poszlam do kosmetycznego,kupilam sobie kwasy,bede robic w domu ,bo cere mam ok,wiec wystarczy taka domowa kuracja na wiosne ,skoczylam tez do lidla i kupilam sobie super kamelowy dres, taki elegancki o ile dres moze byc elegancki...
acido glicolico, zapodaje sie to ,na wieczòr , po oczyszczeniu skòry, lepij wtedy kremy dzialaja , naskòrek sie odnawia ,takie tam, kiedys robilam zabiegi u kosmetyczki,ale teraz juz nie musze...
u mnie nie wiem bo nie mam termometru za oknem :) Krzycho na razie śpi, jak się obudzi zje zupkę i pójdziemy na spacer. Marudny się zrobił nie wiem może go ząb męczy bo chyba kolejny na dole będzie wychodził czyli 8 z kolei ogólnie ehhh masakra. Marzy mi się jakiś wyjazd, żeby walnąć się na plaży z drinem w ręku achhhhhh to były czasy :) a na razie czeka mnie przeprowadzka i myślę nad podjęciem pracy u Taty w firmie potrzebują kogoś do wpisywania ogłoszeń nieruchomości na stronę internetowa, oczywiście praca w domu. Zawsze bym dorobiła do budżetu domowego :) zwłaszcza że kredyt będzie do spłaty. Także plaże i szum morza i drinki z parasolką na razie w sferze marzeń
no chyba ten,tylko trzeba wiedzic ,tez jaki ci wystarczy,ja polecilam sie babki ,ktòra to sprzedaje, zeby byl odpowiedni do mojej skòry ,nie za mocno stezony, mam robic najpierw 2 razy w tyg ,potem 3 razy ,a potem wszystkie wieczory,ja mam nie duza tubke, kwasòw nie robi sie nigdy latem...
I ja się przyłączam do marzenia U nas awaria pieca CO... Jutro albo w czw czeka nas wymiana, więc jutro mam z Filipkiem zarezerwowany nocleg u teściów... Wczoraj pierwszy raz od tygodnia mały miał "kąpiel" - ospa powoli ustępuje:)
Ja miałam fatalny wieczór, ale nie chce mi się pisac. Generalnei - zrypane emocje. Ale znalazłam coś co mnie rozbawiło. WIęc wklejam i do jutra dziewczyny! O_macierzynstwie_;-)
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciąże. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdlużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. -------------------------------------------------------------------------------- Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciaży. ------------------------------------------------------------------------------- Ciuszki dzieciece:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? -------------------------------------------------------------------------------
Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. ______________________________________________________ Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. -------------------------------------------------------------------------------- Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. -------------------------------------------------------------------------------- Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. ______________________________________________________ Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. -------------------------------------------------------------------------------- w domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, ze starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. -------------------------------------------------------------------------------- Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. -------------------------------------------------------------------------------
WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
Byłam na opgotowiu, bo dostałam krwawienia..... Moje maleństwo ma bradykardię.... i znów jest o tydzień młodsze.... podobno to nie daje zbyt wielkich szans....
W środę mam normalną wizytę u gina. Jeśli ym zaczeła krwawić mam lecieć do spzitala....
Ale... właśnie sobie policzyłam okres ciąży wg szczytu śluzu (prawdopodobnej owulacji) i wyszło mi, że wczoraj był 8 tydzień! (wg usg 8t1d) – czyli ciąża wcale nie jest młodsza!!!!!
Minęło osiem tygodni od zapłodnienia? Pamiętaj, że lekarze liczą ciążę od początku cyklu, czyli od daty ostatniej miesiączki, czyli do tych 8 tyg. trzeba dodać 2 (owu w 14 dc, jak zakładają).
Jesli owulację miałaś później niż "standardowe" ( nie wiedzieć czemu) przyjmowane przez lekarzy to może się tak zdawać, że za mały zarodeczek... U mnie tak było. Bierzesz luteinę? Trzymaj się Talka! Oby do końca 3 miesiąca - potems tres troche odpuszcza no i potem jak już kopniaczki sa to wielkie uff:)
powiedzcie mi kochane, czy biały śluz z domieszką krwi na papierze może oznaczać ciąże? otóż przedwczoraj(14ego) na papierze owy śluz zauwazyłam jak też rozciągał się...pojawił się raz... no i z 14-15ego o 00:30 powtórka i sucho no i wczoraj(15ego) ok.23 współżyliśmy i rano po mierzeniu temp, poszłam do wc i na bieliźnie plama brązowo/czerwona i teraz znowu nic... sucho na zewnatrz wewnatrz biały śluz...wykres mam nieciekawy... temp niska 36,3
ja to się na tym nie znam za dobrze bo długo nie obserwowałam swoich cykli bo w 3 zaszłam w ciążę, ale u mnie było tak że temperatura spadła do 36 i coś tam więc już przygotowałam się na przyjście okresu a się okazało że w ciąży jestem
Ale spacer miałam wyszłam z myślą krótkiego spaceru bo miałam tylko do banku iść, ale okazało się że w tym oddziale nie ma kasy a ja chciałam spłacić pożyczkę . Musiałam jechać do innego oddziału dobry kawałek drogi. Tam trochę załatwiania no i z powrotem do autobusu nie miałam gdzie kupić biletu, ale pomyślałam że na takim zadupiu nie sprawdzają!!! To się zdziwiłam ale na szczęście Pan się ulitował i darował mi ;) Dobrze że wzięłam pokrowiec przeciwdeszczowy bo chociaż od wiatru osłoniłam bąbla bo wiało mocno i zimno brrrr No także spacer miał być krótki a byłam ponad 2 godziny na tym zimnie
hej babeczki a dzie was wywialo? my kisimy juz tydzien w domu ,bo VEVE zasmarkana ,ale antybiotyku nie daje,bylam tylko osluchac VEVE u lekarki,syropy i imhalacja, goraczki nie ma, dzis ladna pogoda to pewnie i spacer bedzie...