Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeDec 17th 2010
     permalink
    "P.S. Kocham Cie", to cudny film, ale okropny wyciskacz lez. Ryczalam juz od 20 minuty filmu!!!! Moj maz z reszta tez :D

Ksiazka jest zupelnie inna niz film.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    NR ,To sie ciesz ,ja przechodzilam majac24 lata ,nawet w pipce mialam ...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA , Ten przystanek ,to musze M pokazac jak wròci z pracy ,no cyrk...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Wcale się nie cieszę z tej ospy. Nie na ŚWIĘTA...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u nas dzisiaj -15stopni i straszny wiatr, szlam do pracy w rekawiczkach narciarskich i termo getrach pod jeansami a i tak mi zimno bylo :confused:
    co ciekawe pogoda na onecie pokazawyala na moje miasto -8 wiec gdyby nie chorobsko to bym sie pewnie tak cieplo nie ubrala :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a co do zamykania szkol to u nas 2 tygodnie temu w czwartek byly zajecia odwolane przez opady sniegu - po 3 lekcji uczniowie zostali puszczeni do domu, w piatek polowa nie dojechala bo problem z autobusami podmiejskimi byl (w obydwu szkolach gdzie pracuje tak ok 2/3 mlodziezy dojezdza, niektorzy nawet do 40km w jedna strone)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ewa dziecko też może mieć jak to nazwałaś w pipce krosty ospy - u mnie Gabi jak miała to miała aż w środku :( Masakra :/ Ania ospę przeszła strasznie bo by nie drapała lekarka kazała jej podawać relanium... Anka drapała aż do "mięsa" jak nie dało sie rączką to o cokolwiek się ocierała :(
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no ale ,chyba nie dlugo trwa ta ospa z tego co pamietam, tylko mpotem sa slady przez jakis czas...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    brakuje mi jeszcze jednego prezentu gwiazdkowego - chrzesniaczka powiedziala ze od mikolaja to by chciala jakis "fajny ciuch"
    tyle ze dla niej (11latka) fajny ciuch moze byc zupelnie czym innym niz dla mnie, jestem zdesperowana i chyba dam kase tyle ze wstepnie chcialam przeznaczyc tak ok 70zl a taka sume troche dziwnie dac i jednak stowke trzeba by wlozyc... szkoda ze nie mamy HM czy Reserved bo bym jej bon podarunkowy kupila
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeDec 17th 2010 zmieniony
     permalink
    AniuM - mojej chrześnicy w tym samym wieku (3 klasa) też od jakiegoś czasu kupuję tylko ciuchy. W tej cenie możesz znaleźć coś fajnego i "wypasionego" ;-) w Zarze, H&M lub Cubusie. Ja zwykle tam kupuję i jest zachwycona. Najczęściej to jakieś kiecki, spódniczki lub swetry.
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kodzia my takich sklepow nie mamy, najblizszy 120km od nas
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    No to faktycznie... Ale może obejrzysz asortyment w tych sklepach w necie i znajdziesz coś podobnego? Teraz ładne rzeczy szyją dla dzieci. A "5 10 15" nie masz też?
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    kodama: Najczęściej to jakieś kiecki, spódniczki lub swetry.
    ale to zależy od dzieciaka co uważa za wypasione... jakbyś mojej Ani 2 lata temu dała kiecke czy spódnice to by była załamana :P ale z polaru byle jakiego by sie cieszyła i nie HM a Campusa czy inny sportowy
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mam, tyle ze ona nie uznaje 5-10-15 ani venice. w croppie jakas bluza jej sie podoba ale troche przy droga jak na mnie
    od jej mamy wiem ze moglaby byc jakas tunika ale nie sweterkowa i nie bombka. zastanawiam sie czy nie isc do jakiegos quiosque czy innego damskiego i nie kupic jej XS'ki po prostu
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Jakie macie sposoby na mycie włosków u maluchów? Filip jak tylko poczuje wode na głowie to zaraz chce wychodzić i koniec kąpieli. Nieraz musimy go z M w dwójkę trzymać bo inaczej nie da sobie szamponu spłukać ;/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja dawalam Krzysiowi wiaderko zeby sam polewal sie po glowie. teraz nim zaczniemy mowic ze glowe myjemy to on juz sie oblac zdazy
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Oczywiście, że to zależy od dzieciaka. Jednak każde dziecko czasem ubiera się np odświętnie, więc jeszcze nigdy nie miałam "reklamacji" jakiejś bardziej eleganckiej kiecki. No i poza tym AniaM pewnie mniej więcej wie jak chrześnica się nosi.
    Aniu, a taka xs nie będzie jednak za duża? Chociaż te eski teraz to faktycznie ciasne są.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kodzia ona jest w 5klasie, nosi ubrania 152-158 czyli niektore drobne panie akurat podobnych wymiarow sa, bratowa mowila ze czasami cos kupuje juz w dziale dla doroslych

a swoja droga chrzesniaczka chce powazniejsze ciuchy, takie bez kwiatkow, motylkow, swiecidelek a u nas uczennice w technikum nosza wlasnie z kwiatami z przodu, jakimis smiesznymi kreaturami czy nawet z odjechana myszka miki...
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ania, próbowałam polewać ulubioną konewką, gąbką i prysznicem. Sam też nie chce polewać :(
    11-letnia chrześnica M, na pytanie dot. swoich preferencji co do prezentu gwiazdkowego, odpowiada: rodziców namawiam na nowy telefon, więc przydała by się karta pamięci, może być też aparat fotograficzny, gra SIMS albo może jakaś fajna książka...
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ospa do 2 tygodni nawet trwa o ile pamietam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny a czy slyszalyscie cos ze ma nie byc ulgi na dzieci od przyszlego roku i ze teraz ostatni odpis? znajoma mowila ze na studiach na wykladach miala ze za rok tylko przy 3 dzieci (i wiecej) bedzie mozna odpisywac. prawdziwe to czy tylko jakies przymiarki?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Tak Aniu, ja słyszałam.
    •  
      CommentAuthorkodama
    • CommentTimeDec 18th 2010 zmieniony
     permalink
    No tak... piąta klasa zmienia postać rzeczy... Ja 11 lat kojarzyłam jakoś z 3cią :)... Znajdziesz coś na pewno. Kupuj to co Tobie się podoba i w razie czego bierz rachunek. Najwyżej podejdzie z mamą i wymienią, ale myślę, że trafisz.
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 18th 2010
     permalink
    hej babki u nas lòd na drodze ,wiec siedzimy w domu przynajmniej do 12 ,az zacznie topniec...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kodzia ja sie zastanawiam czy nie dac jej kasy po prostu tyle ze wtedy juz nie te 70co bylo przeznaczone a stowke cala by bylo trzeba, nie bardzo powinnam lazic teraz po miescie bo mam zapalenie oskrzeli :confused:
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Też słyszałam, że mają zabrać ulgę i becikowe, ale za 2011 jeszcze będzie można się jeszcze rozliczyć.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale mi kurier przed chwila cisnienie podniosl! z takim palantem sie jeszcze nigdy nie spotkalam. przywiozl dokumenty z banku dla meza ktorego akurat nie ma w domu, zadzwonilam do mamy za ile beda a kurier stwierdzil ze on nie bedzie drugi raz przyjezdzal tylko .... niech maz go szuka - on rozwozi na takiej takiej i takiej ulicy i tam na konkretne godziny jest umowiony (wymienia osiedla z nr blokow i godiznami) i zeby do niego przyjechac bo on wracac nie ma zamiaru!! no zesz!!!! probowalam polubownie z nim uzgodnic godzine ale sie nie dalo wiec mu powiedzialam ze taka jego praca i to on ma przesylke dostarczyc a nie my za nim jezdzic i szukac, to mi drzwiami trzasnal. na razie w siodemce nikt tel. nie odbiera ale komus sie dzisiaj oberwie, skladam skarge - jak nic!
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Widzę, że jesteś kolejną osobą, która jest "zachwycona" profesjonalizmem firmy Siódemka...
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pan ma szczescie ze wrocil nim sie do centrali dodzwonilam, w sumie byl po jakis 40min - mozna jednak! zszedl z tonu i juz grzeczniej rozmawial, ale do mojego R brzdaknal ze chce xero dowodu bo... nie bedzie spisywal, no ale mina meza wystarcyzla i wzial sie za spisywanie danych.
    grrr z DHL ani UPS nigdy takich problemow nie ma jak z tymi...
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    NR nie poznalam Cie : )
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    właśnie, co to za zamian NR? :D
    tzn. LUCZYNKA?:)))
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Nieładnie?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ŁADNIE:))))
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja myslalam,ze to jakas nowa...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hehe, Ewa, Cyrylkowy suwaczek ją zdradził;)
    dzisiaj dwa fajne filmy w TV - Czego pragną kobiety z M. Gibsonem i To właśnie miłość. - oba z mojej osobistej czołówki. Szkoda tylko, że oglądane kilka razy już...ALe jak któraś nie zna, POLECAM
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Bardzo lubię film "To właśnie miłość", też go już oglądałam kilka razy. I bardzo lubię piosenki z tego filmu, a zwłaszcza "Too lost in you".
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a na jakim kanale? to bede ogladac,M wysle do naszego ,pokoju a ja sama sobie ogladne w sdaloniku..
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    To właśnie miłośc na TVN. "niema" scena z arkuszami papieru - SUPER:) Zresztą nie ta jedna.
    chyba sobie tez pooglądam, a co;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mimo ze nie przepadam za Hugh Grantem to ten film mi sie podobal, w oryginale szczegolnie. teraz tez po raz kolejny ogladam.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ne jo - przegapiłam :wink:
    My oglądamy "Gliniarza w Beverly Hills"
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    "To wlasnie milosc" to jeden z ulubionych filmow dla mnie i mojego meza : )))) Uzyto nawet podkkladu muzycznego do naszego filmu slubnego z tego filmu. Idealnie trafiony!

NR - dla mnie zawsze bedziiesz NR : )
    --
  1.  permalink
    Dla mnie chyba tez :) A "Luczynka" coś oznacza?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    rozwala mnie zawsze ten tekst o pulchnej Natalie jej grubych udach :devil:
    normalnie w kompleksy mozna wpasc
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ewa, rozumiem, że nie lubisz nowych?
    "To właśnie miłość" oglądaliśmy z M w kinie, mamy do tego filmu sentyment:wink: zawsze zachwyca:))
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeDec 19th 2010 zmieniony
     permalink
    a z czego ,to wywnioskowalas?????' nowy awart = nowa osoba,no mozna zmienic,ale mozna tez powiadomic ,stare kolezanki...Ja tez bylam na tym filmie w kinie...DZIEN DOBEREK U nas zimno ,ale slonecznie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 19th 2010
     permalink
    u nas -5, ale słoneczko świeci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ewa, po Twoim wcześniejszym wpisie :)
    U nas troszkę słoneczka, troszkę chmurek a od jutra ma przyjść odwilż :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dzisiaj stroję choinkę!
    dostałam za darmo od R. wujka, który pracuje w lesie… śliczna jest!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Talinko to zazdroszcze slicznej choinki, nasza jest na zasadzie wzielismy bo cos trzeba bylo kupic, zerowy wybor, same kostrubelce :(((
    u nas - 10stopni i snieg pruszy
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Tutaj padało trochę ze dwie godziny temu, teraz już nawet jest słońce, a na termometrze -5.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.