Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeMar 20th 2011
     permalink
    Wystarane dzieciątko czy niespodzianka? :-) Gratulacje :-)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Gratulacje!!! PODBIJAM PYTANIE AGGNIESZKI:)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie staraliśmy się TOTALNA WPADKA na razie jesteśmy w szoku i przerażeni jak sobie poradzimy bo od kwietnia kredyt na głowie:shocked:
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 20th 2011 zmieniony
     permalink
    O na pewno dacie radę mimo wszystko gratuluję :clap: i zazdroszczę :cry:. A powiedz podejrzewałaś w ogóle, że to właśnie to?:crazy:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA ,JESTEM nieufna,gdyby nie fakt ,ze to mòj przyjaciel z ktòrym sie z nam od lat 20, to tez bym nie wierzyla, ale granit w hurtowni nie jest drogi, on mi dotnie, to jego praca a kuchnia to klitka , tego blatu to bedzie z poltora metra...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    Paula, prawie wszystkie mamy kredyty i dzieci i jakos leci...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Fajnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Paula gratulacje, no to bedzie 2 lata roznicy miedzy dzieciakami, tak jak ja chcialam
    dobrze ze zmieniliscie mieszkanie na wieksze :))
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Paula, będzie dobrze! Wspaniała nowina! Zazdroszczę, tak pozytywnie:))))
    Prowadziłaś obserwacje? Ciekawa jestem, dlaczego ciąża jest zaskoczeniem...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Paula, gratulacje! Normalnie Ci zazdroszczę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    Dzięki kobitki :) właśnie obserwacji nie prowadziłam bo dopiero w styczniu dostałam pierwszy okres od porodu potem w lutym nie miałam test robiłam i nie było ciąży więc pomyślałam że znów mam nieregularne cykle tek jak przed pierwszą ciążą i problemy z owulką. a potem w marcu też się zdarzyło serduchowanko bez zabezpieczenia ale jedno!!!! i nie sądziłam że może coś z tego być zwłaszcza że żadnych objawów owulki nie miałam. A mój chłop w piątek wrócił po pracy i powiedział żebym test zrobiła bo jego mama była u wróżki i powiedziała że drugie dziecko się szykuje. No to zrobiłam dziś i wyszło!!! jeszcze z krwi zrobię bo może pomyłka?
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    raczej nie pomyłka :)
    gratuluję!
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    predzej mozliwa pomylka jakby jedna kreska wyszla a ciaza byla :) czasami jak sie nie planuje cyz nie chce to jeden raz wystarczy i ciaza, a kiedy indziej chcesz starasz sie i miesiacami cyz latami nic... no ale przynajmniej nie bedziesz miala jedynaka :) zdrowej ciazy
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a co to za wròzka??? heee to tez pòjde moze mi cos ciekawego wywròzy...
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Paaula GRATULACJE :clap:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthormariamateria
     permalink
    Paaula, Gratulacje :))) Ode mnie też :)
    Ja właśnie kończę pracę inż i może uda mi się ją w tym tyg złożyć a potem starania :)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie wiem ale matka mojego chłopa często do niej chodzi jak na razie co powie to się sprawdza. Z tym że mój men założy własną firmę z kimś kto wróci z zagranicy i rzeczywiście po jakimś czasie M... zapoznał gościa który wrócił z Anglii hehehe normalnie strach się bać skąd tacy ludzie się biorą
    •  
      CommentAuthorAndżi
    • CommentTimeMar 21st 2011
     permalink
    Dziś pierwszy dzień WIOSNY! Nareszcie :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jutro wyniki beta hcg i będę pewna na 100% bo na razie nie dowierzam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jak Twoj facet? w szoku czy szczesliwy?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja jutro idę zbadać toxo i cmv :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    facet nie chce wierzyć i czeka na wynik krwi więc powiedział że na razie się nie nastawia ale ogólnie powiedział że się cieszy wczoraj już całował brzuszek i zastanawiał się co tam siedzi dziewczynka czy chłopiec:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Paaula82 mój też nie dowierzał- śmiał się, że chce potwierdzenia na piśmie, więc przyniosłam mu wyniki betaHCG :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    no to ja mojemu jutro też wręczę!!! mam nadzieje że test z moczu jednak nie pomylił się
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No mój chyba też nie wierzył, ale jak odebrałam betę i wyszedł 4-5 tydzień to uwierzył :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeMar 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Poza tym jednym razem zawsze stosowałaś anty? Brak jakich objawów masz na myśli?
    --
  1.  permalink
    Paula- wróżka przepowiadająca ciażę?
    O kurczaki!
    A ja myslałam,że mam monopol na tę fuchę :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Dobry wieczór w ten wiosenny wieczór :-) co tam słychać w wielkim świecie? :-)
  2.  permalink
    ja niestety nie wiem, gdzie ten wielki swiat- wiec będę siedziała cicho ;)
    No chyba,że ktos zechce nazwac moje Pierdziszewo miastem sexu i biznesu ;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Przecież bywasz Aga w stolicy :-P Może tam cos ciekawego się wydarzyło ostatnio? :-)
    U nas wielkie wydarzenie, zakwitły krokusy pod oknem sasiada :-P Wszyscy je podziwiamy :-)
  3.  permalink
    Hmmm... No bywam- bo to rzut beretem. Tyle,że stolica to w zasadzie tez Pierdziszewo ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie weim jak biznesu ale mysle ze sexu mogloby byc z takimi mieszkancami ;)
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie stosowałam antyków inne formy zabezpieczenia ale raz się ostatnio zdarzyło że namiętność wzięła górę :) co do tego że nie miałam objawów owulacji to chodziło mi o śluz, nie zaobserwowałam typowo owulacyjnego. ale jakiejś wzmożonej obserwacji nie prowadziłam. Okresu nie miałam też w lutym ale wtedy jak zrobiłam test to wyszedł negatywny, więc jak nie dostałam okresu w marcu to też myślałam że po prostu zaczęło się to co miałam przed pierwszą ciążą. Od samego początku jak tylko zaczęłam miesiączkować miałam okres raz na 3-4 miesiące w wieku 17 lat zaczęłam brać antyki a potem duphaston żeby mieć regularnie okres. Także pomyślałam że znów mam nieregularne miesiączki.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    "Zabezpieczenia", prezerwatywy, globulki, kapturki, przerywany nie sa antykami?
    Nie zwróciłaś uwagi na poprawę odczucia? To przecież wystarczy. Bj nie jest jedyną oznaką płodności.
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    zmieniając temat wczoraj obejrzeliśmy film "zaplątani" super polecam
  4.  permalink
    Paula- ale mówisz o tym animowanym dla dzieci?
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Ama, ale o co chodzi? Czy Paaula ma pretensje do kogoś? Czy uważa, że metoda zawiodła? Niektórzy po prostu cieszą się z niespodzianek, bo dopuszczają możliwość ich wystąpienia :bigsmile:. Zapewne to nie wróżka doprowadziła do tego poczęcia :cool:.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki, a u mnie ,dalej kuchnia na tapecie ,bo w sumie ,jak tak znajomy wyliczyl wszystko ,to wcale taniej nie bedzie ,wiec chyba zdecyduje sie na szafki od tamtej babki...bo widzialam jak pracuje...znajomy polozy mi tylko plytki i wymaluje...decyzje podejmiemy w piatek...bo wszyscy zarobieni i nie ma czasu sie spotkac...
  5.  permalink
    Ewa- dla mamy to musi być niesamowite uczucie, że Ty i siostra dbacie o nią i chcecie,żeby wygodniej jej się żyło
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa a ile w Kraku trzeba czekac na zrobienie kuchni? u nas u takich renomowanych rok czasu, u innych z reguly ok 3-5m-cy
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    1,5 miesiaca na szafki,a zamontowanie 2 dni...
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Josaris: Ama, ale o co chodzi? Czy Paaula ma pretensje do kogoś? Czy uważa, że metoda zawiodła?

Amazonka lubi chyba wyszukiwać takie posty i bombardować autorki stwierdzeniami typu "jak mogłaś nie zauważyć...." , "gdybyś uważnie się obserwowała to taka sytuacja nie miałaby miejsca"...
    Szkoda tylko,że sama nie jest młodą mamą i całe to jej teoretyzowanie to o kant tyłka rozbić... Teoria mija się często z praktyką...
    Sorry, ale któryś już raz widzę,że Amazonka czepia się młodych mam sugerując im brak odpowiedzialności i strasznie mnie to wkurza bo uważam,że kompletnie nie wie z czym się je temat macierzyństwa, itp....
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Witajcie wiosną. Ja dzisiaj pół dnia cierpiałam na fatalny ból głowy (dawno nie miałam, a dzisiaj mnie powaliło). Ale już ok.
    Jutro idę do fryzjera:)
    miłego tygodnia
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    28dni opisuje, jaka jest praktyka i że nieplanowanych poczęć można uniknąć, o ile ich się naprawdę nie planuje. Starania na żywioł, "jeszcze nie zdecydowałam" itp. nie oznaczają jeszcze braku odpowiedzialności, tylko właśnie chęć kolejnego poczęcia.
    --
    •  
      CommentAuthorMigotka721
     permalink
    Karko, ja też jutro do fryzjera. Opitolę się na krótko nic nikomu nie mówiąc, już raczej nie potrzebuję dłuższych włosów, to co mi tam :bigsmile:
    W ten ponury wieczór rozbawiły mnie krokusy pod oknem sąsiada :clap:
    A ja dziś znalazłam u koleżanki opis na gg, który może też już znacie:
    Dziś jak się kogoś nie lubi, to sie go usuwa z listy znajomych, zamiast tak jak kiedyś zwyczajnie po ludzku zepchnąć ze schodów...
    :rolling:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oj Ama, nie smec.. przynajmniej tak wiosennie zmien na chwile nastawienie
    zieleni sie natura wiec i wykresy niech sie zielenia nie tylko u staraczek ale i u wszystkich ktore chca a sie boja ;-)
  6.  permalink
    Ja nie widziałam takiego opisu, ale podoba mi sie :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Amazonko jak doświadczysz macierzyństwa i tego wszystkiego z czym ono się wiąże to wtedy Twoje komentarze skierowane do młodych mam i Twoje "rady" będą miały sens. Póki co podpierasz się tylko wiedzą podręcznikową a to zdecydowanie za mało. I jeszcze do tego wszystkiego Twoje komentarze są przesycone krytyką ("jak mogłaś nie wiedzieć...") i przekonaniem,że Ty wiesz wszystko najlepiej...
    --
  7.  permalink
    Ania- mi sie zdaje,że Ty sie tak ciut boisz :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    AniaM: wykresy niech sie zielenia nie tylko u staraczek ale i u wszystkich ktore chca a sie boja ;-)

:thumbup:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.