Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 22nd 2011
     permalink
    no to przegrali, 1pkt :(( jak to szlo... sedzia kalosz???
    moje dziecko mocno zawiedzione, ale przynajmniej nie placze bo przy siatce nie raz juz lzy byly
    •  
      CommentAuthorzuzolcia
     permalink
    No tak właśnie myślałam :bigsmile: czyli powinnam zmienić na jaki typ wg Was by były miarodajne ?
    ---
    No przegrali 1 pkt kurczaki :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zdecydowanie P
    no i kategorie nie wiem jaka masz ale to juz nie pasuje raczej na odkladam a jesli nie planujecie dziecka lada moment to moze bardziej na szczesliwy traf czy jeszcze nie zdecydowalam
    • CommentAuthoranna12get
     permalink
    to tak samo jak ja..
    •  
      CommentAuthorzuzolcia
     permalink
    Ania M mam kategorię "nie zdecydowałam" - mam 8,5 miesięcznego Synka którego karmię piersią jeszcze i planujemy starania na wiosnę :bigsmile: chyba że już się postaraliśmy ale mam taki dziwny cykl że sama nie ogarniam. Może zajrzycie co? Udostępnię go czasowo. Zaznaczę że jest to pierwszy cykl po poporodowym trwającym 250dni. Zaznaczyłam szczyt śluzu ale nie ma skoku tempki, no i zastanawiają mnie dolegliwości, podobne odnotowałam w ciążowym ale tam była owulka jak nic. Czeski film normalnie, albo było podejście do owu a nie sama owu. Testy stosuję porównawczo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    uzolcia mysle ze TEN watek bedzie odpowiedniejszy do kontynuowania tej dyskusji
    •  
      CommentAuthorzuzolcia
     permalink
    Dzięki Ania :), pisałam tu bo widziałam że ktoś akurat tu jest a sprawa mnie frapowała i nie chciałam czekać ;-) !
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    z reguly uzytkowniczki sa tam gdzie sa jakies pytania :)
    ten temat raczej do pogaduch o wszystkim i niczym ale raczej bez dylematow kupowych i sluzowych
    •  
      CommentAuthorzuzolcia
     permalink
    Oki zapamiętam :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJan 23rd 2011
     permalink
    Dzien doberek, pogody beznadziejnej ciag dalszy, skoczymy do kapliczki na chwile ,bo zasmarkani jestesmy ,potem do tesciowej na obiad a potem dvd " turysta"..
  1.  permalink
    A ja wczoraj zrobiłam sobie z eMem maraton serialowy - chłop załamał się, jak mu powiedziałam, że nigdy nawet pół odcinka "Alternatywy 4" nie oglądałam i postanowił nadrobić braki, heh. Połowa odcinków za mną, dziś atakujemy drugą połowę :P
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no costy? alternatywy sa swietne...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moj maz wybyl z ciocia po telewizor, jestem ciekawa czy cos nabeda bo ona jest mocno wybrzydzajaca i niedogodzona, wspolczuje mezowi normalnie!!
    •  
      CommentAuthorTamara74
    • CommentTimeJan 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Ewa, no pewnie że są super, tylko czy ktoś kto nie żył w tamtych czasach, zrozumie komizm:).
    Cerisecerise - mam nadzieję, że Alternatywy spodobają Ci się:). Ja mogę non stop oglądac:).
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Hej :)
    ja też nie oglądałam "Alternatyw", jakoś nie mogę się przekonać do starych polskich seriali :neutral:
    byliśmy wczoraj z M i znajomymi w kinie na "Och Karol2". Pośmialiśmy się :D
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja jezeli chodzi o sprzety domowe typu pralki ,zmywarki tv,w ogòle problemu nie mam z kupieniem,bo wiem co mi potrzebne, ale znam osoby co sto lat kupuja...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja sie cieze ,ze zylam w komunizmie,co nie znaczy ze chcialabym zeby wròcil...
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    ha ha, starych polskich seriali:)),Ewa , słyszysz! to już tak się mówi na nasze filmy:)
    Ale się nie dziwię. Kto nie przeżył stania w kilometrowej kolejce za watą (tak, podpasek jeszcze wtedy nie było na porządku dziennym), kupowania na kartki fajek, butów, czekolady, o sorry, wyrobów czekoladopodobnych, darów z kościoła:), i innych dziś niezrozumiałych sytuacji, to faktycznie nie odczuje tych komedii tak jak my.
    Martitap A w właśnie, jak ten nowy "Oh, Karol" ?
    ----
    piszac "komizm" miałam na myśli sytuacje komiczne, nie komunizm:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a SEKSMISJE lubicie? to tez kultowy film

Ewa moja ciotka jest stara panna ktora zupelnie sie nie zna na zadnym sprzecie, jedynie wizualnie patrzy ale na szczescie cena zazwyczaj nie gra roli wiec o tyle latwo ;-) ostatnio wpadla na wspanialy pomysl i chodzila po sklepach w poszukiwaniu..... walkmana :D
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no przezylysmy ,kawalek historii...
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Seksmisja, Zmiennicy, Miś, Rozmowy kontrolowane, Rejs - akurat tego filmu nie rozumiem:), ale reszta - wypisz, wymaluj tamte czasy:)
    Oglądałyście "Ile waży koń trojański"? Ja dopiero niedawno, ale jak fajnie było przypomniec sobie jak się żyło, jak ubierało w 87r:))
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a Krakowie jest pelono ,resteuracjii obcych, zeby zjesc normalna zupe nie ma gdzie ,moze by otworzyc PRL ski bar z kompotem,
    takim talerzami i kubkami barowymi,zdieciami prl skim, muzyka z tamtych lat...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    KOn trojanski nie ,ale wszytkie inne tak...
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    "Koń" - fajna komedia, właśnie o przypadkowym powrocie w czasie:) z lat obecnych do 1987r.:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tez nie ogladalam, mowisz ze warto?
    a ze zmiennikow to najbardziej pamietam PROSIEC PANA JA CHCEM SIUSIU :)
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Tak, fajna miła komedia.
    A ze Zmienników zapamiętałam fragment z dworcem w Kutnie, w tle:), bo sobie wtedy myślałam, matko, co za dworzec, co za zwyczaje ..... a po kilkunastu latach tam zamieszkałam:)), znaczy nie na dworcu:), ale k. Kutna, i na widok tego dworca miałam odruch wymiotny. Do dziś mam:).
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Tamara74: ha ha, starych polskich seriali:)),Ewa , słyszysz! to już tak się mówi na nasze filmy:)

hehe sorki, jeśli uraziłam :wink: ale te wszystkie filmy i seriali kojarzą mi się z młodością moich rodziców, nie wiedzieć czemu :shocked:

Tamara74: A w właśnie, jak ten nowy "Oh, Karol"

mnie się podaba :D jedynie M. Foremniak mi tam nie pasuje, bo jej nie lubię. Poza tym to super, Adamczyk świetnie zagrał heheh Stelmaszczyk też - jest taki śmieszny, polecam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    "Seksmisję" oglądałam i to akurat mi się podoba (ciemność widzę...)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Martita to ktory ty rocznik jestes??

no i nie kupili, sklep zamkniety, remont od.... dzisiaj :P
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    82 :wink: już nie taka młoda :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Martita, no właściwie to masz rację:). To też były czasy młodści moich rodziców, a mojego dzieciństwa:).
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    A ja wprost uwielbiam Kogiel mogiel i Galimatias :D Długo nie pamiętałam tytułu ale jak M mówiłam "Kasia ja chcę do Kasi" wiedział o co mi chodzi i oglądał ze mna tysiac razy ten film :D
    Lata komuny kartek, kolejek itd to niby moje lata ale jako dzieciak ich tak nie odczułam - wiem że były wiem jakie były, i troszkę pamiętam sytuacji (jak mama i Babcia trzymały mnie na rękach i zamieniały się mną bo z dzieckiem bez kolejki, jak stałam z Babcią dłuuuugo w kolejce bo będzie cukier... i inne) Dla mojej Ani to jest abstrakcja i czasami robi wielkie oczy czy NAPRAWDĘ tak było :)
    A bar mleczny jest jeszcze u nas :) Poważnie ciut ewoluował ale nadal tanio i solidnie można zjeść pierogi, kluski śląskie itd no i jest kompot w starych szklankach (cienkie szkło) hihi niestety nie ma już galaretki czy budyniu z bitą śmietaną ale atmosfera lat minionych tam jest szczególnie jak widzisz wchodzącą staruszkę styraną życiem i "pomidorową z ryżem raz" hihi
    Polskich filmów jest dużo bardzo fajnych i lubimy je oglądać :)
    --
  2.  permalink
    Kogiel mogiel oglądałam pierwszy raz na Wielkanoc, czyli niecały rok temu. I byłam ciężko zdziwiona, jak mi powiedzieli, że to co Święta leci - bo jak bum cyk cyk nigdy tego nie widziałam :D
    Ale rzeczywiście - i Kogiel Mogiel i Galimatias są świetne!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Martita to nie jestes wiele mloldsza ode mnie, fakt Alternatywy ogladal moj tato a ja razem z nim ale jakos ten serial jest mi bliski
    albo Mis i lubu-dubu lubu-dubu niech zyje nam prezes naszego klubu no i faktycznie oj corus moja corus juz ty dlugo panienka nie bedziesz tez przeszlo do kanonu cytatow filmowych :))
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U nas właśnie otworzyli bar mleczny (pracuje tam 12 osób niepełnosprawnych:)) i rzeczywiście jest tanio. Czasy komunistyczne pamiętam jak za mgłą. Pamiętam, jak w święta Bożego Narodzenia mama wystawiła na stół pomarańcze i banany a ja z bratem nie chcieliśmy tego jeść :devil: mama się biedna wystała w kolejce, a my olaliśmy temat:shocked:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    uuuu ale Małysz miał pecha :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale za to jak Stoch pieknie skoczyl. moze w siebie w koncu uwierzy, brawa :thumbup:
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Martitap, to jestes ten sam rocznik co ja :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy ktoras z was miala badanie holtera? kolezanka mowila ze tego dnia nie mozna uzywac komorki, teelfonu przenosnego, komputera a nawet telewizor omijac na 2-3m, w necie sa sprzeczne info, jedni mowia tak inni inaczje, jutro tata idzie do szpitala i troche kiepsko by bylo zebym nie mogla nawet zadzwonic :confused:
    aaa i czy dopasowany stanik (nie mam takich luzniejszych) nie bedzie przeszkadzal w zalozeniu tych kabelkow? jakos tak nie wyobrazam sobie zebym musiala wracac z golym cycem do domu :cool:
  3.  permalink
    Ja miałam holtera w lipcu.
    Żadnych ograniczeń typu komórka, komputer itp nie miałam. Siedziałam z laptopem na kolanach, gadałam przez komórkę, było ok.
    Stanik nie przeszkadza, bo to Ci montują ciut niżej (jakby na żebrach). Ja byłam z brzuszkiem i w staniku, nie było problemu. Jedyny zonk- nie możesz się normalnie wykąpać, bo tego zamoczyć nie można.
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    nic mi o tym badaniu nie wiadomo ;/
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a bo widzisz moja kolezanka miala jesienia i mowi ze kazali jej od razu wylaczyc komorke a kompa i yv szerokim lukiem omijac, elektrody miala na cyckach mocowane ze stanik musiala zdejmowac. ciekawe czy to od sprzetu zalezy czy od szpitalnych obyczajow
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A co to bada?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    calodobowy monitoring serca, takie dluzsze ekg
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Aha.
    Ania, a Ty robisz sernik na zimno, taki na biszkoptach i z galaretką?
  4.  permalink
    dwie montują Ci na żebrach jakby, dwie ok 8cm pod obojczykiem. Nie zdejmowałam stanika, w niczym im nie przeszkadzał. CHYBA nawet bluzki nie zdejmowałam, tylko podciągnęłam. Ale tego nie jestem pewna, już nie pamiętam.
    Zamontowali mi rano, poszłam do pracy- siedzialam przy laptopie, rozmawiałam pól dnia przez telefon, przez komorkowy rowniez. Z nagraniem nic się nie stało, więc myślę, że to nie przeszkadza...
    A gdzie mieszkasz?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    robie, a co?
    galaretke z serkami homo mieszam, inna przelewam i pozniej znowu serki homo z galaretka etc etc taka fajna tecza wychodzi :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    cerise - woj. podlaskie
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Też miałam holtera, ale pare lat temu. Nie musiałam omijać żadnych sprzętów. Stanik też mogłam nosić, a do zakładania nie zdejmowałam. Jedynie to kabelki miałam plastrem przyklejone, żeby przypadkiem się nie odkleiły i to okropnie swędziało ;/ dostałam uczulenia... Wyglądało to jak walkman :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.