Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeJan 13th 2011
     permalink
    Ewa, sorry za szczerość, ale 3-letnie dziecko już chyba nie powinno w nocy pić mleka? Moja znajoma ma taki sposób na swoje dzieci - raz w tygodniu zmniejsza ilość mleczka o 10 ml. Dziecko nie zauważa różnicy, a z czasem nie budzi się w nocy na mleczko. Sprawdzone przy 2 dzieci :wink:

Ja też dzisiaj w domu, byłam z Filipem u lekarza. Od soboty ma katarek, a wczoraj zaczął się kaszel. Poszłam dzisiaj kontrolnie, żeby na oskrzela nie poszło, a tu antybiotyk... Bo niby gardło mocno czerwone (a jakie ma być, skoro mały przez buzię oddycha :confused:). Nie wiem, czy lekarka zbyt pochopnie nie wypisała recepty :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no włąśnie - picie mleka w nocy tez mi się nie podoba. Moja nie pije - tego oduczyłam ja dawno. Ale co 40minut pobudka to przegięcie...moze piatki idą... ja na rzęsach chodzę, ledwo co.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    mnie tez sie nie podoba!!!!!!sprubuje jej dac mniej...
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    znam wiele, dzieci co w tym wieku pija mleko, nie daleko szukajac moj siostrzeniec wciaz w tym wieku chcial mleka
    --
  1.  permalink
    A skoro tu o piciu mleka w nocy, to mam pytanko. Moja ma nocną przerwę w skrajnych przypadkach 13godz. Bo zdarza jej się pójść spać ok 19-tej, a budzi się po 8-ej. Myślicie, że budzić ją w nocy, czy wrzucić na luz?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Trisha, PICIE MLEKA tak, ale nie w nocy. Ceri, a jak mała przybiera na wadze?
    --
  2.  permalink
    No ogólnie to nieźle- najniższa waga 2200, a teraz już 5700.
    Ona zawsze miała takie długie nocne przerwy, chyba tylko pierwszy miesiąc budziła się na karmienie o 2-ej w nocy. A potem już jak teraz. Na początku przybierała 200g tygodniowo, więc luzik, nie martwiłam się. Ale ostatnio przez dwa tygodnie przybrała ledwo 100g... No i zonk. Za mało (=za rzadko) je, czy po prostu po 4-tym miesiącu tak zwalnia?
    Już i tak od kilku dni udaje mi się nakłonić ją do jedzenia co 3h, po miałam po świętach taki okres, że jadła 4 razy dziennie...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U mnie była ta sama sytuacja (i jest do teraz), synek potrafi zasnąc o 20 a wstać o 9 rano. Pediatra doradziła, że mam nie wybudzać, bo dziecko najwidoczniej potrzebuje tyle snu i nie jest w nocy głodne. Jest śpioszkiem:) Na początku obserwowałam, czy śpi spokojnie, a teraz to już luzik :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Podawanie dziecku mleka lub picia innego niż woda nocą może powodować próchnicę;/
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ech, moja do spania nie bardzo od urodzenia. Inne znowu przesypiają tyle, że mamy się martwią... I tak już do śmierci będziemy o nasze maluchy schizować;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    moja tak do 3 roku spala popoludniami a teraz ,to w ogòle nie spi, wieczorami zasypia o 21 a wstaje o 8 15,bo do przedszkola idzie...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    dziecko spi ide sobie zrobic piling i maske...
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    witam sie:smile:
    a ja mam problem bo mała nie chce słyszeć o mleku jak wypije 50ml na dzień to jest duzo a czasami wcale ....
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJan 13th 2011 zmieniony
     permalink
    cerisecerise, Hania zaczęła przesypiać całą noc już jak miała 2 miesiące i parę dni,spała ciurkiem od ok 20 do ok 8 rano i nie budziłam jej na mleko:)..moja ogólnie swoje musi "wyspać":) teraz "nie ma czasu" spać w dzień, to idzie spać o ok 19 i wstaje 9-10:))) i co mnie najbardziej martwi to to, że potrafi tyle czasu nie sikać;((((((((
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Beata_23: idzie spać o ok 19 i wstaje 9-10:)))
    jeeeejuuu - sfera marzeń;)
    --
  3.  permalink
    A to nie będę wyrodna matka i pozwolę jej spać :P
    Największy sajgon był w szpitalu po porodzie- kazali mi ją budzić z zegarkiem w ręku co 2,5godziny... I sprawdzali... Ja niewyspana i zestresowana, ona niewyspana i wściekła... Ze złości to w ogóle nie chciała jeść...
    Mam nadzieję, że drugie dziecie chociaż magiczne 2,5kg przekroczy i ominą mnie takie jazdy...
    --
  4.  permalink
    Karko, moja kiedyś miała dzień, że zasnęła o 19-tej i obudziła się dopiero w południe... A my razem z nią... Tzn ja się obudziłam po 11-tej i jak zobaczyłam która godzina, to mi serce zamarło... Pierwsza myśl, że coś jej się stało... A ona spała i posapywała sobie w najlepsze :P
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sio z tematami spaniowymi na ROZPAKOWANE :) tutaj niech juz bedzie bez kupek i zupek, co? :wink:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Nawet nie zauważyłam jaki to wątek;)

Forum mi świruje, i wyświetlają mi się pod wykresem bieżące odpowiedzi, albo fotka chłopaków kfiatuszka;)))
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Mnie też wyświetlają się chłopaki. Fajna funkcja z komentarzami z forum, ale trochę chyba nieprzemyślana.
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Może Damazy dopiero "testuje" swoje pomysły;)
    •  
      CommentAuthorkatta83
     permalink
    Kiepski pomysł z tymi komentarzami... :(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ja myslalam ze mi przegladarka znowu plata figle

z drugiej strony, zoabczcie jak na moment forum odzylo :))) powialo swieza krwia buehehehe
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ominęły mnie te atrakcje ale ucieszyłam sie jak zobaczyłam ilość wpisów że forum ożyło hihihi szkoda że to zmyłka
    Właśnie piekę zebrę.. mnie porąbało o tej godzinie ale to szczegół - wykorzystałam moment że dzieci nie pomagały... tylko nastepnym razem popatrze na zegarek i nie bede sie bawić w ciasta o 23
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 14th 2011
     permalink
    spac nie moge, chyba sobie plesniaka zezre kawalek i mlekiem cieplym zapije, moze slodycz mnie z nog zwali
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cześć Wam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Cześć :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jak u Was z pogodą?
    U na jest +1 i .... SPADŁ ŚNIEG!!! :confused:
    Zaraz potop będzie :////////////
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    O kurcze, ale mnie tutaj dawno nie było ;)))
    Cześć wszystkim! ;)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    U mnie jest mgła.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    u mnie tez, VEVE w przedszkolu , a ja sie obijam,ale fajnie...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    chyba kupie tego laptopa,prosty i nie drogi,VEVE ma wlosdkiego ale juz go przerobila i zmartretowala...
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    jeszcze tylko odpowiem tu i nie wyganiac mnie : P

KARKO, w poscie chodzilo mi o picie mleka w nocy przez siostrzenca. Nie wiedzialam o prochnicy ; /

Ale na szczescie u siostrzencow obylo sie bez. Dobrze wiedziec na przyszlosc
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Hej babki. U nas szaro, mrzawka, brudno - bleee! CIśnienia to prawie nie mam, kawe piję, ale pewnie niewiele pomoże. Mała dzisiaj o dziwo bez krzyku weszła na salę przedszkola;)
    --
  5.  permalink
    u nas pogoda koszmarna... siąpi, mgła i zimno jest... A ja jeszcze kurna do pracy muszę zasuwać :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dzisiaj na 13:30 idę do dentysty.
    Strasznie rozbolał mnie ten ząb, co jest do usunęcia. I chyba trzeba będzie się go pozbyć! Przecież nie mogę brać tabletek…

Trzymajcie kciuki!
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no tu pogoda ciagle beznadziejna mgla od rana...malujemy z VEVE...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Juź po - ząbka nie ma.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    NO I DOBRZE, bòl zeba to cos okropnego,ja odwiedzam regularnie dentyste,bo tak jest taniej...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też chodziłam, ale jednego razu nie mogłam i jak chciałam się zapisać na kolejny miesiąc na nfz to już MIEJSC NIE BYŁO! :shocked:
    teraz ból był taki, że poszłam prywatnie. i spokój. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no to dobrze że jakoś poszło, Talka.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no jakoś jo - ważne, że już po :wink:
    teraz będzie tylko lepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    No ja już wiem o co kaman z tymi masakrami w nocy, pobudkami co godzinę. WYCHODZI ZĄBEK – PIĄTKA NA DOLE! :D
    A moja mała szalała dzisiaj bardzo, tańczyła, nie poszła spać po południu, padła teraz 19.45… przebrałam na śpiocha w piżamkę, bo nie było rady – totalny śpioch. Aż się boję, o której może być pobudka rano:/
    --
  6.  permalink
    A mi dziś w pracy poprawili humor, bo dali mi kartę rabatową do SPA :)
    Już się nie mogę doczekać :P
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no to super orezent ,wlasnie takie lubie...
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Talinko, w czasie ciąży możesz przyjmowac APAP :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Jak ja byłam w ciąży, też miałam problem z zębem, ale dentyści nie chcieli mi wyrywać na początku ciąży, twierdzili, że po trzecim miesiącu można najwcześniej usuwać... Może to i dobrze, bo w końcu ząb zachowałam.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeJan 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Luczynka, zależy. Jak wiecej kłopotów ma narobić obecność tego zęba, to lepiej rwać. Nie ma zasady uniwersalnej.
    APAP można, sama katowałam się bólem głowy nie do wytrzymania i jak powiedziałam gince, to sie popukała w głowę, że przecież po co sie maltretowałam, że APAP mozna brać od samego początku
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mysle ze we wszystkim trzeba zachowac zdrowy rozsadek, apap mozna ale nie wierze ze jest zupelnie obojetny
    sa znieczulenia ktore mozna stosowac u kobiet w ciazy wiec i rwanie i leczenie idzie zalatwic a jesli zab byl w marnym stanie i moglo pojsc zakazenie organizmu to lepiej wyrwac szybko
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.