Z tym odśnieżaniem to różnie jest - jeśli jest mały mrozik i ładnie pruszy śnieżyk to przyjemnie się łopatą macha, ale przy -10 to już nie jest fajnie ;/ a my mamy do odśnieżenia chodnik i podjazd, jakieś 60 m od domu do bramy wyjazdowej. No i dodatkowo przy wyjeździe zwały śniegu z lodem, które zostawia traktor po odśnieżaniu ulicy... wrrrrr
My mamy to szczęście, że chodnika przed domem nie odśnieżamy... mamy jednokaflowy i to nie ma najmniejszego sensu... przejedzie odśnieżarka i zasypie...
Tylko wkurza mnie, że wejście do domu przed furtką też zasypuje
Rożnie to w zyciu bywa. Jezeli macioe ubezpieczony dom to tam zazwyczaj jest opcja OC- wtedy ubezpieczyciel wypłaci ew. szkodę. Warto o tym pamiętac znam juz kilka takich przypadków, gdzie pozwano własciecieli domów
A tak apropo odśnieżania to nieciekawą sytuację ma nasza niedaleka sąsiadka. Mieszka między dwoma domami, których właściciele NIE odśnieżają. Z jednej strony pani mieszka w Niemczech i dom jest opuszczony, a drugi sąsiad od rana do nocy pracuje i też nie odśnieża.
A do niej przyjechała służba miejska o 7 rano, że ma nieodśnieżone i chcieli mandal wypisywać... Na to ona - dlaczego sąsiadom panowie mandatu nie wypiszą? skoro ja dzien w dzien odsniezam, a oni tak cala zime maja zasniezone? na to panowie - bo sasiadki nie mozemy nigdy zlapac, a sasiad mowil, ze jemu odsniezony chodnik niepotrzebny, bo samochodem jezdzi i on moze mandaty placic
no my juz w domu od 17 ,musialam wczesniej przyjechac bo popadalo i lòd ,zaczynal sie robic,niebezpiecznie,ale kisiec w domu z VEVE sie nie da,wiec musialam wyskoczyc...
U nas drogi wyglądają identycznie. Dzisiaj prawie przy każdym skrzyżowaniu włanczał mi się ABS :( Byłam dzisiaj u fryzjera, więc trochę relaksu zaznałam :D Fajna komedia... hmmm nic mi teraz nie przychodzi do głowy ;/ ale podobno "Dom zły" jest bardzo dobry, zabieramy się z M od 2 dni do obejrzenia
u nas tez pada snieg i lòd na ulicy ,nie wiem czY M jutro ,da rade pojechac do pracy...Szkoly do poniedzialku zamkniete,wiec VEVE tez siedzi w domku...
ehh no szok że byłe miasto wojewódzkie tłumaczy się oszczędnościami - po odśnieżamy, wywieziemy śnieg jak przestanie padać bo teraz to syzyfowa praca :/ Wczoraj w dzień u nas było -19 a najcieplej -16 w nocy mrozy doszły do -30 :/