Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeFeb 1st 2011
     permalink
    Livia wiem dziś jajecznicę dostał co do twarożku to troszkę mu dawałam ale tak stopniowo wprowadzam, kanapki szamie już dawno, tylko problem w tym , że mój synuś nie za bardzo umie usiedzieć na miejscu dłużej niż 10 minut, a takie kanapki czy naleśniki to glamie i glamie i nie zdążę mu wszystkiego dać a już zaczyna się wiercić i marudzić w krzesełku. No i potem latam za nim po pokoju i wtykam jedzonko :)ehhhhh
    Talinka wiem wiem mój chłop z geografią też tak sobie za to wszystkie techniczne sprawy w jednym palcu, ale edukuje mojego M... w tych sprawach a on mnie edukuje z technicznych :) czytać mówi że nie lubi ale wiem że u niego w domu nikt nie czyta i zapewne już tak wychowany a nie to że nie lubi.
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeFeb 2nd 2011
     permalink
    Paaula82: Talinka wiem wiem mój chłop z geografią też tak sobie

Mój geografię zdawał na maturze.... i zdał! Zresztą ja też :wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja pamietam, jak na historii ,kumpela nic nie wiedziala z baroku, a ze byla z tych co sie strasznie malowaly, babka do niej " sama wygladasz jak barok"...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dobre :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ale się uśmiałam z baroku, dobre to :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Też zdawałam geografię, ale tylko na ustnej i nie poszło mi za dobrze ;/ a zawsze miałam 4...
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Ale mam dziś to du.... dzień w nocy mały wstał koło 3 i zasnął po 5 jestem zmęczona jak nie wiem, mały jeszcze daje w kość wszędzie włazi , nie potrafi 5 minut posiedzieć na tyłku. zrobiłam mu twarożek z jogurtem i cynamonem z makaronem to nie chciał musiałam szykować drugą porcje bez makaronu to zjadł ale już w krzesełku nie wysiedział,w międzyczasie gotowałam ryż o czym zapomniałam i mi się rozgotował, siedze i rycze nad sobą :cry:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja za niecałe 3 godzinki do ginki lecę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Paula Twoje małe jest z tego samego gatunku co moje. Jak Cię czytam, to mam wrażenie, że to moje słowa. Chociaż musze przyznać, że z jedzeniem się poprawił i wsuwa wszystko co mu podstawę pod nos, problem jest tylko z usiedzeniem na miejscu, ciągle musi gdzieś gnać. Jakieś ADHD czy co ? :)
    Włązi wszędzie, a ostatnio wymyślił wspinaczkę po szafkach na toaletkę z wielkim lustrem.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    moja VEVE TEZ od zawsze byla ciekawa zycia, ale to fajne jest ,teraz juz sama krzesla przesuwa i wlazi gdzie chce,tyle ze ja mam tak zrobione mieszkanie ,ze mebli nie mam, tv na scianie wisi, moze wyjsc tylko na stòl i blat kuchenny...na szafy nie wyjdzie ,bo wysokie...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jeść to on je też wszystko co mu zrobie tylko ten makaron co dziś mu dałam był w kształcie takich małych muszelek i trochę się dławił,wstążki je ładnie,ryż też i kanapki.Tylko nie usiedzi na tyłku jasna cholera. U mnie tv też wisi ale nisko i szafka pod tv też niska więc włazi no i na kanapę również,bramki mam wstawione żeby do kuchni nie wchodził i do łazienki ehhhh dopadło mnie chyba zmęczenie materiału,ciężko znoszę te siedzenie w domu, w lato to latałam całe dnie po dworzu a teraz dupa choleerna zima :/ i to ciągłe gotowanie jak nie obiadek to potem deserek potem pozmywać , pralka skończyła prać to trzeba powiesić, przewinąć małego i tak wkoło Macieju a jeszcze na spacer jakieś zakupki ....A czasem chciałabym usiaść i coś porobić z małym . Najgorsze jest to że mamy kawalerkę i nie bardzo mogę tłuc garami i gotować jak mały śpi.:confused:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no siedzenie w domu jest dobijajace ,ja ten tydzien tez kisze ,ale VEVE juz duza ,wiec chetnie sie bawimy we wszystko...
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Paaula82: bramki mam wstawione żeby do kuchni nie wchodził i do łazienki

są różne opinie na ten temat. Podobno lepiej dziecku pokazać i zaspokoić ciekawość niż zamykać, bo jak dziecko ciekawe to jeszcze bardziej będzie go ciągać w zakazane miejsca :wink: u nas się sprawdziło, pokazuję małemu to, co go interesuje i odkładam :) jak mu się spodoba to co jakiś czas wraca do tego. Może spróbuj gotować większe porcje i dzielić :)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    mały się obudził więc zabieram się do obiadku i na spacer śmigam,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja niedługo pod prysznic śmigam i na 15:15 do gina :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    bramki zamykam tylko ja wychodze z pokoju jak jestem w kuchni to czasem wpuszczam małego jak nie stoi nic na gazie i otwiera sobie szafki zagląda do pralki itp
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka, denerwujesz się?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Coraz bardziej :wink:
    Jestem już wyprysznicowana - o 15 wychodzę :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A miałam Wam jeszcze napisać… wczoraj się z R. droczyliśmy (oczywiście znów na mnie pulpet mówił), a ja mu w pewnym momencie, że Dzidzia ma już ok. 3 cm… on wielkie oczy i – „już taka duża jest??”
    normalnie mi się cieplutko zrobiło… się zainteresował :wink:
    zresztą ostatnio coraz cześciej mnie pyta o różne pierdoły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordanap
     permalink
    Paaula82: Wymyśliłam karę dla mojego synusia, jak wejdzie na szafkę od tv to wsadzam go do łóżeczka i mówię "kara"

paaula ja mam wątpliwości co do słuszności wyboru takiej kary, chyba nie chcesz żeby łóżeczko mu sie źle kojarzyło?? Myślisz że jest na tyle duży że zakuma że w nocy ma sobie tam smacznie spać a co ważniejsze zasypiać i może rankiem chwilę pobawić, a w czasie dnia siedzieć za karę?? Wybrałabym inny sposób a przede wszystkim inne miejsce.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No więc tak:
    Zarodek jest o tydzień młodszy. Zamiast 8tc, wielkością odpowiada 7tc. Pani doktor trochę się zmartwiła, ale stwierdziła, że miała już takie przypadki, więc mam się nie martwić. Brać dalej luteinę i 23.02 przyjść znowu na wizytę. Karty ciąży nadal nie mam, ale nie martwię się.
    Mam dbać o siebie ile wlezie i tyle :-)

--
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    zgadzam się z danap. Łóżeczko najprostsze - bo CI nie wyjdzie, ale sama wzbraniałam sie przed tym - nie chciałam by łóżeczko było miejscem kary
    danap: ja mam wątpliwości co do słuszności wyboru takiej kary
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Talinko, moja GOsia tez była mini mini, usłyszałam, ze ciąża mała. Słyszałaś serduszko?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Niee... Ale p. doktor mówiła, że bije, to jej wierzę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Wiem dziewczyny że to może nie jest najlepszy pomysł ale ja mam kawalerkę 24 metry kw na takiej powierzchni naprawdę nie mam miejsca jeszcze kojec postawić na przykład, łóżeczko jest jedyną moją deską ratunku jak muszę iść do łazienki czy coś innego zrobić . Jak macie jakieś pomysły to ja z radością wysłucham co zrobić żeby mi nie właził na tą szafkę pod tv i na łóżko. Jak macie jakieś pomysły kulinarne na obiadki dla 12m szkraba to tez chętnie poczytam i wykorzystam :)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    no pięknie moj szkrab przysnął i znów pójdzie spać po 22
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jak zrobić żeby suwaczek było widać?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Paula kulinarnie zerknij - BY NIEJADEK ZJADL OBIADEK i jeszcze w stary temat moze jakis pomysl znajdziesz CO I KIEDY WPROWADZAC DO JADLOSPISU DZIECKA w prawdzie zaczyna sie o niemowlakach ale pozniej cos mi swita ze i pomysly sniadaniowo-obiadowe sie pojawily

ps1. ten temat to taki bardziej plotkarski o wszystkim i niczym niz porady dzieciowe, z takimi rzeczami spotykamy sie na "mamusiach rozpakowanych"

ps2. wszystko o suwakach TUTAJ
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    dzięki będę pamiętać że tu tylko plotkujemy :D
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    I nie wolno wychodzić poza temat.
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Yes sir!!!!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :tooth::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jak posiedziałam sobie z wami na Forum od razu mi się humor poprawił bo rano to była masakra czasami tak mam że nachodzi mnie takie przeładowanie systemu chyba!!! Trochę mi ciężko tego mojego szkraba poskromić i nie mam do kogo gęby otworzyć. Tu gdzie teraz mieszkam to przeprowadziliśmy się jak byłam w 6 miesiącu ciąży nie mam tu żadnych koleżanek, nikogo jeszcze nie poznałam czasem się pogada z kimś na placu zabaw ale to rzadko, może teraz w lato jak mały już będzie biegał z innymi dziecmi to zapoznam jakąś fajną mamuśkę :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    pewnie ,ze sie zapoznasz,ja tez przeprowadzilam sie na nowa wies , nikogo nie znalam,wyszlam z wòzkiem na spacer i tyle osòb poznalam ...teraz przedszkole ,to jeszcze wiecej ,na poczatku troche bylam zalamana ,ze w dziurzxe mieszkam,ale z czasem zmienilam zdanie ,bo wszystko funkcionuje jak nalezy, spokojnie bez stresu...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja mieszkam w warszawie na Targówku wczesniej mieszkałam na Saskiej Kępie tam mieliśmy wszystkich znajomych praktycznie
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja mieszkam we WLoszech , ale z kumpelami z K rakowe codziennie , rozmawiam na gg...nawet jak bylabym w PL ,to i tak wszyscy zabiegani i nie ma kiedy sie spotkac...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    całe lato zeszłe chodziłam na spacery całe dnie i nikogo nie poznałam :/Mały od jakichś 2 miesięcy już chodzi to rzeczywiście więcej ludzi sie zatrzymuje koło niego, on zresztą zaczepia wszystkich baardzo towarzyski jest
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    to fakt każdy ma swoje sprawy
  1.  permalink
    Talinko- gratulacje :) No ale mów jak babcia zareagowała, bom ciekawa :)
    Paaula- nie Ty jedna masz takie rozterki... Dzieciory nieraz dają nam do wiwatu, co? Oby do wiosny :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no wlasnie Talinko, opowiadaj
    R wszedl z Toba zeby zobaczyc malucha? jak mu z mysla ze zostal ojcem?
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Talinka, super :bigsmile: więcej info prosimy :wink:
    Co do kary w łóżeczku, to zgadzam się, że to nie najlepszy pomysł, ale zaskocze Was - u nas działa:) mały wieczorem fajnie sobie śpi a jak jest niegrzeczny w ciągu dnia to wystarczy powiedzieć, że zaraz pójdzie do łóżeczka i od razu jest lepiej:))
    Paula, może pozwól małemu pod swoją opieką kilka razy wejść i zejść z kanapy to mu się znudzi:))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wlasnie poczytalam lokalne wiadomosci i sie przerazilam, bezrobocie u mnie w miescie przekroczylo 17% i wychodzi na to ze co 6 "czynny zawodowo" jest bezrobotny, no i jak ludzie maja nie uciekac do innych miast / krajow jak szansy na prace i rozwoj nie ma? ehhhh zle sie dzieje :(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeFeb 3rd 2011
     permalink
    jeszcze nie wie, bo R. wczoraj późno wrócił i nie byliśmy u niego...
    pewnie w sobote powiemy
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    z praca teraz ciezko ,to jest juz chyba na calym swiecie,mam kolezanki wszedzie i wszedzie nadaja ,ze pracy malo, mòj M tez zmienil prace bo w tej ostatniej zbuntowal sie ,obcieli pensje ,godzin duzo pracowal, na szczescie szybko znalazl inna i jest zarobiony strasznie...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    taaaa znudzi mu się ,na łóżko pozwalam bo nawet sobie radzi ładnie ze schodzeniem ale najgorzej z tą szafką
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja odstawilam VEVE do tesciowej ,bo musze zrobic porzadek w papierach i lekarstwach a przy niej sie nie da ,bo wszysdtko chce zobaczyc...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,co robicie? ja dzis jako ,ze veve ma bardzo malo zabawek ,tylko puzle , lap topi lale ,zakupilam jej kase ,taka z pieniedzmi ,skanerem, karta kredytowa i wiecie jak sie super bawi,,zobaczymy kiedy zuci w kat...
  2.  permalink
    A ja położyłam dziecia spać i robię sobie za chwilkę domowe SPA, bo mężulo późno wróci :D Jak wróci jednak wcześniej, mówi się trudno- najwyżej zaproszę go do kąpieli z pianką ;)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    brawo...udanego spa..
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.