A to w przeciwną niz ja. A juz myslałam,że to jakas moja sąsiadka zza miedzy :) Ale okolice Zaesia piękne są - napewno bedzie Ci fajniej niz w stolicy :)
Nie Aniu, to w inną stronę :) Druga strona Wisły. A okolica rzeczywiście ładna- na granicy Chojnowskiego Parku Krajobrazowego. Też się cieszymy z przeprowadzki- co prawda trochę się opóźni z powodu narodzin synka, ale poczekamy. W końcu będziemy się ze wszystkim mieścić. I w końcu nie będę musiała znosić sąsiada, który od 7 miesięcy co drugi/trzeci dzień, po 19-stej wierci sobie ścianę wiertarką udarową... Pięć minut-przerwa-pięć minut-przerwa... i tak przez godzinę...
dzisiaj to ja niewiele kojarze, oprocz euforii kredytowej to przeziebienie mnie rozklada co raz bardziej, juz jak syrop z cebuli pilam a na kolacje mleko z maslem i miodem to musi byc dobrze...
ja się boję opuszczać Wawę ze względu na dziecko bo potem będzie kawal dojeżdżał tu mam na miejscu wszystko sklepy przedszkole szkołę szpital!!! jak chcę podrzucam małego w 15 minut do rodziców i idziemy do kina czy gdzieś do knajpy no jakoś mi lepiej korkami zupełnie się nie zrażam, jakoś mam szczęście że gdzie się nie przeprowadzę to mam super dojazd do pracy
Paaula82: jak chcę podrzucam małego w 15 minut do rodziców i idziemy do kina czy gdzieś do knajpy
niby człowiek wie, że w W-wie życie inaczej wygląda, ale dla mnie to takie niewyobrażalne. Do teściów mam jakieś 6 km - 5 min autem. Jakbym miała jechać 15-20 min, żeby małego zawozić to już bym miała długo i daleko
najfajniej to miec mieszkanie w fajnym miescie i dom poza miastem, ja ciesze sie ,ze mieszkam na wsi,ale z Krakowa bym nie zrezygnowala...ide zVEVE NA angielski,udanej soboty...
no wierze, dla mnie ciaza ,to byl stres straszny ,bo tez pierwsza poronilam,ale wszystko dobrze poszlo, bierzesz cos na podtrzymanie ciazy? ja bralam ,tak zeby dmuchac na zimne...
tak pogoda suuuuuper dziś szczególnie, bo wczoraj ciepło ale pochmurno było w wawie. Mój brzdąc ma coś z brzuszkiem jest na diecie i bierze lakcid ehhhhh i do tego 4 zęby tylne idą w jednej chwili jakaś masakra a ja sama czasem czuje się koszmarnie, przestałam brać witaminy bo po nich mam straszne mdłości. łykam tylko folik ale po nim też trochę mnie nudzi. Ale ogarnęłam już kuchnię w nowym mieszkanku a w środę i czwartek mama będzie działać wynajęła nawet jakąś Panią do sprzątania, więc moze w tą sobotę się wprowadzimy oby oby.
Paula z brzuszkiem coś może być od zębów A mi dziś przyszło wezwanie na komisję z Antosią na 05.05. Zobaczymy czy nadal będzie miała orzeczenie czy okaże się że jest zdrowa z jednej str fajnie że początek maja bo będę wiedzieć co z rehabilitacją a z drugiej strony do d... bo jestem zawieszona bo nawet w UP się nie rejestruję by ewentualnie nie odplątywać wszystkiego jak orzeczenie bedzie
a mnie wczoraj odwiedzila kumpele w 4 miesiacu ciazy , to garaz wyczyscilam, dalam jej ,lòzeczko ,lezaczek,box do zabawy, ciuchòw nie ,bo bedzie chlopczyk...wòzek ,tez sobie zostawie bo jak znajomi mnie odwiedza z PL ,TO sie jeszcze przyda...
o to jak się jej wizyta opłaciła!!!! hihihi też sobie zakupię tym razem taki leżaczek ciuchy mam po Krzychu ale jak będzie dziewczynka to też ponosi co za róznica
aaaaaaaa Weronika od maja idzie do przedszkola!!!!! Innego niż chodziły dzieci i troszkę dalej od domu ale to nic - ważne że idzie!! Jest miejsce bo ktoś odpadł :) JUPII
Od maja - maj i czerwiec a potem łatwiej będzie we wrześniu bo już dziecko chodziło :D Ot taki mały "myk" bo normalnie we wrześniu sie nie dostaniemy tym bardziej teraz przy naborze ektronicznym :/
Bo nie pracujemy oboje na dzień dzisiejszy (do 20.04 składa się karty) a jak w czerwcu (2 nabór uzupełniający) jedno z nas znajdzie pracę to i tak nie przyjmą bo drugi rodzic jest w domu. Gdyby And miał stopień niepełnosprawności znaczny bądź umiarkowany by była jakaś szansa ale że on ma lekki nie jest to brane pod uwagę, a to że ma ataki i że jest czasami nie zdolny zająć się dzieciakami to nikogo nie obchodzi
Paula,wiem co czujesz ,ja jakbym miala miec takie mdlosci ,jak maialam ja w ciazy i opiekowac sie VEVE , TO ciezko by bylo, moze mama ci pomoze przy malym? a ty poodpoczywasz troche?.. U mnie piekna pogoda ...
kurcze ja już bym wolała z rana się zwymiotować raz a porządnie niż mieć przez cały dzień nudności jestem wtedy nie do zycia. Mama to tylko w weekendy bo jeszcze pracuje ma 49 lat dopiero więc zanim emerytura to dzieciaki będą duże :). Dziś u nas bombowo piękna pogoda po obiadku na spacerek.
ja pochłaniam ciasto drożdżowe i kakao a mój chłop usypia małego, dziś późno idzie spać bo po południu dałam mu pospać ale tylko dlatego że trochę chory
Dziewczyny wiecie może co zrobić jeśli paczka była wysłana jako list priorytetowy (nie polecony) i nie dotarła do adresata do dziś, chociaż była wysłana już ponad tydzień temu. Czy ja mogę w jakikolwiek sposób ją reklamować nie posiadając kwitka, że wysłałam?
mozesz ,tez mialam taki przypadek ,ze zgubialam kwitek,poszlam na poczte i poprosilam pania ,zeby odnalazla mniw w kompie, mniej wiecej podalam date kiedy wysylalam...
pytanie sprzataniowo-przedswiateczne jakiego plynu do mycia okien uzywacie? szalu mozna dostac, albo smierdzi okrutnie albo smugi zostawia, jak sie wkurze to jutro bede myla plynem do mycia naczyn i octem przecierala
Ja nie używam żadnego płynu - mam taką specjalna ścierkę, przy której nie używa się żadnych płynów do okien. Wystarczy pomachać ścierką i okna lśnią jak ta lala