Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 29th 2010
     permalink
    Ja pierwszy raz wino z nalewką babuni zmieszałam w ilości pół butelki wina na pół butelki nalewki w wieku 14 lat na babci urodzinach :wink:
    Następnego dnia nie szłam do szkoły :devil:
    --
  1.  permalink
    Wczesnie zaczęłyście z alkoholem, dziewczyny.....
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja alkohol,pierwszy raz ,jak mialam 17 lat ,ale namòwila mnie ,przyjaciòlka 14 letnia...nie moglysmy sie zadawac ,bo ja za duza bylam,dla niej a tak naprawde to ona ,byla "dojrzalsza"...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja juz po dentyscie,zabki mam jak z reklamy...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja pierwszy raz sprobowalam piwa jak mialam 17lat skonczone i to w ilosciach sladowych, pozniej na 18stkach tez zawsze tylko symbolicznie. pierwszy raz sie "upilam" ze mialam kielbie we lbie jakos na 2 roku studiow. nigdy nie pilam taniego wina i jakos nie zaluje :wink:
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja pierwszy raz upiłam się winem domowej roboty mając 15 lat, potem dopiero na imprezie sylwestrowej mając 16 lat. To były moje dwa wybryki :tooth: od tamtej pory jestem grzeczna i rzadko mi się zdarza upijać :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja teraz praktycznie w ogóle się nie upijam. Z alkoholu to piję szampana, piwo (ale tylko smakowe lub zwykłe z sokiem), winko. Wódki nie tykam - odrzuca mnie.
    Po tamtym wybryku od alkoholu stroniłam dłuuuugo. Na imprezy nigdy nie chodziłam - na Sylwestra dostawałam lampkę szampana - to wszystko.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja kiedys pracowalam w POLMOSIE na produkcji wòdy, ale dobre zarobki byly...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    kobitki,czy wasze trzy latki ,pija duzo mleka? moja VEVE pije litr dziennie,albo i wiecej ,no szook...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    litr czystego to moze nie ale zjada 2 miski platkow cheerios, ze 2 jogurty i wypija actimela, lubi produkty mleczne, poza twarogiem i serami zoltymi :P
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Gosia uwielbia mleko ( tylko nie chce normalnego, tylko BEBIKO PIJE). i pije ok. 220ml rano, potem po południu też, przed snem najczęściej 220 i 220 przed snem. Tak średnio.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Karko ja Krzysia dopiero w wakacje przestawilam an krowie. bebiko tylko z butli chcial pic a ja proceder chcialam ukrocic i wrocilam z zakupow bez kolejnych pudelek bebiko ;-)
  2.  permalink
    Bry
    Słyszałyście,że Elton John i jego partner zostali rodzicami?
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 30th 2010
     permalink
    A tak. Ja wczoraj wieczorem wyjątkowo obejrzałam maraton programów informacyjnych. Zaczęłam od Teleekspresu, potem Panoramę a na deser miałam Fakty ;-) Wiem już wszystko :-)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    nie mam nic przeciwko gejom i ich slubom,ale rodzicielstwo ,to juz przesada jak dla mnie....
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    AniaM: bebiko tylko z butli chcial pic
    Gosia na szczęście butli nie ma - mama logopedka by nie pozwoliła, hehe;) Z kubeczków pije ładnie, ale mleko zwykłe mówi że NIEDOBLE;)
    Nie słyszałam o Eltonie... w tej kwestii zgadzam się z opinią EWY74
    --
  3.  permalink
    A dlaczego uważacie,że nie moga byc dobrymi rodzicami?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja również. Jestem bardzo tolerancyjna. Nie mam nic przeciwko gejom, lesbijkom, in vitro, inseminacji itd.
    Ale rodzicielstwo to już przesada. W pewnym momencie swojego życia owo dziecko zacznie zauważać, że PRAWIDŁOWY model rodziny to ojciec i matka - nie ojciec i ojciec.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Aga ,jak sobie wyobraze dwuch gejòw i mala dziewczynka w domu ,feee...ja znam dwòch gejòw ,bardzo mili ludzie,ale dziecko miedzy nimi mi nie pasuje...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    nie wiem ,jak dla mnie to nie jest normalne...
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Wszystko zależy od tego jakimi wartościami ci geje kierują się w życiu i czy potrafią odpowiednio wychować dziecko - tak by nie ucierpiało na tym, że jego rodzina jest inna.
  4.  permalink
    Ewa- stawiasz znak równości pomiędzy gejem i pedofilem?
    Talinko- mama i tata i modelowy obraz rodziny. A dziecko , które zostaje z jednym rodzicem?Myslisz,ze nie zauważa róznic?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ee nie ,no jakos mi sie to nie podoba, w sumie dluzej to sie nad tym tematem nie zastanawialam...nie znam , zadnego przypadku, moze kiedys zmienie zdanie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie, ale rozbita rodzina to co innego. Dziecko nadal wie, że ma/miało MAMĘ I TATĘ
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    wez scene ,tatusiowie sie caluja a tu dziecko widzi , nie smaczne...
  5.  permalink
    Ja mam zupełnie inny tok mysleniaw tej sprawie. Dla dziecka jest wazne poczucie,że jest kochane nie świadomosc tego co ma/miało
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ośmieszenie w oczach innych dzieci?
    Dzieci w podstawówce/gimnazjum są OKRUTNE.
    --
  6.  permalink
    A nie sa okrutne w obec grubych, rudych, w okurlarach, biednych, z rodzin alkoholików?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Są.
    Dla mnie były, bo byłam wyższa od chłopców. Dlatego wiem - co to znaczy być INNYM.
    --
  7.  permalink
    Kazdy z nas jest inny, Talinko
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a czy w ogòle ,sa gdzies osoby dorosle ,ktòre wychowane zostaly przez dwuch gejòw? trzeba by bylo ich zapytac ,jak to jest ...buu
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 30th 2010 zmieniony
     permalink
    O. Dokładnie Ewcia.

aga - inny tak, ale nie każdy rzuca się woczy pod tym czy innym względem. Większość z nas jest przeciętna.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja chyba jestem malo tolerancyjna, jakos dwie kobiety i dziecko wydaja mi sie normalniejsze niz 2 facetow. w ogole damski zwiazek wydaje mi sie taki jakis bardziej hmmm nie wiem jak to nazwac... apetyczny
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No i mam brzydki wynik badania moczu :-(

--
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Talinko może zrób jeszcze posiew moczu, bo to rozumiem zwykłe badanie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tak. To jest ogólne badanie moczu.
    Nad posiewem się zastanawiałam, ale chyba pójdę jutro do lekarza i zobaczę co mi powie.
    Najwyżej zrobię później.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja już bym chciała trochę ciepła i wiosny. Męczy mnie to zimno :-/ I nie wiem po co tyle tego śniegu, niech już znika, a kysz!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Również nie jestem za rodzicielstwem homoseksualistów. Nie dlatego, że uważam ich za gorszych rodziców ale dlatego, że nie sadzę, żeby można było przedkładać szczęście rodzica-geja nad spokojne dzieciństwo bez upokorzeń i pogardy ze strony, niestety, różnej tolerancji ludzi.
  8.  permalink
    A ja wcale nie uwazam,ze dzieci "innych" rodziców sa skazane na mniej szczesliwe dziecinstwo.
    Popatrzcie w okół- ilu nieodpowiedzialnych ludzi ma dzieci.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A znasz kogoś innej orientacji? Myślisz, że jest im łatwo? Czemu mieliby chcieć, żeby dziecko przechodziło przez ich wybór przez to samo? Trochę to pachnie egoizmem...
  9.  permalink
    Znam Jemma. I uważam,że to b wartosciowi ludzie. Myslę,że dobzre wychowaliby swoje dzieci.
    I z tego co wiem, nie spotykaja się z jakims społecznym odrzuceniem. Moze przez to,ze mieszkają w duzym miescie.
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Ja również nie jestem za tym ,żeby pary homoseksualne miały dzieci.
    Osobiście mam znajomych homoseksualistów, było im tak dobrze w Polsce, że jak tylko nadażyła się okazja to wyjechali, na szczęście sami zgodznie stwierdzili, że "swoich" dzieci mieć nie chca, dodam, że to super "chłopaki", inteligentni, bardzo dobrzy ludzie.

Wydaje mi się, że porównywanie dzieci z rozbitych rodzin, czy rodzciów samotnie je wychowujących do dzieci które wychowują homoseksuliści jest raczej nietaktowne..nie przeszkadzają mi pary homoseksualne pod warunkiem, że zachowują się normalnie a nie robią takie cyrki jak na "swoich"paradach. Każdy ma prawo żyć jak chce, ale dlaczego miesza się w to dzieci?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Pewnie coś w tym jest, w małym mieście na pewno jest trudniej być innej orientacji.
  10.  permalink
    Beata_23: Wydaje mi się, że porównywanie dzieci z rozbitych rodzin, czy rodzciów samotnie je wychowujących do dzieci które wychowują homoseksuliści jest raczej nietaktowne..

proszę,żebys przeczytała raz jeszcze ze zrozumieniem
    Talinka: ośmieszenie w oczach innych dzieci?
    Dzieci w podstawówce/gimnazjum są OKRUTNE

aga1976: A nie sa okrutne w obec grubych, rudych, w okurlarach, biednych, z rodzin alkoholików?
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga, oki wiem o co ci chodzi z tym, żebym przeczytała jeszcze raz;))

ale w którymś momencie napisałaś, że dziecko które zostaje z jednym rodzciem też odczuwa różnicę..dla mnie różnica pomiędzy rodzciami homoseksualistami a jednym rodzciem jest znaczną rożnicą;)
  11.  permalink
    Zastanówcie sie kiedyś nad tym tematem. Tez kiedyś byłam przeciwniczką.
    Argument o "obrzydliwosci" 2 facetów nie przekonuje mnie zupełnie.Normalni ludzie nie uprawiają sexu przy dzieciach. Ich orientacja takze nie wpływa na umiejetnosc okazywania miłosci.
  12.  permalink
    Beata- No własnie- dla Ciebie.
    Bo jak juz słusznie zauważone było na innym watku rodziców samotnych jest mnóstwo. Samotnosc jest normą naszych czasów.
    Homosexualne rodzicielstwo jeszcze nie.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Aga się chwalę: Zakupiony został SAMSUNG
    http://www.mixelectronics.pl/kupic_img/34821-lodowka-samsung-rl39thcsw.jpghttp://www.mixelectronics.pl/kupic_img/m_34821-lodowka-samsung-rl39thcsw_467504.jpg Wybór tak naprawdę do 1300 był niewielki - była niska jedna fajna ale w końcu z Anią zdecydowałam ze bierzemy tą TU PARAMETRY techniczne. Jeśli będzie tak dobra jak telefony jakie miałam do tej pory to się bardzo cieszę a jak nie to już za późno na co kolwiek
    Ceny promocyjne są takie same jak były bez promocji 2 tyg temu :/ Masakra jakaś wrrr
    Po przepakowaniu lodówek Ania stwierdziła - my nie mamy nic do jedzenia! ta lodówka świeci pustkami
    --
  13.  permalink
    Aga - fajna :)
    Duza- i to jej zaleta :)
    ciekawa jestem jak się będzie sprawowała ta powłoka antybakteryjna- czy to coś działa, czy tylko taki pic na wodę :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeDec 31st 2010 zmieniony
     permalink
    Dla mnie niepokojący jest w tym proces przekazywania wzorców. Czy z normalnego chłopca nie wyrośnie gej żyjąc w takiej rodzinie? Jaki stosunek do kobiety przekaże dziecku gejowska para rodziców? Bo końcem końców normalni rodzice to kobieta i mężczyzna - z dwojga partnerów jednej płci nigdy dziecko się nie pocznie.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.