ,bo VEVE ma urodziny , i skoczymt do tesciowej...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano prawda!
    Sto lat dla Veve!!!

--
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 27th 2010 zmieniony
     permalink
    STO LAT VEVE!

A ja własnie wróciłam z hurtowni - oprócz "biznesowych" - zakupów, kupiłam sobie książkę NOWOŚĆ Co z tym życiem. K. Rusin. CIekawa jej jestem...
    Kolejka książek do recenzji mi się wydłuża, a ja jeszcze dokładam sobie kolejną ;P NAŁÓG ;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babeczki,my juz po kolacji,VEVE ostro prasuje i uklada rzeczy,ja sie krzatam po mieszkaniu a M film oglada...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    To i ode mnie moc buziaków dla Veve
    Kako szkoda psiaka a przywiązanie i miłośc do takiego psiaka to dla mnie normalka, moją czasami bym normalnie wygnała jak mnie zdrażni ale tak to fajnie mieć takiego kudłacza.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja wpadłam się przywitać i pożegnać ;)
    Mykam do wyrkaaa :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    DZIEKI ZA zyczonka,ja tez ide na tv,do jutra....
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeOct 28th 2010
     permalink
    hej ,co prabiacie w dzisiejszy piekny dzien? wszystkie pewnie pracuja....a ja sprzatam ,ugotuje zupke z dyni, pomaluje paznokcie,VEVE w przedszkolu...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej Ewa, masz jakiś sprawdzony przepis na dobrą zupe z dyni? Kusi mnie, ale chcę jakiś sprawdzony przepis, bo to by był mój dyniowy debiut;)
    Ja nadrabiam zaległości - pracuję przy kompie i oczywiście nałogowo zaglądam na 28dni;)
    Wcinam kanapkę z szynką za 44,5O/kg :shocked: niby bez konserwantów, hiper super zdrowa i prawdziwa;) Fakt - smakuje inaczej - dobra. 6 plasterków kupiłam;)
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ja w ten piękny pochmurny i zimny dzień siedzę w pracy. Niedawno wróciłam z dziećmi z cmentarza, sprzątaliśmy główne alejki. A teraz zrobiłam luźną lekcję, po tym jak dzieciaki zaśpiewały mi głośne 100LAT :))))))
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    kako, na patelnie ,troche oliwy z oliwek, pòl cebuli posikanej, selera ,ale lodyge zielona ,tez posiekanego i do tego obrana dynie ròzowa w plasterki i ziemniaki w plasterki to poddusic ,dynia sie roztopi, potem to zmiksuj bedzie taka gesta papa. W INNYM GARNKU ugotuj liscie kapusty wloskiej , wode z tej kapusty dolej do tej papki i wrzuc te liscie kapusty, konsystencja zalezy od ciebie,czy chcesz gesta zupe ,czy nie, sòl ,pieprz i przyprawy to jak lubisz,zròb grzanki i koniec ,dobre i tanie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 28th 2010 zmieniony
     permalink
    zobaczcie, na jaką fotke trafiłam;)
    I kto powiedział, ze wózkiem nie wszędzie można;)

__

Przedsmak prawdziwej zimy na Kasprowym Wierchu.

Fot. Grzegorz Momot/PAP

(Onet.pl/mk)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wiesz co - jak znajdę zdjecia gdzie i w jakie tereny ja wjeżdżałam to padniesz :) Tu jest ładny szlak a my na 2 wózki (Antosia Jedo, Weroni Graco) przez las w błocie po kolana hehe
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dawaj, Aga;)
    ja tez przerobiłam las z elementami bagnistymi...brrr;)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    My byliśmy kilka razy na grzybach z wózkiem, ale nie za wygodnie było. Nie w każdy las dało się wjechać. Więc ja głównie po drogach lesnych z wózeczkiem chodziłam a mąż mógł sobie po lesie pohasać :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ewa, a daj jakiś fajny przepis na makaron, np Twój ulubiony :-) Miksowane zupy średnio lubię, wolę jak jest co pogryźć
  1.  permalink
    o własnie jakis przepis na makaron
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 28th 2010 zmieniony
     permalink
    aggnieszka: Miksowane zupy średnio lubię, wolę jak jest co pogryźć

Ja też :tongue:
    Ogólnie w zupie mogłoby dla mnie istnieć tylko to gęste... moja mama z kolei spija samo rzadkie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeOct 29th 2010
     permalink
    Hej Wam!
    Dzisiaj zaliczyłam dentystę. Okazało się, że w plombowanej lewej górnej 2ce rozwinęła się zaawansowana próchnica :confused:
    Podleczyła ją, a jeśli będzie bolało to ząb kwalifikuje się do kanałowego :neutral:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja tez wole zupy pogrysc ,ale ta z cukini jest wyjatkiem,bo liscie kapusty sa w calosci,makaronòw w ogòle nie jadam od dziecka bo nie lubie,ale mojemu M gotuje, VEVE tez woli zupy,krupnik to jej ulubiona ,wiec u mnie czeso pachnie krupnikiem,chyba bedzie to jej zapach z dziecinstwa...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    moja też pożera krupnik bez opamietania:) I pomidorówkę:) U nas zimno dzisiaj, ale słonko świeci. Ciekawe, czy na 1.11 też tak ładnie będzie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Oby! :wink:

Ja też uwielbiam krupnik mmmm
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Fajnie słyszeć że nie tylko ja mam tak wyrafinowane gusta jak krupnik hehehe Jak byłam w szpitalu teściowa grzecznościowo się spytała czy coś chcę :D była baaaaaaaardzo zaskoczona że nie dość że cos chciałam to był to właśnie krupnik - oj smakował przepysznie!!
    A teraz od kilku dni póki mój żołądek i flaczki nie krzyczą jem wszystko czego nie będę mogła jeść jak mały się urodzi (oczywiście przez kilka dni no ale wtedy najbardziej sie chce jak nie można) i są to placki ziemniaczane, frytki, kapuśniaki i kapusty, fasolowate itd itp :P no a wczoraj po 22 mąż szedł mi do Żabki po... colę w puszce! inna być nie mogła :D no i tradycyjnie po 3 łykach pytałam kto chętny na resztę :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jeszcze Wam tylko dodam mojego nowego bloga - Kolczyki u Talinki
    :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 29th 2010 zmieniony
     permalink
    Agunia, nasz krupnik to mega wypasiona zupa - pełno w nim pysznych warzyw, mięska - moja mama robi takie treściwe zupy. WIec to BAAARDZO wyrafinowany własnie gust;)))
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no my juz wykapani,VEVE cos spac nie chce,urwis z niej ,ale kocham ja strasznie...nie lubi chodzic w pantoflach to schowala glelboko pod szafe... kupilam skarpetki z guma pod spodem....
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no i dobrze Ewa! CHodzenie bez kapci jest bardzo zdrowe! Moja w ogóle kapci w domu nie nosi. dobrej nocki!
    Jutro od rana jadę z rodzicami po pieska do schroniska:)
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeOct 30th 2010
     permalink
    wròcilysmy z VEVE Z angielskiego ,szybki obiad i chyba na spacer,bo pogoda piekna...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my z cmentarza
    niedlugo do szpitala
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kupiliśmy dzisiaj umywalki do dwóch łazienek.
    --
  2.  permalink
    Pusto?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ja jestem :)
  3.  permalink
    No własnie przed momentem przydybałam Cię u siebie :)
  4.  permalink
    Poszukuje pojemnika na chleb- chlebaka.
    W kolorze fioletowym. Raczej nowoczesnego, żedne tam dekupaże. Przelaciałam juz allegro- ale nic :/ Widziała może któraś z Was takowy?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeOct 31st 2010
     permalink
    Ja mam taki zwykly plastikowy z ciemno niebieskim dołem i ścianami były różne kolory no ale to kilka lat wstecz...
    --
  5.  permalink
    Ja nie widziałam nigdzie kolorowych :( Większoś to serbrne albo drewniane postarzone... Zupełnie nie w moim stylu :/
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 31st 2010 zmieniony
     permalink
    co porabiacie? Ja wyjęłam gorące i pyszne jabłkowe ciacho z piekarnika i mam samotny wieczór z tym ciachem i chyba jakąś durną komedią na canal+ ;) MIŁEGO WIECZORU i macie po gryzie;)
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aga ja z kolei szukam dywany z fioletem i jak juz taki co mi się podoba to za duży
    --
  6.  permalink
    Kako- ja piję drinka :)Ciasta jadam ze 3 razy w roku- nie bardzo lubię.
    Hoga- poważnie? Fioletowych dywanów przeciez jest na pęczki!
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeOct 31st 2010 zmieniony
     permalink
    ja wtrąbiłam właśnie dwa wielkie kawały ciepłego - mam nadzieję, że mój układ pokarmowy to przetrzyma. Ale jak humor poprawiło:) Komedia faktycznie durna, ale oglądam, a co mi tam;) Drinkiem mnie zachęciłaś - podgrzeję sobie grzańca ;)
    AGA, teraz zauważyłam podpis- ten SZIPSZOP to Twój?:)
    --
  7.  permalink
    eee- coś Ty. Tylko suwak mam od nich- z resztą przez przypadek :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no i nie wiem - czy żartujesz, czy nie;)
    --
  8.  permalink
    Ja mam ballantinesa z colą. Dostałam w prezencie 3-litwową butelkę. Samego nie nie lubię- nie smakuje mi zbytnio, więc sączę sobie powoli ;) Dobrze,że goście bywają bo inaczej groziłoby to alkoholizmem ;)
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aga wiem ale ja nie chce jednolitego i taki 130 na 170 a w tym rozmiarze nie ma za wiele
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ostro, Aga :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.