Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeFeb 14th 2011
     permalink
    u mnie rządzi cbeebies w tej chwili, mały tańczy jak tylko jakaś muzyczka gra:bigsmile:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja zdzwonilam po tesciowa ,bo chcialam sie wyrwac z domu...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    i gdzie się wyrwałaś?:)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    poszlam do kosmetycznego,kupilam sobie kwasy,bede robic w domu ,bo cere mam ok,wiec wystarczy taka domowa kuracja na wiosne ,skoczylam tez do lidla i kupilam sobie super kamelowy dres, taki elegancki o ile dres moze byc elegancki...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    a co za kwasy kupiłaś?
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    acido glicolico, zapodaje sie to ,na wieczòr , po oczyszczeniu skòry, lepij wtedy kremy dzialaja , naskòrek sie odnawia ,takie tam, kiedys robilam zabiegi u kosmetyczki,ale teraz juz nie musze...
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeFeb 15th 2011
     permalink
    hej babeczki, ide na chwile na spacer zVEVE , JUTRO MOZE wysle ja do przedszkola,zasmarkana ciagle...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    KARKO ,powyzej ,jest o tym kwasie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas dzisiaj rano było -9 stopni.... :devil:
    teraz jest -5 :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    u mnie nie wiem bo nie mam termometru za oknem :) Krzycho na razie śpi, jak się obudzi zje zupkę i pójdziemy na spacer. Marudny się zrobił nie wiem może go ząb męczy bo chyba kolejny na dole będzie wychodził czyli 8 z kolei ogólnie ehhh masakra. Marzy mi się jakiś wyjazd, żeby walnąć się na plaży z drinem w ręku achhhhhh to były czasy :) a na razie czeka mnie przeprowadzka i myślę nad podjęciem pracy u Taty w firmie potrzebują kogoś do wpisywania ogłoszeń nieruchomości na stronę internetowa, oczywiście praca w domu. Zawsze bym dorobiła do budżetu domowego :) zwłaszcza że kredyt będzie do spłaty. Także plaże i szum morza i drinki z parasolką na razie w sferze marzeń :bigsmile:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no to ja szczesciara jestem,bo mieszkam 9 km od adriatyku,ale jak na razie zimno na bikini...trzeba poczekac do maja...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja mam takie cudo :

--
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewa74: no to ja szczesciara jestem,bo mieszkam 9 km od adriatyku

noooo :)
    ja mieszkam 20 km od bałtyku :wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    no ja też w domu stoi i pokazuje temperaturkę w mieszkaniu ale na zewnątrz już nie bo mi ten czujnik z parapetu zwiało, tylko ja mam bez kabla
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    kurde ewa74 Ty mi nie mów takich rzeczy bo będę płakać, JEJCIU JAK CI DOBRZEEEEEEEEEEEEE:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja wolałam przewodową stację :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ewa, to może coś takiego ten kwas? Może by spróbować...
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no chyba ten,tylko trzeba wiedzic ,tez jaki ci wystarczy,ja polecilam sie babki ,ktòra to sprzedaje, zeby byl odpowiedni do mojej skòry ,nie za mocno stezony, mam robic najpierw 2 razy w tyg ,potem 3 razy ,a potem wszystkie wieczory,ja mam nie duza tubke, kwasòw nie robi sie nigdy latem...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    u kosmetyczki takie kuracje sa drogie a w domu tez mozna je zrobic...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Krzycho zatankowany pod korek krupniczkiem wiec uciekamy na spacer:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    to miłego spacerku :))))
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ale zimno brrrrrrrrrrr dobrze że już w domku teraz bym chętnie weszła do wyrka pod kocyk z kubkiem gorącej czekolady ale wiadomo pomarzyć można hihi
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    przyłączam się do tego marzenia;)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    I ja się przyłączam do marzenia:wink:
    U nas awaria pieca CO... Jutro albo w czw czeka nas wymiana, więc jutro mam z Filipkiem zarezerwowany nocleg u teściów...
    Wczoraj pierwszy raz od tygodnia mały miał "kąpiel" - ospa powoli ustępuje:)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ja miałam fatalny wieczór, ale nie chce mi się pisac. Generalnei - zrypane emocje. Ale znalazłam coś co mnie rozbawiło. WIęc wklejam i do jutra dziewczyny!
    O_macierzynstwie_;-)

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciąże.
    Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdlużej się da.
    Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
    Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
    Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciaży.
    -------------------------------------------------------------------------------
    Ciuszki dzieciece:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
    Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
    Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz:
    Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
    Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
    Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
    Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
    Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
    --------------------------------------------------------------------------------
    Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
    Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
    Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
    Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
    Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
    Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
    Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
    Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.
    w domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
    Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, ze starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
    Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
    Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
    Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
    Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Byłam na opgotowiu, bo dostałam krwawienia.....
    Moje maleństwo ma bradykardię.... i znów jest o tydzień młodsze.... podobno to nie daje zbyt wielkich szans....
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Talinka trzymaj się !
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Ojej Trzymam kciuki baaaaardzo mocno żeby było wszystko ok!!!! maleństwo trzymaj się mocno !!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeFeb 16th 2011
     permalink
    Talinko, trzeba być dobrej myśli!! Trzymam kciuki!!
    --
  1.  permalink
    Talinko- mam nadzieję,że to tylko jakies okresowe niedomagania. Kiedy macie kontrolę?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W środę mam normalną wizytę u gina. Jeśli ym zaczeła krwawić mam lecieć do spzitala....

Ale... właśnie sobie policzyłam okres ciąży wg szczytu śluzu (prawdopodobnej owulacji) i wyszło mi, że wczoraj był 8 tydzień! (wg usg 8t1d) – czyli ciąża wcale nie jest młodsza!!!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Minęło osiem tygodni od zapłodnienia? Pamiętaj, że lekarze liczą ciążę od początku cyklu, czyli od daty ostatniej miesiączki, czyli do tych 8 tyg. trzeba dodać 2 (owu w 14 dc, jak zakładają).
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Jesli owulację miałaś później niż "standardowe" ( nie wiedzieć czemu) przyjmowane przez lekarzy to może się tak zdawać, że za mały zarodeczek... U mnie tak było. Bierzesz luteinę?
    Trzymaj się Talka!
    Oby do końca 3 miesiąca - potems tres troche odpuszcza no i potem jak już kopniaczki sa to wielkie uff:)
    --
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Talinka - musi być dobrze...

powiedzcie mi kochane, czy biały śluz z domieszką krwi na papierze może oznaczać ciąże? otóż przedwczoraj(14ego) na papierze owy śluz zauwazyłam jak też rozciągał się...pojawił się raz... no i z 14-15ego o 00:30 powtórka i sucho no i wczoraj(15ego) ok.23 współżyliśmy i rano po mierzeniu temp, poszłam do wc i na bieliźnie plama brązowo/czerwona i teraz znowu nic... sucho na zewnatrz wewnatrz biały śluz...wykres mam nieciekawy... temp niska 36,3
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja to się na tym nie znam za dobrze bo długo nie obserwowałam swoich cykli bo w 3 zaszłam w ciążę, ale u mnie było tak że temperatura spadła do 36 i coś tam więc już przygotowałam się na przyjście okresu a się okazało że w ciąży jestem
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    Czyli widzę, że to w sumie indywidualna sprawa... to czekam na cud:):)
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ja mam caly czas niska temp. kolo 36,5 do 36,3 :confused: normalnie jestem zimno - krwista :tongue:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    niby jutro mam dostac @ oby nie
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja pierwsze miesiace ,czest o krwawilam i non stop na pogotowie lecialam a teraz VEVE bryka w domu, Talinka bedzie ok,lez tylko...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja dostalam @ i w ciazy bylam...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tzn. @ czy w ciąży byłaś?
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    bylam juz w ciazy ,a @ mialam przez pierwsze dwa miesiace...krwawienia,co myslalam ,ze moze tez byc poczatkiem poronienia,nie milo wspominam ciaze...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Krwawienia tak, ale nie @. To biologicznie niemożliwe.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Usuwajcie przenoście it ale to PILNE :P
    Za tydzień (no dobra 10 dni) Chrzest św Małego a ja sobie wymyśliłam że chcę dla niego taką czapeczkę:
    http://img10.allegroimg.pl/photos/400x300/14/57/95/11/1457951147_1
    lub tego typu wiązany kaszkiet. Ale nie ma nigdzie samego :( Może ktoś ma do odsprzedania?? PILNE :D Rozmiar 0-3m
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a to sobie wymyslilas, hee ,ja nie mam niestety...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Ale spacer miałam wyszłam z myślą krótkiego spaceru bo miałam tylko do banku iść, ale okazało się że w tym oddziale nie ma kasy a ja chciałam spłacić pożyczkę . Musiałam jechać do innego oddziału dobry kawałek drogi. Tam trochę załatwiania no i z powrotem do autobusu nie miałam gdzie kupić biletu, ale pomyślałam że na takim zadupiu nie sprawdzają!!! To się zdziwiłam ale na szczęście Pan się ulitował i darował mi ;) Dobrze że wzięłam pokrowiec przeciwdeszczowy bo chociaż od wiatru osłoniłam bąbla bo wiało mocno i zimno brrrr No także spacer miał być krótki a byłam ponad 2 godziny na tym zimnie
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeFeb 17th 2011
     permalink
    hej babeczki a dzie was wywialo? my kisimy juz tydzien w domu ,bo VEVE zasmarkana ,ale antybiotyku nie daje,bylam tylko osluchac VEVE u lekarki,syropy i imhalacja, goraczki nie ma, dzis ladna pogoda to pewnie i spacer bedzie...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja ledwo żyje... ciągle mnie boli podbrzusze jak w 1 dzień @... i krzyże... :cry:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    mnie tez bolalo,tak pieklo...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.