Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMar 3rd 2011
     permalink
    luczynka: Nie mam pączków :(
    yyyyyyy ja też... Zaraz trzeba bedzie wyskoczyć cos kupić a na popołudnie mam zajęcie z dzieciakami - faworki :) Obiecałam im że będą robić no i trzeba bedzie dotrzymać obietnicy heh (a nie chce mi się!)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja chyba też się zawlokę do sklepu, akurat to co spalę na tych cholernych kulach to mi wróci w pączkach :P
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A po ile u Was pączki? Ja płaciłam po 1,20, zwyczajne, z marmoladą :-)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Agunia05: a na popołudnie mam zajęcie z dzieciakami - faworki :)

Moja mama dzisiaj rano robiła :wink:

aggnieszka: A po ile u Was pączki?

W piekarni Konkola były po 99 groszy
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    heja ale piękny dzień dziś znowu. Mały poprzestawiał mi znów dzień wstał o 7 30 myślałam że utnie sobie drzemkę wcześniej więc nawet nie szykowałam się na spacer a on padł teraz ehhh. Pewnie po 14 wyjdziemy szkoda. Wczoraj spał do 9 30 więc na spacerek poszliśmy po 11 i było super tyle dzieci na placu zabaw mały był wniebowzięty do domu wrócilismy koło 14 i padł momentalnie .

no dziś mój dzień Tłusty Czwartek :crazy: uwielbiam pączki i objadam się nimi często niestety
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja to nie wiem nawet, ile tutaj kosztują pączki.
    Widziałam w reklamówce tesco, że w paczce po 50gr, ale gdybym zdecydowała się na wyjście z domu, to raczej skieruję się w przeciwną stronę, do budki przy dworcu...
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    W tej cukierni, w której kupiłam pączki nie było dziś żadnych ciast, bo tylko pączki pieką :-) Niezły musi być zbyt.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Na jednej z cukierni widziałam w zeszłym tygodniu ogłoszenie, że "zatrudnią cukiernika na tłusty czwartek", więc chyba rzeczywiście biznes :)
    --
  1.  permalink
    W kultowej cukierni "U Jarzyny" 3 zł sztuka
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    To musiał być "kultowy" pączek :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ègfYYYYYYYYYYYYYYYYYYYBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO KKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY66666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666666HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 3rd 2011 zmieniony
     permalink
    veve ,wyzej sie wkrecila,ja nic nie pieke ,ale pewnie tesciowa z jej sasiadka zrobia faworki,to sie zalapie, chociaz sasiadka jest na ostrej diecie,to w nie wiem,czy na cos sie zalapie,to moze w tym roku nie piec...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    wlasnie przeczytalam,na interi ze Kwiatkowska nie zyje, ale to zycie jest kròtkie...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ewa, Veve zaszalała ;)
    A co do Kwiatkowskiej, ona bynajmniej życia krótkiego nie miała :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Odebrałam dziś wypis ze szpitala.... wyniku hist-pat. jeszcze nie ma :neutral: a niby miał być po dwóch tygodniach.... pani w sekretariacie oznajmiła, że po 3 :confused: oni tam sami nic nie wiedzą.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ostatnio przekonałam się, że szeroko pojęta informacja nie jest mocną stroną szpitali.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    IZA , no tak,ale jakos szybko przemija, ten czas ...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Moje wyniki hist-pat miały być do 3 tygodni a czekałam na nie 5 tygodni... Pamięta jaka byłam wściekła... Sam zabieg był traumatycznym przeżyciem i chciałam nie musieć wracać w myślach do tego...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No właśnie.... a ja na dodatek chcę iśc do gina, a bez tych wyników to bez sensu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ewa, ano szybko... czasem nawet za szybko.
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Izunia79: A co do Kwiatkowskiej, ona bynajmniej życia krótkiego nie miała :)
    właśnie... 98lat! Piekny wiek.
    Ja byłam na dwóch pączkach (z jabłkiem i wiedeński) i kawie z koleżanką:) A jeszcze czeka pudło faworków. Pożremy je po południu z Gosią:))) Jak eM przyjdzie i miły będzie, to może tez dostanie;) u nas słonko piękne - aż chce się żyć od razu
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aggnieszka: A po ile u Was pączki?
    hmm przeciętna cena to 1,20-1,40 ale w 1 cukierni są po 2,60 a w Tesco kupiłam 20 szt za 10zł
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Kupiłam pączek za 1,60 zł... Wydaje mi się, że to dużo. Za to elegancko w kratkę ulukrowany ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Ale bym zjadla POLSKIEGO PACZKA ... mniammmm
    Jeju dlaczego na Dukanie nie mozna takich pysznosci :confused::confused::confused::wink:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Wygrzebałam się z domu i muszę Wam powiedzieć, że jest tak piękna pogoda, że spacer o kulach był prawie jak nordic walking :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Żałuj, żałuj Jade;) Ja właśnie pochłaniam 5go!!!
    --
  2.  permalink
    wiem co czujesz Jade. ja wlasnie czekam na moje pseudo paczki czyli oponki czy jak to sie tam zwie;) beda z czekolada i musza mi wystarczyc...chyba ze D zapomni ich kupic. zabije;)

raz kupilam w poslkim sklepie niby naszego paczka i dluuuugo bylam po nim chora. nie wazne ile kosztuje wazne,zeby nie byl na starym tluszczu upieczony:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no ja byłam na pączkach w kawiarni w CH - renomowanej. po 2,2zł za sztukę.Ale warto było:) Faworki po 33 zł/kg. Za 7,50 porcje kupiłam i czeka na spałaszowanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Hanny ja juz mam 6kg na - to po 5 paczkach bylo by na + :tongue::wink:
    To ja sobie zrobie Dukanowe ciastko na drozdzach :tongue: PRAWIE jak paczek
    ale prawie robi duuuuza roznice :confused:
    Jeju chudym byc to dobrze :cool:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Ja zjadłam 2 pączki kupiłam za 2,50 ale jadałam lepsze. Oj Jade od 1 pączka nic Ci nie będzie:wink:
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ja dzisiaj kupiłam pączki po 4,80 za 10 szt w Auchanie - pyszne i świeże.
    Pogoda piękna i cieplutko. Oby tak dalej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Karko ja widzialam w Warszawie w cukierni faworki po 70zl/kg a myslalam ze 38zl/kg u mnie to drogo :confused:
    paczki kupowala niania, po 1.20 w piekarni gdzie po chleb chodzimy, w cukierni po 2zl
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A to takie proste do zrobienia, te faworki i składniki też niezbyt drogie. Tyle, że lekkie są :-)
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Mam słaby internet, skype mi nie działa, chyba dzisiaj nie pogadam z mężem.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja mam przepis na pracochlonne faworki, trzeba mlotkiem stukac az bable sie robic zaczna
    moja sasiadka robi faworki (u nas zwane chrusty) z dodatkiem drozdzy tyle ze nie sa juz takie kruche
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    właśnie, ja próbowałm kiedyś robić, ale nie wyszły takie kruchutkie jak kupne w dobrej cukierni. Ale kurcze - 70zł?!? szok i przegięcie;)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Bazowałam na przepisie z Wypieków , darowałam sobie wybijanie wałkiem, tylko trochę stłukłam je o miskę. Wyszły pyszne, ale na drugi dzień nie były już takie kruche. Wniosek: trzeba zjadać od razu :-)
    •  
      CommentAuthorbeliar_xl
     permalink
    w biedronce wczoraj byly za 0,67gr dzis za 0,44gr ale takie sobie są:) małżon kupił 6szt. cobyśmy się nie objedli ;p 3szt zjadłam ;D a 1szt ma 200kalorii ;) jakos tak

podaję przepis na pyszne proste szybkie ciasto kakaowe ;D
    przepis:
    4 łyżki mąki
    4 łyżki cukru
    2 łyżki kakao
    1 jajko
    3 łyżki mleka
    3 łyżki oleju
    proszek do pieczenia (ok. 1/4 łyżeczki)
    Wymieszać suche, potem dodać jajko, mleko, olej, wymieszać i do mikrofali na 3 minuty (najwyższa moc).
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Mamy tu wątek specjalny na przepisy, wklej tam też, bo tu się zgubi szybko :-)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    beliar przepisy wrzucamy TUTAJ
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 4th 2011
     permalink
    Dzień dobry bardzo:bigsmile:
    Mamy 4 marca piątek i jak dla mnie dzień wolny o d pracy:cheer:
    Plan na dziś upiec teściowej ciasto:crazy: w planach mam shreka:swingin:
    A jutro mamy dzień teściowej:crazy: pamiętajcie
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej a ja o 14 lece do PL, do zaklikania z Krakowa...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Przyjemnego lotu :)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    dzieki,dobrze ze pogoda dopisuje...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spojrzałam wczoraj w tej cukierni - pączki były za 1,55 :wink:

A dzisiaj brzyyyydko :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    u mnie właśnie wyszło słońce ale dość zimno na dworze
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas 0 st... a wczoraj było 7 :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    u mnie świeci słonko i zapowiadają 5 stopni na +:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie dziś wspaniałe ciepełko a w powietrzu wiosna :) Super spacerek aż się wracać nie chciało
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    u nas słońce już od kilku dni pięknie świeci, ale ciepło zrobiło się dopiero dziś. Aż się chce w ogródku pogrzebać.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.