Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Aa- ja tez sie rozbeczałam jak wrócił. Z bezsilności i strachu
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMar 26th 2011
     permalink
    ja sie ostatnio denerwowalam jak Gabrysi kwadrans dluzej nie bylo ze szkoly, zawsze przychodze po niej a tu wchodze do domu a dziecka nie ma, odczekalam a jej dalej nie ma, zebralam sie juz isc w jej kierunku a dzieciak upocona wpada do domu, pani ich zostawila dluzej bo ktos byl niegrzeczny i cala klasa musiala odczekac przerwe, niewiele mi brakowalo zeby do wychowawczyni dzwonic...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    o matko co my biedne kobity się naprzeżywamy z tymi dzieciakami zrozumieją dopiero jak będą mieć swoje ehhh
    -- [url=http://lb2f.lilypie.com/Lw8Vp1.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wiesz Paula Ania mi nigdy czegoś takiego nie zrobiła - jako starszej zdarzało jej sę dłużej zasiedzieć ale zawsze dzwoniła i dawała znać że jest zyje tylko sie spóźni. Więc takie coś że dziecko ma być ze szkoły po 13 a tu juz 17 i go nie ma to było przegięcie... I czarne myśli wrrr Oby nigdy więcej !
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 27th 2011
     permalink
    u nas piegna pogoda ,opalam troche buzie na balkonie ,ale tylko troszeczke , bo za niedlugo czwòrka z przodu i trzeba uwazac na zmarszczki...
    •  
      CommentAuthorPaaula82
    • CommentTimeMar 27th 2011
     permalink
    miłej niedzieli dziewczyny ja uciekam na zakupy remontowe buziaki:bigsmile:
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 28th 2011
     permalink
    jak tam u was poniedzialek? u mnie troche chlodno i pada deszczyk,VEVE zasmarkana ,ale poszla do przedszkola...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A u nas słoneczko w pełni, ale jeszcze trochę chłodno:smile:
    Dziś urlopik i kończenia pakowania M. On od jutra ma LATO :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    u mnie piękne słoneczko i ma być 10 stopni , dziś mam wizytę u gina i zobaczymy co tam słychać w mym brzusiu
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMar 28th 2011 zmieniony
     permalink
    A u mnie zimno jak cholerka... brrrr rano na minusie. JA CHCE WIOSNE!!!
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Chciałam sobie dziś kupić jakiegoś ciucha wiosennego (dokładnie bluzeczkę), ale nic mi się nie podoba :sad:. Nie wiem czy naprawdę jest taka beznadzieja :angry: czy coś ze mną nie tak :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    do nas tez ciepełko idzie. NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!
    Juz planuję wycieczki - zoo, ogród botaniczny, parki, lasy - aaa! UWIELBIAM WIOSNĘ I LATO:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U nas dzisiaj 4 stopnie, jutro ma być 5, w środę też 5, a w czwartek 9, ale z deszczem :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hehe wg tvn meteo u mnie jest 7st i pada :P Podczas gdy jest 14st i bezchmurne słoneczne niebo :) Tyle że zimny wiatr z gór :(
    Ale zapowiada się ocieplenie co mnie cieszy baaardzo
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    liczy się myśl główna - BĘDZIE CIEPŁO! Musi być, bo wiosna idzie! KWIECIEŃ< MAJ< CZERWIEC:) Ja na wiosnę jestem napalona maksymalnie;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja też! Na wiosnę nawet bardziej niż na lato (chyba, że będzie mniej upalne niż zeszłoroczne!) :wink::wink:
    --
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 28th 2011 zmieniony
     permalink
    a ja kupilam sobie dzis lakier do paznokci brazowy za 1 euro ,bo promocja i ròz do policzek w zelu bardzo fajny...takie pierdolki a ciesza...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no i super:)
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ja sobie raczej nic nie kupię bo zrujnowałam się dziś na lekarza chyba podrożał od ostatniej mojej ciąży za wizytę z usg i cytologią zapłaciłam 290 zł
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ileeee??? Zwariował chyba! Mój lekarz liczy sobie 100 zł, ma bardzo dobry sprzęt i jest cenionym specjalistą.
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    nie wiem czemu tyle zwykła wizytę płaciłam też 100 zł
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Paulla, na kiedy masz termin?
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    wiesz co jeszcze nie określił ponieważ ostatni okres miałam 21 stycznia w lutym nie dostałam(test robiłam był ujemny) ale ja już tak mam, że mam nieregularne, no i w marcu nie dostałam ale już ze względu na ciążę. Pierwszy test zrobiłam jakoś między 2-5 marca a wpadka była właśnie jakoś zaraz po zrobieniu testu, nastepny test zrobiłam 20 marca i wyszedł pozytywny. Także termin powiedział że przy następnym usg określi
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    kładę się spać bo padam do juterka
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMar 29th 2011
     permalink
    ale zlodziejsteo a panstwowo ,nie mozna chodzic do gina i prowadzic ciazy? ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Paaula82: podrożał od ostatniej mojej ciąży za wizytę z usg i cytologią zapłaciłam 290 zł

ja za każdą ciążową płaciłam 80zł. cyto miałam robione na pierwszej...
    --
  2.  permalink
    Woooow, to się doktorek ceni, nie powiem. 290 to sporo. Moja koleżanka chodzi prywatnie i płaci 150pln za wizytę z USG.
    Ja i poprzednią i obecną ciążę mam prowadzoną państwowo, więc ani za USG ani za cytologię nie płacę.
    Nie wiem skąd Paula jesteś, ale poszukaj, czy u Ciebie w mieście nie ma jakiś fajnych programów dla ciężarnych. Ja jestem z Warszawy i tu mamy "Zdrowa Mama i Ja"- jeśli w placówce gdzie chodzisz są miejsca w programie, to masz wizyty i badania za darmo. Może i u Ciebie jest podobnie?
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    on tak bierze przy pierwszej wizycie bo z tego co pamiętam jak chodziłam w poprzedniej ciąży co miesiąc na usg to płaciłam 100 zl plus za zwolnienie do pracy 30 zł, państwowy nie chciał mi dać zwolnienia a mi już w 5 miesiącu się chodzić nie chciało do pracy :):cool:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    jestem z Warszawy:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    ok znalazłam ten program zorientuję się co i jak, tylko muszę się zameldować w nowym mieszkanku hihih dziś jadę do urzędu
    •  
      CommentAuthorAndżi
     permalink
    Fajny taki program o jakim napisała cerisecerise, u mnie niestety nie ma czegoś takiego
    :neutral:. Ja za wizytę płacę 110zł w tym mam badanie i podglądanie maluszka na usg/bez pomiarów/. Za pełne usg z pomiarami maluszka płace dodatkowo 110zł.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :shocked: całą ciążę chodziłam na NFZ. Wizyty jak było trzeba nawet i co 2 tyg. Jedno za co zapłaciłam to mój kaprys i USG 4d
    Od ponad 10 lat chodzę do jednej doktor i jak trzeba prywatnie to płacę symboliczne kwoty (USG i wizyta 50zł)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ale wszystkich chyba prywatnie nie przyjmuje za takie symboliczne kwoty?
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja u profesor płaciłam 120 za wizytę w Łodzi... 290..! no masakra!
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    aggnieszka: Ale wszystkich chyba prywatnie nie przyjmuje za takie symboliczne kwoty?
    też tak pomyślałam - Agunia, może masz "kartę stałej klientki" ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hmm no nie :) sama goła wizyta u niej to 60zł USG 30 (tak brała w zeszłym roku)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    no - ty jestes stała klientka i tyle;) ale itak niedrogo
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja do niej zaczęłam chodzić prywatnie w ciąży z Kubą i po kilku wizytach jak okazało się że ciąża zagrożona i wizyty co 2-3 tyg są sama mi zaproponowała i sama mnie zarejestrowała na NFZ
    ciężko się do niej dostać bo kiepsko z miejscami ale jest super lekarzem
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMar 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Taniocha wszystko to taniocha ja potrzebuje 1000 dol. i to dopiero poczatek (tak mi powiedziala pani w przychodni) a nie mamy ubezpieczenia... :sad: No tak Ameryka kraina mlekiem i miodem plynaca a pieniadze leza na ulicy...:devil:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no ja jutro ide do okulisty ,zaplace 100 euro to ok 400 zl, panstwowo nie ide bo sie boje,oczy sa na wage zlota a to dobry lekarz, wiec place...
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    auć, bolące te kwoty podajecie... brrr.
    Ale jesli o kasie mowa, nie wklejam takie coś; normalnie tego typu rzeczy, ale jako ciekawostka:

Na przykład: Garry urodził się w 1957 r., w tym roku skończy 54 lata:
    Zatem 57+54=111. Olga urodziła się w 1974, w tym roku skończy 37 lat: 74+37.

Jak Ci się to podoba? Zgodnie z chińskimFeng-shui - to jest rok pieniędzy.
    W tym roku czeka nas znamienny miesiąc październik.
    Będzie w nim 5 niedziel, 5poniedziałków i 5 sobót. Takie coś ma miejsce raz na 823lata.
    Właśnie te lata nazywane są "pieniężnymi workami".
    Powodzenia w tym roku! ;)))
     permalink
    KARKO: Weź ostatnie dwie cyfry roku, w którym urodziłeś się, dodaj Twój wiek w tym roku i wynik będzie wynosił 111 dla każdego!!!

nooo, w zeszlym roku (2010) wynik dla kazdego wynosil 110; 2 lata temu (2009 rok) wynik wynosil 109; 3 lata temu 108 (2008 rok) itd. a w przyszlym roku (2012) oczywiscie bedzie to 112!;-)
    powodzenia w kazdym roku!;-)))
    --
    •  
      CommentAuthorPaaula82
     permalink
    hahaha a mi wyszło 111!!! 82 rok plus 29 skończę w tym roku i wyszło :bigsmile: a wracając do lekarza to nie wiem dlaczego mój bierze więcej za pierwszą wizytę a potem za kolejne mniej bo 100 zł z usg na warunki warszawskie to taka norma raczej
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    U nas też jest jeden taki lekarz, który za pierwszą wizytę liczy sobie 250 zł, za każdą następną 200 zł, a usg genetyczne i nagranie płytki też 250 zł:shocked: przyjmuje 2 razy w tygodniu, nie robi zapisów, więc trzeba siedzieć w poczekalni jakieś 4-5 godz., średnio do godz. 23 przyjmuje.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeMar 30th 2011
     permalink
    Szkoda by mi było i czasu i kasy na takiego lekarza.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,wiosna piekna za oknem, VEVE w przedszkolu a ja sie obijam o 15 ide do okulisty...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U nas też wiosennie:bigsmile:
    Dostałam pierwsze informację od M z Indii...smród i zero jakichkolwiek reguł na drodze...:shocked:
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no to tak jak pisalam...
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Chyba już mu nie zazdroszczę, ale mała nadzieja jeszcze jest, że znajdzie coś ciekawego wartego zobaczenia.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Weszłam do drugiego pokoju od podwórka cały czas w cieniu i patrzę na termometr... w pokoju 17,3st a na podwórku 17,5 :shocked::shocked::shocked: Byłam już powiesić pranie i naprawdę jest rewelacyjnie!! Znikam na spacery :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.