Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 28th 2010
     permalink
    Ja się cholernie zawiodłam - byłam pewna, że Kamil wygra!!!! :shocked:

Jeśli db zrozumiałam... On nie wygrał nic?! :confused:
    --
  1.  permalink
    Agunia05: mam nadzieję że ta nagroda przyda sie jej i rodzicom (moze głównie tym drugim) na dalsze życie

A no widzisz Agunia- ja mam zupełnie inny pogląd na takie sprawy.
    Uważam,że zarabianie na życie nie jest rolą dziecka. To zadanie dla rodziców, aby zapewnic godny byt dzieciom na które się zdecydowali.
    Dlatego jestem przeciwniczką wysyłania dzieci do takich programów i do reklam.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga może źle to nazwałam - miałam na myśli ze kasa nie walnie im do głów i że zainwestują ja na dalsze kształcenie i rozwój Małej
    Wiesz moja Ania za staż w Czechach też przywiozła sobie pieniążka - gradient jaki tam dostała został przeznaczony na jej potrzeby i zrobiła to sama. dokupiła sobie książki do muzycznej cos do gimnazjum, ciuchy, buty i inne takie a reszte oddała nam gdzie te pieniążki jeszcze nie wymienione (płacili im w euro) leżą i czekają na jej potrzeby. Mogłam od niej zabrać i nie wiem czy kupić coś innym dzieciom czy nam czy zrobić cokolwiek innego - ale to jej pieniądz i by było to nieuczciwe po prostu
    I to mam na myśli - ze ta kasa wygrana przez dziecko zostanie dla dziecka na przyszłość.
    Ja bardzo lubię jak Anka coś wygrywa - czy to dyplom czy inna nagroda i wiem że ją to motywuje ale ona sama powiedziała że w takim czymś jak "Mam talent" nie chciałaby występować bo to co robi (gra i spiewa) robi przede wszystkim dla siebie i ze to kocha. Owszem marzy o przyszłości związanej z "muzyką" ale bardziej jako hobby niż źródło życia i dochodu
    --
  2.  permalink
    Aga- mała i jej mama powiedziały,że te pieniądze sa przeznaczone na dom dla ich rodziny.
    Rozumiem,że maja trudną sytuację, no ale ...:confused:
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeNov 28th 2010 zmieniony
     permalink
    Może powinni wprowadzić ograniczenie wiekowe tak jak było w idolu... Wszystkie dzieci, które wypłynęły w takich programach potem gdzieś znikają... wszystkie które ja pamiętam... Pamiętacie Georginię z "Szansy na sukces"? Lata o niej nie słyszałam. Zresztą wg mnie kasa za talent powinna być przeznaczona na jego rozwój, a tak się może stać jedynie jeśli osoba kasę otrzymująca potrafi samodzielnie podejmować decyzje. Mała niewątpliwie jest utalentowana pytanie tylko czy dzięki tej wygranej się nie zmarnuje.
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
  3.  permalink
    Talinko Kamil jest super ale jemu tez nie przyznałabym tej nagrody dlatego ,z nie wiem czy wiesz ale on własnie nagrywa płyty i dostaje pełno propozycji-on sie juz ustawi moim zdaniem.Ja przyznam ,że byłam za Sabiną albo za Me myself and I bo robia cos innego poprostu
    --
  4.  permalink
    acha a co do kasy jaka tam dostaja,pamietam jak był finał 2 edycji i wystepował ten super duet melkart ball i wiecie ze oni tam powiedzieli ze nadal nie dostali przelewu:shocked:
    --
  5.  permalink
    Moi faworyci to własnie My Myself And I- chociaz oni też maja juz dużo propozycji. Są oryginalni i to ich wyróżnia
  6.  permalink
    Kodzia- tez jestem za ograniczeniem wiekowym. Wg mnie 15 lat to minimum
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Moi też :) no i Piotr :). Teraz tak sobie narzekamy, a ... głosowałyście? Bo ja nie :D
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
  7.  permalink
    hahah
    Jasne,że nie. Az takiego parcia to nie mam :)
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Podejrzewam, że sporo dorosłych nie ma aż takiego parcia :), a dzieci to co innego... Może stąd taki wynik? Nastolatki wysyłały na chłopaków, a "małolatki" na Magdę :)
  8.  permalink
    Nie sądzę. Myslę,że poszło tokiem myslenia" ona, taka biedna, skromna, rodzice pieniędzy na bilet nie mieli". I takie tam.
    No ale moze się myslę.
    Spadam, bo meżu z hanną wrócili z lepienia bałwana. Widziałam przez okno- czaderski im wyszedł :)
    Miłej niedzieli, dziweczynki
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Tobie też :)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aga1976: Aga- mała i jej mama powiedziały,że te pieniądze sa przeznaczone na dom dla ich rodziny.
    Rozumiem,że maja trudną sytuację, no ale ...:confused:
    NO ALE - my też mamy "trudna sytuację" jednak wychodzę z założenia ze dziecka pieniadze to dziecka pieniądze dostane czy wygrane -> nie ważne ale to są jej czy jego. zdarza sie ze pożyczę od dziecia ale oddaje tak samo jakbym pożyczyła od kogoś "obcego" ewentualnie dzieć przychodzi i pyta co myśle o takim a takim zakupie czy ja doradzam żeby poczekał ja dołozę czy uzbiera wiecej i wtedy kupi cos droższego
    --
  9.  permalink
    pamiętacie ta dziewczynke Kludie Kulawik? jak patrzyłam na ta dziewczynke to widziałam jedno-smutek,normalnie ta dziewczynka tak sie zachowywała jakby wcale nie chciała tam byc,jakby to rodzice chcieli bardziej.No żal jej mi było strasznie
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Myśmy z mężem od razu wiedzieli, że wygra ta dziewczynka, od kiedy chyba w półfinałach czy w eliminacjach powiedziała, że jeśli wygra, to przeznaczy kasę na dom, żeby miała własny pokój...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Była dzisiaj w DD TVN i powiedziała, ze zamówi sobie skrzypce a resztę da na budowę domu.
    MIŁEGO TYGODNIA DZIEWCZYNY!
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    BOSZE , a czemu jej nie wplaca na ksiazeczke? aaaa to ich sprawa....co mnie to obchodzi...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    jeju jak tu leje,cala noc i caly dzien i jescze nie przestalo ...zaczynam sie bac...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    U nas było zimno, ale słonecznie i bez wiatru. Nawet przyjemnie się spacerowało. Ja nie oglądałam tego programu. Ile wynosi nagroda?
  10.  permalink
    300 tys :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    No to ładna sumka :-)
  11.  permalink
    Pewnie,że ładna.
    Ale ja talentów nie mam . Musze zarabiac sama - niestety ;)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    aga, podobno każdy ma jakiś, tylko kwestia odkrycia go;) dobranoc
    --
  12.  permalink
    ja mam-wkurzania innych:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja nie patrzę na to czy ktoś już coś nagrywa czy nie.... po prostu kamil najbardziej mi przypadł do gustu.. albo ta dziewczyna, co występowała pierwsza... Patrycja?
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeNov 28th 2010 zmieniony
     permalink
    Moim zdaniem liczy się talent, bo wygrana w takim programie może otworzyć drzwi do marzeń i kariery :wink: Patrycja to swojska dziołcha z moich rodzinnych stron :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeNov 29th 2010
     permalink
    Dzień dobry w poniedziałkowy poranek :-) Na termometrze -1. Śniegu nowego nie ma. Ja się nawet wyspałam :-)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Zrobię dzisiaj te kluski z dziurką, bo dawno ich u mnie nie było :-)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej a ja zupe pomidorowa z przecieru domowego z ryzem, bo VEVE LUBI, dobrze ,ze poszla w slady mamy i makaronu i kluchòw nie lubi, krew polska...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja też jestem polska krew i bardzo lubię makarony i kluchy:-)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Co do śniegu to nastapiła zmiana i sypie, sypie, sypie :-) Trzeba będzie sanki wyjąć zamiast wózka:-)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja też jestem z polskiej krwi i bardzo bardzo lubię makarony i kluchy też :)
    Zapomniałam mężowi powiedzieć, żeby sanki wyciągnął z komórki...
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej dziewczyny. Powiem tak - za taką zimę to ja dziękuję. mała wkurzyła się od rana, bo waliło jej w twarz śniegiem. Dojechałyśmy do przedszkola, to już na rączki tlyko, nie chciała mieć ze śniegiem nic do czynienia. Ja wracam do auta, o tu padł chyba akumulator - porzęziło i koniec - padło. WIęc musiałam wracać na pieszo w tej zamieci z igiełkami śnieżnymi wvbijającymi sie w oczy. Auto zostało pod przedszkolem. Dobrze, że eM jeszcze był na w okolicy, to z teściem maja jechać do auta i ładować...WRRRR
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    TO nie fajnie,a u nas piekne slonce...VEVE w przedszkolu...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    To chyba coś nie tak z tym akumulatorem, chyba, że masz za blisko do przedszkola...
    Nas też czeka najprawdopodobniej wymiana akumulatora, najpierw tylko mechanik sprawdzi, czy jego szybkie rozładowywanie nie jest spowodowane jakimś innym problemem elektrycznym, ale pewnie nie... Podejrzewamy, że akumulator ma tyle lat, co samochód, czyli prawie 12!! Już zeszłej zimy wyczyniał cuda.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zbiera może któraś z Was 2-złotówki okolicznościowe?
    Jeśli tak - to zapraszam na aukcje

A może brakuje Wam innych w kolekcji? Podajcie rok na PW, a poszukamy ;P
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    blizuitko mam, dwie minutki autem może. eM już naładował, pojeździł trochę i narazie ok...ale nie wiaodmo co dalej. muszę sie liczyć z tym, ze z małą na rękach będę wracać. Śnieg wali masakrycznie - mała nie ujdzie mi nawet, bo dużo sniegu i wiart. no beznadziejna pogoda
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    No u mnie sypie od wczoraj i jest już dobre 40cm śniegu :/ Niby ciepło bo -1 ale mi zimno!!
    Idę dzis z dzieciakami na snieg - niech im dupy zmarzna a co :D
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kako, jeśli po nocy ruszasz autem ze słabym akumulatorem, to chyba powinnaś wymyślić okrężną drogę, żeby auto pojeździło z 10-15 minut, a nie 2...
    --
  13.  permalink
    a moja kaczuszka"pali na dotyk" na razie..... u nas dzisiaj śniegu po kolana
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Podobno na Płd. Polski pozrywało linie z prądem... :shocked:

U nas spokojnie (wczoraj mówili, że płn. ominie ta wichura) :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no a moja VEVE jak zobaczyla snieg w tv W Krakowie ,to krzyknela SW mikolaj przyleci z POLSKI...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeNov 29th 2010 zmieniony
     permalink
    hehe, dobre EWA:) Muszę chyba pojeździć na okrętkę faktycznie do tego przedszkola...
    __
    Kurcze, masakrycznie zasypuje Łódź…Drogi ledwo przejezdne…Ledwo dojechałam do przedszkola i z powrotem – 20km/h… beznadzeja. A opady i mróz maja nieustępować narazie… W środę nam zapowiadają -18stopni, odczuwalna -24! WRRR! ja tak nie chcę! :(
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    A w Szczecinie zero śniegu, tylko trochę zimno się zrobiło
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U nas ciągle -2 brrr :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kataklizm! Ciągle sypie.
    Dzisiaj pieszo po moim miasteczku szybciej niż samochodem - dużo szybciej.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U nas też sypie na Śląsku, ale jest w miarę dobrze. Dzisiaj z Bielska do domu wracałam 45 min, a zazwyczaj droga zamuje mi godzinkę:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.